![]() |
#1351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
![]() ![]() Wiśniowa jest obłędna! WYJĄTKOWA! Jak eksponat. Zapytaj tylko siebie czy będziesz ją nosić non stop, jesli tak to nie wahaj się chwili. To było ważniejsze w moim przekazie niż skojarzenia z Dr Quinn (dzięki za korektę ![]() Ja sama szukam, i tak samo dumam nad każdym egzemplarzem, i uzmysławiam sobie, że jeśli się w ogóle zastanawiam, waham, próbuję sobie uzasadnić jego kupno, tzn że ja tego nie będę nosić. I opuszczam stronę. A również noszę tylko jedną torebkę. Do torebkowej śmierci. Józef odpadł tylko na razie - bo nie potrzebuję teraz dużego formatu. Ale wiem że to cholernie moja bajka. Teraz tylko mini torebki an łańcuszkach/paskach żeby mieć wolne ręce. Już pół roku szukam bordowej/koniakowej. ![]() Także jedyne najlepsze kryterium - czy w sekunde po spojrzeniu na torebkę wiesz, że będziesz ją nosić. Że musi być Twoja. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-20 o 23:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, ten kufer jest ZA BARDZO o ile wiecie, o co chodzi
![]() Dutti (to czarne z All) - jest w Wwie, obejrzy się Natomiast ta z biglem - chyba za damska ![]() A ta żółta i kamel - to są torby z lat 30stych, z linków Parabelki, eksponaty ![]()
#1353 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
O zgadzam się, jak pierwsze wrażenie jest "moja" to znaczy, że tak jest ![]() ![]()
![]() |
#1354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Z biglem granatowa za babcina, ale już olać to, jak Red napisała meeeega niepraktyczna, no i granat - przeklniesz bo Ci nie będzie do niczego pasować. Nazwijcie mnie szajbusem, ale ja się muszę z torebką identyfikowac, ja nie wyjdę z pierwsza lepszą ładną lub obojętnie jaką. Torebka MUSI być w moim stylu. Musi być na 100 %. Nie potrafię tego uzasadnić i wytłumaczyć skąd mi sie to wzięło? Ja torebkę muszę kochać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
No jak to - przecież inaczej nie można. W torebce jest to, co najcenniejsze, to, co da przeżyć, zrobi z Ciebie człowieka, kiedy zaleje Cię deszcz, jest miejsce na coś nowego - i coś najdroższego. I milion innych, najważniejszych rzeczy. Wychodząc w świat bierze się przecież samą esencję siebie...
Najchętniej widziałabym torebkę, która jest pionowym pudełkiem (sztywne ścianki) o formacie takiego na buty, tylko płastszym - czyli w sumie listonoszka. Koniecznie z szerokim bokiem. Na ramię. Ze skóry. Szaro lub wiśniowo. A że granat... większość swoich rzeczy - te parę - mam w granacie / bieli, wiśni i granacie / szarości
#1356 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no to zrób cos-masz 2 wyjscia-zmien prace albo idź po podwyzke, lepiej zacza od rozwiazania 2-nic nie stracisz a mozesz wiele zyskac. mozesz tez znaleźć kogos kto ma gorszą prace i za gorsze pieniadze , poczujesz sie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- Cytat:
![]() i dlatego nic nie mam ![]() np od lat potrzebuje narzuty na sofe,ale zadna nie chce mnei zauroczyc ![]() ![]() ja po prostu muszę poczuć natychmiastową synchronizacje z rzecza która ma byc moja..czasem zazdroszcze laskom co po wypłacie idą zaszalec ,wydaja pół pensji a potem płacza...ja moge wziac wor kasy i przez 4 godziny nic nie kupic
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2015-11-21 o 01:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | ||||||
Zakorzenienie
|
Macham znad niczego
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jedyna co się mnie podoba, to ta http://www.weddinginspirasi.com/wp-c...11-minerva.jpg Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Bym Cię widziała z którąś z tego typu. http://images.neimanmarcus.com/ca/3/...NMV2K3D_mk.jpg http://images.neimanmarcus.com/ca/7/...NMV2ESG_mk.jpg http://images.neimanmarcus.com/ca/4/...NMV14KX_mk.jpg http://images.neimanmarcus.com/ca/2/...NMV2QZ0_mk.jpg - może nie aż taki wściekły kolor, ale wiesz o co chodzi http://images.neimanmarcus.com/ca/4/...NMV2RD5_mk.jpg - nie taki wzór, ale sama zasada ---------- Dopisano o 02:30 ---------- Poprzedni post napisano o 02:23 ---------- Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na modzie się znam mniej jeszcze niż na kosmetykach ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale dość o mnie, jest sposób na narzutę (zdaję sobie sprawę, że otwieram puszkę pandory, ale interior design mnie jara więc luz ![]() Widziałaś gdzieś (net/film/gazety) taką jak chcesz? Masz inspirację, czy całkiem w głowie ją stworzyłaś? Bo ja w sieciuni, of kors zagramanicą widzę fajoskie rzeczy. I ostatnio znalazłam w marketonie u nas materiał IDENTYCZNY jak narzuta jednej Yutuberki. Hah! Tylko ja go chciałam na płaszcz, po czym się rozmyśliłam, bo w moim rozmiarze, duża seledynowa jodła na płaszczu mogłaby wyjść powiększająco, i tak myślę, że może narzuta? Ale. Na razie odpuściliśmy wiele tekstylnych bajerów jak np. dywan ![]() ![]() Laska na fotce używa jako koca, no ale to już jak kto woli. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-21 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |||||||
Panaroja
|
snad bólu brzucha
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() skończyło mi się curry . Kupiłam trzy nowe - żadne nie jest takie jak stare , na dodatek każde inne i wszystkie paskudne ![]() ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Nindżopesz
|
Pytanie na sobotę - skąd wiecie jaki kolor szminki będzie Wam pasował?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle dziś zabieram się za wagetariański pasztet z grzybami. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie kupuj w ciemno ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-21 o 11:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
2. też mnie tak wzięło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. No właśnie Goldeny kupiłam 3 konturówki i wszytskie poleciały do rodzinki. Ale akurat szukałam w kolorze moich ust. Jednak jak idziesz w śliwkę to większa szansa. MAC ma cuuuudne szminki-śliwki, na vlogach widuję, ale też i karnacja lasek inna zatem wszystko na sobie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pochwal się jak znajdziesz! Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-21 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. ale te matte lipstick crayon w czarnym ołówku? I co, jak krycie? Jakie kolory brałaś? Ostatnio udało mi się idealnie dobrać kolor do oczekiwań po swatchach na necie, inna sprawa, że ja wyglądałam w nim beznadziejnie więc poleciał do śmieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie nie, konturówki miałam zwykłe. Ale widziałam, że crayony mają tez za kolorowe dla mnie, w sensie te kolory niby są takie nude, zgaszone i ble ble, ale no nie dla mnie. ża różowy, za nude, za fioletowy. Zostawiłam sobie tylko szminkę Rimmela Vintage Pink 180, a tego wybierał chuopin sam w Rossie ![]() Nie lubię używać tego Rimmela bo śmierdzi. Tylko tak mi było szkoda pozbyć się wszystkiego, został awaryjnie ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-21 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | ||
Zakorzenienie
|
Macham znad 3 kawy
![]() Cytat:
![]() Wszystkie je bym przygarnęła ![]() ![]() Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | |
Zakorzenienie
|
ja tez macham znad 3 kawy
![]() ![]() Nabylam setke słonia ![]() ![]() Od czterech godzin zabieram się za sprzątanie ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1370 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Co do szminek MAC to dla mnie najlepsze na rynku przy mega wielkim wyborze, a jak dodac jeszcze do tego extra niektóre limitki, to już w ogole wypas
![]() A miałam duzo szminek, zarowno diory, chanele, l'oreale i inne i nic jednak macom nie dorówna ![]() A dodam, ze macowych szminek mam do groma ![]() btw. kupiłam colorstay, ale nie wiem, czy nie dokupie i najjasniejszego 110, bo 150 jakby deczko leciutko za ciemny. Jednak 110 na rece wydawał sie bardzo jasny i obawiałabym sie gejszy na ryjku ![]()
#1371 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Kurcze, Ty lato (tak?) i ja lato, a fioletoróżów powinnam unikać bo cera za żółta, włosy za pomarańczowe, ech. Niezły pomysł, dzięki ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Jeśli chodzi o szminki to ja jeszcze nie wyrosłam mentalnie z liceum kiedy to kupowałam najtańszą kolorówkę - bo szminkę i tak się zje, i tak usta spierzchną i trzeba będzie nawilżyć a potem podmalować... Także tego, jeszcze nie dojrzałam do wydania 70 zł na szminkę (chociaż czytałam, że te akurat są super trwałe). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Nie mam problemu z przesuszem, bo ciagle mam pod reką jakies balsamy i to o przynosi efekty ![]() No i dodam, ze conajmniej z połowę moich szminek mam jednak za free z programu B2M ![]() ![]()
