|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
|
|
|
|
#3782 |
|
Wtajemniczenie
|
My wlasnie wrocilismy z godzinnego spaceru,ale super bylo sie dotlenic
brzuch troche ciagnal, ale naprawde malutko i powoli sobie dreptalismy ![]() Deszcz nas zlapal, ale mialam czape na glowie, wiec tragedii nie bylo ![]() 2 stopnie tylko! |
|
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny które macie poduszki do karmienia powiedzcie czy one mają zdejmowane poszewki? czy te poduszki pierze się w całości?
Właśnie zabrałam się za szycie swojej i nie wiem jak ją zrobić, niby poszewka wygodniejsza ale boję się że z wszywaniem zamka nie dam rady
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
kinga wyrazy współczucia dla was. Ja tak zostałam sama z dwa tygodnie temu. Babcia męża trafiła do szpitala (generalnie bardzo złe rokowania), więc rozumiem strach. Oczywiście wszystko mnie wtedy bolało, brzuch świrował.
A takie kłucia mam od dwóch dni. Ale pomyślałam, że to mała mi się tam pewnie gdzieś wpycha albo czymś uderzy i wtedy tak to odczuwam. pietrusiowata graty! Cytat:
U nas nie ma śniegu I jak zobaczyłam zdjęcie to pomyślałam, że bym sobie pojechała w góry, ale zaraz potem zobaczyłam TO i stwierdziłam, że jednak bym się tam chętniej znalazła ![]() Kupiliśmy dzisiaj kosmetyki dla małej, został tylko krem jakiś, gemini też ogarnęłam. Uf coraz mnie zostaje tego. Widziałam, że chusteczki z Hippa są przecenione, jakby któraś chciała. Ale jakoś nie wiele, o 2 zł bodajże. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy ja mam taka poduszkę teraz dla mnie do spania i później może być do karmienia i ona ma poszewkę zdejmowaną do prania
Czarnula zdecydowanie bym wybrała Karaiby |
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Warszawa, północno zachodnia. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Mam poduszkę w kształcie C (ceownik ). Ma zdejmowaną poszewkę.
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Rozeznanie
|
Ahnessy ja też mam poduszkę do spania i potem może być do karmienia i ma ściąganą poszewkę.
Czarnula ja bym wybrała Zakopane jestem chyba jedną z niewielu osób, które uwielbiają zimę. Nawet odśnieżanie auta mnie nie odstrasza
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci zazdroszczę tego spaceru! Leżę przy oknie i tylko wdycham powietrze. Tata z mężem zrobili małe przemeblowanie w kuchni i zmywarka jest już podłączona. Inny wymiar rzeczywistości
|
|
|
|
|
#3789 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czarnula nie mogę od tygodnia tego ogarnąć, przeraża mnie to..... Zobaczcie co znalazłam Nebula, Pietrusiowata - dzięki
Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-11-22 o 14:45 |
||
|
|
|
#3790 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi się moja malutka dawno nie snila :-/
Z cera też mi się dzieją różne cuda. Suszki straszne. Ale ostatnio kupiłam ten najzwyczajniejszy oliwkowy krem z Ziaji i jest troszeczkę lepiej. U nas remontu ciąg dalszy. Tz nie odpuszcza nawet w niedzielę. Dziś w sumie ma najwięcej czasu żeby ponadrabiac... Ale oczyma wyobrazni już widzę lozeczko i sliczny kącik małej. Bliżej niż dalej w każdym razie z czego bardzo się ciesze
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy ja mam tak jak dziewczyny poduszkę C do spania i później do karmienia i ma zdejmowana poszewkę.
Czarnula ja też Zakopane bym wybrała i podobnie jak Pietrusiowata uwielbiam zimę i śnieg. Nie lubię lata i jak jest ciepło, ciepełko nie jest dla mnie. Nebula super, że nowy sprzęt juz podłączony teraz tylko zacząć korzystać. |
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
W Gdyni nie pada. ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- U co niektórych pada śnieg, a ja daleko w tyle. Musze zrobić jeszcze jedna pralkę, a może zrobię to dzisiaj a co tam. Ledwo chodzę ale nie potrafię leżeć i nic nie robic.
|
#3793 |
|
Rozeznanie
|
O widzisz, a Gdańsk przysypało troszkę. Ja mam poduszkę supermami C, ale gdybym teraz kupowała to chyba wolałabym tą mniejszą, połówkę jakby. Ta niby fajna do leżenia, ale dużo miejsca zajmuje.
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
Zauważyłam że z dnia na dzień czuję się coraz gorzej...nie dość że psychicznie to fizycznie też:/
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
ahnessy jak na kompie będę.
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Która zamawiała już staniki do karmienia? Wrzucicie linki? Mój plan upadł W HM są same duże obwody.
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na SR też położna mówiła, że skakanie na piłce to sposób na przyspieszenie porodu. Nie wiem na ile jest to skuteczne na 2 mce przed, ale ja bym odpusciła
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś kupiłam obydwa z firmy alles. Słyszałam, że się rozciągają więc wzięłam obwód sprzed ciąży i miseczki takie jak teraz i o jedną większą. Zaraz wrzucę linki.Kupiłam na tej stronie bo tylko tu mieli mój rozmiar. http://www.biustonoszedokarmienia.pl...-Chi-Chi-U.php http://www.biustonoszedokarmienia.pl...ly-Natural.php Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-11-22 o 16:51 |
|
|
|
|
#3799 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzielcie się jakie kupiłyście, bo też muszę zamówić. Na razie mam tylko ten z canpolu, który jest za mały i muszę tę przedłużkę w pasmanterii kupić. I tak chciałabym jeszcze jakiś.My właśnie skończyliśmy oglądać bajkę "W głowie się nie mieści" całkiem fajna ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu? Coś się dzieje? |
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do donoszonej ciąży niecałe 2 tygodnie. kurde, a tak fajnie mi się skacze
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
To widzę, że mamy podobnie
No poza tym, że ja zimy nie lubię. Cytat:
![]() Nebula super są. Ja też myślę o alles, bo słyszałam o nich dobre opinie, ale to raczej chciałam już kupić jak będę wiedziała czy w ogóle karmię i jak jest z rozmiarem. No i do szpitala to chciałam coś miękkiego bez fiszbin. Tylko nie sportowe bo nienawidzę. |
|
|
|
|
#3803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
miałam nie robić zapasów ale Hippa i tak chciałam wypróbować więc skorzystałam z promocji ![]() Cytat:
Ja taki bardziej wypasiony kupię sobie dopiero jak będę znać rozmiar bo nie mam naprawdę bladego pojęcia co to będzie w ciąży prawie w ogóle mi biust nie urósł, a teraz przez dietę jeszcze maleje |
||||
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam taki hmm...ciążowy? Ultra miękki i delikatny i wezmę go ze sobą. Pewnie będzie lekko a duży w obwodzie, ale na leżenie powinien dać radę. Tylko jeszcze wkładki muszę nabyć. Planowałam kupić cos ala sportowy, on ponoć najlepiej dopasowuje sie do zmieniających sie rozmiarów, ale nie mogę nic znaleźć. Odpuściłam.... |
|
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólna psychiczna niechęć...wkręcam sobie korby a tu że dziecko słabiej czuje a tu że napewno coś jest nie tak....remont nie skończony, jutro do kliniki na termin się umówić, martwię się ogólnie sama niewiem czym...do tego chyba przemęczona jestem, ale dalej pracuje bo jak to ja nie dam rady.
Ogólnie nie wiadomo o co chodzi...no ale kto zrozumie "babe w ciąży" |
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tak przeglądam strony to chyba po prostu kupię jakiegoś bawełniaka stacjonarnie, typu canpol, a potem jak się rozmiar unormuje to zamówię sobie ładniejszy
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też taki ładniejszy biustonosz planuję kupić po porodzie, jak sie rozmiar unormuje, na razie mam jeden ten zwykły i zastanawiam się czy dokupić jeszcze jeden czy wystarczy.
Dziewczyny która to księgarnia internetowa bardzo szybko dostarcza książki, na drugi dzień już chyba były, jaka to księgarnia? |
|
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
I u nas śnieg!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

ale nic nie pada.

I jak zobaczyłam zdjęcie to pomyślałam, że bym sobie pojechała w góry, ale zaraz potem zobaczyłam