|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2015-11-21 o 18:37 |
|
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
beth007 no przy blizniakach to skomplikowana sprawa 😜
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a dalej nie wiemy czy córa to córa więc ja czekam na Twoje kolejne USG dosłownie jak na moje hehehhe ![]()
|
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
Ja się dowiem pewnie 9 grudnia dopiero na polowkowym usg no ale jest nadzieja. A u Ciebie potwierdzone juz?
Choć patrząc na ostatnią zmianę płci na forum to chyba nie można być niczego pewnym :-P
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki jest promocja -15 % do niedzieli w moim ukochanym sklepie, ale te półśpiochy są takie piękniutkie dla dziewczynki lub dla chłopca. No cóż, ja jeszcze się wstrzymam, mam nadzieje, ze wrzuca coś jeszcze na promocje w okolicy świat/ po świętach ![]() http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/s...earch=Id%C5%BA Na ich FB jest napisane "Do niedzieli -15% taniej - na wszystkie półśpiochy- pełna oferta dostępna na stronie :" Ale jak dodałam jedne półśpiochy do koszyka to od razu odjęło -15 % na: -15% PODKOSZULKI,PAJACE,PÓŁŚPI OCHY Więc może któraś z was coś sobie upatrzy
|
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
Świetny ten sklep Polinezyjka! 😊
|
|
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
Hejka co do prawa to mam od 2001 roku i cały czas jezdze jeśli muszę a jak nie to mąż mnie wozi
![]() Trzymajcie się dziewczyny w szpitalu najważniejsze że z bobasami wszystko ok Przypominało mi się jaj ją poronilam i po wszystkim byłam bardzo przybita a na dodatek przenieśli mnie di sali gdzie dziewczyna zaczynała rodzić a ją non stóp ryczalam
|
#2858 |
|
Mama Land
|
Kajaja: No też właśnie! To nieludzkie, żeby tak kobiety traktować
![]() Co do półśpiochów - moja kumpela mi odradzała. Lepiej kupić leginsy/porty, bo wystarczą na dłużej. Ona w półśpiochach obcinała nóżki i robiła z tego porty 7/8 a nawet 3/4 zaradna pani domu ;P
|
|
|
|
#2859 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem np ni cholery kto ma pierwszenstwo na drodze, nawet rowerem boje sie po jezdni jechac. Myla mi sie strony a po ciemku to w ogle jK kura nic nie widze... Ale juz teraz bardzo mi doskwiera brak czynnego prawka, bo nawet na zakupy duze ciezko pojechac i zostaje mi tylkotesco 24 albo taszcze to wszystko w zebach. I zanim przyjde do domu to jestem mokra jak pies, bo zakupy, nawet na kilka dni tylko, waza jednak duzo! Moj tz nie chce nawet slyszec o odnawianiu prawka w ciazy - mowi, ze jestem za bardzo rozkojarzona. Inna rzecz to kasa, teraz naprawde z tym krucho, bo wyprawka, ciaza prywatnie, do tego robimy remont i w miedzyczasie musimy przeciez gdzies mieszkac wiec wynajmujemy mieszkanie. Czasem z ta kasa to sie zalamac mozna, normalnie mam dola z tego powodu no i jeszcze z wyplaty bedzie mniej teraz bo na zwolnieniu jestem, a tak to jest, jak ma sie premie uznaniowe :-/ Przepraszam, ze tak marudze ale jakos zle mi dzisiaj Z dobrych wiesci, to zrobilam samodzielnie kostke rosolowa! Taka drobiowo-warzywna. W przepisie mowia, ze mozna ja przechowywac w lodowce kilka miesiecy jest tam mieso drobiowe, marchwe, seler, por, pietruszka, gozdziki, bazylia, por, pietruszka pachnie i bedzie gotowiec do zup ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() Powiedzcie prosze jak wrzucic tu zdjecie z ipada, bo nie mam komputera:/ chce Wam pokazac brzuszek i mojego szkaraba mam zdjecie 4d na ktorym widac twarz ! Jutro zaczynamy 18 tydzien, ale to leci. Jeszcze nie czuje ruchow, kiedy u Was sie pojawily?---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
nie wiedzialam, ze mozna miec przesuniecie w druga strone )
|
|||
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
A to mój brzusio. 😊
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
hejoooo
![]() PRAWKO ja mam od 8 lat, jezzdze odkad zdałam. W ciazy zreszta :P:P nie zapomne mojej pierwszej samotnej podrozy maz mi kazal jechac do makro po flaszke dla kumpla, bo kladli panele u nas w mieszkaniu. Nie dosc, ze wjechalam w jedną ulicę pod prąd (nie mowilam mu tego) i wsszyscy na mnie trąbili, to potem zle zjechalam, wjechalam na autostrade, a nie jechalam autostradą NIGDy (wtedy) i nie wiezialam, ze lewy pas jest "szybki" ja jechalam 60 kmm bo sie balam szybciej, wszyscy na mnie trabili, nie mialam gdzie zjechac. wiec zaczelam ryczec, dzwonic do meza ze nie wiem gdzie jestem i nie wiem co robic i panika totalna... w koncu znalazlam jakis zjazd, poprosilam, zeby mnie pokierowali spowrotem... jakos po 2 godzinach udalo mi sie wrocic, zajechalam pod makro, zrobilam te zakupy i wyjezdzajac tylem przywalilam w jakies auto, stłukłam sobie lampę (jemu nic o dziwo) i zdarlam zderzak troche.... matko jak ja sie balam wtedy ![]() :roll eyes: mimo wszytsko, jezdzilam dalej i super, bo teraz uwazam sie za naprawde dobrego kierowce. jezdze w zimie, w sniegu (tez mieszkam na wsi) w deszczu, nie wazne. Kiedys nie umialam jezdzic kombiakiem meza, ale sie nauczylam i teraz wsiade w praktycznie kazde auto (nawet takim wielkim vanem jezdzilam, jakis mercedes viano czy jakos tak), mialam sportową hondę, a teraz mam fajna osobowkę i na szczescie mam cvzujniki parkowania z tylu, ale i bez zaparkuję. Juz umiem perfekcyjne zatoczki tylem, lubie w ogole wjezdzac tylem, uwazam, ze to latwejsze niz przodem. Dziewczyny- jezdzic jak najwiecej, zebyscie nie byly zalezne od nikogo, Zacznie sie jezdzenie po lekrzach, wiec nie bedzxiecie sie musialy nikogo prosic... sunmade to okropne co piszesz o tej dziewczynie... przykre, no ale jak uslyszala o tym w sali dopiero, to co mieli zrobic. wiadomo, szpitale sa oblozone, wiec pewnie trudno bylo znalezc od razu miejsce gdzies inndziej dla niej. nie to zebym bronila, bo tez uwazam to za okrucienstwo, no ale nasze szpitale niestety są przepelnione...przyke to bardzo ![]() a ja mialam polspiochy i nie narzekam, jak dziecko wyrosnie, no to trudno... RUCHY moj maly chyba sie ulozyl w poprzek, wydaje mi sie ze lepkiem sie rozpycha w srodku brzucha a syrkami dostaje po bokach. heh ja odczuwam jako takie "przeciaganie" u nas sie zaczal remont syf mam w domuuuu ale za tydzien bede miec piekne, nowe 2 pokoje ogladacie czasami "zycie bez wstydu"? ja lubie, ale zawsze zakrywam oczy jak im tam w tych nosach dłubią czy rozdziawiają te rany, zaraz mi sie moja cesarka przypomina.... aaaaa bo ja wam nie pisalam, jaki geniusz ze mnie za wiele... potem mnie zemdliło i myslalam, ze pawia puszcze. A instrumentaruszka do mnie z tekstem "prosze na mnie nie rzygac, ja dzis juz bylam obrzygana" :brzyd al:
|
|
|
|
#2862 | |
|
Winter is coming
|
ja też się bałam, też nie ogarniałam wielu rzeczy, po nocy bardzo rzadko jeżdżę, bo gorzej widzę - ale praktyka czyni mistrza. Twój chłop umie jeździć? To niech cię uczy. Mnie mój nauczył i teraz mu wypominam, że stworzył potwora
I w ogóle jakaś jestem niekulturalna dzisiaj, witam paulinka A wam dziewczyny współczuję przebojów ze szpitalami to jedyna rzecz, która mnie przerażała w ciąży, naprawdę wam nie zazdroszczę. Oby szybko was wypuścili!---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Co do remontu to robimy wymianę drzwi i okien, cały przedpokój, kuchnię, kibel plus pokój dla dziecka, czyli generalnie pół mieszkania. Dużo robimy sami, a w zasadzie mój chłop, ja bardziej na zasadzie "ja tu tylko sprzątam" ale pomagam ile się da. Póki co pomieszkujemy u moich rodziców, dopiero 4 dni, a ja już mam dość i jutro chyba wrócimy do siebie, choćbym miała spać w pyle i gruzie :/Jutro jedziemy kupić farbę do pokoju dziecięcego ale jeszcze nie wiem jaką. Gosiaczek na jaki kolor malujecie?
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
W "Mamo to ja" czy cos podobnego, czytałam ze pokój dziecięcy powinien być pomalowany na takie kolory jak: niebieski, żółty, zielony i pomaranczowy. Wpływają na rozwój dziecka. 😊
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się zastanawiam nad kolorem pokoju dla małego, bo potem to będzie nasza garderoba, a on będzie urzędował w większym....
![]() może żółty jakiś. |
|
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
Sun jak się czujesz??? Biedna jesteś, trzymaj się dzielnie
![]() Kropcia gratki córeczki ![]() Agnesa trzymaj się dzielnie! Jej dziewczyny, współczuję wszystkich problemów ciążowych, trzymajcie się dzielnie! Już nie będę narzekała na swoje wymioty :P Prawko Mam już kilka lat, jeździć się nie boję, prawko zdawałam w innym mieście, niż mieszkam, żeby było śmiesznie...na początku bałam się jeździć po moim mieście, aż śniło mi się to w nocy a teraz juz nie mam problemu, ale ja musiałam szybko jeździć, bo jestem jedynym czynnym kierowcą u mnie w domu...uwielbiam szybką jazdę na autostradzie tylko teraz zaczyna mi być nie wygodnie za kółkiem, ale to przez pasy, chyba czas zacząć używać adaptera pasów, bo póki co torebka świetnie się sprawdza ![]() Półśpiochy Mam mało, stwierdziłam, że tylko będą po domu, ale i tak wolę pajacyki, bo plecki będą przykryte A na dwór to leginsy lub jakieś spodenki lub poszalejemy i będą sukieneczki
|
|
#2867 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
na razie na prowadzeniu są odcienie szarości meble pewnie białe, a ewentualne dodatki jakieś kolorowe.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-11-21 o 20:28 |
|
|
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pokoj malujemy na bardzo jasny szary, a na jedna sciane dajemy taka tapete http://jarsol.nazwa.pl/all/michal/No...zdjecia001.jpg Cytat:
ehhh bzdury dajemy taki kolor, jak nam sie podoba wiadomo nie jakis wsciekly czerwony czy ostro zielony, ale ja nie wierze w zadne teorie, ze te kolory mają wplywac na rozwoj... na rozwoj wplywa wiele czynnikow, a akurat kolor scian ma tu chyba najmniej do gadania.
|
||
|
|
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Wiecie to są takie teorie tak samo jak inne zabobony w ciąży 😜 |
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze ja po kilku latach nie jeżdżenia najpierw kilka dni jeździłam po parkingu
a potem po uliczkach na osiedlu ale w rodzinnej miejscowości bo tam się czuję bezpieczniej.patulinka jaaaaa ale fajnie Ci wyskoczył juz hihihi gosiaczek NAJLEPSZA historia ever !!!! ![]() Dlatego ja mam teraz mocne postanowienie jeżdżenia jak najcześciej tymbardziej, że akurat jak do kogoś śmigniemy to mężu się napije a ja poprowadze. Ale też jutro jedziemy do centrum handlowego, postanowiłam pojechać. Jakoś dam radę! Muszę! Ile można być kaleką kierowcową
|
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba nie do mnie :-P mój termin z om jest praktycznie taki sam jak usg :-P
|
|
#2872 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
mój chłop jest świetnym kierowcą, jeździ bardzo dużo i jak z nim jadę jako kierowca to się mnie czepia. Rzadko się kłócimy, ale nieraz to ledwo wsiądziemy do samochodu a już mam ochotę go z niego wywalić. Oczywiście twierdzi, że to dla mojego dobra te jego uwagi
|
|
#2873 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
poprosze tz zeby mnie tam zawiozl i przywiozl a z tz nie bede jezdzic bo on jest swietnym kieorwca i bardzo mnie stresuje, ze widzi co robie zle. I on sie szybko na mnie denerwuje, ja sie zaraz denerwuje ze on sie denerwuje i tak konczy sie klotnia. Zdecydowanie musze jezdzic z instruktorem albo sama.
|
||
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bym miala cos wiecej zobaczyc przez ta szybe :P
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Coś się zrobiło strasznie szpitalnie na wątku
Oby to było tylko chwilowe.Półśpiochy... U nas zestawem obowiązkowym było body + półśpiochy. Najczęściej właśnie tak małego ubierałam, było najwygodniej. |
|
|
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
Mnie już odlaczyli od kroplowki jest o wiele lepiej dostałam nospe z pyralgina i puscilo
leży nas 4 na sali ale ogólnie warunki ok sala spora z łazienką więc luz mam nadzieję ze długo tu nie poleże i szybko wrócę do domu. Na kolację była parowka cala 1 sztuka! I 3 kromki bułki normalnie aby tylko się nie przejesc :P
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:pal a:półśpiochy u mnie jest pare par w wyprawce wyjdzie w praniu czy się przydały...
|
|
|
#2878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2879 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze ze Internet tutaj chociaż jest bo bym zwariowala
|
#2880 |
|
Winter is coming
|
heh gosiaczek, GGI dobrze czytać, że nie tylko mój jest takim dziadem jak prowadzę. Też się kiedyś zatrzymałam i powiedziałam, że z nim dalej nie jadę
A ile razy się pokłóciliśmy to nie zliczę. Najczęściej każę mu siedzieć cicho.Agnessa tylko nie przytyj za dużo na tej diecie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

to moje porównanie hehe 
jak za dawnych czasów gdy USG nie było hihi 
No a dalej nie wiemy czy córa to córa więc ja czekam na Twoje kolejne USG dosłownie jak na moje hehehhe 

zaradna pani domu ;P