Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 21:29   #2581
_emma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Zjem dwie kromki chleba z szynka, serem, sałatą itp.i zdycham, mniejszą porcję obiadu i to samo. Nie wiem gdzie się podział mój żołądek i co mu miejsce zabiera, ale to jest serio uciażliwe. Brzucha dużego nie mam (albo mam, wyprowadźcie mnie z błedu) , a po posiłku wlożenie butów graniczy z cudem.
No właśnie! Nie mamy miejsca na jedzenie więc jak niby zjeść tyle żeby dostarczyć wszystkiego
Monia chyba dawno nie pokazywałaś brzucholka, pochwal się grubasku to ocenimy, na pewno nie jest aż tak źle
Stary 2015-11-19, 21:34   #2582
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Ja zwykłego mleka w szklance nie wypiję. Kakao tak. Miałam fazę, że dosypywałam do corn flakesów kakao, bo inaczej mi mleko śmierdziało.

u mnie 21 czapeczek + 2 na zimę + luźniejsze na lato
samych bodziaków z krótkim rękawem (do rozm 80) mam 32 . Z długim rękawem tylko 7. Kaftaników i bluzeczek z długim rękawem (takich do rozm 80) mam ... 41 szt. Także ten tego . A jeszcze mam ciuszki dostać od znajomych mamy, po ich dzieciach
Zawsze się możecie podzielić :-D ja ostatnio oddałam babce pudło i reklamowe ciuszkow na 10 dziecko w drodze szkoda mi się kotek zrobiło( nie ukrywam że powinni się zabezpieczać i w ogóle, ale oni z tych koscielnych co twierdzą żer kobieta to jabłoń ) może i u was tacy się znajdą? W zasadzie u nas chyba gorzej z kasą pewnie jak u nich ale cóż...:-D
Stary 2015-11-19, 21:36   #2583
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Zjem dwie kromki chleba z szynka, serem, sałatą itp.i zdycham, mniejszą porcję obiadu i to samo. Nie wiem gdzie się podział mój żołądek i co mu miejsce zabiera, ale to jest serio uciażliwe. Brzucha dużego nie mam (albo mam, wyprowadźcie mnie z błedu) , a po posiłku wlożenie butów graniczy z cudem. Nosz kurde
Nie wiem no nie wiem jak funkcjonują ludzie z nadwagą albo otyłością albo otyłoscią brzuszną.
no właśnie, mało się mieści, ale czy częściej jesz? Bo ja niestety tak Też już od dłuższego czasu myślę, jak grubsi ludzie mają przewalone!!

Cytat:
. Ale najważniejsze, że przebłysk był
no w końcu, ale było już za późno dobrze, że chociaż we śnie mogłam się trochę ubzdryngolić, he he

Cytat:
u mnie 21 czapeczek + 2 na zimę + luźniejsze na lato
samych bodziaków z krótkim rękawem (do rozm 80) mam 32 . Z długim rękawem tylko 7. Kaftaników i bluzeczek z długim rękawem (takich do rozm 80) mam ... 41 szt. Także ten tego . A jeszcze mam ciuszki dostać od znajomych mamy, po ich dzieciach
kurcze, u mnie największe ciuchy to na 68... czas chyba rozszerzać rozmiarówkę

ciążowy kalafior dopadł i mnie... naszło mnie na sławetny krem z lidla i usmażyłam naleśniki na tą konkretną okoliczność, po czym jak usmażyłam to zastanawiałam się z czym by je zjeść... i zjedliśmy z dżemem o kremie sobie przypomniałam jak chowałam mąkę do szafki
Stary 2015-11-19, 21:41   #2584
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Zawsze się możecie podzielić :-D ja ostatnio oddałam babce pudło i reklamowe ciuszkow na 10 dziecko w drodze szkoda mi się kotek zrobiło( nie ukrywam że powinni się zabezpieczać i w ogóle, ale oni z tych koscielnych co twierdzą żer kobieta to jabłoń ) może i u was tacy się znajdą? W zasadzie u nas chyba gorzej z kasą pewnie jak u nich ale cóż...:-D
chyba tak zrobię. Jak już "dowiozę" wszystko co mi chcą dać, poprzeglądam, policzę jeszcze raz i się chętnie z kimś podzielę. Bo szkoda żeby leżało i kurz zbierało.
Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
no w końcu, ale było już za późno dobrze, że chociaż we śnie mogłam się trochę ubzdryngolić, he he

ciążowy kalafior dopadł i mnie... naszło mnie na sławetny krem z lidla i usmażyłam naleśniki na tą konkretną okoliczność, po czym jak usmażyłam to zastanawiałam się z czym by je zjeść... i zjedliśmy z dżemem o kremie sobie przypomniałam jak chowałam mąkę do szafki
. Jesteś MISZCZU! . Za mną nadal chodzi nalewka z wiśni i białe słodkie wino .

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:42   #2585
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość

Edit: ale tak patrzę na te łapacze snów, całkiem prosta sprawa z nimi... może bym się szarpnęła i sama taki zrobiła tylko babcia na szydełku by środek jakiś wyczarowała
to jest bardzo proste
tu jak samemu "zaplatać" http://1.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/-Py4SO6yZ...apacz-snow.jpg

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Nie żebym narzekała... ale ja nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze trzy i pół miesiąca rosnąc coraz bardziej?!
Teraz jest mi już ciasno i mam wrażenie, że żołądek burczy mi gdzieś na wysokości obojczyka
mam to samo - mój brzuch już jest ogromny i ciężki i mam wrażenie że niedługo pęknie..

Cytat:

Nie wiem no nie wiem jak funkcjonują ludzie z nadwagą albo otyłością albo otyłoscią brzuszną.
tłuszczyk jest miękki i się przelewa a nasze brzuszki są twarde i sterczące - i na szczęście tylko do marca
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:44   #2586
misia880
Zakorzenienie

Rece mi opadly.
Nasz kumpel organizuje sylwestra.. nie zaprosil nas bo jestem w ciazy
Ej.. albo jak jestem dziwna albo swiat..

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:49   #2587
monikmi
Zadomowienie

Chyba tylko mój żołądek w ciąży się nie skurczył... do obiadu w sumie jeszcze jest ok, ale od koło 15-16 jem wszystko co w ręce wpadnie, taka głodna jestem a mleka pije około butelkę dziennie pod różnymi postaciami

Dorka musisz jakoś inaczej wkleić link bo nie widać

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:50   #2588
caro_83
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Rece mi opadly.

to rzeczywiście dziwne kryteria
Stary 2015-11-19, 21:51   #2589
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej
Dziękuję Wszystkim za trzymanie kciuków
prosze o pokolorowanie mnie na RÓŻOWO !!! będzie córeczka oraz można już dopisać imię Zofia. Mała waży 429g łożysko ulokowane jest na tylnej ścianie Z dzieckiem wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo
Jesteśmy szczęśliwi
Aaaa no i jak Pani mi powiedziała, że jest dziewczynka to się rozpłakałam ze szczęścia
Któraś z Was pytała o Stefana (chomika) to byliśmy u wet. i powiedziała że ma łapę złamaną i ona nawet jakby chciała założyć mu opatrunek usztywniający to, to nie ma sensu bo 3 minuty i Stefan już tego nie będzie miał bo to ściągnie... Dostał zastrzyk przeciwbólowy no i dalej wariuje w kołowrotku, więc nie jest chyba aż tak źle
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:55   #2590
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
hej
prosze o pokolorowanie mnie na RÓŻOWO !!! będzie córeczka oraz można już dopisać imię Zofia. Mała waży 429g łożysko ulokowane jest na tylnej ścianie Z dzieckiem wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo
Super! Gratuluję. Mojemu TŻ się bardzo podoba imię Zosia.
Zabieram się za zmianę koloru.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:56   #2591
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Rece mi opadly.

Hehe moze boi sie ze ta ciaza to jakaś choroba i to zaraźliwa. :P albo tak bardzo sie troszczy o znajoma.

Kiwi gratuluje córeczki ! Ja strasznie chce miec córkę, tym razem synek sle bedziemy próbować do skutku, najwyżej bede miec 9 synów i córkę.
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:57   #2592
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
prosze o pokolorowanie mnie na RÓŻOWO !!! będzie córeczka
Super! Też miałam łzy w oczach jak mi dr potwierdził dziewuszkę

+ =
Stary 2015-11-19, 21:58   #2593
misia880
Zakorzenienie

Kiwi gratuluje *

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:59   #2594
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
Ja strasznie chce miec córkę, tym razem synek sle bedziemy próbować do skutku, najwyżej bede miec 9 synów i córkę.
Nas było 3 dziewczyny, u sąsiada 3 chłopaków . Niektórzy nawet złośliwie nas chcieli wyswatać, ale nic z tego bo się nienawidzimy

+ =
Stary 2015-11-19, 22:01   #2595
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
hej
Jesteśmy szczęśliwi
Aaaa no i jak Pani mi powiedziała, że jest dziewczynka to się rozpłakałam ze szczęścia
Któraś z Was pytała o Stefana (chomika) to byliśmy u wet. i powiedziała że ma łapę złamaną i ona nawet jakby chciała założyć mu opatrunek usztywniający to, to nie ma sensu bo 3 minuty i Stefan już tego nie będzie miał bo to ściągnie... Dostał zastrzyk przeciwbólowy no i dalej wariuje w kołowrotku, więc nie jest chyba aż tak źle
gratuluje
jak ja bym już poszła na wizytę żeby zajrzeć co tam się dzieje - za długo tyle czekać..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jak-zrobic-lapacz-snow.jpg (104,6 KB, 17 załadowań)
Stary 2015-11-19, 22:01   #2596
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja strasznie chce miec córkę, tym razem synek sle bedziemy próbować do skutku, najwyżej bede miec 9 synów i córkę.
Przypomniało mi się, że dzisiaj śniło mi się, że urodziłam pięcioraczki. Samych synów. I jak jeden mąż rąbali w tym samym czasie w pieluchy, a później to wszędzie gdzie się dało, bo nie ogarnialiśmy z TŻ.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 22:05   #2597
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
hej
Jesteśmy szczęśliwi
Gratulacje !!!

Idę spać, dobranoc
Stary 2015-11-19, 22:07   #2598
trzydziescidwa
Zakorzenienie

super Kiwi gratuluję zdrowej córci
Stary 2015-11-19, 22:14   #2599
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Dobrej nocy Kobietki! Jutro znów czeka mnie pilnowanie 2.5-latka. Przynajmniej negocjacje poćwiczę

+ =
Stary 2015-11-19, 22:19   #2600
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Nas było 3 dziewczyny, u sąsiada 3 chłopaków . Niektórzy nawet złośliwie nas chcieli wyswatać, ale nic z tego bo się nienawidzimy

Ja mam 2 braci a Tż 2 siostry wiec mam nadzieje ze i u nas mieszana gromadka bedzie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, że dzisiaj śniło mi się, że urodziłam pięcioraczki. Samych synów. I jak jeden mąż rąbali w tym samym czasie w pieluchy, a później to wszędzie gdzie się dało, bo nie ogarnialiśmy z TŻ.

Niby pięciokrotne szczęście......ale ło matko to sztab ludzi potrzebny zeby ogarnąć
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 22:34   #2601
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
a co to trep? mamy całe z drewna, stopień i podstopień

trep to spopień ja to tak mowie bo my tylko ten element bedziemy miec drewniany i dlatego musze mowić osobno ze trep :d no musze nie musze hehe to w takim razie pomyliłam cos z tymi schodami

ja też nie wiem jak ja wytrzymam. Wczoraj płakałam wieczorem, że brzuchy mnie przerażają, to po tym zdjeciu jakiejś grudniówki co ktoś tutaj wkleił.
przyznaje sie ja to zrobiłam
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 22:35   #2602
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Powiem wam tak, przy pierwszym dziecku miałam ogromne obawy jak sobie poradzę, mama w Polsce, teściowa pracuje tak samo jak Tż-t a ja sama z tym wszystkim. Ale jakoś tak się dało wszystko zgrać że Tż-t wziął tydzień urlopu po naszym wyjściu ze szpitala, Teściowa wzięła tydzień urlopu po urlopie Tż-ta i tak przez dwa tyg miałam szansę sobie odpocząć, chociaż nie dawałam cobie taryfy ulgowej czego teraz żałuje teraz to dopiero będzie jazda bez trzymanki, w prawdzie na pewno mąż weźmie urlop ale jakoś nie wyobrażam sobie zajmować się dwójką małych dzieci i jeszcze ogarnąć mieszkanie i obiad ugotować...
Wiesz co z tym ogarnianiem dwójki na początku nie jest źle. Bo małe dużo śpi. Ja miałam czas nawet na ćwiczenia. I ugotować zdążyłam. I posprzątać. I codziennie jeździłam do rodziców.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Witam zaraz wyrzuce telefon przez okno tak się zwiesza że nie moge pisać.

Któregoś dnia gratuluje kochana.

Mmoni kciuki za wizytę.

Lewek cudowny synus.

Polly ją też miałam taka chec na coś słodkiego a tu nic w domu.

Chyba umowie się do ginka wcześniej, martwie się Trochę,dzisiaj mam często te twardnienie brzucha,co prawda nie boli mnie brzuch tylko się napina i twardy.

Którąś z Was też tak na?
Mnie się wczoraj dosyć często spinal brzuch. A dziś juz jakby mniej.
Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Na udzie rozstępy to pół biedy.
Nie znam chyba osoby, która nie miałabym rozstępów na udach.
To prawda. Ja nie mam ani na piersiach ani na brzuchu ale na udach kilka wyskoczylo.

Zrobiłam dziś krem kokosowy, ale jeszcze nie próbowałam, bo tężeje w lodówce. Jutro będę szamac.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 22:36   #2603
karolciakarola
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny. Nie bylo mnie tutaj tydzień i nie jestem w stanie nadrobić bo tyle napisalyscie mogłabym poprosić któraś z Was o jakis skrót co mnie ominęło? Bede bardzo wdzięczna. Miała ciezki tydzień dużo nauki w weekend wyprawialam urodziny ale fajnie wszystko wyszlo. We wt bylam u lekarza wszystko ok maleństwo rośnie a wyniki krwi mam książkowe wczoraj popsula nam sie pralka ale jutro przyjdzie pan usterka i mam nadzieję ze ogarnie temat a ja nie zbankrutuję.
Kiwi gratuluje dziewczynki
karolciakarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 22:37   #2604
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

najadłam się słodkiego, włączyłam głośno muzykę a mała w dalszym ciągu nic się nie rusza (praktycznie wcale jej dzisiaj nie czułam
trochę się martwię
Stary 2015-11-19, 22:38   #2605
Lewek
Zakorzenienie

A i dziękuję bardzo za miłe słowa pod adresem synusia. Tz i szwagierka i ja zresztą też stwierdzilismy jednogłośnie ze wykapany mlodszy brat Bartuś. Ciekawe jak po urodzeniu.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 22:40   #2606
Bonku
Wtajemniczenie

o takie schody mi chodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (9,5 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-11-19, 22:43   #2607
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
najadłam się słodkiego, włączyłam głośno muzykę a mała w dalszym ciągu nic się nie rusza (praktycznie wcale jej dzisiaj nie czułam
trochę się martwię
Połoz się na plecach, przyłóż ręce i poczekaj na pewno kopnie u mnie zawsze dziala
Stary 2015-11-19, 23:04   #2608
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

dzięki dziewczyny
Dobranoc, do jutra
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 23:10   #2609
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez [B
misia880[/B];53522088]Ja z PETYCJA
W srode na szkole rodzenia mamy miec dietetyczke - chcecie cos wiedziec? Pytania?
Bo chetnie ja popytam
ode mnie pytanko o te zakazy i nakazy, co z tego jest prawdą, bo o serkach plesniowych to juz wiem, ale nadal się waham jesli chodzi o jajko na miekko, które uwielbiam a podobno nie wolno

a znajomy wykazał się sporym nietaktem, co z tego ze jesteś w ciaży? czy to już Cię wyklucza z życia towarzyskiego? hmm nieładnie kolega postąpił

Darkanddark

Kiwi18 To super, że wizyta przyniosła tyle dobrych wiadomości No i imię piękne

Cytat:
Hehe moze boi sie ze ta ciaza to jakaś choroba i to zaraźliwa. :P
z tą zaraźliwością coś jest, ja zaraziłam w pracy trzy dziewczyny, w tym jedną, która mnie zastępowała :p

_polly_ co za sen

karolciakarola za udaną wizytę

Dorka__00 Nie martw się, może ma jakiś śpiący dzień? Mój maluch też ma różne dni, wczoraj dawał czadu a dziś jest mega spokojny

My chyba też wybraliśmy imię dla synka tzn są dwie opcje Rafał i Mateusz

dobrej i spokojnej nocy dziewczyny
Stary 2015-11-19, 23:11   #2610
fasolka1987
Zadomowienie

Kiwi gratuluję Dziewczynki Zosia ładne imię.
dobrze, że z chomikiem wszystko dobrze

misia880 eee fajnie może się boją, że im wypijesz cały alkohol
wcześniej mało nie padłam jak przeczytałam o ciężarnej na imprezie techno, jakby to wyglądało

polly ale masz kolorowe sny

trzydziesci dwa
może i mi się jakaś biba przyśni ja też lubię potańczyć z mężem, najlepiej na jakimś weselu

moooniaaaa jakie zdjęcie grudniówki? coś chyba przegapiłam

myślałam, że już wszystkie zdjęcia widziałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości