Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-21, 09:43   #3451
Koritsi_a
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Rudaska sprawa z biustem jest bardzo indywidualna. U mnie od 60D które miałam doszło do 65F po porodzie. Piersi miałam jak na mnie ogromne. No i po porodzie wyszły mi rozstępy. Jasne ale niestety piersi już nigdy będą jakie były pomaga dobrze dobrany biustonosz. Aha i ja nie miałam czucia q piersiach po karmieniu. Wróciło w ciąży, ciekawe jak będzie teraz.

Brzuch mnie boli jak na okres, promieniuje do krzyża... Mdli mnie a jak pomyśle o jedzeniu to jest jeszcze gorzej... Brzuch już nisko, blizna po cc zaczęła bardziej boleć. Młody musi wpasowywać sie w kanał rodny i ogólnie bardzo spokojny dziś jest... Masakra ponoć to wszystko objawy zbliżającego sie porodu... Ja nie chce żeby sie zaczęło samo przed środa... Choć ponoć tak lepiej...
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 09:46   #3452
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Adka nie denerwuj się już tak, mysl o swoim maluszku

Ja w takiej sytuacji myślałam o tym żeby tż jechał do domu (szpital mamy blisko) ale stwierdził że w domu nie wysiedzi i będzie siedział ze mną. Weźmie tylko jedzenie i kawę
My w sumie do szpitala mamy (w normalnych warunkach pogodowych i bez atrakcji na drodze) jakieś 12-15 minut. Ale i tak jakaś obawa, że nie zdąży jest...

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Rudaska sprawa z biustem jest bardzo indywidualna. U mnie od 60D które miałam doszło do 65F po porodzie. Piersi miałam jak na mnie ogromne. No i po porodzie wyszły mi rozstępy. Jasne ale niestety piersi już nigdy będą jakie były pomaga dobrze dobrany biustonosz. Aha i ja nie miałam czucia q piersiach po karmieniu. Wróciło w ciąży, ciekawe jak będzie teraz.

Brzuch mnie boli jak na okres, promieniuje do krzyża... Mdli mnie a jak pomyśle o jedzeniu to jest jeszcze gorzej... Brzuch już nisko, blizna po cc zaczęła bardziej boleć. Młody musi wpasowywać sie w kanał rodny i ogólnie bardzo spokojny dziś jest... Masakra ponoć to wszystko objawy zbliżającego sie porodu... Ja nie chce żeby sie zaczęło samo przed środa... Choć ponoć tak lepiej...
Podobno właśnie lepiej jak akcja się zaczyna przed cc, ale może wytrzymacie do środy, już w sumie niedaleko
Stary 2015-11-21, 09:47   #3453
Koritsi_a
Zadomowienie

Mój TŻ w pierwszej fazie przysypiał na fotelu na porodówce. Ja też się zdrzemnęłam wtedy póki skurcze sie nie rozkręciły
Stary 2015-11-21, 09:58   #3454
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Halwaya gratulacje!!! Ale się cieszę wracaj szybko do sił.

Ja Mykam na wizyte dziewczyny
Trzymam mocno kciuki

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:00   #3455
Fionka_31
Zakorzenienie

Halwaya gratulacje

Ale się cieszę!!!

Po przebudzeniu pierwsze co to wizaż

Adka jaka masakra... A mogą tak? Nie miałaś z nimi jakiejś umowy z okresem wypowiedzenia? Toć to zwykle chamstwo jest i zobaczysz ze to się jeszcze obróci przeciw nim (moze być z twoja pomocą)

A ten macierzyński to się należy normalnie tak?

Dzień dobry. Waga mnie dobiła kolejne kilogramy weszly i to nie tylko dziecka. Fakt czuje sie jeszcze bardziej spuchnieta ale kurde noooo

Będę miała co zrzucać.

Evciapo u mnie tez 39 tydzień!!!! Aaaaaaa

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

A co do sali rodzinnej tez bym chciała w niej rodzic bo jest dużo dużo lepsza i sie śmiejemy, ze jak będzie zajeta to poczekamy z przyjęciem na oddział

Ale generalnie u nas nawet w tych boksach można z partnerem rodzic

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:00   #3456
cienwiatru
Wtajemniczenie

RUDASKO mój się powiększył o jeden rozmiar (ocenialam na oko bo nosiłam sportowe staniki ) i po zakończeniu kp wrócił do poprzedniego stanu

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:06   #3457
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Podobno właśnie lepiej jak akcja się zaczyna przed cc, ale może wytrzymacie do środy, już w sumie niedaleko
przynajmniej wiem że jesteśmy gotowi przynajmniej fizycznie do rodzenia. Zawsze to lepiej dla dziecka. Ale mimo wszystko wolałabym uniknąć sytuacji ze będę TŻ z pracy ściągać bo mi wody odejdą albo coś.

No i na wtorek umówiłam sie do fryzjera haha
Stary 2015-11-21, 10:08   #3458
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
przynajmniej wiem że jesteśmy gotowi przynajmniej fizycznie do rodzenia. Zawsze to lepiej dla dziecka. Ale mimo wszystko wolałabym uniknąć sytuacji ze będę TŻ z pracy ściągać bo mi wody odejdą albo coś.

No moj tz ma schizy zw dużo mu zajmie dojazd z pracy do domu po mnie a później jeszcze do szpitala gorzej jak mi się jakiś fałszywy alarm trafi i będzie musiał się zwalniać więcej niż raz z pracy:/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:08   #3459
rudaska
Zakorzenienie

Czubasek, Kortisi dzięki. A dbałyście jakoś specjalnie o biust w ciąży i po karmieniu? ćwiczenia, kremy?
Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
RUDASKO mój się powiększył o jeden rozmiar (ocenialam na oko bo nosiłam sportowe staniki ) i po zakończeniu kp wrócił do poprzedniego stanu
Mi powiększył się w tej ciąży o jeden rozmiar, dajesz nadzieję ze może nie urośnie więcej . Ale ty szczuplutka jesteś

Cytat:
oj żeby z tego czegoś nie było
Stary 2015-11-21, 10:14   #3460
czubasek20
Zakorzenienie

U nas tez w tych boksach mozna z partnerem. Zreszta ja moge bez tz w jednej sytuacji - cc.

Ale do doupy sie czuje. Gardlo mnie napiep.rza niesamowicie.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:18   #3461
halwaya
Zakorzenienie

Przedstawiam wam moja córeczkę zaraz po porodzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1448097437780.jpg (67,7 KB, 83 załadowań)

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:22   #3462
Koritsi_a
Zadomowienie

Rudaska w ciąży smarowałam i co z tego jak i tak wyszły rozstępy... Po karmieniu tylko dobrze dopasowany biustonosz dzieki czemu troche zyskały ładniejszego kształtu. A TŻ i tak twierdził że jemu sie podoba

Musze wejść na kompa zobaczyć córeczkę Halwayi
Stary 2015-11-21, 10:24   #3463
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Poryczałam się jaka kochana
Stary 2015-11-21, 10:36   #3464
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Boziu jakie bezbronne Maleństwo :Love: teraz to wszystkie Ci zazdroscimy, że masz już swoją Kruszynke przy sobie :Love:

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:38   #3465
kalusia87
Zakorzenienie

Halwaya, słodka jest twoja córeczka
Stary 2015-11-21, 10:38   #3466
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Slicznosci !! teraz wszystkie Ci zazdroscimy ze masz coreczke na swiecie juz ciekawe jak to z imieniem bedzie dla malej teraz ;-)

Dziewczyny czy na teraz zimowa czapeczke kupowalyscie rozmiar 40/42? bo ide dzisiaj do smyka zobaczyc i cos pasowaloby wreszcie kupic i nie wiem na jaka wielkosc sie zdecydowac

Edytowane przez limonka_86
Czas edycji: 2015-11-21 o 10:40
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:49   #3467
adka_19
Wtajemniczenie

Fionka tak macierzyński normalnie oficjalnie wg umowy która właśnie nie wiadomo czy jest ważna 2 tyg wypowiedzenia.

Halwaya lecę na kompa mała zobaczyć! !!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:50   #3468
mervie
Rozeznanie

Cytat:
OGROMNE gratulacje
wszytkie chyba to przeżywamy, mnie się śniło, że dzwoniłaś do mnie ze szpitala i mi opowiadałaś że już jest po i nie było tak strasznie
-----

u mnie jakoś wszyscy się przestawili na termin z OM
tak więc dzisiaj zaczynam 40 tydzień

we wtorek idę na przyjęcie do szpitala, 25.11 cięcie więc Kortisia czekaj na mnie!!
wyczytałam w kalendarzu, że 25. jest dzień PLUSZOWEGO MISIA i bardzo mi się spodobało
do brzucha mówię per mały misiu
Stary 2015-11-21, 10:50   #3469
adka_19
Wtajemniczenie

Pieknoooosci!!!!! Jak mamusia!!!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:50   #3470
SweetViolet
Zadomowienie

Halwaya gratulacje! Super, że masz już Malutka przy sobie

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:51   #3471
_karmazynova_
Zadomowienie

Ja też się witam w 39 tc

Czubasek
jaka akcja z TŻ zachował zimną krew

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby Młody wytrzymał cierpliwie!

Rozumiem Cię, bo ja mam małego stresa, żeby Młody poczekał na 01.12. Nie chcę jechać na IP skoro wszystko już jest ustalone z lekarzem...

Cytat:

Zazdroszczę że jesteś już po i masz córeczkę u boku!
Kolejna "grudnióweczka" po Julce zawitała na wizaż

Dziewczyny pytanie. Pisałyście o -40% na ubranka w smyku. To też dotyczy sklepów stacjonarnych? wiecie do kiedy jest ta promocja? Miałam jechać dzisiaj do smyka, ale wciąż kicham, smarkam więc muszę to odłożyć. Mam nadzieję, że jutro dam radę tam podjechać. Okazuje się, że brakuje mi pare ciuszków na rozmiar 56, bo te niby 56 niczym się nie różnią od większości ubranek na 62. uwielbiam te rozmiarówki

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:57   #3472
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

Dzień dobry. Waga mnie dobiła kolejne kilogramy weszly i to nie tylko dziecka. Fakt czuje sie jeszcze bardziej spuchnieta ale kurde noooo

Będę miała co zrzucać.
Fionka ja to już nie mam ochoty na wagę stawiać, bo przez spuchnięte stopy itd co chwilę jakieś głupoty wychodzą
A mam wrażenie, że jem mniej niż wcześniej...
A i tak zrzucać będę miała co, bo uda mam ogromne, nie mogę się na siebie patrzeć

Cytat:

Może akurat wytrzymacie, oszczędzaj się do środy, żeby nie przyspieszać, a skoro już coś czujesz to tak jak piszesz dziecko też gotowe

moja fryzjerka mówiła, że ostatnio farbowała włosy koleżance, a ta na drugie dzień urodziła Ja planuję się umówić na 30.11, więc 1.12 mogę spokojnie rodzić

Cytat:
jaka bezbronna Kruszynka typowa dziewczynka, zasłoniła się rączką, widocznie nie chciała pozować od razu po porodzie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Slicznosci !! teraz wszystkie Ci zazdroscimy ze masz coreczke na swiecie juz ciekawe jak to z imieniem bedzie dla malej teraz ;-)

