|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Pisałyście o kłuciach przy przekręcaniu itd. To raczej normalne, większość znanych mi ciężarówek na nie narzekała.
Ja dziś zakończyłam tydzień 30, zaczełam 31 i powiem tak. Jest masakra ![]() ![]() A leże teraz plackiem cała dobę i już nie wiem co z sobą zrobić. Skurcze jak były tak są, więc wstałam wczoraj tylko na prysznic.Poza tym leżę z miską bo po takiej ilości progesteronu jaką gin kazał wkładać to rzygam jak kot. Czekam kiedy minie ![]() Zazdraszaczam wam aktywności, bym sobie porobiła takie zwyczajne codzienne rzeczy chociażby. A gdzie tu Sylwestra planować, nawet o tym nie myślę ![]() No, to sobie ponarzekałam, teraz mi lżej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Taa mnie też kłuje i boli, a w dodatku Tuśka nad ranem zechciała z nami spać, na łóżku 140 cm szerokości, mój małż jest duży chop, ona się rozkładała na mnie...więc prawie cała noc na boki, ręce i nogi podkurczone...w dodatku kaszel mój i Tuśkowy...nie wyspałam się i wszystko boli
![]() ![]() Cytat:
Eeee nie, ja już od dawna mam właściwie wszystko.Oprócz czapki:P A kombinezon mam uniseks granatowy, pod kurtkę Tusiały ![]()
![]() |
#843 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() mąż z córką w kościele, więc mam chwilę spokoju ![]() Ależ dziś miałam ciężką noc, wszystko mnie bolało, na każdym boku niewygodnie, normalnie, jak stara babka się czułam ![]() ![]() Maluszek szaleje na szczęście, wprawdzie jego kopniaki i obroty są bolesne, ale lepsze to, niż cisza tydzień temu i pobyt w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Też się zastanawiam, czy już tak pod koniec ciąży ten rogal daje radę... Mnie tak żebra bolą nawet jak chodzę, przy głębszym oddechu czasem aż łzy mam w oczach- może niunio zaczął teraz przybierać na wadze, skoro ostatnio wszędzie czuję taki ból i rozpychanie ![]() Moja ciocia została odmłodzona o rok- urodzona 21 grudnia a zgłoszona w usc w styczniu, bo mieszkali w lesie i zasypało ich, że nie można było się wydostać z tej ich wioski, a to były lata 50te ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
Rośnie na pewno
![]() ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
#845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poduszkę już od dawna mam na liście zakupów ![]() ![]() Lucy to cięzką noc miałaś, ja z końca lutego więc z przerażeniem czytam co mnie czeka ![]() ![]() Ale jestem zła, od wczoraj nasza deska wolnoopadającą coś za szybko opada, w końcu wzięłam się na jej rozkręcenie co nie było łatwe, wyczyściłam i okazało się, ze brakuje imbusa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Lucy trzymaj ske bedzie dobrzs
![]() Wykalacka u mnie tez deska wolnoopadajaca juz tak nie opada :-D ale nie chce mi sie nic z tym robic jak narazie. Niedzielniesie witam. Na Podlasiu zimno czuc ze idzie zima. Znioslam swoje buty zimowe i kurtkę stara odcinana pod biustem. Wygladu to ona nie ma ale nie chcw mi sie noc nowego kupować.. Zobaczymy moze w nia wlaze juz pod koniec :-P :-P W kosciele udalo mi sie wystac cala godzine.chociaz jiz pod konoec plecy bolały ze ojoj. Jedziemy za 2h do tesciow na obiad. Bardzo chcą mnie zobaczyć haha. A po poludniu spowrotem do wawy...
#848 |
Zakorzenienie
|
Hej. A ja leze. Jakoś mi tak niedobrze na żołądku bo byla pozna kolacja i mam taki dziwny brzuch i przytkana jestem jak nie wiem. Bylam z teściem brata w kościele, potem M byl z bratem a teraz czekamy na obiadek. Jutro przed 9 się zbieramy do domu
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |||
Mamusia Luty 2016
|
Witam się i ja
![]() Spędzam miło weekend, choć tak jak część z Was coraz częściej czuję "niemoc", brak energii i nic tylko bym leżała na kolanach TŻ i oglądała TV ![]() Coraz częściej boli mnie krzyż, właściwie od kilku dni wieczorami po całym dniu to już codziennie. ![]() ![]() Od jutra z TŻ zaczynamy szkołę rodzenia ![]() ![]() Cytat:
Bidulko Ty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Ja też się martwię trochę o ciuchy zimowe, ale zobaczymy. Jeśli bardzo spuchnę to i tak nie będę pewnie nigdzie wychodzic ![]() Dostałam od mamy jakąś starszą kurtkę po niej ( ![]() Gorzej z butami zimowymi, przez to, że jestem niska to wszystkie mam na obcasię bądź koturnie, moje ulubione mają z 6-7 cm obcas, to niedużo oczywiście, ale boję się, że na koniec ciąży to może być jednak niekomfortowe ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Kurde i w ogóle teraz tak do mnie przyszła myśl, że to już 27 tydzień ciąży ![]() Że właściwie byle do Świąt, przejdziemy święta i pewnie powoli zaczniemy się rozpakowywać. Donoszona ciąża to 36 tygodni prawda? Więc co to jest 9 tygodni! Patrząc właśnie, że do końca świąt i roku zostało ponad 5, a to minie jak z bicza strzelił. A te z Was co są z początku lutego to już w ogóle! ![]()
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Jak to jest z tą donoszoną ciążą? Mi się zawsze wydawało, że 38 tygodni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
A mi ze 37
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- My pojechaliśmy na ch kupić spozywke ale aki tłok ze weszliśmy i wyszliśmy. Zahaczyliśmy tylko o obuwniczy zeby kupić poli buty bo cały czas śmiga w adidasach cienkich a zapowiadają okolice 0 i śnieg w tym tygodniu. Na szczęście znalazłam fajne skórkowe, co prawda troche chłopięce chyba ale wg mnoe super ![]() ![]() Teraz gamoń padł w samochodzie wiec tz bedzie jej pilnował az sie wyśpi pod blokiem a ja pędzę kończyć obiad - dzisiaj łosoś z sosem cytrynowym, komosa i buraczki (ten element codziennie jem ostatnio ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Zadomowienie
|
Mi się wydaje, ze 37tydz. Esor napisz koniecznie jak wrażenia ja raczej odpuszczam szkołę, ale kto wie może jeszcze mi się odmieni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Raczkowanie
|
38 to donoszona ciaza. Urodzilam syna w 37 i okreslany jest jako wczesniak
#854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to wszystko jasne ![]() Moja koleżanka urodziła skończone równe 36 i ważył 4kg i nic a nic ze wcześniaka nie miał. Pozniej wszyscy w szpitalu stwierdzili ze chyba jej złe obliczono tp bo to niemożliwe ze taki wcześniak ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
można sie przyłączyć do waszego wątku? termin mam na 12-9 luty to moja pierwsza ciąża i wszystko jest nowe, nieznane. po mału kompletuję wyprawkę i mam pytanie lepiej kupić kołderkę 120* czy 135*100 łóżeczko ma 60*120? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja. Po całym dniu obawiałam się, że zastanę tu kilkanaście stron do nadrobienia,ale widzę, że spokojnie dziś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam kołderkę 120x90 ![]()
![]() |
#857 | ||||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Widziałam te chmurkę w Ikei!!!! Bomba, przecudna ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Hej ![]() Opowiedz o sobie cos, jesli masz ochote ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Aaaaa to przepraszam za zamieszanie ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Ok napisze ![]()
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
U nas dzis dom pelen ludzi. Ciocia mnje zobaczyła i tylko czesc grubasku :-D potem przychodzi wujek i co tam grubasie hahaha :-D :-D
#859 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to grubo ale szwagierce meza zrobili cc dzieciak ponad 3 kg ale wyszlo na to, ze jednak to ciecie bylo troche za wczesnie - ze jeszcze mogl posiedziec w brzuszku bo jakies problemy tam wyszly no ale na szczescie wszystko juz w porzadku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Też chcę dołączyć ![]() Tp mam na 19.02 i będzie dziewczynka,choć na 100% wiemy dopiero od poprzedniej soboty bo wcześniej wstydzioch chowała ![]() Wasze wpisy śledzę już od I części (mniej lub bardziej systematycznie), ale nigdy nie miałam czasu żeby odnowić hasełko i zacząć się udzielać. Najpierw praca, potem zajęć w domu sobie nawymyślałam,aż mi lekarz nakazał leżenie i odpoczynek ze względu na skracającą się szyjkę i twardnienie brzucha (na KTG wyszło, że to skurcze), tak więc dołączał do grona biednych przymusowych leniuchów.... I tu mam pytanie - twardnienie nasila mi się jak leże na plecach,czy któraś też tak ma? jak na bokach to jest ok. pisałyście, że brzuch boli w nocy,przy przekręcaniu - też mam tą denerwującą przypadłość ![]()
#861 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() ![]() ![]() marciar Ty i grubasek ![]() ja długo Pola tak spała w aucie ? ![]() wykalacka no tak my końcówka lutego więc poczekamy sobie i na dolegliwości ![]() ale współczuje Wam dziewczyny jakoś przetrwacie ten gorszy czas mam nadzieje...Lucy Ty szczególnie się trzymaj ![]() aha ![]() ![]()
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-11-22 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny jak tam mija niedziela? U mnie leniwie ;-) właśnie naszła mnie taka ochota na paczki ze coś strasznego
![]() ![]() Mnie czasem też brzuch boli jak w nocy się gwałtownie przewróci lub rozprostuje taki jakby rozrywka jacy ból wiec to zapewne więzadła ale co tu się dziwić wczoraj zaczęłam 30tc szok ![]()
#863 | |
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie!
![]() Cytat:
Pola spała 1.5h ![]() U nas tez dzis aktywnie ale porządkowo.. Wiem ze niedziela ale to pierwszy dzien kiedy tz cały dzien jest ze mna bo albo był w delegacji albo byliśmy u rodziny albo jeszcze cos od bardzo dawna. Także porządki zrobiliśmy, jeszcze jedna szafka mi została do poukładania ale to juz kiedys - w sunie nie duzo roboty ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Jutro ide z rana w tango na zakupy. Skocze do coccodrillo obczaić te czapki, chciałabym kulić poli i lili takie same moze bedzie cos ładnego na obie ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Leżę leżę, wszelka pionizacja daje skurcze, więc chodzę tylko na siku. Po ciężkiej nocy przespałam pół dnia ![]() Odwiedzili mnie rodzice z zapasem obiadów i soku buraczanego ![]() ![]() Nie przerażajcie sie tym co piszę ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro mam dzwonić do gina, zobaczymy co powie. Cytat:
![]() Tak mnie pocieszał, że po 11 stycznia to wrecz nakaże mi zacząć chodzić ![]() Cytat:
![]() Na tym etapie to leżenie na plecach już może zacząć przeszkadzać. Trzeba już unikać ![]() No to leżemy razem ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Widziałyście co w głównym temacie na onecie?
![]() Ok potem nadrobię idę walczyć z młodą
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#867 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Dopiero wróciłam do domu od rodziców .Padnieta po tym pobycie jak po tygodniu w domu, nawet gorzej.Mała nie chciała do nikogo pójść ,późno zasypiala z długotrwałym płaczem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
![]() |
#869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#870 |
Rozeznanie
|
Lezymy choć u mnie to z wielkim trudem, a nie jestem tak zdyscyplinowana. Przez tydzień walania się po łóżku postarzalam sie o 40lat😕
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.