|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
No właśnie to w końcu jak z tym jedzeniem jest??? Co w trakcie karmienia będę mogła jest pomarańcze, czekoladę i kapustę? Wydaje mi się że nie bardzo.
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-m...lamy-mity.html polecam
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
ja zamierzam jeść wszystko
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jednak mam podejscie starej daty, bo dla mnie podejscie, ze mozna jesc wszystko to nowy wynalazek.
tyle lat dieta matki wplywala na maluszka i wynikalo to z obserwacji dziecka, a nagle mozna jesc wszystko? Ja raczej jestem z tych ostroznych i zamierzam trzymac mityczna diete matki karmiacej ze zdrowiem dla mnie, szybciej schudne po ciazy jak np. odstawie smazone
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.hafija.pl/2015/09/skladni...-sie-mamy.html jeszcze to polecam
|
#3665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hafija jak dla mnie jest troche "az za bardzo"
czytalam jej bloga, ale ja strasznie nie lubie jak ktos ma skrajne podejscie do czegokolwiek![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
moze mam zle podejscie, moze przestarzale, ale nie zrobie nim krzywdy maluszkowi, wiec w sumie kazdy bedzie robil jak uwaza![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Wymienilam zarowke w lampce z ikei na ciemniejsza i bardziej taka przydymione swiatlo dajaca i voila, bede miala super swiatlo do nocnego karmienia i przewijania
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3669 |
|
Wtajemniczenie
|
DOKLADNIE!!!
i wtedy będę twierdziła że karmienie piersią idealnie wpływa na powrót figury
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ofc każdy sam podejmuje decyzję, w każdym razie ja na pewno nie zamierzam zaczynać od eliminacji czegokolwiek
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będzie wszystko dobrze z małą to nie zamierzam się ograniczać do tego co się kiedyś mówiło. Wszystko ze zdrowym rozsądkiem i tyle.Baby boleć to Cię akurat raczej nie powinno. Tak jak Dotka mówi, grunt to słuchać siebie. A 8 kg to jest bardzo dobry przyrost. |
|
|
|
|
#3672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja i bez KP nie jem zbyt często smażonego, bo źle wpływa na moją wątrobę, ale chodzi o to, żeby nie jeść tak, jak się kiedyś mówiło: tylko ryż i kurczak, albo chleb a z masłem - zero warzyw, owoców itd. Można jeść fajnie, a przy tym niekoniecznie tłusto, czy niezdrowo. |
||
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Co do składu mleka matki, to u nas na uczelni doktor prowadził badania i się okazało, że tłuszcze trans spożywane we frytkach , pizzy, hamburgerach itp. wcale nie ulegają wydaleniu z naszych organizmów i są przekazywane dziecku z mlekiem prosto z cyca. Można na czas ciąży i karmienia być bardzo restrykcyjnym, ale przeszłość dietetyczna swoje robi...
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Hej hej
co do jedzenia to dla mnie logiczniejsze wydaje się jedzenie normalne. Wiadomo, odstawienie smażeniny może nam tylko pomóc, bo ani to zdrowe ani pożywne ale nie robiłabym od razu z dziecka alergika na wszelki wypadek. Ostatnio nawet na mataja był o tym artykuł z badaniami ![]() Poza tym odstawienie warzyw i owoców i jedzenie tylko produktów mącznych i odzwierzęcych to dla mnie ogromna głupota, jaką sobie można zrobić. I dziecku przy okazji.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-11-21 o 19:12 |
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiadomo każdy niech tam robi zgodnie ze sobą.
|
|
|
|
|
#3677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba muszę poczytać o kp. Bo wychodzi na to że nie mam o tym zielonego pojęcia
|
|
#3678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym dokładnie, każdy będzie robił jak uważa nikt nikomu niczego nie narzuci ja akurat smażone lubię, więc myślę, że jak przerzucę się na gotowane/uparowane to wyjdzie mi tylko na zdrowie
|
|
|
|
|
#3679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
|
|
#3680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musialabyś poszukać w bardziej kompetentnych źródłach ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Jak dla mnie z dietą matki karmiącej jest tak jak z zakładaniem niemowlakowi czapki po kąpaniu na przykład. Kiedyś było tak, dziś jest inaczej i każdy robi jak uważa, nie robiąc przy tym nikomu krzywdy.
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-21 o 19:40 Powód: . |
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą gdzieś czytałam że ta cała "dieta matki karmiącej" to typowo Polski wymysł, w innych krajach eliminuje się cokolwiek dopiero przy problemach a nie na "zaś"
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
BABY, ja muszę bardzo powoli chodzić, ale to naprawdę bardzo powoli, często jest taki twardawy i ciągnie, boli. Często to jest odcinek blok-auto tuż pod blokiem. Wtedy siadam tak niby na polsiedzaco gdziekolwiek, potem znów kawałek i tak w kółko. Ale w domu jak się wyleżysz plackiem to nie jest ci lepiej?
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- A ciekawe jak Eskimosi werandują potomków
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-11-21 o 19:51 |
|
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój brzuch nie jest całkiem miękki, bo jednak dzidziuś go wypełnia i macica też jest napięta. Ale mi łatwo odróżnić kiedy jest "normalny" a kiedy twardnieje, bo po prostu przy stawianiu się brzucha ciągnie mi go aż w dół i nieprzyjemnie się czuję.
|
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet dziś byłam z TŻ na 2 śniadaniu co się wziązało z jazdą samochodem z 15 min w jedną stronę (ja prowadziłam) i spacerem ok 1 h i nic mi nie twardnieje... Moze sobie magnez albo /i no-spe weźcie? ![]() Ano ciekawe jak w ogóle opiekują się noworodkami w iglo
|
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahaha dobre
a tego to napewno nie zamierzam praktykować. Nie widzę sensu w werandowaniu. Od razu (tzn od momentu kiedy będę w stanie) będę wychodziła na spacery oczywiście odpowiednio krótkie na początku ...
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc też od razu będa krótkie spacery no chyba ze bedzi - 30 stopni i śnieg
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucają do przerębla stopniowo wydłużając czas ![]() jak jestem w domu i np. tylko do kuchni idę itd to jest ok, jak się położę to też, czasem jak leżę to brzuch się robi twardy ale tylko w jednym miejscu, taka gula wyskakuje która boli, to mi się wydaje że dziecko...a tak to sama nie wiem jak rozpoznać to stawianie się macicy a z kolei jak dłużej stoję np.gotując to też mi się czasem zdarza. i ból jest podobny do tego jaki mi się przydarza jak np. muszę wyciągnąć naczynia ze zmywarki nisko położonej i też gdzieś nisko je przenieść. mój instynkt mówi że to nie powinno się wydarzać ale wszyscy mówią że to normalne.Viki - ja mieszkam za granicą i tu jest inne podejście trochę, z witamin to tylko kwas foliowy kazali brać i nic więcej, biorę polski kompleks witaminowy i magnez ale magnez biorę na własną rękę już zupełnie bo nie wiem jaką dawkę brać żeby pomogło, nospę bałabym się brać ale i tak tutaj nie ma
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-21 o 20:00 |
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zabiję dałam za nią 30 zł i teraz się okaże ze w ogóle się nie przyda dziewczyny a Wy jakie macie czapeczki zimowe? a właśnie czy pod taka zimową zakłada się jeszcze tą bawełnianą? Cytat:
zgadzam się z resztą jeśli Cię boli, czujesz że coś jest nie tak to absolutnie się nie forsuj spacerami, ja jestem 7 kg do przodu i lekarka powiedziała że w sam raz więc bez przesady ciąża to nie czas na odchudzanie Karmią piersią nie wolno jeść mleka krowiego Ja postaram się zachować jakiś złoty środek, nie wyobrażam sobie w lecie nie zjeść truskawek czy innych świeżych owoców- zobaczymy czy maluch źle zareaguje. W tym roku większość pyszności mnie omineła przez
|
||
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
med widzę że się ratujesz jak ja. U mnie problem też się pojawia często przy przejściu auto-blok. Inne dystanse to są dla mnie od dłuższego czasu nie do zrobienia. A odczucia mam podobne. Jest bardzo twardy i aż ciągnie nieprzyjemnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

ja zamierzam jeść wszystko
21.06.2014r.

nawet dziś byłam z TŻ na 2 śniadaniu co się wziązało z jazdą samochodem z 15 min w jedną stronę (ja prowadziłam) i spacerem ok 1 h i nic mi nie twardnieje... Moze sobie magnez albo /i no-spe weźcie?
a z kolei jak dłużej stoję np.gotując to też mi się czasem zdarza. i ból jest podobny do tego jaki mi się przydarza jak np. muszę wyciągnąć naczynia ze zmywarki nisko położonej i też gdzieś nisko je przenieść. mój instynkt mówi że to nie powinno się wydarzać ale wszyscy mówią że to normalne.