|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Cytat:
Nie wiem co z tym organistą. On naprawdę jest tragiczny i nie jest to mój wymysł. Do ślubu jeszcze dużo czasu, więc pewnie coś wymyślę.Albo powiem mu prosto z mostu, że nie podoba mi się jego gra i śpiew i więce niżj 100 zł mu nie dam (choć i to za dużo). W tej kwestii jestem bardzo wybredna, bo sama śpiewałam kiedyś na ślubach i weselach. Ale na swoim nie zamierzam . Chyba rzeczywiście poszukam kogoś ze szkoły muzycznej, albo wezmę same skrzypce.
|
|
|
#1772 |
|
ctrl alt delete
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Słuchajcie, a ile płacicie za fotografa (i co cena obejmuje, bo już osiągam level pro w ogarnianiu pakietów
)? Ja intensywnie szukam, dostałam oferty od 2 do 6 tysięcy Postanowiłam się wykazać rozsądkiem i nie płacić 6 tysięcy W realu wsparcia znikąd, TŻ uważa, że zdjęcia to zdjęcia i że równie dobrze ciocia Krystyna mogłaby nam trzasnąć dziesięć fotek pod kościołem
|
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za podejście Tż! Przecież zdjęcia to w sumie jedyne co wam zostanie oprócz wspomnień I musza być świetnej jakości Nam się udało znaleźć ofertę za 2tys - tylko to jest podkarpacie, fotograf ze wsi więc i cena niższa Patrzyliśmy na inne, które nam się podobały i tam cena wynosiła 3500 i byliśmy skłonni tyle zapłacić Moim zdaniem 6 tys to przesada ale 4 tys to bym rozważyła |
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Konto usunięte
|
Nam się udało upolować zaczynającego fotografa, cena promocyjna 1800 zł za pakiet, a w ciągu tego sezonu ślubnego już ma ponad 2 tys lajków na fb i sam mówił, że po cenie promocyjnej podbija do 2,5 tys i wyżej. Podejrzewam, że w przyszłym sezonie poniżej 3 kół nie zejdzie z takim pakietem, sądząc po ilości lajków i zdjęciach
|
|
|
|
|
#1775 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Żeby było jasne, TŻ nie ma nic przeciwko temu, żebyśmy zapłacili choćby i 10 tysięcy za zdjęcia, które MI się spodobają - ale on serio nie widzi jakiejś zasadniczej różnicy pomiędzy zdjęciami profesjonalisty, nieprofesjonalisty i cioci Krysi Więc fotografa od początku do końca wybieram ja...Myślałam, czy by nie zatrudnić fotografa "ze wsi" - ale jeżeli dobry kosztuje 2 tysiące, plus dojazd i nocleg, to chyba nie ma to większego sensu, wiele nie zaoszczędzę. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;53503783]Nam się udało upolować zaczynającego fotografa, cena promocyjna 1800 zł za pakiet, a w ciągu tego sezonu ślubnego już ma ponad 2 tys lajków na fb i sam mówił, że po cenie promocyjnej podbija do 2,5 tys i wyżej. Podejrzewam, że w przyszłym sezonie poniżej 3 kół nie zejdzie z takim pakietem, sądząc po ilości lajków i zdjęciach [/QUOTE]A mogłabyś mi podać na priva namiar? |
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Konto usunięte
|
Jasne
Tylko doprecyzuję, nie ponad dwa tysiące lajków, tylko niecałe, brakuje 30 sztuk
|
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem znaleźliśmy fotograf która wzięliśmy i ona bierze od 2 tys. do absolutnie maksymalnie 3.5 tys. Nie eiem tylko jeszcze co Ona ma dokladnie w pakiecie, ale liczę że w 2.5 się zamkniemy I w jej zdjęciach się zakochałam, w zwykłych miejscach robi zdjęcia, na których krajobrazy wyglądają jak z bajki, przepięknie.Ja mam z kolei inne pytanie ile płacicie za osobę w lokalu? I co macie w cenie? My mamy w cenie: zupa , drugie danie (oczywiście ileś tam rzeczy do wyboru będzie), zimne przekąski, atrakcje wieczoru - indyk, napoje cieple i zimne (poza gazowanymi) - bez ograniczeń, ciasto (bez tortu), dekorację sali, apartament dla pary młodej. Brak korkowego. I płacimy 155 wydaje mi się to b. dobra ofertą, a na pewno najlepsza jaką znalezlismy, co sądzicie?
4.06.2009 4.10.2015 4.06.2016 ![]() 11.03.2017 Edytowane przez pantera09 Czas edycji: 2015-11-18 o 17:36 |
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
My płacimy 165zł. W cenie jest szampan, chleb na powitanie, obiad, chyba 4 ciepłe dania, zimna płyta, stół owocowy, ciasta, owoce i pokój dla nas. W cenie również jest dekoracja sali
Edit: napoje (soki i gazowane, woda), kawa i herbata bez ograniczen
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
A no powitanie i szmpan też mamy
Czyli to dobra cena...A dzieci zawsze taniej, czy trzeba to targować?
|
|
#1780 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Ciągle jeszcze czekam na odpowiedzi od fotografów, ale jutro robię wielkiego excela i porównuję oferty Co do sali, my płacimy 225 za osobę: powitanieitoast przekąskizimnewstole(10r odzajów) 4daniaciepłeserwowane, bufetdeserowy napo☠☠☠ezalkoholowezimnei gorące tort obsługękelnerskąprzyję cia Sorry za brak spacji, ale tak mi sie to skopiowało na telefonie Oczywiście czy to drogo, czy nie, to kwestia bardzo względna. Cena tzw. warszawska Ale niestety wyliczyłam, że jakby mi przyszło zapłacić za noclegi dla mojej gigantycznej warszawskiej rodziny, to wyszłoby drożej, a dołożyłbym sobie jeszcze zawracania Z drugiej strony ta sala i tak jest na zadupiu, warszawskim zadupiu więc z tym transportem też nie wiem, jak wyjdzie. Ale będę sie chyba martwić później, teraz jest projekt fotograf ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Dzieci chyba zawsze są taniej, ale spotkałam sie z salami, które chciały 100% ceny za zespół i fotografa
|
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;53503999]Jasne
Tylko doprecyzuję, nie ponad dwa tysiące lajków, tylko niecałe, brakuje 30 sztuk [/QUOTE]2tys to duzo czy nie? pytam bo nasza fotograf ma prawie 8tys a ja czekam wlasnie na nasze slubne zdjecia
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Konto usunięte
|
Jak na fotografa, który zajmuje się ślubną fotografią od tego sezonu to uważam, że sporo
![]() Cranberry - daj znać ile ten mój teraz sobie życzy za pakiet, ciekawa jestem
|
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam pakiet foto plus kamera za 5 tys. Mam znajomych, którzy za ten sam pakiet zapłacicli 2,5 u kogoś innego, ale efekt końcowy mocno przeciętny. W tej kwestii nie oszczędzam, bo to jedyna pamiątka po ślubie.
Za salę płacimy 150 zł od osoby. W cenie 5 dań gorących, deser, zimne zakąski, tort, napoje, apartament dla pary młodej. Za dzieci do 7 lat pół ceny.
|
|
#1785 |
|
ctrl alt delete
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;53507373]Cranberry - daj znać ile ten mój teraz sobie życzy za pakiet, ciekawa jestem
[/QUOTE]Jeszcze nie odpisał, ale dam znać ![]() Chciałam w zasadzie wyrazić swoją frustracje - przeglądam zdjęcia wstępnie wybranych 27 fotografów (a jeszcze czekam na jakieś 50 odpowiedzi ) i zdarzają się reportaże, w których połowa to zdjęcia z przygotowań ![]() W 80% galerii ciężko sie przebić przez przygotowania do kościoła. A potem pięć fotek na krzyż z wesela Co to za moda? ![]() --- Padłam. Właśnie trafiłam na fotografa, który oferuje pakiet z trzema godzinami zdjęć z przygotowań i weselem do pierwszego tańca Edytowane przez cranberry juice Czas edycji: 2015-11-19 o 08:42 |
|
|
|
|
#1786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się że najtrudniejsze są zdjęcia z kościoła i niestety często ich jest mało na stronie- bo mało wychodzi dobrze (eh niestety wiem to z własnego doświadczenia ). Wesele trwa tyle godzin - zawsze jakieś dobre zdjęcie wpadnie, przygotowania też nie są trudne do sfotografowania
|
|
|
#1787 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Często są piękne zdjęcia z przygotowań i beznadziejne z kościoła... W ogóle znalazłam jedną fotografkę, w której się od pierwszego wejrzenia ZAKOCHAŁAM, miała tak piękne zdjęcia z plenerów i przygotowań. Na szczęście po pół godzinie ochłonęłam i zorientowałam się, że ma na stronie jakieś pięć zdjęć z kościołów i żadne z tych pięciu mi się nie podoba --- I jeszcze jedno zjawisko ciekawe zaobserwowałam. Masa pięknych zdjęć z egzotycznych wysp, Paryżów, Londynów itp. Taaaaa moje własne zdjęcia z Karaibów też są niczego sobie Edytowane przez cranberry juice Czas edycji: 2015-11-19 o 12:03 |
|
|
|
|
|
#1788 |
|
Konto usunięte
|
Nie powinno to przeszkadzać fotografowi ze zdjęcia w kościele trudniej sie robi. Po to sie zatrudnia profesjonalistę zeby sie o takie rzeczy nie martwić. Juz on dobrze wie, jak zdjęcie zrobić w zależności od warunków. Chyba, ze nie wie, a w takim wypadku żaden z niego profesjonalista. Wiec wszystkie zdjęcia w ofercie musza byc ładne, nie tylko te "łatwe"
A fotograficznych partaczy niestety nie brakuje, sądząc po przejrzeniu kilkunastu portfolio online.
|
|
|
|
|
#1789 |
|
ctrl alt delete
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;53518458]Chyba, ze nie wie, a w takim wypadku żaden z niego profesjonalista.[/QUOTE]
No więc właśnie ![]() Wyguglałam "tani fotograf ślubny". Polecam, tak rozrywkowo Ale trzeba powiedzieć, że niektórzy tani są całkiem OK, tzn. |
|
|
|
|
#1790 |
|
Konto usunięte
|
Pokaż jakieś skrajne, posmiejemy się
![]() Jak ja szukałam to natknęłam się na takie dzieła, że głowa mała... Np. na pierwszym tle patyk wetknięty w trawę, gdzieś tam na ostatnim planie majaczy rozmazana para młoda. co autor miał na myśli? Dopiero po kilku minutach wpatrywania się w to dzieło ktoś mi uświadomił, tam na tym patyku są obrączki założone Albo zbliżenie na obrączki na palcach u stóp kreatywność do pozazdroszczenia
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie rozumiem mody na miliony zdjęć z przygotowań, a niektóre z nich wręcz mnie śmieszą
|
|
|
|
|
#1792 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Vision Ty jeszcze przed slubem nie?
![]() generalnie mnie smieszy że w 20 min nabywasz zdjęcia w 100 pozach i konczysz z zalozonym 1 butem, jakims kolczykiem i niewiadomo po co wpietym welonem.. ale po slubie jest taka nostalgia ze kazde zdjecie z przyjemnoscia sie oglada
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami jednak jak patrzę w portfolia różnych fotografów to się za głowę łapię, bo przesadzają z tymi zdjęciami z przygotowań i ujęcia są bez sensu. Wszystko kwestia fotografa |
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
i kwestia osoby która zdjecia wybiera
wiekszosc wysyła nieobrobione zdjecia i sama sobie wybierasz ktore chcesz miec ładne :P wiec to tak jak ze wszystkim... jak ktos robi ładne dekoracje ale para młoda chce połączyć bordowy z limonkowym i brązowym i srebrnym i jasno rózowym i obrazek kupy to sie nie da
|
|
#1796 |
|
ctrl alt delete
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;53519505]Pokaż jakieś skrajne, posmiejemy się
[/QUOTE]![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się zdjęcie z połową Pana Młodego:-D :-D
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz szukam kamerzysty, ciekawe jak tutaj się będą przedstawiać oferty i reakcje na rezygnację z przygotowań
|
|
|
#1799 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie miałam filmowanych przygotowań, ani zdjęć.
Nigdy mi się to nie podobało. Połowa z tych zdjęć jest totalnie zbędna. Kolażanka miała filmowane przygotowania i na 4 godziny z dwóch płyt z całego wesela, niemal godzina to przygotowania. Ujęcia jak podjeżdża samochodem do salonu fryzjerskiego. A tak ujęcia jak proponują jej filiżankę kawki, zbliżenia na nazwę prostownicy...Potem wyjście i jazda do kosmetyczki i tam zbliżenia na paletkę z cieniami...Bez sensu.W ogóle w temacie ślubnym tak sobie podczytuję i staram się być na bieżąco z nowinkami itp. Nie wiem, czemu, bo po fakcie jestem już 5 lat. Ta branża to niezły biznes. Każdy chce zarobić, oferty się poszerzają, zmieniają. Ale fakt, faktem mnóstwo z tych rzeczy jest absolutnie zbędnymi. Ale jest w czym wybierać. |
|
|
|
|
#1800 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie chciałam, tym bardziej że jak oglądałam zdjęcia i filmy znajomych, to nigdy nawet do połowy nie doszłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

. Chyba rzeczywiście poszukam kogoś ze szkoły muzycznej, albo wezmę same skrzypce.

)? Ja intensywnie szukam, dostałam oferty od 2 do 6 tysięcy 
za podejście Tż! Przecież zdjęcia to w sumie jedyne co wam zostanie oprócz wspomnień
Więc fotografa od początku do końca wybieram ja...

). Wesele trwa tyle godzin - zawsze jakieś dobre zdjęcie wpadnie, przygotowania też nie są trudne do sfotografowania
co autor miał na myśli? Dopiero po kilku minutach wpatrywania się w to dzieło ktoś mi uświadomił, tam na tym patyku są obrączki założone