|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Halwaya mniamci obiad
) jejku to już niedługo )Stres czy radość? Aniqa brawo ja ! Torba spakowana do połowy jaja muszę majtki kupić z wysokim stanem. Fionka to siedź na Fionka jeśli halwaya dziś urodzi to jutro rano ja wypuszcza ![]() Co do obiadu u nas dziś zupa meksykańska bez mięsna bo z tego co było w szafce i lodówce Hahaha :FCzubasek Ty już te kobito nic nie rób Właśnie - od czego dziewczyny pachwina boli ? Bo mnie lewa naparza ... ale takimi uderzeniami jakby skurczami?
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się,
Halwaya myślę o Tobie dziś cały czas i duchowo wspieram. Trzymam kciuki za pomyśle rozwiązanie. Trzymaj się! Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Halwaya powodzenia, trzymaj się dzielnie! Zazdroszczę ze juz będziesz miała to za soba
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj ze schodków spadlam, podparlam się co prawda ręką ale kolano nadwyrezylam, potem odbierając jabłka wbilam sobie nożyk w dłoń, a wszystkie obrane skórki non stop leciały na podłogę. Widzę ze nie tylko ja taka zgrabna jestem Cytat:
Też się zastanawiam czy dokupić coś. Cytat:
ale ile mnie to kosztowalo!!! Na dłonie położyłam tylko bazę i bezbarwny top.Cytat:
Ja już dzisiaj torby spakowalam do konca i zrobiłam ostatnie 2 prania, pościel, rożki, reczniczki, kocyki i materiałowe części z wózka i nosidelka. Wieczorem poprasuje i jestem gotowa do porodu
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jeśli chodzi o ruchy synusia to nie mogę narzekać )Mocnego kopa pierwszego mega mocnego dostałam jak gola nasi strzelili w ostatnim meczu we wtorek bodajże Hahaha Az stopę widziałam jak wypycha :F
|
|
#3246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i właśnie czasem jak rączkami rusza to mam wrażenie jakby mi tak coś majstrowała ![]() Swoją drogą czy Wasze maluszki bujają się w brzuszku? Moja potrafi siedzieć cicho i bujać się tak i spowrotem jak delikatnie- strasznie zabawne to jest widzę jak przesuwa pleckami ![]() Cytat:
![]() Podobno przy 7 cm przychodzi kryzys ![]() Cytat:
Ja robię zapasy głównie kosmetyczne, bo spożywcze zakupy ktoś mi zawsze zrobi, a kosmetyki to muszę mieć takie jak lubię a, że mieszkam w małym mieście to nie zawsze jest to co chcę
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoje to swoje
|
|
|
|
|
#3248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana <3 do szpitala planuje taki sam zestaw ubrań zabrac ![]() Cytat:
co do obiadu wziełam sie za robienie zupy porowej ale zjem chyba po ginie dopiero - wcale nie chce mi się jeść i murzynka chyba upiekę ![]() musze gina zapytac o paznokcie u nas w szpitalu..
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zmobilizowałam i też mam torbę w 90% spakowaną. Brakuje kilku drobiazgów, ale gdyby się coś zaczęło to jestem gotowa
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wrzucę tylko szampon i umyje się nim też jak coś pozatym u nas po sn wychodzi się po kilku godzinach
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na obiad robię krem z brokuła. I przyszły mi kaftaniki i półśpiochy Fajna jakość więc mam +50 do lepszego humoru
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zrobiłyście się ostatnio bardziej nerwowe? Do nas wczoraj przyszła kuzynka TŻa ze swoim TŻem bo chcą z nami interesy robić
strasznie mnie to rozdrażniło, nawet w sumie nie wiem czemu
|
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Takiego obiadku to aż mi się zachciało akurat też mam w planie makaron z kurczakiem i brokułem dzisiaj
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogólnie w ciąży się trochę wyciszyłam, ostatnio miałam kilka wybuchów ale nie bez powodu
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale urabiam męża, żeby jutro do niej pojechać, jakoś ogarnę tę długą trasę, nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała. Mam nadzieję, że się uda ehhh |
|
|
|
|
#3258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to bujanie mnie rozbraja, strasznie zabawne to jest i zastanawiam się co ona wtedy robi ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Mam też nadzieję, że wiesz co robisz... Takie wizyty teraz w szpitalu to chyba ostatnia rzecz, którą powinnyśmy robić, ale rozumiem, że się martwisz i chciałabyś być przy mamie. Obyś tylko podróż dobrze zniosła.
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No fakt,potwierdzam. Tyle o ile jestem nerwus z natury to 1 i 2 trymestr byłam naprawdę spokojna, wyciszyłam się a od kilku tygodni mnie wszystko drażni. Jestem na siebie za to zła ale w większości wiedzą że to nie specjalnie
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolne a kto to wie co bedzie do poniedzialku
![]() Haha dorosea bo ja tak laze po salach i mase nowych kolezanek mam :p Sylwuska wiem, ale zle trafilan ze przez weekend nie ma wypisow. Takze tego Rudaska nudno by bylo jakby u mnie bylo w normie :p |
|
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniqa suszarkę też myślę żeby dopakować, ale mam taką dużą i trochę kiszka;/ ale ja - codziennie rano myjąca włosy chyba zwariuję, jak nie będę mogła ich odświeżyć leżąc 3 czy 4 dni w szpitalu. Może jakąś mniejszą dokupię, uhmmm |
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ta kuzynka od mega oszczednosci ??? Ja jestem na ogol nerwus straszny. Na studiach mamy teraz duzo polityki. Chlopaki sie mnie boja ogolnie... Chcoiaz nie powiem przez okres ciazy zlagodnialam. Teraz znow mi odwala i drobne rzeczy mnie z rownowagi wyprowadzaja. |
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy mama wyjdzie w ogóle ze szpitala?Moja też duża. W sumie mam taką małą turystyczną, ale nawet nie wiem czy działa i w sumie nie przepadam za nią. Ja też codziennie rano myję włosy. Ostatnio jak byłam w szpitalu (pojechałam wtedy wieczorem) i na drugi dzień nie miałam jak umyć rano włosów bo tylko na chwilę mnie odłączyły od pompy żebym mogła się odświeżyć to czułam się strasznie brudna z nieumytymi włosami Mam nadzieję, że po porodzie będę miała dość siły żeby się ogarnąć tak jak potrzebuję
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie może suchy szampon by mnie trochę uratował gdybym jednak nie miała siły umyć na drugi dzień włosów... no nic zobaczymy. Ogólnie nie używałam nigdy suchego szamponu więc nie wiem jakby się u mnie sprawdził. A jaki polecasz?
|
|
#3266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie bola, zwlaszcza kolana, ale w nocy to obudzil mnie tak przerazliwy bol wszelkich stawow lacznie z palcami u rak ze cos strasznego |
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamietam ze po urodzeniu Hani jak wzielam prysznic, umylam.wlosy i zalozylam.swieza koszule plus kulka pod pache to czulam sie jak mlody bog
![]() Oj tak niewiele do szczescia potrzebowalam. W sumie to chyba pierwszy raz sie umowalowalam jakies dwa tyg po porodzie, wczesniej wolalam te rzadkie wolne chwile poswiecac na sen. Ciekawe jak halwaya... przezywam jej wywolywanie jakbym ja rodzila
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam w planach jutro rosska odwiedzic to kupie 2 .. i jeden wrzuce od razu do torby ![]() dobra laski zbieram sie do gina .. ogarnęłam mniej więcej TE sprawy
|
|
#3269 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszyscy obiecuja ze cos dadza a pozniej jakos dziwnym trafem o tym zapominaja ![]() Kolezanka sama z siebie obiecala mi pare rzeczy, miala wyslac miesiac temu, a przeciez nie bede sie upominac... Dobrze ze kupilam sama bo bym latala teraz na ostatnia chwile po sklepach Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Ja po ostatnim goleniu jak o tym pomysle, to chyba pojde zarosnieta |
||
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czubasek, dokładnie, umycie się dodaje sił. Wierzę, że lepiej się poczułaś po odświeżeniu. Tu nie chodzi o makijaże, tylko zwykły prysznic właśnie + umycie włosów i od razu człowiek lepiej się czuję. Suchy szampon?Na mnie to nie działa, ja muszę normalnie włosy myć, półśrodkami nie da się u mnie oszukać. ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Dokładnie, umiesz liczyć, licz na siebie. Stare ale sprawdza się zawsze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

) jejku to już niedługo 

a wsiąść za kółko to juz w ogóle

strasznie mnie to rozdrażniło, nawet w sumie nie wiem czemu