Zarowy Zawrót Głowy. Zaromaniaczki - cz. LX - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 18:53   #2071
Kamila96
Zakorzenienie

Dot.: Zarowy Zawrót Głowy. Zaromaniaczki - cz. LX

Odebrałam spódnicę i chyba mi się nie podoba
Kamila96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:54   #2072
martitkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Od okolo miesiaca uzywam Sesdermy (0,25 - kolejna bedzie 0,5). Zero podraznien, zero przesuszu, zero nieprzyjemnego uczucia sciagniecia. Skora zrobila sie taka fajna, z polyskiem a zmarszczki na czole mniejsze (mam takie od zawsze ). Troche sie luszcze, ale tragedii nie ma (glownie broda i czolo, ale delikatny peeling lub muslinowa szmatka + olejek zalatwia sprawe). Ja jestem bardzo zadowolona

Egg ale monimyszek chodziło o filtr sesdermy a nie retinol
martitkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:56   #2073
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez martitkaa Pokaż wiadomość
No wlaśnie to chciałam powiedzieć

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:00   #2074
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Po filtrze się łuszczysz?
E, no skad Od kremu na lekkie odmlodzenie
Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
Boze z nieba mi spadłas o tak kurcze a kochana powiedz czy cera tez sie oczyszcza? Z zaskórników etc? podobnie jak przy triacnealu czy nie? Czy tylko troche podrpasuje buzke?
Kurcze tu mi troche ciezko odpowiedziec, bo przed Sesderma kwasilam sie dobrych pare lat (glownie kwas azelainowy) + w regularnym uzyciu byl kwas glikolowy w toniku (Liquid Gold). Wydaje mi sie, ze pory sie ciut zmniejszyly, ale pierwsze co zauwazylam, to ten blask skory (zwlaszcza widze to na policzkach ). Zadnego wysypu oczyszczajacego ani niz z tych rzeczy nie bylo. Ja mam koszmarna cere. Sklonna do przebarwien, wiele kremow mnie zapycha, drugie tyle sie na mnie roluje Sesderma tez czasem sie roluje, ale wtedy spie i mi to nie przeszkadza

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Ooops! No to sorki Monika, ze ja o czym innym. Nie wiem czemu, ale od razu skojarzylo mi sie, ze Sesderma = retinol

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Edytowane przez Eggnogg
Czas edycji: 2015-11-19 o 19:03
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:15   #2075
steam_engine
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Iwostin 50. Stosuje Retinoidy teraz, musze jechac na filtrze. Zastanawiam się nad zakupem sesdermy.

Ja używam Vichy Ideal Soleil 50 wersja matujaca (uwaga bo sa 2 wersje) i cały dzień super buźka, nic sie nie błyszczy, twarz miła w dotyku. A ja naprawdę mam tendencje do błyszczenia, teraz juz mniej ale nawet w najgorszych czasach dawał radę

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

W Gino Rossi -30%, chyba sie jutro przejdę poprzymierzac sztyblety, moze w końcu cos kupie chociaz nawet po obniżce te ktore mi sie podobają sa bardzo drogie ale pierwszy raz widze tak wysoka zniżkę w GR poza wyprzedażą, wiec jesli juz mam kupować to chyba najlepiej teraz.
steam_engine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:32   #2076
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Cypr jest przede wszystkim blisko Syrii. Za blisko A szukam miejsca na urlop, tak żeby nie był obciążający dla kieszeni bo muszę do maja samochód kupić.

I Monia jak bierzesz retinoidy to nie powinnas w trakcie kuracji brać niczego co mogłoby podrażniać i złuszczać naskórek bo możesz nabawić się blizn i przebarwień
Ja kochana nie doustnie, ja miejscowo apteczne na skóre Triacneal - Avene i lece pewnie potem z Sesderma
Stary 2015-11-19, 19:36   #2077
martitkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
E, no skad Od kremu na lekkie odmlodzenie
Kurcze tu mi troche ciezko odpowiedziec, bo przed Sesderma kwasilam sie dobrych pare lat (glownie kwas azelainowy) + w regularnym uzyciu byl kwas glikolowy w toniku (Liquid Gold). Wydaje mi sie, ze pory sie ciut zmniejszyly, ale pierwsze co zauwazylam, to ten blask skory (zwlaszcza widze to na policzkach ). Zadnego wysypu oczyszczajacego ani niz z tych rzeczy nie bylo. Ja mam koszmarna cere. Sklonna do przebarwien, wiele kremow mnie zapycha, drugie tyle sie na mnie roluje Sesderma tez czasem sie roluje, ale wtedy spie i mi to nie przeszkadza

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Ooops! No to sorki Monika, ze ja o czym innym. Nie wiem czemu, ale od razu skojarzylo mi sie, ze Sesderma = retinol
sesderma retinol to chyba najbardziej się kojarzy ale to chyba jednak Ty dobrze zrozumiałaś a nie my z SSkersikiem

Ja tak samo mam ogromny problem z zapychaniem, rozszerzone pory i zaskórniki to moja zmora choć teraz i tak jest dużo lepiej niż kiedyś. mam ochotę spróbować serii Norel, mam próbkę kremuna noc i normalnie pierwszy raz wstałam rano nie świecac się i ponoć maja w tej serii witaminę C która ponoć jest jakaś lepsza i wogóle super hiper

Edytowane przez martitkaa
Czas edycji: 2015-11-19 o 19:44
martitkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 19:38   #2078
KARI1604
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Zarowy Zawrót Głowy. Zaromaniaczki - cz. LX

Cytat:
U mnie był podobny efekt co i Cori jak jeszcze używałam drogeryjnych. A nie mam żadnych predyspozycji do świecenia, a po nim potrafiłam mieć tłustą buzię. Nie zawsze ale jednak. Revlon lepiej się sprawdzał

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Z La Roche Posay są fajne. Ja używałam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ght-fluid.html
Mają też taki który nie zostawia właśnie filmu, tzw. suchy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...gel-cream.html Chociaż ten z fluidem u mnie wystarczyło przypudrować i nie pojawiał się efekt tłustej twarzy. Ogólnie bardzo mi służył.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Pokażcie który to to, bo ciekawam. Nie żebym potrzebowała

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Dziewczyny, myślicie że w obecnej sytuacji Cypr jest rozsądny? Na stronie MSZ nic nie piszą, ale mam obawy czy to dobre miejsce na podróż
Teraz tak naprawde nigdzie nie mozna czuc sie w pelni bezpiecznie, ale wydaje mi sie, ze na Cyprze jest spokojnie
KARI1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:38   #2079
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Bo modelka nie ma cyca
dziwne...ja widzę cycki
Cytat:
Napisane przez Kamila96 Pokaż wiadomość
niedopszzz ojjj niedopszzzz w tobie pokładałam nadzieję
Stary 2015-11-19, 19:43   #2080
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez KARI1604 Pokaż wiadomość
Teraz tak naprawde nigdzie nie mozna czuc sie w pelni bezpiecznie, ale wydaje mi sie, ze na Cyprze jest spokojnie
Obawiam się, czy nas coś nie zestrzeli

Stary 2015-11-19, 19:43   #2081
tishka
Zakorzenienie

dziewczyny reklamowalam woski w zarze i wlasnie dostalam smsa
ze reklamacja nieuznana - reklamowany produkt nie jest niezgodny z umowa
zamierzam pisac odwolanie, spodnie maja 1,5 roku, z czego noszone pewnie niecaly rok (w wakacje ich nie nosilam) a maja wszedzie przetarcia i wosk sie wytarl
co napisac dokladnie?
przy skladaniu reklamacji napisalam "slaba jakos materialu poniewaz wosk wyciera sie i powstaja przetarcia"
tishka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 19:46   #2082
sskers
batonik

Cytat:
Ja kochana nie doustnie, ja miejscowo apteczne na skóre Triacneal - Avene i lece pewnie potem z Sesderma
A to nie wiem jak tutaj sytuacja wygląda, ale lepiej doczytaj, bo wydaje mi się że nawet jeśli są to tylko retinoidy zewnętrzne, to i tak mogą Ci się porobić przebarwienia jak za szybko zaczniesz używać czegoś mocniejszego.Poczytaj

Stary 2015-11-19, 19:57   #2083
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez fantastic Pokaż wiadomość
u mnie dobrze współgra, ja ciągle używam Diorskin Nude (on jest lekkim podkładem) ale ostatnio coraz mniej go nakładam dosłownie 2-3 krople na całą twarz
Polecasz ten nude? Jaki puder do niego stosujesz?
Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
true match to moje wielkie odkrycie i mimo, że mam cere mieszaną i tłustą w strefie T jest mega! i kolorek golden beige fajnie sie wtapia
Mam nadzieję, że się u mnie sprawdzi, w sumie po Twojej rekomendacji go kupiłam.
Cytat:
Napisane przez Kamila96 Pokaż wiadomość
Czemu???
Cytat:
Napisane przez steam_engine Pokaż wiadomość

W Gino Rossi -30%, chyba sie jutro przejdę poprzymierzac sztyblety, moze w końcu cos kupie chociaz nawet po obniżce te ktore mi sie podobają sa bardzo drogie ale pierwszy raz widze tak wysoka zniżkę w GR poza wyprzedażą, wiec jesli juz mam kupować to chyba najlepiej teraz.
O tym samym pomyślałam. Potrzebuję krótkich i delikatnych do spódnic.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
sesderma retinol to chyba najbardziej się kojarzy ale to chyba jednak Ty dobrze zrozumiałaś a nie my z SSkersikiem

Ja tak samo mam ogromny problem z zapychaniem, rozszerzone pory i zaskórniki to moja zmora choć teraz i tak jest dużo lepiej niż kiedyś. mam ochotę spróbować serii Norel, mam próbkę kremuna noc i normalnie pierwszy raz wstałam rano nie świecac się i ponoć maja w tej serii witaminę C która ponoć jest jakaś lepsza i wogóle super hiper
Też mam taką cerę. Jaką stosujesz pielęgnację?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:04   #2084
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Polecasz ten nude? Jaki puder do niego stosujesz?

Mam nadzieję, że się u mnie sprawdzi, w sumie po Twojej rekomendacji go kupiłam.

Czemu???

O tym samym pomyślałam. Potrzebuję krótkich i delikatnych do spódnic.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Też mam taką cerę. Jaką stosujesz pielęgnację?
Jeżeli Infallible w tubce matuje Twoją cerę tylko na 3 godziny to nie masz po co sięgać po diorskin nude.

Wydaje mi się, że z true matcha też nie będziesz zadowolona na dłuższą metę.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:

A ja od 3 dni stosuję atrederm... Na razie lekko się łuszczę ale nic nie szczypie i nie piecze.
UNIKALNA1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:11   #2085
ranka
Kici kici miau miau

a ja jestem pod wrazeniem Provoke Radiance od Irenki Eris. Co prawda kupilam troche za jasny ale sie wtapia w cere. I trzyma praktycznie caly dzien
dzis zakupilam tez kolor do kompletu o ton ciemniejszy i bede mieszac

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 20:14   #2086
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
Jeżeli Infallible w tubce matuje Twoją cerę tylko na 3 godziny to nie masz po co sięgać po diorskin nude.

Wydaje mi się, że z true matcha też nie będziesz zadowolona na dłuższą metę..
A ja myślę, że im bardziej matujący, tym bardziej się błyszczę . A przy nawilżających lepiej trochę daję radę. Ale już sama nie wiem.

Nie potrafię opanować wypadania włosów , wyglądam jak miotła.

Stary 2015-11-19, 20:15   #2087
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
A ja myślę, że im bardziej matujący, tym bardziej się błyszczę . A przy nawilżających lepiej trochę daję radę. Ale już sama nie wiem.

Nie potrafię opanować wypadania włosów , wyglądam jak miotła.
Mnie też się sypią po ciąży
Stary 2015-11-19, 20:16   #2088
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Mnie też się sypią po ciąży
Już nie wiem, co mam zrobić.

Stary 2015-11-19, 20:17   #2089
melissa89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RedShine Pokaż wiadomość
Zazdraszczam Będzie Pani zadowolona Mnie nawet opakowanie rozkochało w sobie...
mam już to cudo Pani zadowolona, pupil też, czeka w pięknym, eleganckim opakowaniu na jutrzejszy debiut zdziwionam tylko lekko, że sekundnika brak... na początku myślałam, że stoi no i przywykłam do ciężkich zegarków, na bransolecie, a ten taki leciuteńki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 20:21   #2090
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
a ja jestem pod wrazeniem Provoke Radiance od Irenki Eris. Co prawda kupilam troche za jasny ale sie wtapia w cere. I trzyma praktycznie caly dzien
dzis zakupilam tez kolor do kompletu o ton ciemniejszy i bede mieszac
Też się skusiłam w tej rossmanowej promo na fluid od Ireny Eris ale na PROVOKE Matt Fluid bo wolę kryjacy i matowy podkład, pozostałe dwa półpłynny i płynny jak dla mnie nie zdają egzaminu
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:24   #2091
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
Już nie wiem, co mam zrobić.
Mnie nigdy nie wypadały jakoś specjalnie...Miałam raz taki okres-może 3-4 miesiące ( pomogła mi kuracja biotebalem- 3 miechy )kiedy wypadało mi nieco więcej ale generalnie trudno gdzieś było znaleźć mój włos na ziemi czy np w spływie wody w wannie. Czasem odnosiłam wrażenie, że nawet codziennej normy nie wyrabiam. A teraz znajduje kilka włosów jak nie na płaszczu, to na plecach, na rękawach a dodatkowo kilku pozbawia mnie moje dziecko każdego dnia
Stary 2015-11-19, 20:27   #2092
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Mnie nigdy nie wypadały jakoś specjalnie...Miałam raz taki okres-może 3-4 miesiące ( pomogła mi kuracja biotebalem- 3 miechy )kiedy wypadało mi nieco więcej ale generalnie trudno gdzieś było znaleźć mój włos na ziemi czy np w spływie wody w wannie. Czasem odnosiłam wrażenie, że nawet codziennej normy nie wyrabiam. A teraz znajduje kilka włosów jak nie na płaszczu, to na plecach, na rękawach a dodatkowo kilku pozbawia mnie moje dziecko każdego dnia
U mnie zatkany prysznic i włosy wszędzie, niestety. Słabiutkie bardzo. Takiej sytuacji nigdy w życiu nie miałam. Jestem w trakcie 2 opakowania biotebalu. Wcieram olej rycynowy. I stosuję ampułki vichy.
I nic

Stary 2015-11-19, 20:29   #2093
ranka
Kici kici miau miau

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;53523080]Też się skusiłam w tej rossmanowej promo na fluid od Ireny Eris ale na PROVOKE Matt Fluid bo wolę kryjacy i matowy podkład, pozostałe dwa półpłynny i płynny jak dla mnie nie zdają egzaminu [/QUOTE]
dla mnie matt za bardzo tepy, nie dla mnie. ja wole lekkie podklady a do ukrycia mam zaczerwienienia, i daje rade. myslalam jeszcze o tym lift ale jednak odlozylam.

mial moze ktos Revlon podklad Nearly naked?

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 20:30   #2094
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
U mnie zatkany prysznic i włosy wszędzie, niestety. Słabiutkie bardzo. Takiej sytuacji nigdy w życiu nie miałam. Jestem w trakcie 2 opakowania biotebalu. Wcieram olej rycynowy. I stosuję ampułki vichy.
I nic
Może to przez zmiany hormonalne...
Stary 2015-11-19, 20:33   #2095
klaudyjka
Wtajemniczenie

Cytat:
iPhone obecnie zastępczy staroć, a czemu pytasz?

Oj zdrówka życzę, mam nadzieję, że nic poważnego

A weźcie mnie wkurzacie z tym płaszczem . Wklejałam go chyba jeszcze we wrzesniu, to nie, bo brzydki i w ogóle, a teraz się rzuciły wszystkie

Pięknie dziękuję

Postaram się cyknąć coś jak odzyskam telefon, w bardziej sprzyjającym oświetleniu

I Tobie zdrówka

Bo ja też miałam problem z szufladką na IG i myślałam, że masz to samo😜. Już Ci chciałam pomagać ale ja mam inny telefon i inny system.

instagram: https://instagram.com/klaudyjkaluna/
klaudyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:36   #2096
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
dla mnie matt za bardzo tepy, nie dla mnie. ja wole lekkie podklady a do ukrycia mam zaczerwienienia, i daje rade. myslalam jeszcze o tym lift ale jednak odlozylam.

mial moze ktos Revlon podklad Nearly naked?

Każda coś tam lubi, dla mnie lekkie podkłady z kolei kojarzą się z kremem, zbyt lekkie/przeźroczyste i smarowne.
Dla mnie fluid ma za zadanie wyrównać koloryt cery i przykryć rumieńce które miewam

Anciak wypadanie włosów to może być kwestia hormonalna ale też i kwestia niedoborów mikro i makroelementów
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:38   #2097
sskers
batonik

Cytat:
I nic
Właśnie, robiłaś hormony? Chociaż tsh? Przy niedoczynności w trakcie jakiś zawirowań mogą włosy lecieć. Sama miałam takie dwa okresy, raz miesiąc, innym razem ok dwa, że włosy leciały mi dosłownie garściami. No i były dosłownie wszędzie

A powiedz mi czym się czeszesz?

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;53523318]
Anciak wypadanie włosów to może być kwestia hormonalna ale też i kwestia niedoborów mikro i makroelementów[/QUOTE]
Co przy diecie wykluczające jakieś grupy składników plus intensywnym wysiłku może dać ich braki

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2015-11-19 o 20:40
Stary 2015-11-19, 20:39   #2098
sskers
batonik

Tutaj jest kilka powodów wypisanych, które mogą prowadzić do wypadania włosów https://portal.abczdrowie.pl/przyczyny-wypadania-wlosow

Stary 2015-11-19, 20:55   #2099
kilkakroplizcytryny
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez steam_engine Pokaż wiadomość
też się zastanawiam, tylko ja muszę kupic online niestety... jak wypada rozmiarówka ?
kilkakroplizcytryny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:57   #2100
mal00nie
Zakorzenienie

Edytowane przez mal00nie
Czas edycji: 2015-11-19 o 20:58
mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości