Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-22, 11:19   #3751
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Ja i bez KP nie jem zbyt często smażonego, bo źle wpływa na moją wątrobę, ale chodzi o to, żeby nie jeść tak, jak się kiedyś mówiło: tylko ryż i kurczak, albo chleb a z masłem - zero warzyw, owoców itd. Można jeść fajnie, a przy tym niekoniecznie tłusto, czy niezdrowo.

ja nie zamierzam czegoś typowo odstawiać, dopóki się problemy ne pojawią, ale wiadomo tez że nie rzucę sie nagle na wagon frytek albo pół czekolady (zresztą nigdy nie miałam takich zwyczajów, odżywiam się raczej zdrowo na co dzień, wiec nie wiem czemu miałabym to zmienić podczas KP ) Zwłaszcza ze ja będę po trzymiesięcznej bardzo restrykcyjnej diecie więc marzę o tym żeby niektóre rzeczy znowu móc zjeść np zwykły chleb, pierogi, albo kawałek ciasta
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
baba mi powiedziała że to najmniejszy rozmiar zimowych czapek
zabiję dałam za nią 30 zł i teraz się okaże ze w ogóle się nie przyda
dziewczyny a Wy jakie macie czapeczki zimowe?
a właśnie czy pod taka zimową zakłada się jeszcze tą bawełnianą?
ja jedną czapeczkę na z Tesco, rozmiar "do jednego miesiąca" i jedną w rozmiarze 36-38 (obwód główki) z takiego sklepu dziecięcego, który mam koło domu, tam maja głównie polskich firm ubranka. Myślę ze na początek ta druga bardziej sie nada
Co do nakładania czapeczki pod czapkę zimową to nie ma takiej potrzeby, chyba że jest baaardzo zimno, albo czapka zimowa jest sporo za duża
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ja tez witam sie po imprezie, dzisiaj od 7 rano jestem na nogach. Mialam dzisiaj 20 osob na parapetowce. Padam, nigdy wiecej w ciazy
Dostaliśmy od rodzinki super zestaw robota kuchennego kenwood, jestem zakochana
super ze parapetówa udana
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Hej, wczoraj był zły dzień, mąż musi jechać do Polski, bo jego babcia zmarła, babcia która pół życia się nimi opiekowała bo mama męża zmarła dawno temu. I trzeba jechać, zostane sama na kilka dni.

I mam pytanie nie wiem co to jest. Od piątku kilka razy dziennie i dziś dwa razy w nocy mam taki sekundowe "klucie" nie wiem jak to nawet nazwać i chyba w pochwie to nie brzuch, ale jest to tak silne, że musze stanąć i w nocy się wzbudziłam. Czy to mały gdzieś uciska tak na chwile bo skurcze to chyba są wyżej czy jak? Kurcze nie mam pojęcia co to, jak dziś się powtórzy to musze w poniedziałek iść do gin, bo mąż w wtorek jedzie, a co ja sama zrobię, boje się.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Przepraszam, że tak po całym dniu nieobecności, nie odnoszę się do waszych postów, czytałam na bieżąco, ale nie miałam nastroju pisać.
przykro mi z powodu babci męża kurcze też bym nie chciała na tym etapie już sama na noc zostać... dobrze ze zamierza szybko wrócić

Co do tego kłucia to ja mam czasem coś takiego, ale dość rzadko, więc nie wiem co jeśli to się często powtarza... dobrze ze pójdziesz do gina to sprawdzić, będziesz spokojniejsza
Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość

Właśnie wyciągnęłam książkę do czytania Język niemowląt T.Hogg, M.Blau którą dostałam na początku ciąży. Zdam relację, czy warta uwagi.
ja właśnie kończę czytać tę książkę dużo koleżanek mi ją polecało i ja osobiście uważam ze warto ją przeczytać. Wiadomo ze nie będzie na pewno tak kolorowo jak ona opisuje, ze naprawdę każde dziecko da sie "zrozumieć" i "ustawić" ale myślę ze trochę rad na przyszłość z tej książki wyciągnę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 11:22   #3752
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale miałam sen o matko! Śniło mi się, że zaczęłyśmy się wszystkie rozpakowywać, ale to tak jedna po drugiej. Co się odświeżyło pierwszą stronę wątku to się pojawiało, że kolejna już jest po
To dlatego, że mówiłyśmy, że w grudniowych już się zaczęło.

Oj mi też się takie rozkminki często zdarzają

Pietrusiowata gratki nowego tygodnia

Kinga mnie też się czasem takie kłucia zdarzają, ale chyba nie aż tak silne.
Co za sen ja ciezka noc dzis, bezsennie ja spedzilam, a potem sie dobudzic nie moglam:p

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Mi sie śniło ze mam dinozaury w ogródku
Pięknie u nas śnieg pada, aż miło popatrzeć

Ja mam kłucia w okolicy lewego jajnika ale czasem mała tam kopie wiec myśle ze to jej sprawka
Dinozaury
Ale zazdroszcze sniegu!

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

ja nie zamierzam czegoś typowo odstawiać, dopóki się problemy ne pojawią, ale wiadomo tez że nie rzucę sie nagle na wagon frytek albo pół czekolady (zresztą nigdy nie miałam takich zwyczajów, odżywiam się raczej zdrowo na co dzień, wiec nie wiem czemu miałabym to zmienić podczas KP ) Zwłaszcza ze ja będę po trzymiesięcznej bardzo restrykcyjnej diecie więc marzę o tym żeby niektóre rzeczy znowu móc zjeść np zwykły chleb, pierogi, albo kawałek ciasta

ja jedną czapeczkę na z Tesco, rozmiar "do jednego miesiąca" i jedną w rozmiarze 36-38 (obwód główki) z takiego sklepu dziecięcego, który mam koło domu, tam maja głównie polskich firm ubranka. Myślę ze na początek ta druga bardziej sie nada
Co do nakładania czapeczki pod czapkę zimową to nie ma takiej potrzeby, chyba że jest baaardzo zimno, albo czapka zimowa jest sporo za duża

super ze parapetówa udana

przykro mi z powodu babci męża kurcze też bym nie chciała na tym etapie już sama na noc zostać... dobrze ze zamierza szybko wrócić

Co do tego kłucia to ja mam czasem coś takiego, ale dość rzadko, więc nie wiem co jeśli to się często powtarza... dobrze ze pójdziesz do gina to sprawdzić, będziesz spokojniejsza

ja właśnie kończę czytać tę książkę dużo koleżanek mi ją polecało i ja osobiście uważam ze warto ją przeczytać. Wiadomo ze nie będzie na pewno tak kolorowo jak ona opisuje, ze naprawdę każde dziecko da sie "zrozumieć" i "ustawić" ale myślę ze trochę rad na przyszłość z tej książki wyciągnę
Ja mysle, ze bawelniana czapeczke pod gruba czapke mozna zalozyc jak ta gruba jest z jakiegos sztucznego materialu i wtedy ta bawelniania zapobiegnie poceniu
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 11:23   #3753
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Śniło mi się dziś ze nie miałam czym karmić mojego synka bo w ogóle nie miałam pokarmu normalnie koszmarny sen, mam nadzieję ze się nie spełni

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-11-22, 11:39   #3754
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skakanie na piłce może wywołać szybciejszy poród? Od jakiegoś czasu skacze(nie kołysze) sobie na piłce, ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie ma jakiegoś wpływu na poród przed terminem. W taki sam sposób skakałam na porodówce, ale chyba jak jeszcze szyjka, dziecko itp. nie jest gotowe to nic nie powinno się stać, nie?
Na SR położna pilnuje żeby nie skakać na piłce. Ostatnio na zajęciach siedziałam na niej to od razu powiedziała żeby nie skakać. Jak mieliśmy masaż podczas porodu, to na partnerach pokazywała jak skakać i kiedy.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
nic nie powinno się dziać

Ja mam dziś dzień pieknośći;d
depilacja od stóp do głów, zaraz zmywam farbę z włosów i stópki do masażera, później peeling, manicure i pedicure^^
Ale dobrze Ci jak moja siostra przyjedzie to razem zrobimy sobie dzień SPA
Stary 2015-11-22, 11:44   #3755
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Śniło mi się dziś ze nie miałam czym karmić mojego synka bo w ogóle nie miałam pokarmu normalnie koszmarny sen, mam nadzieję ze się nie spełni
Dzis chyba wszystkie mialyscie jakies koszmary ja pamietam jak na samym poczatku ciazy obudzilam sie i zaczelam krzyczec na meza "gdzie jest Kuba? Przycisnales Kube! Gdzie jest Kuba?" a najlepsze,ze maz wybudzony ze snu zaczal w poscieli synka szukac
Stary 2015-11-22, 11:45   #3756
kinga1701
Zakorzenienie