Dziewczyny czy na teraz zimowa czapeczke kupowalyscie rozmiar 40/42? bo ide dzisiaj do smyka zobaczyc i cos pasowaloby wreszcie kupic i nie wiem na jaka wielkosc sie zdecydowac
Ja z czapeczką nie pomogę, bo kupowałam w rozmiarówce jaka jest w ubrankach.
Stary 2015-11-21, 11:00   #3473
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem, jaki mam rozmiar dokładnie, ale w obwodzie ma tak 34-36cm. Weź najlepiej miarkę ze sobą

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie. Pisałyście o -40% na ubranka w smyku. To też dotyczy sklepów stacjonarnych? wiecie do kiedy jest ta promocja? Miałam jechać dzisiaj do smyka, ale wciąż kicham, smarkam więc muszę to odłożyć. Mam nadzieję, że jutro dam radę tam podjechać. Okazuje się, że brakuje mi pare ciuszków na rozmiar 56, bo te niby 56 niczym się nie różnią od większości ubranek na 62. uwielbiam te rozmiarówki
Ja ostatnio jeszcze raz posegregowałam ciuszki i też domawiałam bo się okazało że to co mam na 62, to tak jak niektóre na 68, a ja 56 w ogóle nie kupowałam, mam tylko to co dostałam z używek. Normalnie trzeba z centymetrem chodzić.
A co do promocji w smyku info ze strony *promocja dotyczy oferty w sklepie internetowym SMYK.com i trwa do 22.11.2015r. do godz. 23:59 lub do wyczerpania zapasów
Stary 2015-11-21, 11:01   #3474
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Kupiliśmy też Małej mały kombinezonik zimowy na 56, bo od mamy mojej mamy 68, ale wydawał mi się ogromny dla takiej drobinki, więc na pierwszy miesiąc będzie miała malutki, a później sprzedamy. Muszę tylko rękawiczki dokupić
I jedno body w Pepco takie trochę świąteczne też dokupiłam
pochwal się kombinezonikiem

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Hm, myślicie, że jadąc te 200km stąd na 2 dni trza brać torbę szpitalną ze sobą na wszelkiego?
chyba bym wzięła bo w razie co nie będziesz zdana na szpitalne rzeczy

Cytat:
Dziewczyny które karmiły, jak w ogóle wasz biust po kp? Bardzo się powiększa po porodzie?
mi biust urósł już w ciąży i po porodzie już nie pamiętam czy jeszcze się powiększył a po kp jakiejś drastycznej różnicy nie widzę... zresztą ciężko ocenić czy to kwestia kp czy tej samej zmiany rozmiarów w czasie ciąży

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Kacik mlodego. Co prawda tak tylko postawione na razie. Lustro bedzie zdjete i beda tam literki i fotela brakuje. Ale cos tam w razie ,, W " jest
Kolory dziwne wyszly.
odpaliłam laptopa żeby zobaczyć zdjęcia pięknie śliczna pościel!
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 11:03   #3475
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
we wtorek idę na przyjęcie do szpitala, 25.11 cięcie więc Kortisia czekaj na mnie!!
wyczytałam w kalendarzu, że 25. jest dzień PLUSZOWEGO MISIA i bardzo mi się spodobało
do brzucha mówię per mały misiu
Ale się fajnie złożyło
Jeju za kilka dni kolejne Maluszki... ja chyba jajo zniosę zanim urodzę

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, bo ja mam małego stresa, żeby Młody poczekał na 01.12. Nie chcę jechać na IP skoro wszystko już jest ustalone z lekarzem...
Dasz radę nie stresuj się niepotrzebnie. Oszczędzaj się teraz żebyś wytrzymała

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
pochwal się kombinezonikiem

chyba bym wzięła bo w razie co nie będziesz zdana na szpitalne rzeczy

mi biust urósł już w ciąży i po porodzie już nie pamiętam czy jeszcze się powiększył a po kp jakiejś drastycznej różnicy nie widzę... zresztą ciężko ocenić czy to kwestia kp czy tej samej zmiany rozmiarów w czasie ciąży

odpaliłam laptopa żeby zobaczyć zdjęcia pięknie śliczna pościel!
Później zrobię zdjęcie i wrzucę
Stary 2015-11-21, 11:05   #3476
Koritsi_a
Zadomowienie

Halwaya cudowna jest widać ze wymęczona ale kochana kruszynka.

Mervie wiem mamy rodzić razem

Choc nie podoba mi sie to wszystko bo wzięłam no spe a boli dalej tak samo

Gratuluję moim sąsiadom z góry wyczucia... Zaczęli dziś skuwać łazienkę, normalnie marzyłam o tym zeby był remont nad naszymi glowami jak będę miała noworodka w domu :/
Stary 2015-11-21, 11:07   #3477
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A my wczoraj myśleliśmy nad tym, co wtedy jeśli pojedziemy na porodówkę a akcja będzie wolno się rozkręcać? TŻ pojedzie do domu? A jeśli pojedzie a wtedy właśnie urodzę? też się nastawiłam na to wspólne rodzenie
najlepiej by było żeby został z Tobą w tej I fazie, nawet jak się będzie wolno rozkręcać to tym bardziej towarzystwo się przyda... ja to w ogóle jeśli już to chciałabym tżta tylko w tej pierwszej fazie ale u nas już temat zamknięty więc nie mam o czym rozmyślać

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
A ja zostałam zwolniona. Aż nie usne z wrażeniami tydzień przed odejściem. Jestem w takim szoku że mnie normalnie krew zalewa. W poniedziałek jadę po prawnikami zobaczę co mogę zrobić.
no po prostu brak mi słów ale wierzę że znajdziesz sposób żeby im dowalić!
Stary 2015-11-21, 11:09   #3478
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
ja nie wiem, jaki mam rozmiar dokładnie, ale w obwodzie ma tak 34-36cm. Weź najlepiej miarkę ze sobą

Ja ostatnio jeszcze raz posegregowałam ciuszki i też domawiałam bo się okazało że to co mam na 62, to tak jak niektóre na 68, a ja 56 w ogóle nie kupowałam, mam tylko to co dostałam z używek. Normalnie trzeba z centymetrem chodzić.
A co do promocji w smyku info ze strony *promocja dotyczy oferty w sklepie internetowym SMYK.com i trwa do 22.11.2015r. do godz. 23:59 lub do wyczerpania zapasów
Dzięki za info. Jej rzeczywiście tam to pisze, a ja głupia zapatrzyłam się na ciuszki i nie zwróciłam uwagi na ten zapis

Aniqa masz rację, nie ma co się stresować, bo stres na pewno nie pomoże będę zaciskać nogi tak jak dziewczyny nieraz pisały

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 11:13   #3479
czubasek20
Zakorzenienie

halwaya jak ja Ci zazdroszcze ze malenka juz po drugiej stronie brzuszka, cudowna

Dziewczyny co do smyka. Ja mam od nich rozmiar 56 i 62 za bardzo to to sie wielkoscia nie rozni... cos czuje ze mlody o tak bedzie w tym plywal.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 11:16   #3480
benita84
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
jeszcze nie mam zimowej czapeczki, myślałam o rozmiarze 38/40 ale takie małe strasznie ciężko znaleźć

Cytat:
No moj tz ma schizy zw dużo mu zajmie dojazd z pracy do domu po mnie a później jeszcze do szpitala gorzej jak mi się jakiś fałszywy alarm trafi i będzie musiał się zwalniać więcej niż raz z pracy:/
też mam trochę stresa jak to będzie jak sie zacznie w dzień... zanim tż z pracy wróci, do szpitala ok 30min... no a jeszcze jak jakieś korki będą... pozostaje nadzieja ze jednak zacznie się jak tż będzie w domu

Edytowane przez benita84
Czas edycji: 2015-11-21 o 11:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości