|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
A czemu miałby nie dać rady? Iga Ci niezła niespodziankę zafundowała na sam początek ![]() Odpoczywaj ile tylko możesz jak będzie TŻ to niech on przewija i Tobie daje tylko do karmienia
|
|
|
|
|
#3752 | ||
|
Rozeznanie
|
hej, przepraszam że tak późno ale chwilowy kryzys przeżywam... Śpię od 2 tyg po 2 godz dziennie, mała ma kolki, mąż nie pomaga, starzy komentują że wszystko robię źle chociaż pojęcia o dzieciach też nie mają, żyć nie umierać poprostu! Dobra, wyżaliłam się.
Przede wszystkim witam na świecie Igę!!! Halwaya gratuluję, życzę wam wszystkiego co najlepsze, obyście jak najszybciej były w domu Cytat:
Cytat:
Współczuję kleszczy ale najważniejsze że już jesteś po i masz małą obok siebie ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- To co jeszcze pamiętam: Adka, nie daj się! Załatw szefostwo, niech zapamiętaja do końca życia że z kobietą w ciąży się nie zadziera! Trzymam kciuki za ciebie Simka, współczuję z tymi papierosami... Ja bym dała ścierkę i niech myje wszystkie meble teraz. No i jeszcze pranie. Kurcze, na prawdę współczuję :-( |
||
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta pewnie Ci daja ze dieta nie taka ze mleko chude i iinne durnoty
Wspolczuje kolek, bo jak to takie typowe kolki yo niewiele pomoze- sis tz miala z 2 kolki. 3 mce trwalo O i tak to Ja mam wkladke mokra, juz sama nie wiem wody nie, bo ph ok. Cxy przy infekcji moze byc tak ze nie ma zapachu? |
|
|
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta współczuję Ci, oby szybko kolki przeszły
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
LIMONKA my planowaliśmy, tzn tż wyszedł z propozycją żeby synek dostał drugie imię po moim dziadku bo to była dla mnie bardzo ważna osoba. Ale ostatecznej decyzji nie ma
HALWAYA a kiedy was będą wypuszczać do domku? ANIQA co do sutków to lepiej nastawić się jednak na masakrę i potem ewentualnie miło się rozczarować, że jednak idzie gładko ZANETA to niezły masz Sajgon. Goń męża a reszta niech cicho siedzi jak nie pomaga SYLWOHA ja mam non top mokro, nawet w nocy zmieniam wkładki. Nie mam infekcji przynajmniej w czwartek na badaniu nie miałam
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska ale
Bezwonne bezglutow? Po prostu mokro? |
|
|
|
#3757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak coś wiem to się chętnie wiedzą podzielę
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta współczuję z kolkami... Dobre rady od rodziny to niestety norma i tak będzie niestety. Zawsze coś się pojawi. Jak mi rady udziela ktoś kto miał dzieci ponad 20 lat temu to mowie wprost ze to było kiedyś obecnie badania mówią co innego. Zazwyczaj na wzmiankę o badaniach już milczą, bo brak im argumentów.
Moze chusta by Wam pomogła w tych kolkach? Sylwoha jesteś w 9 miesiącu więc bardziej intensywne upławy są całkowicie normalne. Mi jak czasem pocieknie to tez myślę ze wody. Co mówią na oddziale? |
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha tak, bezwonny, rzadki, lekko mleczny. Bo jak mi odchodzi czop no to widzę że to taki gęstszy glutek. Ale ja to już od jakiegoś czasu tak mokro miałam, teraz to już w ogóle
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wkładki to też co chwilę biegam zmieniać, bo non stop mokro :/ Cytat:
Mam nadzieję, że te kolki to tylko chwilowe, a nie takie które trwaja nawet kilka miesięcy :/ A mąż nie pomaga bo nie ma czasu czy inny powód jest? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Ta końcówka cięży mnie rozwala. Wczoraj byłam wrakiem człowieka z rana a dzisiaj zarobiłam już ciasto drożdżowe, zrobiłam nadzienie, podlałam swoje storczyki, żeby TŻ nie musiał jak mnie nie będzie, ogarnęłam trochę kuchnie i pościerałam kurze. Energia mnie rozpiera ale nie chce znów przesadzać żeby nie zacząć rodzic
|
|
|
|
#3762 |
|
Wtajemniczenie
|
SYYLWUSKA ja pierwszą fazę porodu miałam, jak jak już pisałam -praktycznie bezbolesna, ale wszystkie moje koleżanki twierdzą że 1 faza jest dużo gorsza. Ja to odczuwam tak, że w 1 fazie możesz niby coś robić ale i tak nie masz całkowitego wpływu na to, czy rozwarcie będziesz miała szybko czy nie. A przy parciu mobilizujesz się i to ty fizycznie pomagasz dziecku przyjść na świat, masz poczucie kontroli a to bardzo dużo daje. Ja w pierwszej fazie czułam że wiem, że nic nie wiem
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
ZANETA współczuję Ci bardzo, ale nie daj im sie! Jak to Mąż nie pomaga? Czemu? Goń go! A rodzina się nie przejmuj, tak jak KORITSIA pisze im powiedz, jesteś matka i to Ty wiesz co jest najlepsze dla Julki, oby szybko przeszły te kolki! ;*
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko co z mleka to dla niego najlepsze jedzenie a też mu nie można za dużo
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mleczny to nie wiem bo biala wkladka :p
Ale wilgotna jest. Czop tutaj polozne mowia ze musi byc podbarwiony na braz. To wyedy pewnie ze czop A tak to moze byc zwiekszone wydzielanie po prostu Kortisia no mierzylam paskiem ph i ph oki. Noby dostalam jakies globulki ale nie woem czy brac. Powinni zrobic posiew z pochwy a nie kurde pchac globulki Eee aniqa to widze ze to norma
|
|
|
|
#3766 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
40 tydzień to już bardzo poważnie brzmi My nie dajemy drugiego imienia. Starszy synek też ma jedno. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha pytałam gin.o ta wieksza ilosc wydzieliny i mowila, ze jak nie piecze i nie swedzi to normalne
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
ciekawe czy mi sie skrocila cos po sciagnieciu krazka...Masakra z tymi mdłościami :/ jutro zjem cos innego na śniadanie i mam nadzieje, ze będzie ok. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3768 |
|
Wtajemniczenie
|
ANI_QA a wcześniej po mleku też Cię mdlilo?
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Co do wydzieliny to ja też mam mokro w gaciach i bez wkładek wymienionych kilka razy dziennie w ogóle nie ma tematu.
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cień moja gin.to w ogole antywkladkowa jest ale ja bez wkladek to bym bez majtek została ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3770 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Halwaya heh ja pewnie tez kp nie będę zachwycona bo też tego po prostu nie lubiłam przy synu. A próbowałas laktator?? Wiesz mi mniej kp przeszkadzało jak odcoagalam no bo dziecko tak nie wisi nie przygryza itd... a i nie wiem czy u ciebie jest ale mi mega pomagal na bolące sutki krem palmers na sutki od razu ulga i zmywac do karmienia nie trzeba ![]() Żaneta przyzwyczaj sie ja po narodzinach syna nawet z własną mama się pożarlam nie mówiąc o babciach teściowej itd w pewnyn momencie po prostu powiedziałam ze to moje dziecko obe swoje juz wychowaly ale wiem co przeżywasz bo ja nawet płakałam przez te ciągłe strofowanie dlatego ja nie daje nikomu rad naprawdę mimo ze i w rodzinie miałam ciężarne po mnie i wśród znajomych nie komentuje nie wtracam się nigdy... a moj Tz np tak :/:/Co do kolek to nie pomogę bo u mojego syna to była alergia. Na necie czesto pisza a jakimś środku co w Niemczech i Czechach jest cos na s... ale nie wiem bo nie używałam. Hm bole krzyżowe to jest porazka :/ niestety... a dziecko chyba do samego końca może na te plecki się obrócić hm no oby większość o minęły. Co do mokro mokro :/ ja mam też ciągle mokro :/ ostatnio nie miałam wkładki i podczas powrotu do domu jakieś 30 min mi przesiakla bielizna :/ Dziewczyny czy ktores z was ucieka waga albo brzuch się zmniejszyl? Ja mam minus 2kg mimo ze zre a nie jem i... brzuch mniejszy jakby mniej wypukły i baaardzo nisko :/ przy synu wyzylam 90 kg i ciężko mo porównać ale na pewno im bliżej porodu tym byłam większa ![]() Hmm w ogóle juz nie wiem jak liczyć tygodnie termin mam niby na 16 albo 5 :/ to jestem albo 39 albo 38?37? bo na ktg mi wpisują 38.
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisałyście o terrorze laktacyjnym w szpitalach - u nas z kolei w 2 stronę. Zamiast pomóc dziewczynom dobrze przystawiać dziecko większości wmawiają że mają za chude mleko/nie mają pokarmu i wciskają butlę Żaneta dlaczego mąż nie pomaga ?
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Chude mleko to taka bujda ze az dziw ze w to wierza :p
Lobo jezeli ja mam na 14 z om i tak mi licza i dzis mam 36 i 6 to ty masz 36 i 4 |
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie ciagle trzyma, ale jeszcze 3 tyg
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Generalnie zaczynalam z waga 110 :p a teraz mam 115 |
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
U mnie waga stanęła w miejscu przez ostatnie dwa tygodnie a mam wrażenie ze faktycznie jadłam więcej ostatnio bo ciągle głodna chodziłam
Dzisiaj się obudziłam z myślą że może jednak mała wcale tak szybko się nie urodzi i ze to tez źle bo nie chce wywoływanego porodu no i dogodz tu kobiecie;-) tak sobie myślę że u mnie ten czop to jeszcze nie odszedł i dlatego wmawiam sobie ze rodzic jeszcze nie będę;-) |
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Hakwaya teraz to już w ogóle się przerazilam, położna o kleszczowym porodzie mówiła ze jest wtedy jak się rodzi sn i rodzące nie chce przec albo już nie ma siły. A podobno przy posladkowym ułożeniu nie rodzi się sn, tylko cc.
Mam nadzieje ze jutro się dowiem cos więcej od gina, przede wszystkim czy tych wód mi przybyło. To wzmożone picie pomaga chyba bo mała się dużo więcej rusza ![]() Mnie reż gdzieś mala musi uciskac bo od 3 dni mam środkowy i serdeczny palec taki dretwy, jak poparzony, a w nocy po kilka razy wstaje bo nie mam czucia w obu dłoniach. Co do kp, naczytalam się o krwi, bólu, zapaleniach, tluczonej kapuście i wcale mnie to nie zacheca ale wiem ze sprobuje, u mnie w szpitalu też jest parcie na kp, ze strony rodziny tak samo. Ja też zdaje sobie sprawę ze to najlepsze dla maleństwa, ale to kolejna rzecz nieznana, o której będę mogła się wypowiedzieć jak spróbuję.
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
ANI_QA podejrzewam że jakby większości z nas zabrać teraz wkładki to by był dramat
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nawet czasem podejrzewałam czy to wody się sączą... ale raczej nie
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska skonsultuje ten bol przy pepku z ginem ale nie wyglada to ba przepukline z tego co piszesz. Predzej rozstepy Ci wywali skoro boli. Ja tak mialam z mloda.
I Twoj slownik wymiata jak zywkle. Plantacja ![]() Mialam rano jakis atak paniki czy cos. Wylam tz ze ja sie boje ze teb porod bedzie trwal nascie godzin, ze bede miala krzyzowe u mlody znow mi pocharata piersi. Zastanawiam sie nad daniem od razu mm. Wiem jesten wyrodna ale dla mbie bol sutek byl gorszy od bolu po nacieciu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

.. cewnik też mi niedawno wyjeli, wiec odzyskuje troche wolności

naprawdę było bardzo bardzo zle.. darlam się jak zazynana swinia. Nie chcę was straszyć moim porodem.. po prostu trzeba mieć pecha by dwa razy kleszcze zaliczyć.
jak coś wiem to się chętnie wiedzą podzielę