|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
No właśnie nie, bo to jest najmniejszy rozmiar jaki mają z takich bawełnianych czapeczek. Zimowe już mają rozmiary na obwód główki, np. 36-38 itd. Po prostu oni mają trochę dużą tą rozmiarówkę. Kombinezon futrzany też mam od nich rozmiar 50 i wg mnie to jest takie spore 56. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Dokładnie |
||
|
|
|
#3632 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja raczej z tych, co ciezko bedzie wrocic do pracy, jestem tego pewna.. Cytat:
![]() Posprzatalam, troche poprasowalam koszulki meza a teraz leze i pachne mlody sie znow rozpycha
|
|||
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
Noworodkowe zdjęcia mi się po prostu nie podobają.. Nie wiem czemu dla mnie te dzieci wyglądają mega nienaturalnie wolę zdjęcie rodzinne gdzie będziemy wszyscy razem ale jak ktoś mi wykupi taka sesje to narzekać nie będę a dzidziusiowi i tak będę robić milion zdjęć więc no Zresztą chciałabym żeby każde kolejne dziecko miało dużo zdjęć - ja jako najstarsza mam dwa albumy, młodszy brat już tylko jeden a ostatni ma pół albumu i nie wiadomo gdzie są jego zdjęcia z chrztu hahaha
|
|
|
|
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda, zgadzam sie z tymi zdjeciami kazdego dziecka. Ostatnio znalazlysmy z Mama zdjecia zaraz po moim urodzeniu, zdjecia wozka, ze spacerow, mame karmiaca, mame w ciazy. A mojej siostry juz takich zdjec brak
jednak co pierworodne to pierworodne haha. Dlatego kurcze tez bym chciala miec duzo zdjec kazdego maluszka ale moj Kuba to przejdzie pewnie samego siebie, bede Mu robic miliony zdjec )
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego mam nadzieję że utrzymany zwyczaj robienia zdjęć co roku u fotografa póki co jest nas dwoje, w następnym roku będziemy już we troje itd.. Taka kronike trochę chce zrobić
a dzieciom mam nadzieję że robienie zdjęć mi się nigdy nie znudzi
|
|
|
|
#3636 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mój TZ mnie do tego namawia ale ja boję się tak małej różnicy wieku wolałabym żeby pierwsze już nie potrzebowało wózka, zresztą po dzisiejszej wizycie na porodówce nie wiem czy to pierwsze zdołam urodzić Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
A przestan,ja po 4 ms bede musiala szukać opiekunki dla malej i pracy dla siebie. Na dodatek praca na pewno zmianowa wiec skonczy sie karmienie piersia a chcialam do tego polecanego pol roku dojsc. Jeden z najsmutniejszych aspektow ciazy jak dla mnie,fakt zw raptem po 4ms bede musiala zostawiac mala sama.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Baby a opłaca się zatrudnić opiekunkę i pracować?
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, chwilowo mamy jedno auto, bo drugie pozyczylismy moim rodzicom, a dla mnie to przybajmniej rozrywka bo wyrwalam sie na godzine z zajec i pojechalam z TZtem po ten grunt
![]() Ja tez naleze do niedotykalskich, mnie moze dotknac, przytulic TZ i moja przyjaciolka.... Nawet za bardzo buziaka od mamy nie toleruje :-/ Jeszcze tylko 5h ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet jesli to co mi zostanie po oplaceniu opiekunki,benzyny,jedzeni a itd to bedzie 200 euro to lepiej miec 200 euro i moc raz na rok poleciec do polski albo kupic cos do ubrania itd niz nie miec nic...niestety
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Bo niestety ale jesli zostawie prace po macierzynskim to moje 8ms prawa do bezrobocia pojda sie kochac,nawet ubezpieczenia zdrowotnego nie bede miec :-D Aaa i tak w ogole to potrzebuje porady. Wszyscy (lekarz,polozna maz, jego rodzina, znajomi) mi mowia "chodz na spacery blah blah blah",ale jak już ide to baaaardzo mnie boli brzuch i robi sie caly twardy. Mowilam o tym lekarzowi,mowilam poloznej,twierdza ze to normalne...ale mój instynkt krzyczy cos innego. I nie wiem co robic :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-21 o 15:20 |
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza, odpoczywaj, mialas swoje przejscia z krwawieniami, po co Ci jakies inne problemy, a generalnie to jeszcze sie nachodzisz.... Owszem nie siedz non stop w domu ale z tego co piszesz to czesto sie przemieszczasz wiec wystarczy. Takie jest moje zdanie.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Baby nie zmuszaj się do chodzenia! I kieruj się instynktem skoro ciało zabrania ci czegoś robić to się nie zmuszaj
Mnie też boli brzuch jak za dużo pochodzę i tego unikam bo później jest tragedia.. Zresztą jak tz zobaczył że nagle się kule na ulicy ze łzami w oczach to sam mi mówi żebym nie chodziła tak dużo A dobrze wiesz jaka tam jest opieka..---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- A co do opiekunki i kosztów - pytam bo w pl to się nie opłaca pracować i zatrudniać opiekunkę bo praktycznie wychodzi na to samo A tz nie może cię objąć ubezpieczeniem? Masakra jakaś tam.. 30 lat w tył za polska!
|
|
|
|
#3643 |
|
Rozeznanie
|
Ja to wam zazdroszczę, że będziecie z maluszkami w domu, chociaż te 4 miesiące. Ja muszę jak najszybciej wrócić do szkoły i do końca czerwca się męczyć.
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
![]() Baby słuchaj siebie i jeśli źle się czujesz to po prostu odpoczywaj. |
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaocznie bo zaocznie ale co tydzień zjazdy.. No i mój boski uniwersytet wymyślił sobie ze po tym semestrze będziemy mieć 3 tygodnie praktyk w przedszkolu! Taaa...z noworodkiem, cyckami jak banie i w połogu będe latać do przedszkola |
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi jak na razie wszyscy mówią że dobrze że taka mała różnica. Zarówno ci z jednym dzieckiem, Ci z kilkoma z mała różnica jak i Ci co maja wieksze różnice w wieku dzieci |
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka też się cieszyla z małej różnicy wieku dopóki nie urodziła
Nie ogarniala tego co się wokół dzieje przez pierwsze dwa tygodnie po powrocie ze szpitala hah ale kwestia wprawy i wypoczynku po porodzie i doszła już do ładu.. Co prawda z utęsknieniem czeka aż on wróci do domu po pracy ale i tak pytana czy nie jest zmęczona mówi że nie wiem bo nie ma czasu się zastanawiać czy jest zmęczona czy nie |
|
|
|
#3649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja bede miała o tyle łatwiej że Kinga dalej na kilka godzin do dziadków bedzie chodzić. A na powrot męża to nawet przy jednym dziecku sie czeka
|
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dużo sie przemieszczam ale autem:-( przytylam juz 8kg i ostatnio nawet polozna powiedziala ze musze sie wiecej ruszac. Ja jej powiedzialam jak sie czuje a ona na to ze to normalne...a tak naprawde to te skurcze przygotowujace sie u mnie skonczyly kilka tyg temu,teraz to co mam to brzuch jak kamien i bol,a nie wydaje mi sie to normalne.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak nie to TŻ na pewno narobi zdjęć całe mnóstwo, z tym ze ja sama nie będę jakiś stylizacji ani układania do zdjęć wymyślać, nie znam się na tym i nie chcę dziecku krzywdy zrobić Cytat:
zawyżoną rozmiarówkę tam mają Cytat:
|
|||
|
|
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale pospałam
![]() Ostatnio mam fazę na parówki z keczupem i musztardą ![]() Baby, jeśli Cię boli to nie forsuj się, tak nie można nie słuchaj tych głupich ludzi tam ![]() Dla mnie różnica wieku rok to nie jest to o czym bym marzyła 4 lata to dla mnie idealnie ![]() Dziewczynki, ponoć dobrze w czasie karmienia pić soki jabłkowe czy kompoty z jabłek, bo jako jedne z nielicznych nie szkodzą dzidziusiowi i są też zdrowe bardzo. Teraz w Piotrze i Pawle na promocji jest z 14zł na 7 zł przeceniony sok, 3l, prawdziwy, wyciskany z jabłek bez cukru, bez dodatków bez niczego
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie sobie uświadomiłam ze za tydzień będzie 9 miesiąc
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2015-11-21 o 17:24 |
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tu pisałam jak poszłam na spacer po tym przeziębieniu, przeszłam wcale nie jakoś dużo, ale brzuch twardniał i wracałam do domu noga za nogą jak stara babcia. Na drugi dzień nie poszłam, dopiero na kolejny (już lepiej się czulam) - byłam ponad 40 minut, wzięłam kijki, szłam bardzo szybkim tempem i zaszłam mega daleko - brzuch elegancki, nic się nie działo.Ale trzeba słuchać siebie: źle mi - wracam do domu, dobrze - idę dalej Cytat:
|
||
|
|
|
#3657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od córki mam tylko kilka zdjęć a syna całe mnóstwo... Córce też namiętnie pstrykałam, ale trzymałam je na dysku, który się spalił
|
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baby, ja się zgadzam z dziewczynami, nie chodź jezeli Ci brzuch twardnieje. |
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula, owszem - alergeny przenikają do mleka. Natomiast cała reszta nie ma znaczenia. To nie jest tak, jak się kiedyś mówiło: tego nie jedz, tamtego nie jedz, bo ma kolkę.
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym karmieniem to jednak nie poleca się niektórych pokarmów, np. wzdymających, albo potencjalnych silnych alergenów, no to jak to jest?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

mlody sie znow rozpycha
Chyba bym się zsikała jakby pozował
wolę zdjęcie rodzinne gdzie będziemy wszyscy razem 

ale kwestia wprawy i wypoczynku po porodzie i doszła już do ładu.. Co prawda z utęsknieniem czeka aż on wróci do domu po pracy ale i tak pytana czy nie jest zmęczona mówi że nie wiem bo nie ma czasu się zastanawiać czy jest zmęczona czy nie
nie słuchaj tych głupich ludzi tam