![]() |
#1373 | ||||
Panaroja
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2.o , a co to ma we środku ? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Co do torebek - mnie zdecydowanie musi pasować od pierwszego wejrzenia , ale tylko ze względu na wizualne dopasowanie do całości , jakoś nie odbieram torebki jako przedłużenia i projekcji siebie , moja torebka zdecydowanie nie jest moją esencją . Pewnie dlatego , że w gruncie rzeczy dla mnie jest to pojemnik , w większości wypełniony rzeczami , które muszę ze sobą brać udając się w kreślone miejsce . Gdybym nie musiała nosić tego co muszę , w torebce miałabym pewnie tylko dokumenty , pieniądze , klucze , chustki do nosa , pewnie tabsy przeciwbólowe , gumę do żucia i ew.perfumy przy wyjściu na dłużej . A ponieważ muszę nosić to co noszę , muszę mieć torbę typu wór , gdzie się wszystko zmieści , czasem łącznie z zakupami ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ale nejcętniej jakbym mogła, to nie nosiłabym torebki wcale, albo malutką, jednak jak wezmę malutką, to i tak muszę po łapach brac dodatkowe rzeczy, albo po reklamówkach ![]() Generalnie w torebce nosze tylko: dokumenty, portfel, telefon, kosmetyczkę ze szminką i konturówką, chusteczki hig. termos z herbata lub kawa, ipada i czasem gazete, jak kupię ![]()
![]() |
#1375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ten Vintage jak rozetrę na ustach, stain ![]() Hmmm otóż, po przeleceniu iluś tam przepiesów (robię pierwszy raz) nie wiedziałam, który wybrać jako bazę (nigdy się nie trzymam ściśle przepisu) ale stanęło na tym co mam w domu. soczewica czerw got z czosnkiem (dużo) i wędz papryką bez soli, sól dodaje się pod koniec lub do brei. cebula przesmażona z czosnkiem na maśle i oleju (ja tak miksuję) i duszona z mrożonką zupy grzybowej z biedry. Zatem odejszło mi obieranie warzyw ![]() Doprawione majerankiem - dużo i pieprzem ziołowym z targu - dużo. Doprawione solą do smaku. Obie breje wymieszałam w jedną. Skosztowałam - dobre ![]() I teraz powinnam to zblendować, dodac jajca i do pieca. Do blendowania dolewasz wody wedle upragnionej koegzystencji ![]() Ogólnie nast razem kupię mrożone grzyby w kauflandzie i spróbuje na ciecierzycy. Nie wiem, które lepsze, murszę się sama przekonać. W roli namaszczania/tłuszczu - jest masło i olej. Wy, z tego co kojarzę macie grzyby z własnych zbiorów, więc luz. A i myślę nast razem dodać wędzoną śliwkę. Żeby byli i grzyby i śliwka. Jak w bigosie. Może znajdę jakąś "leśną" przyprawę? Cosik z jałowcem? Teraz wyszło za mało leśne. Ot warzywne z posmakiem grzybka. ![]() Właśnie zblendowałam, breja smaczna ale nie porwało mnie ![]() Ludzie lubią gruboziarniste warzywne pasztety to nie blendują, ja jednak wolę zblendowany, bo ma bardziej paszteciany posmak i konsystencję. W przeciwnym wypadku czuję że jem breję z soczewicy, i choć lubię, to jednak nie o to mi teraz chodzi. ![]() Aaa, i w proporcjach nie pomogę kompletnie bo robiłam na oko ![]() ![]() Ciekawa jestem jaki smak będzie na zielonej/brązowej i na cieciorce. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-21 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Co masz na przesusz oprócz tamtej bazy? Używam czegoś ciągle ale i tak się pojawia. Aha ![]() No i jednak kliknęłam te GR ![]() I 7-centymetrowe srebrne kolczyki kolce a'la tunele żeby straszyć podatników. Jeszcze się wylaszczę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Lip Conditioner - jedyny balsam, które ratuje mi usta z kazdej masakry, kolejna juz tubka - nie wiem która i na pewno nie ostatnia. Poza tym mam balsam Bobbi Brown z słoiczku, Balsam Marca Jacobsa (tez dobry), Balsam Diora w stzyfcie (tez rewelka, na rowni w sumie z macowym), diorowy błyszczyk nawilzajaco-powiekszajacy usta optycznie i EOS-a balsam. Z nich raczej nie kupie juz BB i EOS-a - nie warte i przereklamowane. Wszelakie Tisany, Nivee, Carmexy mialam wszystkie i u mnei totalnie sie nei sprawdzaja ![]()
![]() |
#1378 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Dzięki, podumam nad nim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Jak myślicie, czy czerwone zamszowe balerinki mi sie przydadza, czy to zbedny wydatek?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.