Gdyby nie to, że mąż jedzie to pewnie bym się nie przejęła, bo to jakoś często nie jest, co prawda bolesne strasznie ale tylko sekundę. Ale, że zostanę sama to tysięc myśli, że pewnie zaraz zacznie się coś dziać i jak to ja sama. Ale trzeba być dobrej myśli.
Mąż juz od wczoraj załaduje z małym, aby był grzeczny inni ładnie ruszał jak go nie będzie, bo jak ja zacznę panikować to nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Kasia zazdroszczę takiego dnia spa, ja musze coś z twarzą zrobić, bo coraz bardziej mi wysycha, suchych skórek mam pełno. Pije dużo wody, ale musze coś od zewnątrz tez zacząć stosować bo mnie juz ciągnie ta twarz.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-22 o 11:47
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 11:48   #3757
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Kinga, ale ja tez tak mam, ze jak maz wyjezdza w delegacje to nagle mnie wszystko bolec i ciagnac zaczyna i wtedy jestem pewna, ze cos sie stanie jak akurat go nie ma. Moja twarz tez wola o pomste do nieba :/
Stary 2015-11-22, 11:49   #3758
pietrusiowata
Rozeznanie

Wczoraj teściowa pyta się mnie jaki kolor szumisia nam się podoba, bo ktoś chce nam podarować ale nie powie kto ale się ucieszyłam pewnie siostra tż
Stary 2015-11-22, 11:50   #3759
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, polecam olejek śliwkowy - kropelka dodana do kremu i na twarz, a rano masz mega nawilżoną i rozświetloną cerę Pachnie marcepanem

Uff, my ogarniamy chatę, małe przemeblowanie, bo kupilismy komodę z IKEI do przedpokoju (to już trzecia komoda Malm na 6 szuflad u nas w domu )

Ja odkurzyłam, umyłam podłogi, ugotowałam buraki do drugiego dania. Czekam aż podłoga wyschnie i upiekę szybko ciasto, a potem jadę po mamę i po dziadka na przystanek, bo przyjadą dziś na obiad
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 11:50   #3760
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Kinga, ale ja tez tak mam, ze jak maz wyjezdza w delegacje to nagle mnie wszystko bolec i ciagnac zaczyna i wtedy jestem pewna, ze cos sie stanie jak akurat go nie ma. Moja twarz tez wola o pomste do nieba :/
Właśnie to chyba normalne zachowanie i coś czuje, że w te dni będę się wsłuchiwać w każdy ból, uklucie itp i nic wtedy nie będzie normalne, a wszystko przepowiadajace tragedię. ale trzeba być silnym i się nie dawać.
Stary 2015-11-22, 11:51   #3761
Casaa
Zakorzenienie

Kinga, na pewno my bedziemy Cie wspierac

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 11:51   #3762
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka, dzięki wypróbuję z tym olejkiem?
Stary 2015-11-22, 11:54   #3763
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Gdzie ten śnieg?
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 11:57   #3764
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Gdzie ten śnieg?
U mnie brak widziałam, że w Szczyrku na Białym Krzyżu jest tam zawsze pierwszy śnieg spada
Stary 2015-11-22, 11:57   #3765
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

U mnie kwestia odżywiania sama sie reguluje - mam nietolerancję na pszenicę, mleko krowie i warzywa strączkowe. Generalnie jem warzywa, owoce i mięso . Reszta odpada. Chociaż ciąża obniżyła mi nietolerancję na pszenicę i nie mam ostrej reakcji, ale obawiam się że mi wróci po porodzie...

BABY!brzuch nie powinien sie aż tak napinać. Co innego skurcze przepowiadajace, a co innego gdy się poruszasz... Mi przy takich skurczach każą leżeć plackiem. Fakt, ze do tego mam niewydolność szyjki, ale skurcze były pierwsze.
Stary 2015-11-22, 12:00   #3766
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj teściowa pyta się mnie jaki kolor szumisia nam się podoba, bo ktoś chce nam podarować ale nie powie kto ale się ucieszyłam pewnie siostra tż
Ale super !
Stary 2015-11-22, 12:03   #3767
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Już zazdroszczę, super taki prezent to rozumiem.

Cytat:
Gdzie ten śnieg?
U mnie brak. ,piękne słoneczko świeci.
Stary 2015-11-22, 12:07   #3768
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Na SR położna pilnuje żeby nie skakać na piłce. Ostatnio na zajęciach siedziałam na niej to od razu powiedziała żeby nie skakać. Jak mieliśmy masaż podczas porodu, to na partnerach pokazywała jak skakać i kiedy.

A mówiła coś więcej na ten temat?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 12:10   #3769
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kinga wyrazy wspolczucia

Pietrusiowata gratki kolejnego tygodnia

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 12:12   #3770
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
A mówiła coś więcej na ten temat?
Mówiła, że w ciąży nie można skakać na piłce i dopiero jak się zacznie poród można. Nie wiem, czy to przyspiesza poród, nie chcę Cię straszyć.
Stary 2015-11-22, 12:13   #3771
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

A ja odkad wyszlam ze szpitala, to nie mam na nic czasu. Niby leze, ale caly czas cos trzeba przypilnowac. Noo ale w domu to jest w domu :-P

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 12:13   #3772
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie ten śnieg?

W centrali tez nie ma, za to slonce swieci :P
Stary 2015-11-22, 12:13   #3773
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Gdzie ten śnieg?

W trójmieście pada

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 12:14   #3774
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
W trójmieście pada

To jade na sniezne muszelki :P
Stary 2015-11-22, 12:20   #3775
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Gdyby nie to, że mąż jedzie to pewnie bym się nie przejęła, bo to jakoś często nie jest, co prawda bolesne strasznie ale tylko sekundę. Ale, że zostanę sama to tysięc myśli, że pewnie zaraz zacznie się coś dziać i jak to ja sama. Ale trzeba być dobrej myśli.
Mąż juz od wczoraj załaduje z małym, aby był grzeczny inni ładnie ruszał jak go nie będzie, bo jak ja zacznę panikować to nic dobrego z tego nie wyjdzie.
na pewno wszystko będzie ok
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Uff, my ogarniamy chatę, małe przemeblowanie, bo kupilismy komodę z IKEI do przedpokoju (to już trzecia komoda Malm na 6 szuflad u nas w domu )

Ja odkurzyłam, umyłam podłogi, ugotowałam buraki do drugiego dania. Czekam aż podłoga wyschnie i upiekę szybko ciasto, a potem jadę po mamę i po dziadka na przystanek, bo przyjadą dziś na obiad
jejku zazdroszczę energii ja wczoraj starłam, kurze z mebli w pokoju i w sypialni (dodam ze nie mamy jakoś strasznie dużo półek, wiec to nie jest jakaś mega robota) i padłam jak zwłoki na kanapę
Cytat:
Gdzie ten śnieg?
na Śląsku nie pada (na szczęście )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-11-22, 12:26   #3776
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Wielkopolska tez bezsniezna!
Stary 2015-11-22, 12:47   #3777
ahnessy
Rozeznanie

Witajcie
chyba teraz przyszła kolej na mnie od wczoraj gorzej się czuję a dziś obudził mnie kaszel oby się nie rozkręciło

u mnie też bez śniegu całe szczęście, bo to by znaczyło że coraz bliżej porodu a dom w stanie jak tydzień temu, nic się nie ruszyło bo TZ ma urwanie głowy w pracy
we wtorek przychodzi położna środowiskowa ciekawe co sobie pomyśli o domu bez kuchni
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 12:57   #3778
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Ewusia wiem ze na Śląsku nie pada
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 13:05   #3779
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
W centrali tez nie ma, za to slonce swieci :P

Zalezy gdzie...u mnie ciemno jak w d... ale nic nie pada.
Stary 2015-11-22, 13:08   #3780
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś dzień pieknośći;d
depilacja od stóp do głów, zaraz zmywam farbę z włosów i stópki do masażera, później peeling, manicure i pedicure^^

Ale Ci dobrze Ja sobie może jutro coś zorganizuję, bo dzisiaj nic mi się nie chce.

U mnie śniegu też brak

Widzę, że większość miała dziwne sny dzisiaj

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości