|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
BABY, ja mam te twardnienia brzucha już prawie 2 miesiące, a szyjke nadal mam długa i twardą. Także jak widać to nie zawsze musi prowadzić do problemów. Ale u mnie te twardnienia nie są bolesne. Czasem mam ich więcej czasem mniej, są dni kiedy nie mam. Jem magnez, nospe też brałam, ale teraz nie biorę. Brzuch w dotyku jest miękki jak siedzę czy leżę, jak stoję to jest taki elastyczny - przecież wtedy choćby mięśnie brzucha pracują, on nie będzie wtedy miękki. Ale twardnienia i tak inaczej czuje. I zdarzają mi się i jak chodzę i jak leżę - nie ma reguły. Mam koleżankę, która miała je w pierwszej ciąży i w drugiej teraz też ma.
Najważniejsze żebyś kierowała się swoją intuicją, jeśli odczuwasz ból czy dyskomfort to nie możesz się zmuszać. Teraz mamy dbać o siebie i się nie forsować, a 8 kg to nie jest jakoś dużo na tym etapie. A czy Twój lekarz ocenił szyjke?
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-11-21 o 21:55 |
|
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam w cocodrillo 2 czapeczki, 38 i 40. Pani na sklepie miała wystawione tylko duże rozmiary, a te przyniosła mi z magazynu. I była promocja, za 19.99
|
|
#3725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się wybrać, bo jeszcze Oluś zostanie bez czapki ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie mamy czapki, podoba nam się jedna w Smyku, ale na obwód 48 jest najmniejsza
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Naskrobałyście jak zwykle dużo. Ja po imprezie nie żywa, brzuch mi zaraz wybuchnie. I jetem strasznie śpiąca.. A do poniedziałku jeszcze muszę obrobić zdjęcia. Nie mam pojęcia jak ja to zrobię. Mam nadzieje, że zaraz zasnę..
|
#3729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spij,spij mam nadzieje,ze mimo zmeczenia impreza sie udala ![]() Ja dzis placzliwy wieczor.. Wyplakalam sie mezowi, ze jestem gruba i ze sie boje porodu. Lepiej mi a Kuba kopie jak szalony Tate w reke, szczegolnie jak Mu razem spiewamy refren jego piosenki Maroon 5 w sumie piosenkarzem moze byc, pozwalam Mu ewentualnie lekarzem lub prawnikiem albo pilkarzem albo po prostu zdrowym moim synkiem )
|
||
|
|
|
#3730 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez witam sie po imprezie, dzisiaj od 7 rano jestem na nogach. Mialam dzisiaj 20 osob na parapetowce. Padam, nigdy wiecej w ciazy
![]() Dostaliśmy od rodzinki super zestaw robota kuchennego kenwood, jestem zakochana ![]() Jerzyczka jak to fajnie ujęłas, ja ostatnio tez mam różne myśli, jak bedzie wyglądała nasza przyszłość z córka, czy damy rade wychować ją na dobrego człowieka... Eh te rozkminy ciężarnej |
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciepłą czapeczkę, taką malusią upolowałam na ciuchach. A bawełnianych mam chyba z 7... bo trzy kupiłam sama a potem dostałam... I jeszcze jedną cieplejszą kupiłam, ale trochę większą, a potem jeszcze dwie dostałam ale te z kolei bardziej na za rok będą. W każdym razie w czapki to mogę cały żłobek ubrać...
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak u mnie mam ich w sumie 9 :PUdalo mi sie wymixowac z psychologii bo to mialam na poprzednich studiach TZ skonczyl gruntowanie scian, teraz podloge myje jutro kolor bedzie ![]() Ja pisze juz z pieleszy i zycze spokojnej nocy :-* jutro tez 12h w szkole.... |
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro tez na uczelnie i jeszcze same nudne rzeczy
Dobranoc |
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wczoraj był zły dzień, mąż musi jechać do Polski, bo jego babcia zmarła, babcia która pół życia się nimi opiekowała bo mama męża zmarła dawno temu. I trzeba jechać, zostane sama na kilka dni.
I mam pytanie nie wiem co to jest. Od piątku kilka razy dziennie i dziś dwa razy w nocy mam taki sekundowe "klucie" nie wiem jak to nawet nazwać i chyba w pochwie to nie brzuch, ale jest to tak silne, że musze stanąć i w nocy się wzbudziłam. Czy to mały gdzieś uciska tak na chwile bo skurcze to chyba są wyżej czy jak? Kurcze nie mam pojęcia co to, jak dziś się powtórzy to musze w poniedziałek iść do gin, bo mąż w wtorek jedzie, a co ja sama zrobię, boje się. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Przepraszam, że tak po całym dniu nieobecności, nie odnoszę się do waszych postów, czytałam na bieżąco, ale nie miałam nastroju pisać. |
|
|
|
#3735 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Witamy się w 34 tc Wczoraj padłam jak dziecko, nie zdążyłam nawet poczytać wizażu Byliśmy u teściów i zabraliśmy ich do kina na listy do M2. Jak zawsze im się nie chciało i woleli obejrzeć coś w domu, tak teraz byli bardzo chętni Film fajny, na początku Jasiek ugniatał wątrobę i musiałam go przegonić a tak to seans spokojny No i wróciliśmy późno i zmęczona zasnęłam ![]() Właśnie wyciągnęłam książkę do czytania Język niemowląt T.Hogg, M.Blau którą dostałam na początku ciąży. Zdam relację, czy warta uwagi. Miłej niedzieli
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kinga przykro mi ja mam czasem kłucia ale też nie wiem czy to mały napiera na szyjke czy co?
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie juz ze szkoly
![]() Kinga wspolczuje co do kluc to ja tez miewam zwlaszcza jak przegne z chodzeniem czy schylaniem ale sa bardzo delikatne. Generalnie ja bym skonsultowala to z lekarzem bo tak jak podczytuje listopadowe to mocne klucia byly przed porodami i obstawialabym, ze wtedy to sie szyjka skraca ale ja nie jestem lekarzem i nie chce tutaj zadnej paniki siac. IMO konsultacja zeby byc spokojna ![]() A na dlugo TZ wyjedzie do PL? Pietrusiowata, gratuluje tygodnia ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3738 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Kinga przykro mi bardzo :-( nie dobrze że musisz zostać sama no ale w takim wypadku niestety chyba nie ma innego wyjścia Co do klucia ja mialam tak może że 2 razy ale zaraz szybko przeszło i póki co nie wraca także nie wiem. Pietrusiowata gratuluję nowego tygodnia ![]() Casaa, Magda wytrwałości na zajęciach
|
#3739 |
|
Rozeznanie
|
Kinga wyrazy współczucia dla Was. Mnie wczesniej kilka razy tak zaklulo i podobno to mała naciska na szyjke.
Pietrusiowata gratki ![]() Dziewczyny powodzenia w szkole. Casaa, wybralas sie na podyplomowe, czy robisz calkiem inny kierunek ? |
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Pietrusiowata gratuluję nowego tygodnia. Casa właśnie boje się ze to mały na szyjkę uciska i może się skracać, musze jutro pójść. Maz pojedzie na dwie noce do Polski i na 3 juz ma być, ale sama myśl że te dwa dni będę sama mnie przeraża, jeszcze jak cały czas było dobrze, to teraz ten ból. Ah zawsze jak się psuje to nie jedna rzecz tylko kilka. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Kogiel czyli Ty też tak miałaś i mówisz ze szyjka. Oj nie dobrze, aby tylko się nie skracala za szybko. |
|
|
|
#3741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale musisz byc dobrej myśli. Moze synek sie po prostu zle ulozyl i dlatego czujesz kłucie. Obys jutro przyniosla dobre wiesci ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Mowilam lekarzowi o tym ale mowil zeby sie nie martwić. Po prostu mala zle sie ulozyla ale nie wplynelo to na skracanie szyjki. Bo ja to mialam jeszcze przed poprzednią wizyta u lekarza i trwalo moze 2 dni. |
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel, musze mgr z fizjo zrobic :-/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga, bardzo wspolczuje. Moze to klucie to tak jak ja mialam, takie chwilowe, ale to bardziej odczuwalam jako mega silny kopniak w okolice jajnika..
Dziewczyny, wytrwalosci w szkole ![]() Gratuluje nowych tygodni ![]() Melduje sie z lozka, ale ciezko mi oczy otworzyc
|
|
|
|
#3744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Znam te kłucia, oj znam Już kiedyś o nich wam pisałam. Gin powiedział, że nie mam się czym martwić. Szyjka się nie skraca.A od tej imprezy całe kości i pochwa boli, kucia wszystko na raz. Nie mogłam usnąć dzisiaj tak mnie bolą te kości, nawet z jednej strony na drugą nie mogłam się obrócić A wstać z łóżka? O to była dopiero masakra Mam już dość. Chcę urodzić.
|
|
#3745 |
|
Rozeznanie
|
Kinga bardzo mi przykro, moje wyrazy współczucia
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, skakanie na piłce może wywołać szybciejszy poród? Od jakiegoś czasu skacze(nie kołysze) sobie na piłce, ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie ma jakiegoś wpływu na poród przed terminem. W taki sam sposób skakałam na porodówce, ale chyba jak jeszcze szyjka, dziecko itp. nie jest gotowe to nic nie powinno się stać, nie?
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale miałam sen o matko! Śniło mi się, że zaczęłyśmy się wszystkie rozpakowywać, ale to tak jedna po drugiej. Co się odświeżyło pierwszą stronę wątku to się pojawiało, że kolejna już jest po ![]() To dlatego, że mówiłyśmy, że w grudniowych już się zaczęło. Cytat:
Oj mi też się takie rozkminki często zdarzają ![]() Pietrusiowata gratki nowego tygodnia Kinga mnie też się czasem takie kłucia zdarzają, ale chyba nie aż tak silne.
|
|
|
|
|
#3749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic nie powinno się dziać ![]() Ja mam dziś dzień pieknośći;d depilacja od stóp do głów, zaraz zmywam farbę z włosów i stópki do masażera, później peeling, manicure i pedicure^^ |
|
|
|
|
#3750 |
|
Rozeznanie
|
Mi sie śniło ze mam dinozaury w ogródku
Pięknie u nas śnieg pada, aż miło popatrzeć ![]() Ja mam kłucia w okolicy lewego jajnika ale czasem mała tam kopie wiec myśle ze to jej sprawka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

bo ja wlasnie w stacjonarnym widzialam w rozm.38 bodajze

mam nadzieje,ze mimo zmeczenia impreza sie udala
ewentualnie lekarzem lub prawnikiem 

ja mam czasem kłucia ale też nie wiem czy to mały napiera na szyjke czy co?
co do kluc to ja tez miewam zwlaszcza jak przegne z chodzeniem czy schylaniem ale sa bardzo delikatne. Generalnie ja bym skonsultowala to z lekarzem bo tak jak podczytuje listopadowe to mocne klucia byly przed porodami i obstawialabym, ze wtedy to sie szyjka skraca ale ja nie jestem lekarzem i nie chce tutaj zadnej paniki siac. IMO konsultacja zeby byc spokojna