|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Ja mam prawko 4 lata, lubię jeździć, ale po mieście się boję. Do krakowa bym nie pojechała. Może przede wszystkim z tego względu, że nie znam miasta i wiecie jak to jest, skręci się o jedną uliczkę za późno i już nie wiadomo gdzie się jest i jak wrócić. Parkowanie to moja zmora Ale ogólnie bardzo lubię jeździć, szczególnie sama.Polecicie jakieś sprawdzone maseczki do suchej skóry? Najlepiej w tubkach, bo strasznie nie lubię tego babrania z saszetkami
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyjde teraz na głupią ale na jaka izbę przyjęć wy jeździcie? Na taka zwykłą (SOR) czy na położniczą - tam gdzie do porodu?
To moja druga ciaza ale za chiny bym nie wiedziała lądowałam teraz w 8 tyg w szpitalu ale ginek powiedzial żeby przyjechac do niego na oddział wiec sie nie zastanawiałam nad tym ![]() -----Prawo jazdy---- Ja mam chyba najdłużej z Was- 14 lat jeżdżę dużo odkąd przeprowadziliśmy sie na nasza wies - bo musze. Do pracy, do miasta, do mamy, na zakupy wszędzie autem. Na tyle dobrze się czuje ze jeżdżę służbowym nawet po warszawie chociaż nie lubię. I największe wyzwanie to jazda w Chorwacji![]() ----obiadek ----- Najpierw u mamy sie skusilam na bigos z ziemniaczkami a teraz poprawiłam w domu lazania ze świeżymi pomidorami, o mnom mnom. Brzuch mi pęka ![]() Sunmade: O rany współczuję znów szpitala. Oby szybko cie wypuścili
Edytowane przez danika Czas edycji: 2015-11-21 o 14:58 |
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Ja na izbę przyjęć na ginekologie poszłam. Teraz leżę na patologii ciąży
|
|
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie po wizycie polowkowej
maluch zdrowiutki, smyra mnie ciągle a dzisiaj w nocy obudził mnie dwoma kopniaczkami😍 ja niestety nadal na luteinie bo brzuch jeszcze sporadycznie sie napina:/
|
#2825 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do śmiania się z innych - ech .... smutne to ale jak Mąż prowadzi i widzę takich nieporadnych to wtedy mądra jestem i jak on mówi: oj co ten ktos wyprawia - to ja przytakuje, oj tak tak jaki nieporadny ktoś! A sama cholera też mogłabym być w takiej sytuacji. Widzisz mnie to bardzo smuci bo to też ta nietolerancja innych na moją psychikę źle działa czyli np: jechałam taty autem, chwile po zdaniu prawka pozwolił mi prowadzić. Wtedy za kółkiem czułam się super, tylko on ma jeepa ;/ i mi zgasło auto, jeszcze on na disel a ja na benzyniaku mini małym na kursie. No i pipczy za mną ciul, a za nim kolejny ech. A ja odpalić tego wielkiego byka nie mogę. W końcu ojciec sie na mnie drze, tamci pipczą. No super. I tak mnie to zraziło, że powiedziałam tacie - nigdy wiecej w Twoje auto nie wsiąde! I nie wsiadłam. najgorsze zreszta było to, że jego auto to jego praca, i jakbym je zepsuła to on ma przewalone - więc już jechałam z tą myślą w głowie by uwazać ;|. Cytat:
mieć powód do jazdy hehe to bym jeździła bo ja lubię jeździć jak już kilka dni pod rzad pojadę to czuje się ekstra, tylko po prostu finansowo nam się nie opłaca po Krk jeździć. raz na jakiś czas podjedziemy gdzieś do sklepu ale to naprawdę rzadko.Cytat:
I zazdroszczam, że czujesz się sfobodnie Cytat:
A z autkiem masz ekstra! Cytat:
Cytat:
![]() No ja Cię doskonale rozumie! Mnie szlag trafia bo po zdaniu prawka uwielbiałam jeździć i tak chciałam bardzo no ale nie było czym, bo taty auta to nie tykałam się. A pieniędzy nie było bym mogła kupić jakieś tanie. Cytat:
no ale cóż:P może w przyszłości się to zmieni hehe![]() gratuluje tak dobrych umiejętności Cytat:
![]() Cytat:
Teraz w końcu jest ok, robię rzeczy machinalnie, ot czasem coś zrobię nie tak - np za szybko przejadę koło kałuży itp. Cytat:
no to nie dziwe się, że czujesz sie dobrze za kierownicą
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za szybkie wyjścia ze szpitali.
U mnie na izbie przyjęć jest gabinet ginekologiczny, tylko co z tego.. Nikt tam nie bada od razu przyjęta kobieta kierowana jest na oddział.
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urocze
|
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
Poczułam dwa takie jakby kopnięcia i sie obudzilam.. Ciągle mysle ze to mi się snilo ale to co on wyrabia dzisiaj od rana to mnie rozwala😁 normalnie czysta wariacja w moim brzuchu😁
|
#2829 |
|
Winter is coming
|
Jak dobrze weź sobie kilka lekcji albo pojezdzij z jakimś dobrym kierowcą to wszystko sobie przyppomnisz. Ja miałam z 8 lat przerwy, moja Mama z 15 i teraz obie smigamy. Mi przyjemność z jazdy przyszła wraz z kupnem fury z silnikiem 2,0 heh śmiga się elegancko! Wracam do remontowania!
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
21 tydzień a waga 420 gramów
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki byś z maleństwem szybko wyszła i więcej nie musiała wracać do szpitala Ja mam pralkę z suszarką i jestem mega zadowolona przynajmniej narazie :-P
|
|
#2833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tabaska25 super ze wszystko okej ![]() ![]() ![]() Jade do tesciowej ratunkuuuuu![]() ![]()
|
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
Ja jechałam na SOR a tam mnie wysłali prosto na oddział i dopiero tam przyjęcie było itd.
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dziewczynie ode mnie z sali robili usg i przestało bić serduszko... Dziewczyna jest załamana. Leży na sali ze mną, gdzie mi przychodzą 4 razy dziennie sprawdzać serduszko, obok porodówka i rodzą się dzieci... To beznadziejne rozwiązanie...
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- W którym w ogóle tygodniu była?
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
To straszne... W którym tygodniu była? 😣 Pod tym wzgledem szpitale wcale nie sa zorganizowane.
|
|
|
|
#2838 |
|
Raczkowanie
|
Początek, 7 tydzień. Ale jeszcze wczoraj serduszko biło. Wiem.ze to się zdarza i to często niestety. Ale kładą te kobiety spowrotem na oddział z innymi ciężarnymi, często w zaawansowanej ciąży. I nie wiadomo co właściwie zrobić w takiej sytuacji, co mówić.
Ehh... A u mnie po usg wiadomo tyle, że skróciła się troszkę szyjka no i to łożysko im się nie podoba. Jest trochę na przedniej ścianie i trochę na dnie. Dziwne ułożenie, ale nie krwawie wiec nie panikujemy. |
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
Sunmade trzymam kciuki oby wszystko było dobrze. Ja liczę na jutrzejsze wyjście do domku 😊
|
|
|
|
#2840 |
|
Mama Land
|
Poli: Ale Ty wiesz, ze od tego, ze Ci samochód zgasł (nawet "jeep"
) to auto się nie zepsuje? A to, że inni trąbią - olewamy Jak "dobre rady" teściowych ;]U mnie w domu są tylko samochody terenowe, więc zaczynałam swoją naukę od długiego Patrola GR ![]() Dziś Tata mi powiedział, że muszę "popracować nad śmiechem" ![]() Ale mój Tats to jest specjalistą ds doradzania, na "wszystkim" się zna. Od kiedy jest po operacji i wertuje Internety to zauważalnie jego inteligencja leci na łeb na szyję Sunmade: Rety! Przecież to nieludzkie robić badania, a potem mówić o tak okrutnym wyniku (braku bicia serduszka) przy innych osobach, które i tak są pełne obaw! Pal pięć, jak chodzi o Ciebie, Twoje zdrowie, ale tu chodzi o DZIECKO! Przecież każdy zdrowo myślący człowiek powinien do tego podejść z wyczuciem. Szalenie Ci współczuję, że byłaś tego swiadkiem, ale pamiętaj - dobre nastawienie to klucz do sukcesu! |
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaką macie szyjkę ogólnie? ja mam 3,90. Nie wiem czy na tym etapie jest ok Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2015-11-21 o 17:13 |
|
|
|
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wczoraj miałam szyjkę 3,1 a na ostatniej wizycie 3,4 i było ok. Także Twoja jest ok
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Rozeznanie
|
Witam się ze szpitalnej sali niestety zostaje i ja w szpitalu. Najważniejsze ze Babel jest zdrowy. Mi macica się stawia i kroplowki dostaje. Czekamy na dalszy rozwój sytuacji
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki by wszystko było dobrze. Najważniejsze że z dzidziusiem ok. ☺ Mnie pobolewało podbrzusze (takie rozpieranie, jak pezy miesiaczce) po południu Ale pielęgniarka dotykala brzuszek powiedziała ze jest miękki ze wszystko ok.
|
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Trzymaj się mocno:-*
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Velika ja to zawsze wiedziałam ze dopóki nie bede miec swojego takiego tylko mojego autka to tak będzie jak jest:P z drugiej strony doceniam ze w ogóle mamy autko
![]() Patulinka ja dopiero od tego pon tak na 100 % wiem ze to ruchy a w pon miałam 18 tydz 1 dz Sunmade o matko bosko co za smutna sprawa ja niestety czytałam kiedys opis porodu gdzie maluszek zmarł i jak potem takei dziewczyny sa traktowane na porodówce ! Ale to juz bardzo rzadkie przypadki.Asiu hehe wiem wiem, chodzilo mi akurat o jakas ewentualna stłuczkę. Agness Kochana no to czekam na same pozytywne i szybkie powroth do zdrowia ![]() maluszek zdrowy to kamień z serca :-*:-*:-*
|
|
#2848 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka ja takie przelewanie się w brzuszku czuje ale czekam właśnie na coś takiego że będę pewna że to mój Skarb 💜
|
|
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak krótkie wibracje mięsnia hehhe jakby mi ktoś komórkę przyłożyl i dostałabym gdzieś w brzuchu smsa to moje porównanie hehe ![]() No to Patulinka czekamy aż Twój malec zacznie kicać, Ty już znasz płeć? Wiecie, że mam znajomych (już o nich pisałam kiedyś), że nie chcieli by im lekarz podał płeć i dowiedzieli się po porodzie jak za dawnych czasów gdy USG nie było hihi ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Lekarz do tej pory mówił ze wydaje mu się że dziewczynka Ale czekamy na drugie usg prentalne. Mamy 16 grudnia. Ale po tych akcjach to chyba jeszcze wcześniej pójdę na usg żeby sprawdzić czy u mojego brzdaca wszystko gra.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

Ale ogólnie bardzo lubię jeździć, szczególnie sama.

lądowałam teraz w 8 tyg w szpitalu ale ginek powiedzial żeby przyjechac do niego na oddział wiec sie nie zastanawiałam nad tym 

Ale odkąd wyszlam za mąż (4 lata) i przeprowadziłam się do dużego miasta wojewódzkiego, to jeżdżę codziennie 30 km w jedną stronę do pracy.
Pare dni spokoju i znowu wycieczki po lekarzach i szpitalach 
od razu przyjęta kobieta kierowana jest na oddział.

ratunkuuuuu

proszę pokolorować mnie na różowo bedzie pipka! Wazy 410g termin nadal na 1.04
️