Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-20, 11:35   #3301
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Tradycyjnie w nocy spać nie mogę, a potem wstaje nieprzytomna o 10...
Mój maluch dzisiaj już wrócił do normalności i kopie tak, że aż boli.
Kciuki za wizyty
Candy, Kasiulenkowo graty za nowy tydzień
Jerzyczka ja też się obawiam takich prezentów dla Młodego Ci którzy widzą jakie rzeczy kupuje może będą wybierać coś w podobnym stylu, no ale reszta...
Super, że masz nowy telefonik
Kamilka cieszę się, że z Martynką dobrze Ale kciuki trzymamy dalej.
Malwi super, że wychodzisz
a to mały zgredek, widzisz dobrze, że już kopie. Mój mi trochę stracha nabawił dziś, bo rano przeciągał się tylko leniwie typu "matka, ja tu jestem, ale nie kopnę Cię za mocno, żebyś trochę sie pomartwiła"
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Witam
Spałam od 22 do 10:30. Miałam straszne sny że jakiś wielki facet sie na brzuch mi kładł, strasznie krzyczałam aż męża obudziłam. Musiałam wziac paracetamol bo mi łeb pękał.
Wczoraj troche popłakałam sobie z tej samotności codziennie to samo, taka rutyna. Mąż mówi sama nie siedzisz, w brzuchu masz dzidzie ktora cie ciagle kopie. No własnie, tylko ze oprocz tego ze on sie ta rozpycha, jakos nie za bardzo czuje ze tam jest dziecko, ze je kocham. Nic nie czuje. I to mnie zmartwilo, ze sobie nie poradze z tym wszystkim. Nie wiem co i jak. Jedyne czego sie nie boje to porodu jestem jaka dziwna.
Ja też często płaczę.. W sensie ogólnie taka moja natura, ale jest mi zdecydowanie lepiej jak to zrobię. Zazdroszczę, że porodu się nie boisz a co do reszty.. nie wiem jak mam na to odpowiedzieć, bo według mnie będzie dobrze, napewno dobrze. myślę, że te małe szkraby zawładnęły sercem niejednej kobiety, która się czuła tak jak Ty
Cytat:
Mam nadzieje ze po porodze to sie u mnie zmieni, na pewno sie zmieni. Teraz wydaje mi sie ze jestem jakaś zła, ze mnie nie słodzi te dziecko. Jakos tego nie czuje. Nie gadam do brzucha, nie spiewam mu. Mowie na niego dzieciak, nie po imieniu czy pieszczotliwie.
W sumie widze ze maz tez nie jest wylewny, bardzo sie o mnie troszczy, opiekuje sie w sumie zawsze tak bylo, ale teraz jakos bardziej. Martwi sie jak mnie on kopie i sprawia mi to bol.
Mowi ze po porodzie sie w nim na pewno zakochamy, teraz po prostu tego tak nie czujemy.
Moze tak mamy bo to byla wpadka, a ja dlugo plakalam jak sie dowiedzialam. Teraz jest juz dobrze ale nie powiem ze sie super ciesze i w ogole, nie byłam na to wszystko wcale przygotowana.
Lekarze mi mowili ze jestem niepłodna i tego sie trzymałam.
Mój lekarz mowi ze powinnam sie cieszyc bo to jest cud ze tak sie stało.
Pewnie tez tak sie czuje bo nie było od poczatku zadnych problemow z dzieckiem, wszystko jest okej i nie mam sie czym martwic. Czuje w głębi ze wszystko bedzie dobrze, nawet czuje ze dam rade z porodem. Tylko mam dosc tego siedzenia w domu sama, codziennie to samo. Juz bym wolala zeby sie urodził i zeby w koncu cos sie ruszyło. Musialam sie wygadać...
Naprawdę lekarz powiedział, że jesteś nieplodna i zaszłaś w ciążę? I napewno wszystko będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
A zmieniając temat, wiem że też nie na dobry, ale Przeraża mnie to co się teraz dzieje na świecie, własnie sprawdzam wiadomości. a tam "terroryście wzięli 170 zakładników..." do czego dąży.
przeraża mnie to wszystko tak samo jak Ciebie.

Poprasowałam pieluszki tetrowe i oficjalnie zakończyłam wielkie prasowanie 2015 Mam w sumie 12 pieluszek, 2 bawełniane, 1 bambusową, reszta tetrowych Na razie nie dokupuję, chyba, że tż pojedzie do Ikei po ten stół do przewijania, to powiem, żeby dokupił te bawełniane, bo są super, po praniu milutkie
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:36   #3302
uaoo
Zakorzenienie

z tym kochaniem to najmniejszy problem ;p

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:38   #3303
candyyfloss
Zadomowienie

Niezdara - ja po kolacji mam cukier najczęściej w okolicach 95-100. Jem kolację o 20:00, więc nie jest późno.

Zjadam standardowo 2 kromki, np. z twarożkiem, z wędliną, z serem żółtym. Do tego mnóstwo warzyw. Czasami zjem jajecznicę lub jajko na miękko.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:39   #3304
Casaa
Zakorzenienie

Aaa wlasnie, pamietacie jak niedawno pisalam Wam, ze mama oznajmila mi wspaniale wiesci, ze jakas znajoma przez 9mies nosila chlopca, a urodzila sie dziewczynka? Nooo to teraz jak bylam u rodzicow to sie okazalo, ze ta laska chodzila do tak kiepskiego lekarza, ze gorzej trafic nie mogla.... Ja bym nie poszla do niego za zadne pieniadze. Oczywiscie sprzet do usg tez mial przedpotopowy wiec mysle, ze tutaj nie mamy sie co martwic

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:40   #3305
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Niezdara - ja po kolacji mam cukier najczęściej w okolicach 95-100. Jem kolację o 20:00, więc nie jest późno.

Zjadam standardowo 2 kromki, np. z twarożkiem, z wędliną, z serem żółtym. Do tego mnóstwo warzyw. Czasami zjem jajecznicę lub jajko na miękko.

To ja nawet razowca nie mogę ;( jakaś wredna ta moja cukrzyca.

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:41   #3306
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Ja się nauczyłam na tym wątku że co cukrzyca to teoria więc twoja nie jest wredna tylko twoja
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:42   #3307
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Jest w sieci Społem takich Chleb IG. Mnie go polecała diabetolog. Może taki będzie dobry?

Ooo z niego byłby dobre tosty Może zaryzykuję z jednym?
Stary 2015-11-20, 11:43   #3308
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kinga też się zastanawiam w jakim kierunku to wszystko zmierza. I szczerze to nie czuje się bezpiecznie bo nie znasz dnia ani godziny. Nie wiesz czy komuś coś nie odwali. I tak koniec końców cieszę się że mieszkam w oddali dużego miasta bo wątpię żeby chcieli zrobić zamach na moja 500 osobowa wieś...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:44   #3309
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja się nauczyłam na tym wątku że co cukrzyca to teoria więc twoja nie jest wredna tylko twoja

Właśnie... Szkoda że moja
A na drugie śniadanie i podwieczorek co jecie? Z obiadami nie mam problemów, a reszta posiłków to wieczny stres :/

Stary 2015-11-20, 11:44   #3310
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Kinga też się zastanawiam w jakim kierunku to wszystko zmierza. I szczerze to nie czuje się bezpiecznie bo nie znasz dnia ani godziny. Nie wiesz czy komuś coś nie odwali. I tak koniec końców cieszę się że mieszkam w oddali dużego miasta bo wątpię żeby chcieli zrobić zamach na moja 500 osobowa wieś...
ja w sumie mieszkam jakieś 20 km od miasta, ale i tak się ciesze, że na wsi, wlasnie z tego samego powodu miedzy innymi
Stary 2015-11-20, 11:45   #3311
Casaa
Zakorzenienie

Candy, jak nie zaryzykujesz to sie nie dowiesz mi ketchupu brakuje

Magda, trafnie ujelas teorie cukrzycowa

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-20, 11:46   #3312
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mogę tylko chleb chrupki i to 2 kromeczki. Kolacje jem ok 20 lub 21 później 0 24 jem. Na kolacje i w sumie nie tylko ostatnio jem sałatkę z pieczarek, jajka i pora. Bo ona mi nigdy nie podnosi, a coś moje cukry zaczynają szaleć, więc jestem jeszcze bardziej ostrożna, a jak nie sałatkę to ogórka
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:48   #3313
niepozorna
Zakorzenienie

Ja do brzucha też nie gadam, nie śpiewam ani nic. Jakoś nie mogę się przemóc, dziwnie bym się czuła chyba A o dziecku najczęściej mówię Młody, Oluś albo Podlejec Cieszę się strasznie, że go będziemy mieć już niedługo, po prostu takie pogadanki są chyba nie dla mnie.

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Poprasowałam pieluszki tetrowe i oficjalnie zakończyłam wielkie prasowanie 2015 Mam w sumie 12 pieluszek, 2 bawełniane, 1 bambusową, reszta tetrowych Na razie nie dokupuję, chyba, że tż pojedzie do Ikei po ten stół do przewijania, to powiem, żeby dokupił te bawełniane, bo są super, po praniu milutkie
Ja też mam to za sobą Ostatnio wyprałam i poprasowałam kombinezony, rożek i ostatnie czapeczki, które zamawiałam i juuuuuż

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:48   #3314
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
A na drugie śniadanie i podwieczorek co jecie? Z obiadami nie mam problemów, a reszta posiłków to wieczny stres :/

Ja generalnie zaczelam jesc przez caly dzien, mniej wiecej co 2h cos wciagam jedna kromka chleba z czyms, jablko, grejpfrut, tost i ciagle w sumie cos zuje ale cukry ladnie sie normuja duzo wody. Dzis rano w sumie mialam nawet za niski bo 68 wiec szybciorem wcinalam sniadanie
Stary 2015-11-20, 11:49   #3315
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Na II śniadanie to najczęściej zupa + owoce albo 2 kromki chleba i owoce. Czasami zjem muffinki orzechowe jak mam.

Na deser to sałatka warzywna z mozzarellą na przykład, serek wiejski z 2 kromkami, kisiel bez cukru, budyń bez cukru. Do tego warzywa.
Stary 2015-11-20, 11:50   #3316
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A kiszona kapusta? Mowilyscie że obniża '
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:50   #3317
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Ja mogę tylko chleb chrupki i to 2 kromeczki. Kolacje jem ok 20 lub 21 później 0 24 jem. Na kolacje i w sumie nie tylko ostatnio jem sałatkę z pieczarek, jajka i pora. Bo ona mi nigdy nie podnosi, a coś moje cukry zaczynają szaleć, więc jestem jeszcze bardziej ostrożna, a jak nie sałatkę to ogórka

A pieczarki podsmażasz wcześniej, tak?
Dla mnie pewniakiem są naleśniki orkiszowe ze szpinakiem i pieczarkami, czasami dodaję kurczaka. Wczoraj wypróbowałam placki orkiszowe i mi skoczyło do 130, ale przypuszczam, że to wina dżemu- niby dla cukrzyków..niby, dałam za niego 16 zł, a chyba skończy w śmietniku po wczorajszej akcji...

Stary 2015-11-20, 11:51   #3318
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Właśnie to jest to, że coraz mniej ludzi czuje się bezpiecznie. Rozmawiałam wczoraj ze znajomą Niemką i ona mówi, że już coraz więcej ludzi się boi, teraz wiadomo idą święta, wszędzie dużo ludzi nie trudno o duże zbiorowisko. A nie oszukujmy się, nikt nie miał i nie ma kontroli nad tym jacy ludzie przyjechali w ostatnim czasie. A ich obecność nie trudno zauważyć.
Stary 2015-11-20, 11:51   #3319
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość

Ja też często płaczę.. W sensie ogólnie taka moja natura, ale jest mi zdecydowanie lepiej jak to zrobię. Zazdroszczę, że porodu się nie boisz a co do reszty.. nie wiem jak mam na to odpowiedzieć, bo według mnie będzie dobrze, napewno dobrze. myślę, że te małe szkraby zawładnęły sercem niejednej kobiety, która się czuła tak jak Ty

Naprawdę lekarz powiedział, że jesteś nieplodna i zaszłaś w ciążę? I napewno wszystko będzie dobrze

przeraża mnie to wszystko tak samo jak Ciebie.
Ten lekarz moj prowadzący tego nie powiedział
Ja od zawsze miałam problemy kobiece
Hormony wszystkie nie tak jak trzeba.
Nigdy nie mialam okresu sama z siebie, zawsze z tabletkami. Do tego zawsze jakas torbiel na jajnikach, ostatnio była 5 cm przed ciąża. Mam PCOS i gruczolaka przysadki mózgowej i lekarze mi mowili ze bez lekow nie zajde z ciąże.
Przez rok przed ciąża nie brałam żadnych leków, wszystko odstawiłam bo miałam dość. Po roku dostałam okresu sama z siebie i po tym zaszłam w ciąże.
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:52   #3320
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
A kiszona kapusta? Mowilyscie że obniża '
O to to Ja jem zawsze do obiadu (no prawie zawsze). Ale też dlatego że ją uuuuwielbiam.
Stary 2015-11-20, 11:52   #3321
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Gotuję kilka minut, kroję w kostkę tak jak i jako i por, dodaję przyprawy, pół łyżeczki majonezu z jogurtem naturalnym i gotowe.
Stary 2015-11-20, 11:53   #3322
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie pewniakiem są naleśniki orkiszowe ze szpinakiem i pieczarkami, czasami dodaję kurczaka. Wczoraj wypróbowałam placki orkiszowe i mi skoczyło do 130, ale przypuszczam, że to wina dżemu- niby dla cukrzyków..niby, dałam za niego 16 zł, a chyba skończy w śmietniku po wczorajszej akcji...
Mnie diabetolog powiedziała, żeby nie jeść dżemu - nawet domowego z minimalną ilością cukru (teściowa takie robi, niesłodzone).
Stary 2015-11-20, 11:54   #3323
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
O to to Ja jem zawsze do obiadu (no prawie zawsze). Ale też dlatego że ją uuuuwielbiam.

Obniża to zaraz lecę do sklepu :p

Stary 2015-11-20, 11:54   #3324
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Candy, jak nie zaryzykujesz to sie nie dowiesz mi ketchupu brakuje .
Mi się po nocach śni, kazałam mężowi go z lodówki zabrać bo nie mogłam znieść że on tam jest, a ja nie mogę
Stary 2015-11-20, 11:55   #3325
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Gotuję kilka minut, kroję w kostkę tak jak i jako i por, dodaję przyprawy, pół łyżeczki majonezu z jogurtem naturalnym i gotowe.

Ekstra, dziś będę próbować mnie gin do diabetolog nie wysłał. Konsultowałam się z jedną na warsztatach, ale nic odkrywczego mi nie powiedziała

Stary 2015-11-20, 11:56   #3326
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Jerzyczka jak ja Ci zazdroszcze tego prasowania. Mnie to czeka i nie wiem jak to zrobie :-(

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:59   #3327
niezdara
Rozeznanie

A jak u Was z owocami? Które najniższe ig? Googlałam w necie, ale różne strony inaczej podają. Raz czytam że kiwi ma nisko, potem że niekoniecznie

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ja już poprałam i poprasowałam małej ciuszki, bo coraz mniej mi się chciało :p

Stary 2015-11-20, 12:02   #3328
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
A jak u Was z owocami? Które najniższe ig? Googlałam w necie, ale różne strony inaczej podają. Raz czytam że kiwi ma nisko, potem że niekoniecznie

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ja już poprałam i poprasowałam małej ciuszki, bo coraz mniej mi się chciało :p
Mnie diabetolog pozwoliła jeść kiwi, małe jabłko, pół gruszki, śliwki. Kazała odstawić winogrona i cytrusy - także grejpfruty.
Stary 2015-11-20, 12:02   #3329
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ekstra, dziś będę próbować mnie gin do diabetolog nie wysłał. Konsultowałam się z jedną na warsztatach, ale nic odkrywczego mi nie powiedziała

Mnie tez nie wysylal

kiszona jest dooobra

Zmykam sie troche za jakas prace zabrac.... Smieci bede chyba na 3 razy wynosila bo TZ wyrzucil wszystko z Mlodego pokoju i znalazla sie cala masa niepotrzebnych gratow :-/ dzisiaj po farby jedziemy i przez weekend TZ pomaluje pokoik kolory wybralismy bez zbednej wymiany pogladow
Stary 2015-11-20, 12:04   #3330
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten lekarz moj prowadzący tego nie powiedział
Ja od zawsze miałam problemy kobiece
Hormony wszystkie nie tak jak trzeba.
Nigdy nie mialam okresu sama z siebie, zawsze z tabletkami. Do tego zawsze jakas torbiel na jajnikach, ostatnio była 5 cm przed ciąża. Mam PCOS i gruczolaka przysadki mózgowej i lekarze mi mowili ze bez lekow nie zajde z ciąże.
Przez rok przed ciąża nie brałam żadnych leków, wszystko odstawiłam bo miałam dość. Po roku dostałam okresu sama z siebie i po tym zaszłam w ciąże.
Współczuję takich problemów naprawdę
Ja zawsze miałam mega bolesne okresy i bardzo nieregularne, a potem w czasie studiów wyregulowały się same, jak w zegarku co mnie bardzo zaskoczyło. Przez ostatni rok mogłam nawet powiedzieć dokładnie sama kiedy jajeczkuję i tym sposobem w niedzielę się przytulaliśmy bez zabezpieczenia, a we wtorek poczułam ukłucie w jajniku i pomyślałam "O cholera, jestem w ciąży" Serio Wam, mówię Znam dokładną datę poczęcia Jakuba
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Jerzyczka jak ja Ci zazdroszcze tego prasowania. Mnie to czeka i nie wiem jak to zrobie :-(
wyślij mi pocztą, wyprasuję Ci i odeślę, bo ja uwielbiam prasować (byle nie koszule ).

Dziewczynki, łóżeczko zamówione

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-11-20 o 12:06 Powód: .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości