Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-22, 05:23   #841
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Pisałyście o kłuciach przy przekręcaniu itd. To raczej normalne, większość znanych mi ciężarówek na nie narzekała.

Ja dziś zakończyłam tydzień 30, zaczełam 31 i powiem tak. Jest masakra Nawet rogal tu nic nie daje już. Do tego co było doszedł jakiś palący ból w żebrach jak lezę na bokach. A na plecach już nie mogę bo tracę oddech i dusi przepona. Więc jest 2 godziny spania, reszta nocy wiercenia

A leże teraz plackiem cała dobę i już nie wiem co z sobą zrobić.

Skurcze jak były tak są, więc wstałam wczoraj tylko na prysznic.Poza tym leżę z miską bo po takiej ilości progesteronu jaką gin kazał wkładać to rzygam jak kot.

Czekam kiedy minie

Zazdraszaczam wam aktywności, bym sobie porobiła takie zwyczajne codzienne rzeczy chociażby. A gdzie tu Sylwestra planować, nawet o tym nie myślę Aby dożyć do 11 stycznia, wtedy ciąża donoszona.
No, to sobie ponarzekałam, teraz mi lżej

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
to ja się kiedyś zszokowałam jak mama mi mówiła, że mój nieżyjący już dziadek (a jej tata) w dowodzie miał inna datę urodzenia niż naprawdę się urodził, bo podobno kiedyś wpisywali datę bieżącą jak ktoś dotarł do urzędu, a nie faktyczną urodzenia a mój pradziadek dotarł 3 dni później, żeby zgłosić urodzenie syna

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

zmykam do spanka
Dziadek mojegi męża ma w związku z tym nawet inny rocznik wpisany w dowodzie Bo się w grudniu urodził, a papiery w styczniu załatwione.I tak to wyszło, że jest "rok" młodszy

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-22, 08:44   #842
butterfly20
Zakorzenienie

Taa mnie też kłuje i boli, a w dodatku Tuśka nad ranem zechciała z nami spać, na łóżku 140 cm szerokości, mój małż jest duży chop, ona się rozkładała na mnie...więc prawie cała noc na boki, ręce i nogi podkurczone...w dodatku kaszel mój i Tuśkowy...nie wyspałam się i wszystko boli

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Ja mam pościel w słoniki, ale z bawełny
A kombinezon i czapka fajne, jak widzę cenę, to tym bardziej :P

Chyba pierwsza z nas wszystkich już taka przygotowana

Mnie też już w oczy ten róż razi. Szukam ciągle na allegro używanego kombinezonu dla małej, ale właśnie żeby nie był różowy tylko w jakimś innym ładnym kolorze no i problem ze znalezieniem takiego...
Z brzuchem też tak w nocy mam jak się gwałtownie obracam, muszę powoli żeby nic nie kuło i nie bolało.
A toaletę to tak od 3 do nawet 5 razy odwiedzam każdej nocy

A to kupiłam dziś dla niuni mojej w Ikei

Eeee nie, ja już od dawna mam właściwie wszystko.Oprócz czapki:P

A kombinezon mam uniseks granatowy, pod kurtkę Tusiały

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 10:13   #843
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzień dobry
mąż z córką w kościele, więc mam chwilę spokoju
Ależ dziś miałam ciężką noc, wszystko mnie bolało, na każdym boku niewygodnie, normalnie, jak stara babka się czułam . Teraz próbuję kości rozprostować i w stawach aż strzyka .
Maluszek szaleje na szczęście, wprawdzie jego kopniaki i obroty są bolesne, ale lepsze to, niż cisza tydzień temu i pobyt w szpitalu

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Pisałyście o kłuciach przy przekręcaniu itd. To raczej normalne, większość znanych mi ciężarówek na nie narzekała.

Ja dziś zakończyłam tydzień 30, zaczełam 31 i powiem tak. Jest masakra Nawet rogal tu nic nie daje już. Do tego co było doszedł jakiś palący ból w żebrach jak lezę na bokach. A na plecach już nie mogę bo tracę oddech i dusi przepona. Więc jest 2 godziny spania, reszta nocy wiercenia

Skurcze jak były tak są, więc wstałam wczoraj tylko na prysznic.Poza tym leżę z miską bo po takiej ilości progesteronu jaką gin kazał wkładać to rzygam jak kot.

Czekam kiedy minie

Zazdraszaczam wam aktywności, bym sobie porobiła takie zwyczajne codzienne rzeczy chociażby. A gdzie tu Sylwestra planować, nawet o tym nie myślę Aby dożyć do 11 stycznia, wtedy ciąża donoszona.

Dziadek mojegi męża ma w związku z tym nawet inny rocznik wpisany w dowodzie Bo się w grudniu urodził, a papiery w styczniu załatwione.I tak to wyszło, że jest "rok" młodszy

Biedactwo
Też się zastanawiam, czy już tak pod koniec ciąży ten rogal daje radę... Mnie tak żebra bolą nawet jak chodzę, przy głębszym oddechu czasem aż łzy mam w oczach- może niunio zaczął teraz przybierać na wadze, skoro ostatnio wszędzie czuję taki ból i rozpychanie

Moja ciocia została odmłodzona o rok- urodzona 21 grudnia a zgłoszona w usc w styczniu, bo mieszkali w lesie i zasypało ich, że nie można było się wydostać z tej ich wioski, a to były lata 50te .

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Taa mnie też kłuje i boli, a w dodatku Tuśka nad ranem zechciała z nami spać, na łóżku 140 cm szerokości, mój małż jest duży chop, ona się rozkładała na mnie...więc prawie cała noc na boki, ręce i nogi podkurczone...w dodatku kaszel mój i Tuśkowy...nie wyspałam się i wszystko boli

Ja sobie przypomniałam, że mam czapkę po córce, w kolorze ni to khaki ni oliwkowym i to taka cieplutka puchata, strasznie mi się podobała, tylko jeszcze jej nie zlokalizowałam, może jeszcze u szwagierki jest? A kombinezon mieliśmy jasno różowy, taki pastel, prezent oczywiście
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 10:31   #844
Lucy31
Zakorzenienie

Rośnie na pewno I to teraz takie szybkie przyrosty, musimy się przyzwyczaić

Stary 2015-11-22, 11:05   #845
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:

Czekam kiedy minie

Trzymaj się w dwupaku ile wlezie współczuje dolegliwości ... dasz rade masz nas pod ręką i chciał nie chciał musisz z nami spędzać swój czas U nas pierwszy słoneczny dzień od ???? nie wiem kiedy jak podniosłam dzisiaj roletę to oboje z tż zrobiliśmy Ooooooo !!! Dlatego idę na spacerek nie ma to tamto
Stary 2015-11-22, 11:09   #846
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:

Mnie też już w oczy ten róż razi. Szukam ciągle na allegro używanego kombinezonu dla małej, ale właśnie żeby nie był różowy tylko w jakimś innym ładnym kolorze no i problem ze znalezieniem takiego...
Z brzuchem też tak w nocy mam jak się gwałtownie obracam, muszę powoli żeby nic nie kuło i nie bolało.

a ta owieczka to taka mata?
Poduszkę już od dawna mam na liście zakupów Ale to poczekam, aż będzie bliżej końca

Lucy to cięzką noc miałaś, ja z końca lutego więc z przerażeniem czytam co mnie czeka chociaż mam koleżankę co jest 9tyg. przede mną i mówiła, że czuje się super

Ale jestem zła, od wczoraj nasza deska wolnoopadającą coś za szybko opada, w końcu wzięłam się na jej rozkręcenie co nie było łatwe, wyczyściłam i okazało się, ze brakuje imbusa pojadę potem po jakiś cały zestaw, bo żadne nie pasuje z tych co mam i tak siedzę od tej godziny nad deska, TŻ poszedł na squasha, a ja się męczę zbieram się, przewietrzę się w drodze do kościoła
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 11:18   #847
marciar7
Zakorzenienie

Lucy trzymaj ske bedzie dobrzs
Wykalacka u mnie tez deska wolnoopadajaca juz tak nie opada :-D ale nie chce mi sie nic z tym robic jak narazie.
Niedzielniesie witam. Na Podlasiu zimno czuc ze idzie zima. Znioslam swoje buty zimowe i kurtkę stara odcinana pod biustem. Wygladu to ona nie ma ale nie chcw mi sie noc nowego kupować.. Zobaczymy moze w nia wlaze juz pod koniec :-P :-P
W kosciele udalo mi sie wystac cala godzine.chociaz jiz pod konoec plecy bolały ze ojoj. Jedziemy za 2h do tesciow na obiad. Bardzo chcą mnie zobaczyć haha. A po poludniu spowrotem do wawy...
Stary 2015-11-22, 11:27   #848
agaczilla21
Zakorzenienie

