Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-20, 14:11   #3241
adka_19
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Halwaya mniamci obiad ) jejku to już niedługo )
Stres czy radość?

Aniqa brawo ja ! Torba spakowana do połowy jaja
muszę majtki kupić z wysokim stanem.

Fionka to siedź na i już nic nie rób! !!!

Fionka jeśli halwaya dziś urodzi to jutro rano ja wypuszcza

Co do obiadu u nas dziś zupa meksykańska bez mięsna bo z tego co było w szafce i lodówce Hahaha :F

Czubasek Ty już te kobito nic nie rób

Właśnie - od czego dziewczyny pachwina boli ? Bo mnie lewa naparza ... ale takimi uderzeniami jakby skurczami?

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:13   #3242
andriuszka77
Zadomowienie

Witam się,

Halwaya myślę o Tobie dziś cały czas i duchowo wspieram. Trzymam kciuki za pomyśle rozwiązanie. Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wlasnie wylalam sobie goraca herbate na stopy. Wyladowala by ba brzuchu ale sie wygielam
Od rana mi wszystko z rak leci

Ja na obiad rosolek i jeszcze wczorajsze spagetti na tz czeka. Mialam dzis robic pierogi ale przekladam na jutro bo nir mam sily.

Wlaczylam malej bajki bo juz nie mam.pomyslow a o
Czubasek nie dotykaj się gorącego, odpoczywaj. Dobrze, że brzuch ochroniłaś od gorącej herbaty. Wszystkie jesteśmy niezdarne, trzeba się pilnować i wszystko robić 10 razy wolniej jednak, o jakieś nieszczęście nie trudno;/
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:13   #3243
kleo_4
Zakorzenienie

Halwaya powodzenia, trzymaj się dzielnie! Zazdroszczę ze juz będziesz miała to za soba

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja juz dzis nic nie dotykam... Wszystko mi z rak leci

Najpierw ten palec skaleczylam. Później uszczerbilam płytę kuchenki

Oparzylam sie parą i mnie pól dloni piecze i jeszcze mi nóż spadl i uszczerbil panele, nosz kur....

Boje się wyjść z domu a wsiąść za kółko to juz w ogóle

Dlaczego u nas w biedronce nie ma mandarynek ??
Nie dotyksj ostrych przedmiotów i najlepiej połóż się
Ja wczoraj ze schodków spadlam, podparlam się co prawda ręką ale kolano nadwyrezylam, potem odbierając jabłka wbilam sobie nożyk w dłoń, a wszystkie obrane skórki non stop leciały na podłogę. Widzę ze nie tylko ja taka zgrabna jestem

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Tak czytam ze w porownaniu do was to mam strasznie malo ubranek, u mnie wszystko 56 i 62 zmiescilo sie na jednej suszarce
Nie wiem czy cos jeszcze dokupowac
Mnie tak każdy mówił żeby nie kupować malutkich c iuszkow bo zaraz wyrośnie to pakujac torbe zauwazylsm ze mam po 2 pajacyki , 2 pary spodenek, 2 kaftaniki, 1 body na 56... Nie chce zeby wszystko miała za duże. mam za to na 68, 72 itp...
Też się zastanawiam czy dokupić coś.

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo.Wszystkie ubranka zmiescilam w trzech szufladach (liczę już z kombinezonami)

[/COLOR]Paznokcie już zrobiłam, a u rąk -żeby nie było, pomalowalam tylko odżywką
I zaczynam dzisiaj pakować torbę
U mnie też hybryda na stopach, french ale ile mnie to kosztowalo!!! Na dłonie położyłam tylko bazę i bezbarwny top.

Cytat:
Ufff ulzylo mi, bo juz myslalam ze to ja taka wyrodna matka

Moja mama za to mi gada, ze na pewno jeszcze gore ubran dostaniemy hahahah no ciekawe skad skoro jakos do tej pory nikt nie byl sklonny nic oddac zreszta ja nic nie chce, wole sama wszystko kupic, cobym pozniej nie musiala z obowiazku czegos oddawac
No właśnie tak każdy mówi ze tyle sie dostanie, a prawda taka ze gdybym miała na kogoś liczyć to moja mała by miała tylko za duże skarpetki, body, pajacyka , sweterek i czapeczke wszystko na jakies roczne dziecko. jedynie kombinezon jest ok, choć nie chciałam brać bo kupiłam 2, ja też wolę sama wszystko kupić to co ja chce, i nie martwić się potem czy się zniszczy i trzeba oddać itp.

Ja już dzisiaj torby spakowalam do konca i zrobiłam ostatnie 2 prania, pościel, rożki, reczniczki, kocyki i materiałowe części z wózka i nosidelka. Wieczorem poprasuje i jestem gotowa do porodu

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:15   #3244
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Właśnie - od czego dziewczyny pachwina boli ? Bo mnie lewa naparza ... ale takimi uderzeniami jakby skurczami?
Adka dzidzia główka naparza pewnie, stawy nam się luzują przed porodem i taki zestaw atrakcji Ci to funduje.
Stary 2015-11-20, 14:17   #3245
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Adka dzidzia główka naparza pewnie, stawy nam się luzują przed porodem i taki zestaw atrakcji Ci to funduje.
A może bo jeśli chodzi o ruchy synusia to nie mogę narzekać )
Mocnego kopa pierwszego mega mocnego dostałam jak gola nasi strzelili w ostatnim meczu we wtorek bodajże Hahaha
Az stopę widziałam jak wypycha :F

Stary 2015-11-20, 14:19   #3246
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
To ja odwrotnie, jak mi przebiera tymi nogami tak wysoko, to aż wstrzymuje oddech, a wczoraj dawała na zmiane, albo jednocześnie rękami i nogami i o ile nogami było w zebra tak jak przebierala rekami to w Bożenie czułam i nie było to przyjemne ani trochę
U mnie właśnie zależy gdzie te ruchy czuję- jak w prawym boku to już przywykłam. Ale jak przeciąga z góry na bok nóżką to boli i właśnie czasem jak rączkami rusza to mam wrażenie jakby mi tak coś majstrowała

Swoją drogą czy Wasze maluszki bujają się w brzuszku?
Moja potrafi siedzieć cicho i bujać się tak i spowrotem jak delikatnie- strasznie zabawne to jest widzę jak przesuwa pleckami

Cytat:
aniqa u nas w szpitalu nie daja ubranek. Jedynie prezentowe bodziaki od miasta
A jak mi ciuchy zgubia to juz im wspolczuje

Te skurcze mialam.na 6-7cm rozwarcia. Wczesniej lzejsze ale u mnie szlo migiem.
Noo ja też bym się wściekła gyby ubranka zginęły, dlatego nawet nie planuję ich wyciągać, ale wolę mieć, żeby później moje dziecko gołe albo brudne nie leżało

Podobno przy 7 cm przychodzi kryzys

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
wiem że się martwi, teraz mi dzwonił, że chyba wróci wcześniej, ale nie chcę go tu niepotrzebnie ściągać jeszcze. Zły jest bardzo że jestem tutaj sama no ale wiem, że mają teraz dużo pracy i szef na pewno nie będzie zadowolony z takiego długiego wolnego.
A co do skurczy no to właśnie liczę na to że będą specyficzne.
Zamówiłam sobie zakupy w tesco, zapas chyba na miesiąc Będę wychodzić tylko po chleb
Wyobrażam sobie, że jest zły, ale w sumie wpływu na to nie ma... Czasem człowiek bardzo by chciał być w dwóch miejscach jednocześnie...

Ja robię zapasy głównie kosmetyczne, bo spożywcze zakupy ktoś mi zawsze zrobi, a kosmetyki to muszę mieć takie jak lubię a, że mieszkam w małym mieście to nie zawsze jest to co chcę
Stary 2015-11-20, 14:20   #3247
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość

No właśnie tak każdy mówi ze tyle sie dostanie, a prawda taka ze gdybym miała na kogoś liczyć to moja mała by miała tylko za duże skarpetki, body, pajacyka , sweterek i czapeczke wszystko na jakies roczne dziecko. jedynie kombinezon jest ok, choć nie chciałam brać bo kupiłam 2, ja też wolę sama wszystko kupić to co ja chce, i nie martwić się potem czy się zniszczy i trzeba oddać itp.

Ja już dzisiaj torby spakowalam do konca i zrobiłam ostatnie 2 prania, pościel, rożki, reczniczki, kocyki i materiałowe części z wózka i nosidelka. Wieczorem poprasuje i jestem gotowa do porodu
Dorosea, Kleo - wyszłam z takiego samego założenia, wolę mieć wszystko swoje, niż pożyczać. Kupiłam to co uważałam za słuszne, to co uważam że mi się przyda dla dziecka. I młoda będzie miała swoje ciuchy, potem bede je trzymać, może kiedyś drugiego bobasa zechcemy. Nie liczę na dary i nie oczekuję że mi coś z nieba spadnie.
Swoje to swoje
Stary 2015-11-20, 14:22   #3248
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Cos mi sie knoci ten tel.
Wlaczylam malej bajki bo marudna jest strasznie. I oglada peppe, podchodzi do mnie, glaszcze po brzuchu i mowi ze Wojtusiowi musimy dinozaura kupic

Aniqa ja mam spakowane 3 szt pajacy, i 3 komplety: body +polspiochy.

kochana <3

do szpitala planuje taki sam zestaw ubrań zabrac
Cytat:

mnie też często napieprza lewa własnie ..

co do obiadu wziełam sie za robienie zupy porowej ale zjem chyba po ginie dopiero - wcale nie chce mi się jeść
i murzynka chyba upiekę

musze gina zapytac o paznokcie u nas w szpitalu..

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:23   #3249
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa brawo ja ! Torba spakowana do połowy jaja
muszę majtki kupić z wysokim stanem.

Ja się zmobilizowałam i też mam torbę w 90% spakowaną. Brakuje kilku drobiazgów, ale gdyby się coś zaczęło to jestem gotowa
Stary 2015-11-20, 14:24   #3250
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Ja się zmobilizowałam i też mam torbę w 90% spakowaną. Brakuje kilku drobiazgów, ale gdyby się coś zaczęło to jestem gotowa
Ja nie mam chemii spakowane ale tym się martwić nie będę bo jestem niewymagajaca wrzucę tylko szampon i umyje się nim też jak coś pozatym u nas po sn wychodzi się po kilku godzinach

Stary 2015-11-20, 14:25   #3251
rudaska
Zakorzenienie

Ja na obiad robię krem z brokuła. I przyszły mi kaftaniki i półśpiochy Fajna jakość więc mam +50 do lepszego humoru
Stary 2015-11-20, 14:26   #3252
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
A może bo jeśli chodzi o ruchy synusia to nie mogę narzekać )
Mocnego kopa pierwszego mega mocnego dostałam jak gola nasi strzelili w ostatnim meczu we wtorek bodajże Hahaha
Az stopę widziałam jak wypycha :F
Prawdziwy facet kibic
Stary 2015-11-20, 14:26   #3253
kalusia87
Zakorzenienie

Nie zrobiłyście się ostatnio bardziej nerwowe? Do nas wczoraj przyszła kuzynka TŻa ze swoim TŻem bo chcą z nami interesy robić strasznie mnie to rozdrażniło, nawet w sumie nie wiem czemu
Stary 2015-11-20, 14:27   #3254
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Za 2h mnie przenoszą na porodowke i beda wody przebijać. Położna optymistycznie twierdzi, że moze nawet jeszcze dziś się wykluje coś
Teraz dostałam lunch. Tagiatelle z kalafiorem i brokułami.
lajtowo u Was podchodzą, wyjścia itd
Takiego obiadku to aż mi się zachciało akurat też mam w planie makaron z kurczakiem i brokułem dzisiaj
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:28   #3255
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
U mnie właśnie zależy gdzie te ruchy czuję- jak w prawym boku to już przywykłam. Ale jak przeciąga z góry na bok nóżką to boli i właśnie czasem jak rączkami rusza to mam wrażenie jakby mi tak coś majstrowała

Swoją drogą czy Wasze maluszki bujają się w brzuszku?
Moja potrafi siedzieć cicho i bujać się tak i spowrotem jak delikatnie- strasznie zabawne to jest widzę jak przesuwa pleckami

Noo ja też bym się wściekła gyby ubranka zginęły, dlatego nawet nie planuję ich wyciągać, ale wolę mieć, żeby później moje dziecko gołe albo brudne nie leżało

Podobno przy 7 cm przychodzi kryzys

Wyobrażam sobie, że jest zły, ale w sumie wpływu na to nie ma... Czasem człowiek bardzo by chciał być w dwóch miejscach jednocześnie...

Ja robię zapasy głównie kosmetyczne, bo spożywcze zakupy ktoś mi zawsze zrobi, a kosmetyki to muszę mieć takie jak lubię a, że mieszkam w małym mieście to nie zawsze jest to co chcę
Moja też się wierci, buja, czasami tak mocno wypcha plecy z jednej strony że Tatry się wypiętrzają. Na początku mnie tym straszyła, teraz przywykłam. A nogi ma z prawej u góry to też czadu dają. Ale to mnie uspokaja, że czuję ją.
Stary 2015-11-20, 14:30   #3256
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam chemii spakowane ale tym się martwić nie będę bo jestem niewymagajaca wrzucę tylko szampon i umyje się nim też jak coś pozatym u nas po sn wychodzi się po kilku godzinach
Ja w sumie jeszcze te ubranka dla Małej wrzucę, talerz, szklankę i sztućce, ładowarkę (przed samym wyjazdem), szlafrok, suszarkę (ale to już jak będę jechać). I tyle

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Nie zrobiłyście się ostatnio bardziej nerwowe? Do nas wczoraj przyszła kuzynka TŻa ze swoim TŻem bo chcą z nami interesy robić strasznie mnie to rozdrażniło, nawet w sumie nie wiem czemu
Ja jestem ogólnie nerwus, więc nie wiem czy można bardziej
Ogólnie w ciąży się trochę wyciszyłam, ostatnio miałam kilka wybuchów ale nie bez powodu
Stary 2015-11-20, 14:30   #3257
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

O dokładnie, mnie też dziś nosi, bo zamiast być przy mamie w szpitalu to nie mogę się ruszyć sama nigdzie
Ale urabiam męża, żeby jutro do niej pojechać, jakoś ogarnę tę długą trasę, nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała. Mam nadzieję, że się uda ehhh
Stary 2015-11-20, 14:33   #3258
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też się wierci, buja, czasami tak mocno wypcha plecy z jednej strony że Tatry się wypiętrzają. Na początku mnie tym straszyła, teraz przywykłam. A nogi ma z prawej u góry to też czadu dają. Ale to mnie uspokaja, że czuję ją.
Ja też jestem spokojniejsza jak wariuje, nawet jeśli to boli
Ale to bujanie mnie rozbraja, strasznie zabawne to jest i zastanawiam się co ona wtedy robi

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
O dokładnie, mnie też dziś nosi, bo zamiast być przy mamie w szpitalu to nie mogę się ruszyć sama nigdzie
Ale urabiam męża, żeby jutro do niej pojechać, jakoś ogarnę tę długą trasę, nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała. Mam nadzieję, że się uda ehhh
Wiem jak się czujesz... bo sama byłam kiedyś w takiej sytuacji.
Mam też nadzieję, że wiesz co robisz... Takie wizyty teraz w szpitalu to chyba ostatnia rzecz, którą powinnyśmy robić, ale rozumiem, że się martwisz i chciałabyś być przy mamie. Obyś tylko podróż dobrze zniosła.
Stary 2015-11-20, 14:34   #3259
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Oo to to, tyle co wczoraj TŻ wczoraj pytał czemu jestem taka wkur.iona ostatnio No fakt,potwierdzam. Tyle o ile jestem nerwus z natury to 1 i 2 trymestr byłam naprawdę spokojna, wyciszyłam się a od kilku tygodni mnie wszystko drażni.
Jestem na siebie za to zła ale w większości wiedzą że to nie specjalnie
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:36   #3260
sylwoha
Zakorzenienie

Ogolne a kto to wie co bedzie do poniedzialku

Haha dorosea bo ja tak laze po salach i mase nowych kolezanek mam :p

Sylwuska wiem, ale zle trafilan ze przez weekend nie ma wypisow. Takze tego

Rudaska nudno by bylo jakby u mnie bylo w normie :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:37   #3261
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Ja też jestem spokojniejsza jak wariuje, nawet jeśli to boli
Ale to bujanie mnie rozbraja, strasznie zabawne to jest i zastanawiam się co ona wtedy robi

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Wiem jak się czujesz... bo sama byłam kiedyś w takiej sytuacji.
Mam też nadzieję, że wiesz co robisz... Takie wizyty teraz w szpitalu to chyba ostatnia rzecz, którą powinnyśmy robić, ale rozumiem, że się martwisz i chciałabyś być przy mamie. Obyś tylko podróż dobrze zniosła.
Frustrujące, dlatego szukam sobie na siłę zajęcia dziś żeby jakoś rozładować to poczucie bezsilności. Może uda mi się urobić męża, na razie trochę marudzi że to zły pomysł. No ale wiem, że w życiu różnie bywa.

Aniqa suszarkę też myślę żeby dopakować, ale mam taką dużą i trochę kiszka;/ ale ja - codziennie rano myjąca włosy chyba zwariuję, jak nie będę mogła ich odświeżyć leżąc 3 czy 4 dni w szpitalu. Może jakąś mniejszą dokupię, uhmmm
Stary 2015-11-20, 14:38   #3262
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

To ta kuzynka od mega oszczednosci ???

Ja jestem na ogol nerwus straszny. Na studiach mamy teraz duzo polityki. Chlopaki sie mnie boja ogolnie...
Chcoiaz nie powiem przez okres ciazy zlagodnialam. Teraz znow mi odwala i drobne rzeczy mnie z rownowagi wyprowadzaja.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:42   #3263
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Frustrujące, dlatego szukam sobie na siłę zajęcia dziś żeby jakoś rozładować to poczucie bezsilności. Może uda mi się urobić męża, na razie trochę marudzi że to zły pomysł. No ale wiem, że w życiu różnie bywa.

Aniqa suszarkę też myślę żeby dopakować, ale mam taką dużą i trochę kiszka;/ ale ja - codziennie rano myjąca włosy chyba zwariuję, jak nie będę mogła ich odświeżyć leżąc 3 czy 4 dni w szpitalu. Może jakąś mniejszą dokupię, uhmmm
Mam nadzieję, że podejmiecie dobrą decyzję A kiedy mama wyjdzie w ogóle ze szpitala?

Moja też duża. W sumie mam taką małą turystyczną, ale nawet nie wiem czy działa i w sumie nie przepadam za nią. Ja też codziennie rano myję włosy.
Ostatnio jak byłam w szpitalu (pojechałam wtedy wieczorem) i na drugi dzień nie miałam jak umyć rano włosów bo tylko na chwilę mnie odłączyły od pompy żebym mogła się odświeżyć to czułam się strasznie brudna z nieumytymi włosami Mam nadzieję, że po porodzie będę miała dość siły żeby się ogarnąć tak jak potrzebuję
Stary 2015-11-20, 14:46   #3264
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że podejmiecie dobrą decyzję A kiedy mama wyjdzie w ogóle ze szpitala?

Moja też duża. W sumie mam taką małą turystyczną, ale nawet nie wiem czy działa i w sumie nie przepadam za nią. Ja też codziennie rano myję włosy.
Ostatnio jak byłam w szpitalu (pojechałam wtedy wieczorem) i na drugi dzień nie miałam jak umyć rano włosów bo tylko na chwilę mnie odłączyły od pompy żebym mogła się odświeżyć to czułam się strasznie brudna z nieumytymi włosami Mam nadzieję, że po porodzie będę miała dość siły żeby się ogarnąć tak jak potrzebuję
ja myje włosy co 2 dni .. ale suchy szampon to u mnie podstawa.. też się zastanawiam czy dam radę się ogarnąć tak jakbym chciała po porodzie

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-20, 14:53   #3265
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
ja myje włosy co 2 dni .. ale suchy szampon to u mnie podstawa.. też się zastanawiam czy dam radę się ogarnąć tak jakbym chciała po porodzie
Ja mam takie włosy, że niestety jak chcę wyglądać to muszę codziennie umyć
W sumie może suchy szampon by mnie trochę uratował gdybym jednak nie miała siły umyć na drugi dzień włosów... no nic zobaczymy.
Ogólnie nie używałam nigdy suchego szamponu więc nie wiem jakby się u mnie sprawdził.
A jaki polecasz?
Stary 2015-11-20, 14:54   #3266
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Ja miałam paluszki rybne, ryż i pomidory malinowe z cebulą i majonezem ;P
Ja juz mam mega ochote na pomidory, ogorki a nic nie moge jesc bo zgage mam okrutna po tym

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Wogle bolą mnie stawy. Ma tak ktoś?
Pachwiny także mnie naparząją :/
Mnie bola, zwlaszcza kolana, ale w nocy to obudzil mnie tak przerazliwy bol wszelkich stawow lacznie z palcami u rak ze cos strasznego
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:57   #3267
czubasek20
Zakorzenienie

Ja pamietam ze po urodzeniu Hani jak wzielam prysznic, umylam.wlosy i zalozylam.swieza koszule plus kulka pod pache to czulam sie jak mlody bog
Oj tak niewiele do szczescia potrzebowalam. W sumie to chyba pierwszy raz sie umowalowalam jakies dwa tyg po porodzie, wczesniej wolalam te rzadkie wolne chwile poswiecac na sen.

Ciekawe jak halwaya... przezywam jej wywolywanie jakbym ja rodzila

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 15:08   #3268
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
W sumie może suchy szampon by mnie trochę uratował gdybym jednak nie miała siły umyć na drugi dzień włosów... no nic zobaczymy.
Ogólnie nie używałam nigdy suchego szamponu więc nie wiem jakby się u mnie sprawdził.
A jaki polecasz?
najlepiej się u mnie sprawdza batiste mam w planach jutro rosska odwiedzic to kupie 2 .. i jeden wrzuce od razu do torby

dobra laski zbieram sie do gina .. ogarnęłam mniej więcej TE sprawy

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-20, 15:11   #3269
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Dorosea, Kleo - wyszłam z takiego samego założenia, wolę mieć wszystko swoje, niż pożyczać. Kupiłam to co uważałam za słuszne, to co uważam że mi się przyda dla dziecka. I młoda będzie miała swoje ciuchy, potem bede je trzymać, może kiedyś drugiego bobasa zechcemy. Nie liczę na dary i nie oczekuję że mi coś z nieba spadnie.
Swoje to swoje

Wszyscy obiecuja ze cos dadza a pozniej jakos dziwnym trafem o tym zapominaja
Kolezanka sama z siebie obiecala mi pare rzeczy, miala wyslac miesiac temu, a przeciez nie bede sie upominac... Dobrze ze kupilam sama bo bym latala teraz na ostatnia chwile po sklepach

Cytat:
A jaki polecasz?
Ja polecam suchy szampon z biedronki, taki w zlotym opakowaniu. Stosuje tylko bardzo okazjonalnie, ale sie sprawdza.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

dobra laski zbieram sie do gina .. ogarnęłam mniej więcej TE sprawy
Ja po ostatnim goleniu jak o tym pomysle, to chyba pojde zarosnieta
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 15:16   #3270
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

No jakoś dwa tygodnie ma tam zostać. Na razie leży pod kroplówkami do poniedziałku, wtedy zaczną rehabilitację i naukę wstawania i chodzenia.

Czubasek, dokładnie, umycie się dodaje sił. Wierzę, że lepiej się poczułaś po odświeżeniu. Tu nie chodzi o makijaże, tylko zwykły prysznic właśnie + umycie włosów i od razu człowiek lepiej się czuję.

Suchy szampon?Na mnie to nie działa, ja muszę normalnie włosy myć, półśrodkami nie da się u mnie oszukać.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Wszyscy obiecuja ze cos dadza a pozniej jakos dziwnym trafem o tym zapominaja
Kolezanka sama z siebie obiecala mi pare rzeczy, miala wyslac miesiac temu, a przeciez nie bede sie upominac... Dobrze ze kupilam sama bo bym latala teraz na ostatnia chwile po sklepach

Dokładnie, umiesz liczyć, licz na siebie. Stare ale sprawdza się zawsze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości