|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Ja się ciesze, mimo to z dystansem do niej. Zależy mi bardzo aby mąż miał poprostu matke a widzialam ze sie cieszył ze ze mna rozmawiała i sie interesowała wnukiem. W sumie to jej pierwszy wnuk, mąż chciałby aby miał dziadków.
Ja nigdy nie zapomne tego co powiedzial jego brat do mnie i nigdy nie wybacze i zawsze bede pamietac jak oni sie wszyscy do mnie zachowywali ale chce zeby chociaz jako tako było dobrze ze wzglęgu na dziecko i na męża. Ja w sumie to obca jestem dla nich, nie musimy sie kochać
|
|
|
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że taka ilość w zupełności Ci starczy, może z jedną czapeczkę więcej kup? Bo masz jedną bawełnianą tak? A jednak po kąpieli ja mam zamiar ubierać na te pół godzinki małemu też dziś zajrzę do tesco
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-20 o 14:55 Powód: . |
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam posta na telefonie i mi się wykrzaczył program gdy dodawałam zdjęcia! grrr....
to jeszcze raz. Jerzyczka - masz świetną teściową komediantka widzę :P U nas jak dają jedzenie, to zawsze w 'algidzie', jak mrożony koperek ale ostatnio poprosiliśmy o dżemy domowej roboty, więc będą w słoikach :P rewolucja. no dobra, a co do zakupów, to zrobiłam sporo zdjęć i dodatkowo pokażę Wam kostkę sensoryczną, którą młody dostał od mojej siostry i kocyk od milutkiej, bo chyba Wam nie wrzucałam. torba do wózka (przy okazji widzicie fragment naszej bryki )dół karuzeli. Miałam nie kupować, bo to imho ogłupia, ale poczytałam i jednak się zdecydowałam. I dobrze, bo jest super słodka + szeleści No i widzicie przy okazji pranie, które wczoraj się wysuszyło misiowe buciko-skarpetki + gryzak książeczka do kąpieli wanienka w kolorze zieleni z kaczuchą ![]() kocyk od milutkiej z potworkami kostka sensoryczna. do pęłni szczęścia brakuje nam woombie i szumisia. Posiadamy jeszcze leżaczek-bujaczek (wibrujący, a nie huśtający) i matę edukacyjną TinyLove, którą kocham :P w tle za wózkiem widać biały materac. kupiliśmy w końcu kokos-pianka-kokos. Jak dziecko podrośnie to dopiero kupimy lateksowy. a w ogóle to brzuch mnie bardzo boli i mam ochotę iść spać :/ Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-11-20 o 14:57 |
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
Nebula ile tu tego
nic takiego typowo dziecięcego ![]() ja bym wolała, żeby mi w algidę pakowała, a nie potem jak mam słuchać,że aż tyle czasu trzymamy jej pojemniki (np. całe dwa ciągnące się zapewne dla niej dni)
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Lune no proszę jaka zmiana
![]() Koktajlowa ja bym pewnie czekała. Zdjęcia podglądam potem na kompie. |
|
|
|
#3427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W jakim sensie zjeść na noc bo glukoza skacze? Po kolacji jeszcze jeden posiłek? Mój Tż ojca nie ma (zmarł) a teściowa jest taka, że lepiej jak jej nie widzę, bo wtedy to mi cukier podnosi bardziej niż cokolwiek mąż do niej pojedzie raz na pół roku, ale średnio po dwóch spotkaniach się kłócą i mamy święty spokój. Pierwsze co powiedziała jak nas kiedyś odwiedziła to ze mamy małe mieszkanie (a to że mamy to zawdzięczamy tylko moim rodzicom bo wzięli kredyt na siebie) i że mam brzydkie firanki. Do dziś żałuję, ze jej jakoś nie odpowiedziałam tylko przemilczałam. Nie dzwoni, nigdy nie pyta co u nas więc mam nadzieje, że nie będę musiała z dzieckiem do niej jeździć....
|
|
|
#3428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ale macie rzeczy dla maluchów. Ja sobie uświadomiłam, że nie mam żadnych skarpetek |
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to wystarczy podejść do teskacza i tam kupić
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci nie potrzebują zabawek na poczatku. Ja kupiłam kilka sztuk bo znając mnie nie będzie czasu po porodzie na zakupy. Ale tak to mam zamiar uprać moje miśki
![]() Jerzyczka, w sumie to fascynują mnie tacy ludzie. Czy nie widzą że zachowują się idiotycznie? |
|
|
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam 9 par i wydaje mi się że spokojnie wystarczy.
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa jeśli masz możliwość to zaczekaj i pójdziecie razem z mężem
![]() Viki super zakupki Nebula super rzeczy Jerzyczka ja z "zabawek" będę miała Szumisia tylko na razie ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Ja mam trzy pary skarpetek jak na razie
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy tylko Szumisia na razie
Myślę że więcej nie trzeba na ten moment.
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie kupuję Myślałam że kostkę sensoryczną wygram na fejsie ale się nie udało a tak to w łóżeczku siedzi miś póki co bo musiałam z nim jechać na uczelnię i został u nas już
|
|
|
|
|
#3435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czemu Cię brzuch boli? to chyba takie niepokojące trochę?
|
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie po prostu teściowa to przejaw największego sknerostwa na świecie. Ona zawsze wylicza mężowi wszystko co do 1zł, jak nie wiem, kupi nam coś, a potem mamy jej oddać. Moi rodzice na oddawanie kasy zawsze machali ręką, więc ja coś innego z domu wyniosłam u mnie zawsze było podejście,że na dzieci się nie szczędzi, Mama zawsze wolała kupić mi i siostrze coś, a nie sobie. Ja już jestem taka sama w stosunku do młodego w brzuchu. Teściowa za to choruje jak ma dać głupie 5 zł swojemu synowi ja sie przyzwyczajam, nawet musiałam się odzwyczaić od prezentowania jej na urodziny czy coś. My zawsze się staraliśmy, super hiper prezenty, ale koniec tego dobrego. Będzie dostawała, ale prezent do 30 zł to jest maks
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-20 o 15:12 Powód: . |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam wczoraj właśnie |
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się wydaje że jakieś zabawki to mają sens tak od 2-3 mies?niepozorna, Jerzycka, co do czapeczki to mam taką na dwór nie wiem czy w ogóle takie bawełniane kupować, nie zamierzam w domu ich zakładać więc w sumie po co?
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Jerzyczka - naprawdę? My od 5 lat dostajemy od teściowej obiady, jakieś owoce, itp. A wszystko dlatego, że wie że my jesteśmy zapracowani.
Aaa przyszła do mnie paczka z HubiWorld. Będę oglądać wieczorem
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka o Boże faktycznie sknera z tej Twojej tesciowej
![]() lune czyżby cudowne przemienienie tesciowej? ![]() A ja Wam powiem, że na tle tego co piszecie to faktycznie teściowie nieraz z piekła rodem ale szczerze to ja za moimi też niezbyt przepadam Są tacy aspołeczni, mrukliwi, cieżko z nimi pogadać. Teściowa niby mnie zapyta jak się czuję, wie dokładnie jaki jestem tc i w ogóle, ale np. teraz umysliła sobie, że kupi mi rożek dla Młodego gdy ja mam już wypatrzony na All, no to jej powiedziałam, a ona zamiast zapytać co w takim razie by mi się przydało innego itd. to zakończyła temat także ten tego ![]() Za to moi rodzice są najcudowniejsi na ziemi, moją mamę uwielbiam za to, że wnuka kocha całym sercem, ale nie traktuje mnie jak inkubatora tylko ciągle jako swoje ukochane dziecko i co chwilę mi coś kupuje do domu, do ubrania, do jedzenia itd. Kochana jest
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
A po kąpieli?
|
|
|
|
#3444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ja też po kąpieli nie wyobrażam sobie nie założyć ale wiem, że są różne podejścia
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-20 o 15:17 Powód: . |
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czytałam ze się od tego odchodzi
![]() No właśnie to jedyne odnośnie czego będę musiała się zorientować
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
a moi teściowie przestali mnie w końcu przytulać na powitanie
Miałam problem z ich wylewnością bo u mnie w domu się tak nie robi - nie przytula się, nie całuje ani nic a moi rodzice.. wiedzą że termin na koniec stycznia i tyle ![]() co do dawania jedzenia - od teściów nic nie dostajemy ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Przeżyłam różnych teściów i chyba ten wylewny i nadgorliwy model mi najbardziej pasuje |
|
|
|
#3447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Rozeznanie
|
Ja też będę zakładała czapeczkę chociaż na pół godziny
|
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
Też myślę że na początku będę zakładać czapeczke. Nie zaszkodzi...
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Mojakaren z tego co mówisz naprawdę świetnych masz rodziców. Chcialabym w przyszłości być taka fajna mamuska dla swojej córki...
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kicia nie odstępuje nas na krok. Co prawda nie jest na kolanach non stop, ale musi być w tym samym pomieszczeniu. Wózek ma dwa kolory - czerwień możemy zamienić na czekoladowy brąz. Tez wygląda fajnie ![]() A co do brzucha to zaczął dwa dni temu mi się bardziej napinać. I teraz jest to ciut bolesne. Ciągnie mnie gdy siedzę, więc dzis wróciłam do leżenia plackiem. Może nie brzmi to źle ale gdy mówię że cos mi doskwiera to znaczy ze potencjalnie inne osoby na moim miejscu juz dawno by płakały ![]() Jerzyczka - moi rodzice są tacy sami! Dlatego teściowie to taka inna, odrębna rzeczywistość, ktora jest dla mnie zupełnie niezrozumiała i ja tez mam podejście by oddać dzieciom niż sobie kupić.
Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-11-20 o 15:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

moja "wyprawka wyglada teraz tak:
jeszcze planuję jakieś spodnie/półśpochy na 62 ale to chyba mam czas żeby kupić