Hej. A ja leze. Jakoś mi tak niedobrze na żołądku bo byla pozna kolacja i mam taki dziwny brzuch i przytkana jestem jak nie wiem. Bylam z teściem brata w kościele, potem M byl z bratem a teraz czekamy na obiadek. Jutro przed 9 się zbieramy do domu
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 12:58   #849
esor
Mamusia Luty 2016

Witam się i ja

Spędzam miło weekend, choć tak jak część z Was coraz częściej czuję "niemoc", brak energii i nic tylko bym leżała na kolanach TŻ i oglądała TV

Coraz częściej boli mnie krzyż, właściwie od kilku dni wieczorami po całym dniu to już codziennie. I ta seeeeeeenność

Od jutra z TŻ zaczynamy szkołę rodzenia Ciekawe jak to będzie. O 18, 2x w tygodniu

Cytat:

Czekam kiedy minie

Bidulko Ty Trzymam kciuki by dolegliwości zelżały na ile to możliwe... Jak to się mówi "starość nie radość", a ja teraz powtarzam "ciąża nie radość" Tzn wiadomo, że radość i oczekiwanie maleństwa, ale chodzi mi o te wieczne dolegliwości, złe wyniki badań itp itd.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość

Lucy to cięzką noc miałaś, ja z końca lutego więc z przerażeniem czytam co mnie czeka
Ja dokładnie to samo

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Lucy trzymaj ske bedzie dobrzs
Wykalacka u mnie tez deska wolnoopadajaca juz tak nie opada :-D ale nie chce mi sie nic z tym robic jak narazie.
Niedzielniesie witam. Na Podlasiu zimno czuc ze idzie zima. Znioslam swoje buty zimowe i kurtkę stara odcinana pod biustem. Wygladu to ona nie ma ale nie chcw mi sie noc nowego kupować.. Zobaczymy moze w nia wlaze juz pod koniec :-P :-P
W kosciele udalo mi sie wystac cala godzine.chociaz jiz pod konoec plecy bolały ze ojoj. Jedziemy za 2h do tesciow na obiad. Bardzo chcą mnie zobaczyć haha. A po poludniu spowrotem do wawy...

Ja też się martwię trochę o ciuchy zimowe, ale zobaczymy. Jeśli bardzo spuchnę to i tak nie będę pewnie nigdzie wychodzic
Dostałam od mamy jakąś starszą kurtkę po niej () i jest okropna, ale fakt luźna i jednolity ciemny kolor, także najwyzej dodam duuuużą chustę, która większość zasłoni i bedzie na te ostatnie 2 miesiące.

Gorzej z butami zimowymi, przez to, że jestem niska to wszystkie mam na obcasię bądź koturnie, moje ulubione mają z 6-7 cm obcas, to niedużo oczywiście, ale boję się, że na koniec ciąży to może być jednak niekomfortowe

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Kurde i w ogóle teraz tak do mnie przyszła myśl, że to już 27 tydzień ciąży
Że właściwie byle do Świąt, przejdziemy święta i pewnie powoli zaczniemy się rozpakowywać. Donoszona ciąża to 36 tygodni prawda? Więc co to jest 9 tygodni! Patrząc właśnie, że do końca świąt i roku zostało ponad 5, a to minie jak z bicza strzelił. A te z Was co są z początku lutego to już w ogóle!

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 13:19   #850
figa84
Zakorzenienie

Jak to jest z tą donoszoną ciążą? Mi się zawsze wydawało, że 38 tygodni.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 13:31   #851
ja :)
Zakorzenienie

A mi ze 37

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

My pojechaliśmy na ch kupić spozywke ale aki tłok ze weszliśmy i wyszliśmy. Zahaczyliśmy tylko o obuwniczy zeby kupić poli buty bo cały czas śmiga w adidasach cienkich a zapowiadają okolice 0 i śnieg w tym tygodniu. Na szczęście znalazłam fajne skórkowe, co prawda troche chłopięce chyba ale wg mnoe super brązowy to wszak uniwersalny kolor

Teraz gamoń padł w samochodzie wiec tz bedzie jej pilnował az sie wyśpi pod blokiem a ja pędzę kończyć obiad - dzisiaj łosoś z sosem cytrynowym, komosa i buraczki (ten element codziennie jem ostatnio )

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 13:36   #852
wykalacka
Zadomowienie

Mi się wydaje, ze 37tydz. Esor napisz koniecznie jak wrażenia ja raczej odpuszczam szkołę, ale kto wie może jeszcze mi się odmieni
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 13:45   #853
good idea
Raczkowanie

38 to donoszona ciaza. Urodzilam syna w 37 i okreslany jest jako wczesniak

Brak polskich znakow.
good idea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 14:31   #854
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez good idea Pokaż wiadomość
38 to donoszona ciaza. Urodzilam syna w 37 i okreslany jest jako wczesniak

No to wszystko jasne czyli skończone 38?

Moja koleżanka urodziła skończone równe 36 i ważył 4kg i nic a nic ze wcześniaka nie miał. Pozniej wszyscy w szpitalu stwierdzili ze chyba jej złe obliczono tp bo to niemożliwe ze taki wcześniak

Stary 2015-11-22, 15:39   #855
re_nata
Raczkowanie

hej dziewczyny
można sie przyłączyć do waszego wątku?
termin mam na 12-9 luty
to moja pierwsza ciąża i wszystko jest nowe, nieznane.
po mału kompletuję wyprawkę
i mam pytanie lepiej kupić kołderkę 120* czy 135*100 łóżeczko ma 60*120?
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-22, 15:54   #856
Mordsith
Wtajemniczenie

Witam się i ja. Po całym dniu obawiałam się, że zastanę tu kilkanaście stron do nadrobienia,ale widzę, że spokojnie dziś

Cytat:

Czekam kiedy minie

Lucy leż i nie myśl o robieniu niczego poza tym. Musisz pozastać w dwupaczku jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A to przepraszam, zwracam honor

Cytat:
a ta owieczka to taka mata?
Poduszkę już od dawna mam na liście zakupów Ale to poczekam, aż będzie bliżej końca
Tak to taka mata, można ją dać na łóżko, albo na podłogę jako dywanik nawet taki Pod spodem ma takie kuleczki antypoślizgowe.

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
termin mam na 12-9 luty
Pewnie, że można
Ja kupiłam kołderkę 120x90
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 15:59   #857
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Widziałam te chmurkę w Ikei!!!! Bomba, przecudna

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
hej dziewczyny
termin mam na 12-9 luty

Hej

Opowiedz o sobie cos, jesli masz ochote

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Moja koleżanka urodziła skończone równe 36 i ważył 4kg i nic a nic ze wcześniaka nie miał. Pozniej wszyscy w szpitalu stwierdzili ze chyba jej złe obliczono tp bo to niemożliwe ze taki wcześniak

Aaaaa to przepraszam za zamieszanie

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Mi się wydaje, ze 37tydz. Esor napisz koniecznie jak wrażenia ja raczej odpuszczam szkołę, ale kto wie może jeszcze mi się odmieni

Ok napisze pokładam spore nadzieje w tej szkole, ze względu ze to moje pierwsze dziecko (i "pierwsze" w rodzinie w okolicy, nie mam kuzynostwa, a siostra młodsza i bez TZ i dziecka tym bardziej )

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 16:22   #858
marciar7
Zakorzenienie

U nas dzis dom pelen ludzi. Ciocia mnje zobaczyła i tylko czesc grubasku :-D potem przychodzi wujek i co tam grubasie hahaha :-D :-D
Stary 2015-11-22, 16:56   #859
good idea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

skonczone 38
No to grubo ale szwagierce meza zrobili cc dzieciak ponad 3 kg ale wyszlo na to, ze jednak to ciecie bylo troche za wczesnie - ze jeszcze mogl posiedziec w brzuszku bo jakies problemy tam wyszly no ale na szczescie wszystko juz w porzadku a maly w wieku 8 miesiecy wazy ponad 10 kg

Cytat:
hej dziewczyny
termin mam na 12-9 luty
Ja kupilam ta 120

Brak polskich znakow.
good idea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 17:13   #860
Zosienka200
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie
Też chcę dołączyć Mam na imię Iwona.
Tp mam na 19.02 i będzie dziewczynka,choć na 100% wiemy dopiero od poprzedniej soboty bo wcześniej wstydzioch chowała dziś mamy 27t2d.
Wasze wpisy śledzę już od I części (mniej lub bardziej systematycznie), ale nigdy nie miałam czasu żeby odnowić hasełko i zacząć się udzielać. Najpierw praca, potem zajęć w domu sobie nawymyślałam,aż mi lekarz nakazał leżenie i odpoczynek ze względu na skracającą się szyjkę i twardnienie brzucha (na KTG wyszło, że to skurcze), tak więc dołączał do grona biednych przymusowych leniuchów....
I tu mam pytanie - twardnienie nasila mi się jak leże na plecach,czy któraś też tak ma? jak na bokach to jest ok.
pisałyście, że brzuch boli w nocy,przy przekręcaniu - też mam tą denerwującą przypadłość
Stary 2015-11-22, 17:13   #861
kaaasi
Zakorzenienie

Cześć Mamusie cisza dziś wyjątkowa u mnie aktywnie od rana basen był, zakupy, obiadek i nadrabiam zaległości książkowe
marciar Ty i grubasek
ja długo Pola tak spała w aucie ?
wykalacka no tak my końcówka lutego więc poczekamy sobie i na dolegliwości
ale współczuje Wam dziewczyny jakoś przetrwacie ten gorszy czas mam nadzieje...Lucy Ty szczególnie się trzymaj

aha w Smyku jest -40% na zakupy internetowe do dziś przez neta chyba tylko ubranka

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-11-22 o 17:17
kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 17:20   #862
NanaR
Zadomowienie

Hej dziewczyny jak tam mija niedziela? U mnie leniwie ;-) właśnie naszła mnie taka ochota na paczki ze coś strasznego jako ze cala ciążę nie miałam żadnych zachcianek i nie ganialam tż to bez marudzenia pojechał po paczki
Mnie czasem też brzuch boli jak w nocy się gwałtownie przewróci lub rozprostuje taki jakby rozrywka jacy ból wiec to zapewne więzadła ale co tu się dziwić wczoraj zaczęłam 30tc szok

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 17:50   #863
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie!

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie cisza dziś wyjątkowa u mnie aktywnie od rana basen był, zakupy, obiadek i nadrabiam zaległości książkowe
marciar Ty i grubasek
ja długo Pola tak spała w aucie ?
wykalacka no tak my końcówka lutego więc poczekamy sobie i na dolegliwości
ale współczuje Wam dziewczyny jakoś przetrwacie ten gorszy czas mam nadzieje...Lucy Ty szczególnie się trzymaj

aha w Smyku jest -40% na zakupy internetowe do dziś przez neta chyba tylko ubranka

Pola spała 1.5h
U nas tez dzis aktywnie ale porządkowo.. Wiem ze niedziela ale to pierwszy dzien kiedy tz cały dzien jest ze mna bo albo był w delegacji albo byliśmy u rodziny albo jeszcze cos od bardzo dawna. Także porządki zrobiliśmy, jeszcze jedna szafka mi została do poukładania ale to juz kiedys - w sunie nie duzo roboty

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Jutro ide z rana w tango na zakupy. Skocze do coccodrillo obczaić te czapki, chciałabym kulić poli i lili takie same moze bedzie cos ładnego na obie musze jeszcze jakieś ciążowe leginsy i chyba zacznę juz powoli myślec o prezentach na święta, moze jutro cos sie rzuci w oko

Stary 2015-11-22, 17:53   #864
Lucy31
Zakorzenienie

wszystkim

Leżę leżę, wszelka pionizacja daje skurcze, więc chodzę tylko na siku. Po ciężkiej nocy przespałam pół dnia
Odwiedzili mnie rodzice z zapasem obiadów i soku buraczanego Taty imieniny były wczoraj, zamiast ja do niego to on do mnie, żebym mogła mu życzenia złożyć

Nie przerażajcie sie tym co piszę Prawda jest taka, że każda ma inaczej, niektóre i bezobjawowo A ja też jeszcze wierzę w poprawę, a co tam Ma się te gorsze dni i tyle
Jutro mam dzwonić do gina, zobaczymy co powie.

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Jak to jest z tą donoszoną ciążą? Mi się zawsze wydawało, że 38 tygodni.

Też mi tak gin wyliczał, że aby 38.
Tak mnie pocieszał, że po 11 stycznia to wrecz nakaże mi zacząć chodzić

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Też chcę dołączyć Mam na imię Iwona.
Tp mam na 19.02 i będzie dziewczynka,choć na 100% wiemy dopiero od poprzedniej soboty bo wcześniej wstydzioch chowała dziś mamy 27t2d.
Wasze wpisy śledzę już od I części (mniej lub bardziej systematycznie), ale nigdy nie miałam czasu żeby odnowić hasełko i zacząć się udzielać. Najpierw praca, potem zajęć w domu sobie nawymyślałam,aż mi lekarz nakazał leżenie i odpoczynek ze względu na skracającą się szyjkę i twardnienie brzucha (na KTG wyszło, że to skurcze), tak więc dołączał do grona biednych przymusowych leniuchów....
I tu mam pytanie - twardnienie nasila mi się jak leże na plecach,czy któraś też tak ma? jak na bokach to jest ok.
pisałyście, że brzuch boli w nocy,przy przekręcaniu - też mam tą denerwującą przypadłość
Hej
Na tym etapie to leżenie na plecach już może zacząć przeszkadzać. Trzeba już unikać Też mi się nasila w tej pozycji.
No to leżemy razem

Stary 2015-11-22, 18:03   #865
butterfly20
Zakorzenienie

Widziałyście co w głównym temacie na onecie? http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...-pomysl/mtv2ff

Ok potem nadrobię idę walczyć z młodą

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 18:16   #866
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkim

Leżę leżę, wszelka pionizacja daje skurcze, więc chodzę tylko na siku. Po ciężkiej nocy przespałam pół dnia
Odwiedzili mnie rodzice z zapasem obiadów i soku buraczanego Taty imieniny były wczoraj, zamiast ja do niego to on do mnie, żebym mogła mu życzenia złożyć

Nie przerażajcie sie tym co piszę Prawda jest taka, że każda ma inaczej, niektóre i bezobjawowo A ja też jeszcze wierzę w poprawę, a co tam Ma się te gorsze dni i tyle
Jutro mam dzwonić do gina, zobaczymy co powie.

Też mi tak gin wyliczał, że aby 38.
Tak mnie pocieszał, że po 11 stycznia to wrecz nakaże mi zacząć chodzić

Hej
Na tym etapie to leżenie na plecach już może zacząć przeszkadzać. Trzeba już unikać Też mi się nasila w tej pozycji.
No to leżemy razem

Oj lucy lucy naleŻysz sie :-* ale dobrze ze masz wsparcie od rodziny to wazne. To ze tak spytam z ciekawosci jak sie myjesz?siadasz w wannie czy jak?skoro pionizacjA=skurcze...
Stary 2015-11-22, 18:19   #867
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Dopiero wróciłam do domu od rodziców .Padnieta po tym pobycie jak po tygodniu w domu, nawet gorzej.Mała nie chciała do nikogo pójść ,późno zasypiala z długotrwałym płaczem rodzina na to z to moja oczywiście wina bo mała jest "dzika" sama sie nie pobawi do nikogo pojsc nie chce a ja nie mogłam iść sie wykąpać nawe. Nie chciałam sie kłócić, ale mnie to mocno irytowało.nie rozumia ze mała tylko ze mną od urodzenia przebywa, a siostrom a to mama pomagała a to zostawiamy u siebie wzajemnie dzieci .
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 18:23   #868
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Oj lucy lucy naleŻysz sie :-* ale dobrze ze masz wsparcie od rodziny to wazne. To ze tak spytam z ciekawosci jak sie myjesz?siadasz w wannie czy jak?skoro pionizacjA=skurcze...
Tak, siadam w wannie i myję się szybko na odpierdziel

Stary 2015-11-22, 18:24   #869
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, siadam w wannie i myję się szybko na odpierdziel

Ok :-P moze glupie pytanie ale kto pyta nie bladzi :-D to odpoczywaj:-*

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Dopiero wróciłam do domu od rodziców .Padnieta po tym pobycie jak po tygodniu w domu, nawet gorzej.Mała nie chciała do nikogo pójść ,późno zasypiala z długotrwałym płaczem rodzina na to z to moja oczywiście wina bo mała jest "dzika" sama sie nie pobawi do nikogo pojsc nie chce a ja nie mogłam iść sie wykąpać nawe. Nie chciałam sie kłócić, ale mnie to mocno irytowało.nie rozumia ze mała tylko ze mną od urodzenia przebywa, a siostrom a to mama pomagała a to zostawiamy u siebie wzajemnie dzieci .
Ehhhh gadanie najbardziej w☠☠☠☠ia. Ja tez taka bylam jak twoja corcia i po prostu mialam taki charakter...
Stary 2015-11-22, 18:27   #870
Zosienka200
Rozeznanie

Lezymy choć u mnie to z wielkim trudem, a nie jestem tak zdyscyplinowana. Przez tydzień walania się po łóżku postarzalam sie o 40lat😕

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości