Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-20, 14:54   #3421
lune1992
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Ja się ciesze, mimo to z dystansem do niej. Zależy mi bardzo aby mąż miał poprostu matke a widzialam ze sie cieszył ze ze mna rozmawiała i sie interesowała wnukiem. W sumie to jej pierwszy wnuk, mąż chciałby aby miał dziadków.
Ja nigdy nie zapomne tego co powiedzial jego brat do mnie i nigdy nie wybacze i zawsze bede pamietac jak oni sie wszyscy do mnie zachowywali ale chce zeby chociaz jako tako było dobrze ze wzglęgu na dziecko i na męża. Ja w sumie to obca jestem dla nich, nie musimy sie kochać
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:54   #3422
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
lune, no i super

Wrzucam mój tesco baby haul cz.2 moja "wyprawka wyglada teraz tak:
Rozm. 74/80 - 3 x bluzka,
Rozm. 68- 3x bluzka, 3x półśpochy
Rozm. 62/68 - 2x dres welurowy, 2 x body bez rękawów, 2 x body z dł.rękawem, 3 x pajac
Rozm. 62 - 4 x body z dł.rękawem, 6 x body z krótkim rękawem, 3 x pajac, 2 x pajac polarowy, dres,2 x bluzka, spodenki
Rozm. 56 - 5 x pajac, 3x body z dł.rękawem (kopertowe),1x body z krótkim rękawem, 2x spodenki, 1 x pajac polarowy
Rozm. 50/56 - 4x spodenki
Rozm. 50 - bluzeczka, spodenki, 2x pajac

8 x skarpetki, 3 x niedrapki, 1 x kombinezon (62cm), 1 x czapeczka, 2 x śliniaczek/chustka

Chyba jest ok jak na początek? jeszcze planuję jakieś spodnie/półśpochy na 62 ale to chyba mam czas żeby kupić
w tesco są takie super ubranka na dzieci
Myślę, że taka ilość w zupełności Ci starczy, może z jedną czapeczkę więcej kup? Bo masz jedną bawełnianą tak? A jednak po kąpieli ja mam zamiar ubierać na te pół godzinki małemu
też dziś zajrzę do tesco

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-11-20 o 14:55 Powód: .
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:55   #3423
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

napisałam posta na telefonie i mi się wykrzaczył program gdy dodawałam zdjęcia! grrr....
to jeszcze raz.

Jerzyczka - masz świetną teściową komediantka widzę :P U nas jak dają jedzenie, to zawsze w 'algidzie', jak mrożony koperek ale ostatnio poprosiliśmy o dżemy domowej roboty, więc będą w słoikach :P rewolucja.

no dobra, a co do zakupów, to zrobiłam sporo zdjęć i dodatkowo pokażę Wam kostkę sensoryczną, którą młody dostał od mojej siostry i kocyk od milutkiej, bo chyba Wam nie wrzucałam.

torba do wózka (przy okazji widzicie fragment naszej bryki )
dół karuzeli. Miałam nie kupować, bo to imho ogłupia, ale poczytałam i jednak się zdecydowałam. I dobrze, bo jest super słodka + szeleści No i widzicie przy okazji pranie, które wczoraj się wysuszyło
misiowe buciko-skarpetki + gryzak
książeczka do kąpieli
wanienka w kolorze zieleni z kaczuchą
kocyk od milutkiej z potworkami
kostka sensoryczna.

do pęłni szczęścia brakuje nam woombie i szumisia. Posiadamy jeszcze leżaczek-bujaczek (wibrujący, a nie huśtający) i matę edukacyjną TinyLove, którą kocham :P

w tle za wózkiem widać biały materac. kupiliśmy w końcu kokos-pianka-kokos. Jak dziecko podrośnie to dopiero kupimy lateksowy.

a w ogóle to brzuch mnie bardzo boli i mam ochotę iść spać :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151120_14_02_48_Pro.jpg (83,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151120_14_03_29_Pro.jpg (91,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151120_14_04_23_Pro.jpg (70,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151120_14_04_31_Pro.jpg (63,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151120_14_05_59_Pro.jpg (46,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151120_14_07_34_Pro.jpg (106,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151120_14_08_35_Pro.jpg (71,4 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Nebula
Czas edycji: 2015-11-20 o 14:57
Nebula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:58   #3424
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

super rzeczy
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 14:59   #3425
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Nebula ile tu tego ale własnie się zorientowałam, że nie mam absolutnie żadnej maskotki, zabawki dla młodego nic takiego typowo dziecięcego
ja bym wolała, żeby mi w algidę pakowała, a nie potem jak mam słuchać,że aż tyle czasu trzymamy jej pojemniki (np. całe dwa ciągnące się zapewne dla niej dni)
Stary 2015-11-20, 15:00   #3426
czarnulax
Zakorzenienie

Lune no proszę jaka zmiana
Koktajlowa ja bym pewnie czekała.

Zdjęcia podglądam potem na kompie.
Stary 2015-11-20, 15:01   #3427
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja z owoców praktycznie tylko jabłka jem teraz
ale jakimś cytrusem raz na jakiś czas też nie pogardzę, właśnie grejpfrut albo pomelo

najważniejsze jeść mało ale często (co 2-3 godziny) i żeby an noc też coś zjeść, bo inaczej skacze mocna glukoza przed snem

mi diabetolog zabroniła ksylitolu kategorycznie, powiedziała ze już lepiej jak koniecznie muszę to lepiej zwykły cukier, najlepiej trzcinowy, albo odrobina miodu

a na plecach masz tatuaż?
podobno przy zzo ma to znaczenie, ale przy cc chyba nie

W jakim sensie zjeść na noc bo glukoza skacze? Po kolacji jeszcze jeden posiłek?

Mój Tż ojca nie ma (zmarł) a teściowa jest taka, że lepiej jak jej nie widzę, bo wtedy to mi cukier podnosi bardziej niż cokolwiek mąż do niej pojedzie raz na pół roku, ale średnio po dwóch spotkaniach się kłócą i mamy święty spokój. Pierwsze co powiedziała jak nas kiedyś odwiedziła to ze mamy małe mieszkanie (a to że mamy to zawdzięczamy tylko moim rodzicom bo wzięli kredyt na siebie) i że mam brzydkie firanki. Do dziś żałuję, ze jej jakoś nie odpowiedziałam tylko przemilczałam. Nie dzwoni, nigdy nie pyta co u nas więc mam nadzieje, że nie będę musiała z dzieckiem do niej jeździć....

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 15:03   #3428
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
W jakim sensie zjeść na noc bo glukoza skacze? Po kolacji jeszcze jeden posiłek?

Mój Tż ojca nie ma (zmarł) a teściowa jest taka, że lepiej jak jej nie widzę, bo wtedy to mi cukier podnosi bardziej niż cokolwiek mąż do niej pojedzie raz na pół roku, ale średnio po dwóch spotkaniach się kłócą i mamy święty spokój. Pierwsze co powiedziała jak nas kiedyś odwiedziła to ze mamy małe mieszkanie (a to że mamy to zawdzięczamy tylko moim rodzicom bo wzięli kredyt na siebie) i że mam brzydkie firanki. Do dziś żałuję, ze jej jakoś nie odpowiedziałam tylko przemilczałam. Nie dzwoni, nigdy nie pyta co u nas więc mam nadzieje, że nie będę musiała z dzieckiem do niej jeździć....
Zalecany jest mały posiłek nocny, by organizm nie głodował do rana. Bo i wtedy ketony, i cukier w moczu mogą się pojawić.

Dziewczyny, ale macie rzeczy dla maluchów. Ja sobie uświadomiłam, że nie mam żadnych skarpetek
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 15:05   #3429
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale macie rzeczy dla maluchów. Ja sobie uświadomiłam, że nie mam żadnych skarpetek
eeee no co ty skarpetki to była pierwsza rzecz co kupiłam ale to wystarczy podejść do teskacza i tam kupić
Stary 2015-11-20, 15:06   #3430
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Dzieci nie potrzebują zabawek na poczatku. Ja kupiłam kilka sztuk bo znając mnie nie będzie czasu po porodzie na zakupy. Ale tak to mam zamiar uprać moje miśki

Jerzyczka, w sumie to fascynują mnie tacy ludzie. Czy nie widzą że zachowują się idiotycznie?
Stary 2015-11-20, 15:07   #3431
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja mam 9 par i wydaje mi się że spokojnie wystarczy.

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 15:07   #3432
niepozorna
Zakorzenienie

Koktajlowa jeśli masz możliwość to zaczekaj i pójdziecie razem z mężem
Viki super zakupki Myślę, że dokupisz jakieś spodenki i czapeczkę jak Jerzyczka mówi i wystarczy
Nebula super rzeczy
Jerzyczka ja z "zabawek" będę miała Szumisia tylko na razie

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Ja mam trzy pary skarpetek jak na razie

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 15:08   #3433
czarnulax
Zakorzenienie

My też mamy tylko Szumisia na razie Myślę że więcej nie trzeba na ten moment.
Stary 2015-11-20, 15:09   #3434
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Dzieci nie potrzebują zabawek na poczatku. Ja kupiłam kilka sztuk bo znając mnie nie będzie czasu po porodzie na zakupy. Ale tak to mam zamiar uprać moje miśki
a ja sądzę, że pewnie zabawki dostaniemy od gości odwiedzających nas na początku to nie kupuję Myślałam że kostkę sensoryczną wygram na fejsie ale się nie udało
a tak to w łóżeczku siedzi miś póki co bo musiałam z nim jechać na uczelnię i został u nas już
Stary 2015-11-20, 15:09   #3435
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Mam dylemat, nie wiem czy jechać sama na 15:30 czy czekać na tż bo kończy pracę o 16. Co byście zrobiły? Ona przyjmuje niby do 18:30 i nie muszę się umawiać, tylko po prostu przychodzę.
Jak dla mnie zależny czy zwykle się czeka, jak tak to bym pojechała od razu a TŻ niech dojedzie, a jak nie to później razem
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
w tesco są takie super ubranka na dzieci
Myślę, że taka ilość w zupełności Ci starczy, może z jedną czapeczkę więcej kup? Bo masz jedną bawełnianą tak? A jednak po kąpieli ja mam zamiar ubierać na te pół godzinki małemu
też dziś zajrzę do tesco
No super są te ubranka, aż żałuję że nie załapiemy się na świąteczną kolekcję, bo na prawdę mają taaakie śliczności
Cytat:
no dobra, a co do zakupów, to zrobiłam sporo zdjęć i dodatkowo pokażę Wam kostkę sensoryczną, którą młody dostał od mojej siostry i kocyk od milutkiej, bo chyba Wam nie wrzucałam.

torba do wózka (przy okazji widzicie fragment naszej bryki )
dół karuzeli. Miałam nie kupować, bo to imho ogłupia, ale poczytałam i jednak się zdecydowałam. I dobrze, bo jest super słodka + szeleści No i widzicie przy okazji pranie, które wczoraj się wysuszyło
misiowe buciko-skarpetki + gryzak
książeczka do kąpieli
wanienka w kolorze zieleni z kaczuchą
kocyk od milutkiej z potworkami
kostka sensoryczna.

do pęłni szczęścia brakuje nam woombie i szumisia. Posiadamy jeszcze leżaczek-bujaczek (wibrujący, a nie huśtający) i matę edukacyjną TinyLove, którą kocham :P

w tle za wózkiem widać biały materac. kupiliśmy w końcu kokos-pianka-kokos. Jak dziecko podrośnie to dopiero kupimy lateksowy.

a w ogóle to brzuch mnie bardzo boli i mam ochotę iść spać :/
Super sa takie kolory wózka znów kiciuś się załapał na fotkę
Czemu Cię brzuch boli? to chyba takie niepokojące trochę?
Stary 2015-11-20, 15:10   #3436
niepozorna
Zakorzenienie

Niezdara współczuję teściowej Dobrze, że rzadko masz z nią kontakt...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-20, 15:11   #3437
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Jerzyczka, w sumie to fascynują mnie tacy ludzie. Czy nie widzą że zachowują się idiotycznie?
Własnie chyba nie widzą
Dla mnie po prostu teściowa to przejaw największego sknerostwa na świecie. Ona zawsze wylicza mężowi wszystko co do 1zł, jak nie wiem, kupi nam coś, a potem mamy jej oddać. Moi rodzice na oddawanie kasy zawsze machali ręką, więc ja coś innego z domu wyniosłam u mnie zawsze było podejście,że na dzieci się nie szczędzi, Mama zawsze wolała kupić mi i siostrze coś, a nie sobie. Ja już jestem taka sama w stosunku do młodego w brzuchu. Teściowa za to choruje jak ma dać głupie 5 zł swojemu synowi ja sie przyzwyczajam, nawet musiałam się odzwyczaić od prezentowania jej na urodziny czy coś. My zawsze się staraliśmy, super hiper prezenty, ale koniec tego dobrego. Będzie dostawała, ale prezent do 30 zł to jest maks

Czas edycji: 2015-11-20 o 15:12 Powód: .
Stary 2015-11-20, 15:12   #3438
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
No super są te ubranka, aż żałuję że nie załapiemy się na świąteczną kolekcję, bo na prawdę mają taaakie śliczności

Widziałam wczoraj właśnie Aż szkoda mi było, ale nie brałam nic żeby czasem wilka z lasu nie wywoływać.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-20, 15:13   #3439
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tylko jedną zabawkę, pluszowego królika którym się bawiłam w dzieciństwie mi się wydaje że jakieś zabawki to mają sens tak od 2-3 mies?

niepozorna, Jerzycka, co do czapeczki to mam taką na dwór nie wiem czy w ogóle takie bawełniane kupować, nie zamierzam w domu ich zakładać więc w sumie po co?
Stary 2015-11-20, 15:14   #3440
candyyfloss
Zadomowienie

Jerzyczka - naprawdę? My od 5 lat dostajemy od teściowej obiady, jakieś owoce, itp. A wszystko dlatego, że wie że my jesteśmy zapracowani.

Aaa przyszła do mnie paczka z HubiWorld. Będę oglądać wieczorem
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 15:14   #3441
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Widziałam wczoraj właśnie Aż szkoda mi było, ale nie brałam nic żeby czasem wilka z lasu nie wywoływać.
Ja liczę że w przyszłym roku też będą takie śliczności, to sobie odbiję
Stary 2015-11-20, 15:14   #3442
mojakaren
Zakorzenienie

Jerzyczka o Boże faktycznie sknera z tej Twojej tesciowej

lune czyżby cudowne przemienienie tesciowej?

A ja Wam powiem, że na tle tego co piszecie to faktycznie teściowie nieraz z piekła rodem ale szczerze to ja za moimi też niezbyt przepadam Są tacy aspołeczni, mrukliwi, cieżko z nimi pogadać. Teściowa niby mnie zapyta jak się czuję, wie dokładnie jaki jestem tc i w ogóle, ale np. teraz umysliła sobie, że kupi mi rożek dla Młodego gdy ja mam już wypatrzony na All, no to jej powiedziałam, a ona zamiast zapytać co w takim razie by mi się przydało innego itd. to zakończyła temat także ten tego

Za to moi rodzice są najcudowniejsi na ziemi, moją mamę uwielbiam za to, że wnuka kocha całym sercem, ale nie traktuje mnie jak inkubatora tylko ciągle jako swoje ukochane dziecko i co chwilę mi coś kupuje do domu, do ubrania, do jedzenia itd.
Kochana jest

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 15:17   #3443
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
niepozorna, Jerzycka, co do czapeczki to mam taką na dwór nie wiem czy w ogóle takie bawełniane kupować, nie zamierzam w domu ich zakładać więc w sumie po co?
A po kąpieli?

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-20, 15:17   #3444
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam tylko jedną zabawkę, pluszowego królika którym się bawiłam w dzieciństwie mi się wydaje że jakieś zabawki to mają sens tak od 2-3 mies?

W szpitalu są czasem wymagane
I ja też po kąpieli nie wyobrażam sobie nie założyć ale wiem, że są różne podejścia

Czas edycji: 2015-11-20 o 15:17 Powód: .
Stary 2015-11-20, 15:18   #3445
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
A po kąpieli?
Nie wiem czytałam ze się od tego odchodzi ja też przecież nie zakładam czapki po kąpieli
Cytat:
W szpitalu są czasem wymagane
No właśnie to jedyne odnośnie czego będę musiała się zorientować
Stary 2015-11-20, 15:20   #3446
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

a moi teściowie przestali mnie w końcu przytulać na powitanie Miałam problem z ich wylewnością bo u mnie w domu się tak nie robi - nie przytula się, nie całuje ani nic I teraz jak mam brzuch to mnie nie przytulają bo się boją o brzuch a później będę się zasłaniać nosidełkiem z małym
a moi rodzice.. wiedzą że termin na koniec stycznia i tyle nawet nie wiedzą w którym miesiącu jestem
co do dawania jedzenia - od teściów nic nie dostajemy ale od moich zawsze jajka, mięso czy coś mama się o garnki upomina, ale to dlatego, że mam tendencję do przywłaszczania sobie

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Przeżyłam różnych teściów i chyba ten wylewny i nadgorliwy model mi najbardziej pasuje
Stary 2015-11-20, 15:20   #3447
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem czytałam ze się od tego odchodzi ja też przecież nie zakładam czapki po kąpieli

No właśnie to jedyne odnośnie czego będę musiała się zorientować
Niby się odchodzi, ale jednak maluszek był w tak ciepłym, mamusiowym brzuszku, a czasem mi jest zimno nawet jak wychodzę z mokrą głową z łazienki, więc.. jakoś nie wyobrażam sobie nie założyć czapeczki chociaż na te magiczne pół godzinki
Stary 2015-11-20, 15:22   #3448
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Niby się odchodzi, ale jednak maluszek był w tak ciepłym, mamusiowym brzuszku, a czasem mi jest zimno nawet jak wychodzę z mokrą głową z łazienki, więc.. jakoś nie wyobrażam sobie nie założyć czapeczki chociaż na te magiczne pół godzinki
Ja też będę zakładała czapeczkę chociaż na pół godziny
Stary 2015-11-20, 15:28   #3449
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Też myślę że na początku będę zakładać czapeczke. Nie zaszkodzi...

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Mojakaren z tego co mówisz naprawdę świetnych masz rodziców. Chcialabym w przyszłości być taka fajna mamuska dla swojej córki...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 15:36   #3450
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Jak dla mnie zależny czy zwykle się czeka, jak tak to bym pojechała od razu a TŻ niech dojedzie, a jak nie to później razem

Super sa takie kolory wózka znów kiciuś się załapał na fotkę

Czemu Cię brzuch boli? to chyba takie niepokojące trochę?

Kicia nie odstępuje nas na krok. Co prawda nie jest na kolanach non stop, ale musi być w tym samym pomieszczeniu.

Wózek ma dwa kolory - czerwień możemy zamienić na czekoladowy brąz. Tez wygląda fajnie

A co do brzucha to zaczął dwa dni temu mi się bardziej napinać. I teraz jest to ciut bolesne. Ciągnie mnie gdy siedzę, więc dzis wróciłam do leżenia plackiem. Może nie brzmi to źle ale gdy mówię że cos mi doskwiera to znaczy ze potencjalnie inne osoby na moim miejscu juz dawno by płakały

Jerzyczka - moi rodzice są tacy sami! Dlatego teściowie to taka inna, odrębna rzeczywistość, ktora jest dla mnie zupełnie niezrozumiała i ja tez mam podejście by oddać dzieciom niż sobie kupić.

Edytowane przez Nebula
Czas edycji: 2015-11-20 o 15:39
Nebula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości