|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
No tak czyli klasyk w kombinowaniu przez szpitale ;/ Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Dobranoc, ja też juz się kładę, bo oczy mnie pieką i wzięłam spasmolinę, czas się zrelaksować, obym jutro się już nie kurczyła.
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem. W takim razie pozostaje ci cierpliwie czekac na spotkanie z lekarzem. On na pewno wie najlepiej jaki wybór jest najlepszy wiec wspólnie podejmiecie najlepsza decyzje. Nie ma sie co dołować - to w jaki sposób urodzimy nie implikuje jakimi mamami będziemy najważniejsze bezpieczeństwo i nasze i dziecka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moze masz racje. Poki co spi spokojnie wiec i ja ide zamknąć oczy. A ty wypoczywaj i obyś nie kurczyła jak to ujęłaś ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#426 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Głowa do góry, zzo ponoć nie wpływa korzystnie na akcję porodową. Nam bardzo pomogły zajęcia na szkole rodzenia ![]() Cytat:
a normalnie stworzone do rodzenia. Myślę że każda z nas się boi ale damy radę!!!
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc mamuśki
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
W szpitalu, w którym ja chcę rodzić też nie dają znieczulenia. Nawet na stronie rodzić po ludzku jak wpisuję ten szpital to wymienia się tylko gaz a nie zzo :/
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już uciekam, dobranoc
|
#431 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ważne żeby szczęśliwie urodzić zdrowego maluszka, nie ważne jak poza tym nie nakręcam się, bo w tym szpitalu byłam już nie raz, więc wiem co i jak pracuje tam mój lekarz, położna ze szkoły rodzenia, mają zzo ... będzie dobrze
|
||
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Mama karolci gratko:-* :-*
|
#433 | ||
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Podobno różnie u różnych osób, u jednych całkiem nieźle u innych bez różnicy. Ja bym chciała mieć możliwość spróbowania, a nie mam :/ |
||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu gaz jest ale tez wiele osob mówi ze to niewiele daje. Wg położnej on raczej wpływa na oddexh i psychike. No zobaczymy
Motyl dopiero przeczytalam o piosence twojej Tosi. Umarlam :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :'(
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Gratuluję wizyt! Mama Karolci duży synek Gratki!Lucy oszczędzaj się i nic się nie martw najważniejsze, że dzieciątko zdrowe! Ja po wizycie endo, nie zwiększyła mi dawki powiedziała, że jak na ciąże to ładne stężenie i i się utrzymuje więc jest dobrze teraz żeby mnie już do siebie nie fatygować za 6tyg mam tylko znów tsh ft4 i wapń zrobić i zadzwonić podać wyniki a w kwietniu wizyta Także jestem szczęśliwa ![]() Co do porodu to w moim szpitalu są takie znieczulenia: -niefarmakologiczne: immersja wodna, pozycje wertykalne, TENS - farmakologiczne: gaz wziewny, leki przeciwbólowe, znieczulenie dolędźwiowe, zzo Jest też oddział neonatologiczny. Ogólnie to będę rodzić w Ustce jakieś 200m od morza
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
No co wy:P Moja Tusia lubi listonoszy bo często przynoszą fajne paczki. A ona tak jak mamusia lubi je otwierać:P
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Z widoczkiem na morze?
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
i zamiast gazu wdychają morską bryzę
![]() Łobuz chciał, żeby paczka kiedyś przyszła do kotka, bo wszystkim coś listonosz/kurier przywozi a kotkowi nic. To zamówiłam mu karmę i jakąś zabawkę. Przyszła paczka, łobuz podekstytowany przynosi kota. Kot popatrzył na mnie i poszedł sobie wtedy do mnie dotarło, że to jednak kot, bo wcześniej miewałam wątpliwości Pies z samej radości dziecka pomerdałby ogonem, posiedział przy nas dla towarzystwa, a kot, jak to kot, poszedł się położyć na tapczanie
|
|
|
|
#439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teściowa wręcz upierdliwa a mama moja zero zainteresowania ale synowej ciążą się przejmuje która rodzi po mnie gdzieś w czerwcu dopiero ale mi mama powiedziała wprost że tam dziecko jest bardziej wyczekane bo nie miała żadnej nadziei i dlatego radość większa ...bywa Twój maluch jak i mój chyba z tych mniejszych/drobnych Cytat:
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-11-19 o 22:38 |
||||
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Na licencjacie miałam praktyki na oddziale ginekologiczno- położniczym, prowadząca praktyki wzięła nas pewnego dnia na" wycieczkę" po porodówce i pozwoliła nam nawdychać się tego gazu tak na spróbowanie, żeby zobaczyć jak to jest
Zamknęłysmy się z koleżankami na sali i każda soboe wdychała( każda dostała oczywiście ustnik dla siebie) i powiem Wam, że ja wzięłam jeden wdech i od razu czułam się jakbym była pijana i to konkretnie, w głowie mi się zakręciło i śmiać mi się chciało, czułam takie" rozmiękczenie" całego ciała
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co... od kilku dni oglądam Gwiezdne Wojny, wszystkie epizody.
Został mi tylko VI-ty, a więc ostatni i mówię do męża: kiedy będzie w końcu ten statek kosmiczny Enterprise. Mąż się o mało nie udławił i mówi do mnie, że Enterprise jest w Star Treku, a ja przecież oglądam Star Wars. nooo co ten budyń ciążowy robi |
|
|
|
#443 | ||
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
Cytat:
nic dziwnego ze ma potoczna nazwę "głupiego Jasia " no i zaraz skończył sie ten gaz bo on chyba w butli jest i było po znieczuleniu
|
||
|
|
|
#444 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
|
|
|
|
#445 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale cały czas myślę
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja obeznaję się w temacie ale to jeszcze nie moja bajka nawet nie pytam czemu jeszcze nie śpisz
|
|
#447 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś widziałam takiego fajnego demota z tym gazem i podpis pod nim: "Nigdy się tak nie uśmiałam jak przy porodzie" Swoją drogą zdradzę Wam, że przed porodem chciałabym, żeby brat mnie wspierał. My rzadko się widujemy ale jak już jesteśmy razem to dostajemy takiej głupawki, że mój TŻ i jego żona patrzą na nas jak na głupków. I tak myślę, że może jakbyśmy jak zwykle mieli jakąś fazę to ten dzidziuś by wyszedł szybciej z powodu śmiechu? ![]() OK. Dostałam też jakiejś fazy. Idę lulać Małą. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie dam rady chyba odnieść się do wszystkich, więc tak grupowo. Dziękuję za wszystkie słowa otuchy
Mąż mnie już zainstalował z laptopem w wyrze. Nawet pojechał mi kupił myszkę, bo nie lubię tych dotykowych padów. Będę nadawać z wyra. Mama już mi rosołek i lekkie gołąbki z indyka przyniosła, a od jutra "odgraża" się wpadać z soczkami buraczanymi ![]() Właśnie co do buraków. Ja wiem, że świetne,to nie pierwsza moja anemia w życiu i faktycznie pomagały. Ale..no właśnie, jest ale. Teraz przy cukrzycy mogę tylko surowe. Gotowane odpadają. Już raz zjadłam i był cukrowy szał :/ No cóż, to będą tylko soki ![]() A dziś to chyba z nerwów, nie wiem, ale totalnie nie mogę tych cukrów opanować. nursii, ładne łóżeczko Jak dasz pościel to nie będzie smutno ![]() Elena, oj też nie za dobre masz dziś wieści Co nam zostaje, dużo odpoczynku, też leż i odpoczywaj Cytat:
Super to mamy już 1,5 kg szczęścia nie? ![]() Cytat:
![]() No duży, ale do mojego kocura jeeeszcze ![]() Po dużym tatusiu Norwegu leśnym.
|
|
#449 | |
|
Rozeznanie
|
Mamo Karolci gratuluję dużej Dziecinki
.Z tym gazem to jest tak, że po 30 sek. osiąga 100% stężenia we krwi i działa przede wszystkim terapeutycznie, jak to mówi moja położna ze szkoły rodzenia, uczucie haju jest w tym wszystkim najlepsze. Sama próbowała, więc wydaje mi się, że wie co mówi. Dla dziecka jest zupełnie bezpieczny, bo dziecko go nie dostaje przez łożysko ani pępowinę. W kwestii ZZO na żądanie, to ja bym się tak do niego jednak nie paliła. Środek znieczulający utrzymuje się we krwi dziecka 24 a nawet 48 godz.. Także jeśli to nie jest koniecznie, to ja bym się na takie rozwiązanie nie zdecydowała. Poza tym samo znieczulenie to też nie jest bezbolesny moment, a miejsce wkucia boli też potem. Wiem, bo tego doświadczyłam. Znieczulenia ogólnego również. I stwierdzam, że na mnie i jedno i drugie dobrze nie wpłynęło. Więc bez wskazania lekarskiego raczej na ZZO się nie zdecyduję. Ale "nigdy, nie mów nigdy". ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
Co do gotowanych buraków, to przy dość nasilonej cukrzycy ciążowej, to niestety zamach stanu jest :/. Weź od lekarza receptę na thardyferon i łykaj to żelazo w tabletkach. Przy nasilonej anemii sok z buraków i tak by Ci nie pomógł, a dziecko rosnąc jeszcze zwiększy pozyskiwanie żelaza od Ciebie. Także ja Ci szczerze polecam wspomóc się farmakologicznie.
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

.
. A może to samo futro tyle waży?
muszę pooglądać i zastanowić się nad tym
ale dzięki 
z resztą ja dowiem się w poniedziałek czy będę mogła rodzić naturalnie, więc na nic się nie nastawiam jak na razie.
Głowa do góry, zzo ponoć nie wpływa korzystnie na akcję porodową. Nam bardzo pomogły zajęcia na szkole rodzenia
Ślub 

Twój maluch jak i mój chyba z tych mniejszych/drobnych