|
|
#3211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Zdecydowałam się odesłać te malutkie i zdecydowałam się na taką,firmy Zapf. Nie spiewa, nie gada a i dobrze Sama miałam tej firmy jak byłam mała.Duplo czasem tez ciezko wchodzą, szczegolnie na poczatku K sie denerwował. |
|
|
|
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata, plusem duplo jest materiał z jakiego są zrobione i pasowanie. Inne klocki są z plasitku, który z czasem chyba traci swoje właściwości - np klocki wypadają z siebie same, bez rozpinania ich. Duplo jakby przez cały czas pasują do siebie tak samo (mój tż stwierdził, że mają dobre formy wtryskowe :P) - wiadomo, że trzeba użyć jakiejś siły (minimalnej), żeby je spiąć i żeby rozpiąć, ale jest wielka różnica jeśli chodzi o tańsze zamienniki. Nie wiem dlaczego mam wrażanie, że plastik lego jest milszy w dotyku
Jakkolwiek to interpretować... wiadomo, że plastik plastikowi nie równy ![]() Moderna, idąc tropem cukierniczym. Robiłaś z cynamonowych bułeczek coś innego niż standardowe ślimaczki? Bardzo mi pasuje takie ciasto drożdżowe i myślę, czy nie spróbować upiec jakiś bułeczek z jabłkami. A może rogaliki z jabłkami...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-11-20 o 13:53 |
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie duplo dobrze się skłąda dużo lepiej niż zwykłe plastikowe klocki. Kidyś jak był mały miał takie plastikowe w biedronce z jakimś samochodem w komplecie i się wkurzał bo nie mógł złączyć a duplo od razu mu poszło
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Klementyna dobry wybór z klockami
Filip już od dawna bawi się zwykłymi lego. Dostał w spadku duże opakowanie i Tż dokupił jakieś zestawy, także troszkę tego mamy. Z duplo ma 2 zestawy ale dużo częściej bawi się zwykłymi. W załączniku nasze lego ![]() Kilka dni temu dostał od mojej mamy piasek kinetyczny, dziecka nie ma
|
|
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
Agateczko, trolla, bmma witajcie i nie znikajcie!!
Matko, jaki ja mam dziś dzień do niczego to koszmar. Ledwo ciagne nogi takie mam ciśnienie niskie. A popoludniem wybieramy się do sali zabaw... może się przy Kini rozruszam. Alliw, a to Ci się przypomniało z Wolyniem. 2016 r. ale kiedy to nie wiem. No ale coz. Wielka kariera stoi otworem. Wypatruj nas na sciankach. ![]() BYou, ale słodko z tym masażem stopek! Sorce, to sen może proroczy! Tyle rzeczy miałam pisać i nic nie pamiętam. Wybaczcie. http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0351844001.html Chce kupić mężowi na Mikołaja. Co sądzicie? ![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Villga Czas edycji: 2015-11-20 o 14:50 |
|
|
|
#3216 |
|
Wtajemniczenie
|
JolaT, bo chyba zapomniałam pytać: kiedy przeprowadzać się będziecie w okolicę Krakowa? Decyzja o budowie podjęta? Fajnie
![]() Villga, mojemu tż podobały by się dwie rzeczy: że musztradowy kolor i że koszula Obstawiam, że napomknął by coś, że czasy baroku są już za nami :PPsia pogoda, ale już świruję w domu. Pasuje znowu na wdechu zapiąć kurtkę i potoczyć się do placówki oświatowej mego syna. Potem biblioteka (oddać, odebrać), a potem może nas tż zgarnie samochodem i do "Stonki" po produkty na drożdżówki. I jak wrócę pewnie dokonam żywota po tylu atrakcjach dnia.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-11-20 o 15:01 |
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
Sorce, mi się ta koszula kojarzy z moją babcia hehe
![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Może być? ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
i lawete macie!!!---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3219 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprobuje dzieki ![]() Cytat:
o M. od niedawna nie lubi aparatu, ucieka, zlosci sie, robi najglupsze miny jakie sie tylko da ![]() Cytat:
![]() klocki duplo latwo sie ze soba lacza i rozdzielaja Cytat:
cynamon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlatego pewnie pozostalabym przy pomocy pan, by zaprowadzac regularnie ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- panika ty polonistka - skad sie biora notoryczne bledy z koncowkami od celownika - om??? zamiast rodzicom pisza rodzica (a z ogonkiem, nie mam klawiatury odpowiedniej), albo zamiast maluchom (malucha) ![]() (spotykam sie z tym wszedzie w ogromnych ilosciach, drazni bardzo bardzo, chyba bardziej niz bledy ortograficzne )najchetniej odpisalabym - nie "zniese" tego
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-20 o 17:07 |
|||||||
|
|
|
#3220 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
U nas podobnie. Przyczyna...prawdopodobni e przeziębienie + stres że przedszkole etc.
|
|
#3221 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie nabijać się
nie mam serca obciąć mu czuba. no szkoda mi każdego włoska. brawooo!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() no!hehe! mamy dużo pojazdów. dużo za dużo ![]() Cytat:
![]() mnie też nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() trudno mi się o błędach ortograficznych (to ortograf) wypowiadać, bo sama sadzę skandaliczne (mimo, ze mam dyplom fil-polu, to żaden ze mnie ekspert. na mojej specjalizacji w czymś innym się babraliśmy; językoznawstwo było ino liźnięte). ale najprostsza odpowiedź: bo nie znają zasad ortografii. i tyle. Mogą też wynikać z... hiperpoprawności. te końcówki "OM" są typowe dla regionalizmów. ktoś nie chce być regionalny, to sadzi "ą" ![]() :c onfused:dla mojego chłopa są synonimem... głupoty JESTĘ STUDENTĘ (ale on ze mnie też szydzi, z moich błędów, bo sam jest w tym świetny).---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- byliśmy w Ikei. te maskotki, z rysunków dziecięcych, są w dwóch (jak nie więcej?) rozmiarach także Olusia ma mini-fleminga. nietoperza nie widziałam. w ogóle dużo nowości maskotkowych. dokupiliśmy mała świnkę. jeszcze nie wiem, kto dostanie
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-11-20 o 18:13 |
||||||
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Jaką jaką?
|
|
|
|
#3223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
pani pokaźna kolekcja duplów- ![]() I jaka kreatywność
|
|||
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nie zauwazylam nigdy przenigdy bledu u Ciebie ja tez nie jestem idealna, ale ostatnio mnie te bledy wrecz atakuja ze wszystkich stron i nie wiem skad to sie bierze - w swojej karierze studenckiej, szkolnej nie spotkalam sie z tym - moze to wina powszechnosci internetu?) ![]() (natomiast nasz watek czyta mi sie bardzo przyjemnie, trzymamy poziom )heh.. to juz mialam nadzieje uslyszec, ze to regionalizmy, a jednak nie .. ![]() pokaz zdjecia! ciekawa jestem na zywo tych ikeowskich cudeniek ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() to mozna tez w druga strone ![]() aaaaaa!
|
||
|
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy tylko mój Fi ma w poważaniu zabawki? Choć dziś w biedrze chciał jakiś zapachowy marker
Moderna, takie błędy (wydaje mi się) powstają u osób, które wiedzą, że forma "idom", "som" jest niepoprawna i wystrzagają się jak ognia końcówki "om". Nieświadomi, że celownik l.mn ma być z OM. Do tego szybkie pisanie w internetach strasznie psuje język. Ja z ortografią nie miałam raczej problemów, a teraz takie byki potrafię strzelić, że wstyd jak cholera.
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10298000/ - różową. na bank będzie synkiem tej: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60260448/
![]() pomarańczowy? a weź. niektóre aż bolą (najbardziej nie umiem "nie" - razem czy osobno; dla mojego chłopa to lenistwo intelektualne ![]() mini-fleminga obfocę jutro Cytat:
noooo, klawiatura masakruje językowo.
|
|
|
#3227 |
|
Wtajemniczenie
|
Sama się łapię na takiej hiperpoprawności
Marzy mi się też dobra interpunkcja ![]() Podziwiam Scarlett z jej maratonami sklepowymi Ja wiem, że ciąża to nie choroba, ale trochę połaziłam dzisiaj z Filipem, zakupy i czuję się jakbym zdobyła co najmniej Mont Blanc
|
|
#3228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na wszystko znajdzie sie papierek ![]() czlowiek uczy sie cale zycie ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
nie lubie zakupow
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-20 o 20:20 |
||
|
|
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna, mnie teraz męczy wszystko
W żłobku to zanim się ubierzemy i wyjdziemy mija chyba 20 minut. Wszyscy przychodzą, raz dwa i idą... a my jak te sieroty, powoli, pomalutku... Zanim doszliśmy do biblioteki (jakieś 2km) zaliczaliśmy każdą studzienkę i sprawdzaliśmy czy jest zatkana, czy może do niej wpływać woda. W biblio też zmęczyłam się szukaniem książek. Potem zmęczyłam się dzwonią po tż, a na koniec zmęczyłam się w biedronce robiąc szybkie zakupy. Nie wspominając jak zmęczyło mnie 5 min jazdy samochodem (jako pasażer):P Rano szyłam Filipowi nową czapę z kominem (bo tamten komplet jest na siarczyste mrozy) i też się kur... umęczyłam [wrzuciłam fotkę w klubiszcze]. A w ogóle Filip stwierdził, że jak podrośnie to będzie miał dzidziusia w brzuszku. Wytłumaczyłam, że tylko dziewczyny mogą mieć dzidziusia i był bardzo zawiedziony. Więc dla pocieszenia (nie wiem co mnie podkusiło) powiedziałam, że za to chłopcy mają siuraczki, a dziewczyny nie mają No i dalej rozkmina Fi: Masz na siuraku zawiązaną kokardkę? A czemu nie masz? Odpadł Ci?
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz niedlugo, ostatnie tygodnie zleca migusiem ![]() alez rozkminy |
|
|
|
|
#3231 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nastepnym razem zwrócę uwagę ![]() dobrze gadasz, można Ci coli polać ![]() Zdrówka dla Florka Cytat:
ale podejrzewam ze i wiadro by nie pomogło kibel poznałam bo tez ten weźmiemy, tylko tą wersje bez kołnierza i nad deską kminie, bo podobno się rozwala jak dociskasz na siłe (takie czytałam opinie na forach) i ze wzgledu na Janka chyba zdecyduje się na zwykłą. A żólknie podejrzewam od wody, moja ma 3 lata i też zółta. Teraz bedziemy mieli stacje zmiekczania wody, ciekawa jestem czy pomoże. A drzwi...chyba zdecyduje cenaSen ![]() Cytat:
moj obsługuje pralkę, mopa, jak cos rozleje to leci po ścierkę, odstawia po sobie naczynia po posiłkach, także też szykuję dobrą partię na męża ![]() Cytat:
moj tż byłby zachwycony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bidusia mała Tak kminie te klocki Klementyny, myślicie ze ta płytka od lego dla starszaków będzie kompatybilna z duplo? (jak na moje tak, ale moze któras wie na 100%) |
||||||
|
|
|
#3232 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie, bardziej myśle o pracy w domu, bo w mojej sytuacji byłaby taka możliwość (jak pracowałam to wykonywałam prace głownie na kompie) Cytat:
![]() Cytat:
![]() link mi nie wchodzi, wiec nie doradzę Cytat:
Cytat:
![]() Internet i chęć szybkiego porozumiewania sie za pomocą klawiatury strasznie masakruje język. Kiedys udzielałam się na innym forum i pamietam takie kwiatki: wo gule i moj hit: zał warzyłam (po długim zastanowieniu zaczaiłam ze chodzi o zauważyłam ) Sama wiem ze popełniam byki (głownie stylistyczne i opuszczam kreseczki i ogonki, które jak wiadomo mają znaczenie przeczytawszy wypowiedź Twą również sie zmęczyłam Rozkminy Fifiego Pani, ależ budowle wznosicie ![]() co do pomaranczowego auta z Biedry, jesli to jest takie jak mysle, to nie polecam. Tz kupił w zeszłym roku (czerwone |
||||||
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jakiś zachciało nam sie w górach no i po powrocie będziemy podejmować decyzje. A przeprowadzka to pewnie nie tak szybko bo chcemy budować małymi kroczkami, powoli. Na razie mamy tylko/aż działkę Panika- fryz elegancki! (Tak sobie wyobrażam Olafa choć ostatnio tak mu włosy urosły ze to gniazdko na środku jakoś sie zrównało ) Moderna- taaa i te życzenia na dzien kobiet : wszystkim paniĄ- ałaaa Tez nie jestem guru ortografii ale jak nie wiem to sprawdzam, wysilam sie, szukam.. Właśnie tak jak panika opuściłam lekcje z "nie" ![]() Nie moge dodać zdj z tel :/ Wczoraj w tv leciała "Ida" Nie powaliła mnie na kolana.. Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2015-11-20 o 22:36 |
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas K tez ze 2 razy powiedział, że będzie mioał siostrzyczkę i mama bedzie do niej w nocy wstawac;p po chrzcinach temat dzidziusiowy nadszedł ![]() Jola Ida i mnie nie powaliła- mało tego nie dotrwałam, obejrzałam 20min i przełączyłam...;/ |
|
|
|
|
#3235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozkminy Filipa niezłe Cytat:
|
|
#3236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super opcja ![]() :brzyda l:moja matka (już emerytka) jest polonizdą i czasem musiała przeczytać słówko na głos, by wiedzieć, co jest napisane![]() Cytat:
Michał rok temu dostał takie cudo i właśnie ostro bateriożerne, ale i po prostu za delikatne jak na kowalowe jazdy T. Cytat:
![]() zazdroszczam ![]()
|
|
|
#3237 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jola, za plany i budowę.Mnie kusi, żeby wyjechać za granicę, ale ciezkie to bardzo. W Polsce coraz mniej widzę perspektyw na godne życie ![]() Alliw, zapomniałam napisać, że synek boski (jak zawsze) -------- Dziewczyny znacie sposób, jak rozpoznać ospę? Przechodziły już dzieciaki? Wczoraj zauwazyłam u K taką czerwoną krope, dziś już ma znacznie więcej, wyskakują też na buzi. Nigdy tak nie miał. Naliczyłam kilkanaście takich czerwonych, inne mniej widoczne. Wczesniej byl troche podziębiony, od środy kaszlał, kichał ale żadnej gorączki, nic. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Dodam, że kropki na całym ciele: buzia, szyja, plecy, brzuch,nogi, stopy
|
|||
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej wyskakuje zza za krzakach 😄 i ogłaszam ze w Bergen spadł 1wszym śnieg lekko bo 1cm ale już jest
![]() My właśnie jedziemy na ur do znajomych dzieci oczywiście emilian 1wsza maniane odwalil w domu przy ubierania 2ga w tramwaju a 3 w busie po czym usnol :-/ hihi. Żyjemy i mamy się dobrze ale czasu nie mam nim odczytam cosie napisaly juz musze wychodzić z busa i lezc do pracy a potem zapominam wam odpisać Pozdrawiamy was serdecznie |
|
|
|
#3239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas się obyło bez temp i kaszlów ale to możeby występować przy ospie.No ale mam nadzieje ze to jednak nie ospa ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|
#3240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z cyklu ogłoszenia parafialne: dobre ceny Lego Duplo w Eleclerc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

Sama miałam tej firmy jak byłam mała.
Jakkolwiek to interpretować... wiadomo, że plastik plastikowi nie równy 
05.07.2008 

klaski :
)
i lawete macie!!!

ale podejrzewam ze i wiadro by nie pomogło 

za plany i budowę.