|
|
#1441 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Herbaciane pogaduchy :) cz.II
Cytat:
Ale karma wrocila. Na moje miejsce szukali dwoch recepcjonistek i w ciagu pol roku bylo ich okolo 6 A co do tego menagera to do dnia dzisiejszego zazdrosc go scicka![]() Poza tym cos wiem o tym, bo mam 3/5 rodzenstwa w polsce i uwazam, ze ludzie maja tam problem ze soba. Co nie ktorzy nie wiedza jak sterowac swoim zyciem i szukaja "dziury tam gdzie jej nie ma, bo pod wlasnym nosem jakos nie chca widziec jej". ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Chyba tak
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2015-11-18 o 22:40 |
|
|
|
|
|
#1442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moze nie od razu i moze nie w tej samej formie ale wraca.W moim przypadku juz bylam swiadkiem KARMY choc osoby, ktore to dosieglo uwazaly, ze nie ich wina itp.
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2015-11-18 o 22:41 |
|
|
|
|
|
#1443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A przeznaczenie istnieje i przekonalam sie na wlasnej skorze. Otoz na drugim roku studiow poszlam do kumpeli, ktora mieszkala w domu wynajmowanym studentom. I tam zostalam zaproszona na obrone magisterska. Pijan jak bele ( nie ma co sie chwalic) siedzialam na balkonie i weszlo dwoch gosci ( w lepszym stanie niz ja ) ). Po dwoch latach, gdy musialam zaczac pracowac by skonczyc studia dzienne do pracy przyjol sie koles, ktory robil na weekendach. Okazalo sie, ze jego szwagier i siostra studiuja na tym samym wydziale co ja. I tak po 3 miesiacach zrobil sie upierdliwy ( przepraszam za slownictwo ale inne mi do glowy nie przychodzi Dziewczyny narzekaly, ze nie moga pracowac z nim jak ja jestem obok.Ja zas uwazalam, ze nie jest w moim typie i nic z tego nigdy nie bedzie. Po dwoch kolejnych miesiacach zaprosil mnie na wesele. Jakie bylo zdziwienie pary mlodej jak nas zobaczyli razem (kazde inaczej ubrane: on jasny garnitur ja ciemna sukienka Okazalo sie, ze bylam partnerka kolesia, z ktorym tak zazarcie sie klocilam a teraz ten koles jest moim mezem. I niech mi ktos powie, ze przeznaczenie nie istnieje!! Tak na marginesie to czasem smieje do meza ze mysmy nie mieli byc razem
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2015-11-18 o 22:44 |
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
OK ostatni post na dzisiaj, bo juz siedze w necie 2,5 godziny
W kubku "bajkowa glebia" i musze ja wykonczyc, bo "nie porywa" - jakas mdla dla mnie. Dziewczyny: co moge zrobic z sera bialego, myslalam o leniwych ruskich ale tam ida ziemniaki a cos w glowie mi swita, ze robilam kiedys jakies kluski czy ala kopytka z sera bialego i .... nie pamietam czy to maka byla czy co ![]() Dobranoc
|
|
#1445 |
|
Zadomowienie
|
Pierogi leniwe
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na "kluskach" w ogóle się nie znam tak więc nie pomogę. W życiu chyba ze dwa razy pierogi ruskie robiłam i tyle
Wprawdzie uważam, że wyszły pyszne ale nie mam cierpliwości to ich lepienia ![]() Ale z tego co kojarzę to z ziemniakami to są kopytka a leniwe to tak jak pisze Carmen tylko ser, mąka i jajko. Wiem, że niektórzy dodają też cukier waniliowy dla aromatu ![]() Ja to dzisiaj chyba placki ziemniaczane zrobię, dawno nie jadłam Mało to dietetyczne ale od czasu do czasu chyba można ![]() Aneta, co do Waszego zdjęcia to bardzo ładnie wyglądałaś. A granat i czerwień bardzo do siebie pasują według mnie ![]() No i mam nadzieje, że macie rację i ta karma i to przeznaczenie faktycznie istnieją ![]() Kończę senchę poziomkową
|
|
#1447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do pierogów czy klusek to kupuję gotowce, sama jeszcze nie robiłam ![]() u mnie dziś pogoda w kratkę - wieje, pada, to znowu słońce wychodzi ![]() w kubku zielona truskawa ![]() miłego |
|||
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
witam
jak to dobrze, że już piątek chociaż jak pomyślę, że za 1,5 miesiąca będzie już nowy rok to mi się nie chce wierzyć ![]() oglądałam dziś herbatki, które bym mogła ewentualnie sobie zamówić z okazji ddd i na niekorzyść mojego portfela już coś upatrzyłam ![]() miłego weekendu |
|
|
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie w piąteczek
![]() Wprawdzie bury i ponury, ale co tam. Piątek to piątek ![]() Myślałam, żeby jutro zawieźć drzewo na wieś ale pogoda mnie zniechęca, trzeba przełożyć na kiedy indziej. W końcu to chwilę potrwa zanim drzewo załadujemy a potem na wsi rozładujemy i nie uśmiecha mi się robić to w deszczu. Dzisiaj ostatni dzbanuszek senchy poziomkowej, zwolni się miejsce na nowe nabytki ![]() Miłego weekendu
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() i znowu wolne zleciało stanowczo za szybko mijają te weekendy pogoda dziś przymrozkowa ale jeszcze nie biało ![]() Cytat:
w kubku z rana mango ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
Ani to ani to. Domek typowo letniskowy to ogrzewamy go piecykami olejowymi, kominka niestety nie mamy. Chociaż to może i dobrze bo domek w większości drewniany
![]() A drzewo na ognisko Jak tam jesteśmy to ognisko czasami codziennie palimy tak więc schodzi tego sporo. Zwłaszcza jak się przy okazji robi kociołek Ostatnio siostra miejscowych pytała po ile można by było drzewo załatwić to jej powiedzieli 140 zł za kubik ![]() Dzisiaj faktycznie mroźnie ale przy okazji piękne słońce A herbatkowo Spragnieni miłości
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od wczoraj jestem przeziębiona i katar mnie w kubku zielona z truskawą ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Rozeznanie
|
Witam wtorkowo
![]() U nas lewa jedynka sie przebila przez dziaslo jest lekka biegunka i mlody nie chce jesc za bardzo ale nie ma temperatury![]() Dzis wzielam go sposobem, bo nie chce mi spac w dzien a potem pada kolo 17 i rozrabia od 19 do 22. A wiec mlody spi w spacerowce od 12 jeszcze dam mu 12 min i go budze ( ma jedna drzemke kolo poludnie -3 h ) Mam nadzieje, ze to pomoze bo miedzy czasie zrobilam obiad, pomylam naczynia, umylam wc i wyprasowalam rzeczy. Powrot do rutyny i mam jeszcze 10 min by wam odpisac ![]() U mnie w kubku - niespodzianka, maz zaparzyl herbate i nie wiem co pije Ostatnio u nas zimno bylo a wialo tak, ze kosze na smieci lataly Od dwoch dni wrocilismy ze spacerami. Mam juz wszystko tj spiworek do wozka i pokrowiec jak by padalo i teraz w planach codzienne spacery o ile nie wieje tak, ze isc sie nie da![]() Jeszcze musze sie zmobilizowac, zeby pocwiczyc i wziasc sie za ten angielski- bo jak wroce do pracy to bedzie ciezko ale to za 2 miesiace
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2015-11-24 o 15:55 |
|
|
|
|
#1454 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam piątkowo
![]() coś się cisza ostatnio zrobiła ja dalej podziębiona najchętniej bym z łóżka nie wychodziła ![]() super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do powrotu do pracy - wracasz tam gdzie pracowałaś czy masz coś nowego na oku? w kubku powrót - bastek ananasowy ![]() miłego weekendu |
|||
|
|
|
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też witam piątkowo
Faktycznie cicho ostatnio. Ja podczytuję ale jakoś weny nie miałam na pisanie Zima przychodzi wielkimi krokami, samochód rano trzeba już skrobać ![]() Przedwczoraj byłam w kinie na "Everest". Muszę przyznać, że film zrobił na mnie bardzo duże wrażenie, zwłaszcza mając świadomość, że jest nakręcony na faktach. Pstra, wygoń w końcu to przeziębienie, co się tak rozpanoszyło u Ciebie ![]() Herbatkowo dzisiaj moja nowa gunpowder z maliną i porzeczką
|
|
#1456 | |||
|
Rozeznanie
|
Musze sie pochwalic
od razu mam motywacje a z drugiej strony jak ja nie lubie lezec na kanapie i pachniec- ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Niestety nie bo nawet maz nie wie co zaparzyl ale dobre bylo ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
ja leniwa Chcialabym pracowac w szpitalu ale na recepcjonistke musze podniesc moj angielski o ile rozumienie, mowa nie stwarza problemu o tyle w pisaniu jestem beznadziejna no i czasem wymowa ale to moge obejsc. Zas w innym kierunku np asystent farmaceuty to musialabym dojezdzac jesli bym dostala ta prace. I problemu tu nie ma bo mam auto i prawko juz 7 lat ale nie jezdze bo sie boje - ze jakis idiota sie we mnie wewali. Lecz powoli dorastam psychicznie to zawziecia sie i pokonania tych banalnych ale nie blachych rzeczy. Tak to jest jak sie sobie ustawia poprzeczke wysoko ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Choc u nas w domu znow cos grasuje- tzn chorobsko. U mnie ruszyl katar z zatok ( ma ktos sposob na nie ) taki gesty ze nie szlo smarkac a splywal mi po tylniej sciance i mi gardlo podraznilo. I tak jakos dziwnie mnie drapie.Maz tez sie czuje nie swoj a maly hmmmm .... Zrobilam mu wczoraj inhalacje na wszelki wypadek i jak sie puscil katar to tyle. Nie spimy od 4:30 rano i o 6 stwierdzilam ze mam sasiadow "gdzies" wlaczylam odkurzac i mu sciaglam katar i mlody usnol ale ide go budzic bo w przeciwnym razie nie bedzie spal mi w nocy. ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- W kubku cytryna z woda na czczo a w dzbanku early grey tylko brakuje soku malinowego - moze tesciowa podescle ![]() Trzymajcie sie cieplutko i zdrowo odezwe sie jak wroce od siostry.
|
|
|
#1457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(a jak wiemy prawie robi dużą różnicę) ![]() Moja bratowa podobnie z tym, że ona zrobiła prawo jazdy i w ogóle nie jeździła i chyba po 15 latach wsiadła i teraz jeździ wszędzie. Tak więc spokojnie, kwestia przyzwyczajenia i wprawy. Musisz się po prostu przemóc i zacząć regularnie jeździć a się oswoisz ![]() Ja codziennie rano wypijam taką cytrynkę ![]() Siostrę masz gdzieś niedaleko? Ja mam dzisiaj też rodzinnie bo wyprawiam imieniny mojemu tacie Andrzejowi A Wy macie jakieś plany andrzejkowe?
|
|
|
#1458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do earl greya to lubię się go czasem napić, ale nie próbowałam go pić z sokiem ![]() pomaga to na coś? ![]() Cytat:
![]() a co do planów to ja nie mam, może sobie co najwyżej wosku poleję ![]() przypominam, że jutro DDD i można herbatki pozamawiać i nie tylko ![]() w kubku bastek ananasowy ![]() miłego |
|||
|
|
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
No to najważniejsze
![]() Podejrzewam, że nie ale też nie szkodzi Nauczyłam się tak pić lata temu jak się odchudzałam i naczytałam się o super, hiper właściwościach odchudzających i oczyszczających takiej wody z cytryną Oczywiście pic na wodę ale z przyzwyczajenia piję a dodatkowy zastrzyk wit. C nie zaszkodzi ![]() Cytat:
A jak się udały wróżby? Będziesz milionerką z gromadą dzieci u boku ![]() Zaraz się trzeba za czymś rozglądnąć
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co do milionów, to ja bardzo chętnie tylko nie wiem czy będę je miała bo w sumie lania wosku nie było, a wczoraj tez miałam zakręcony dzień i z ddd też wyszły nici ![]() a tak ogólnie, to u mnie dalej pochmurno, wczoraj nieźle wiało, ale dziś już spokojniej. w kubku zielona z truskawką ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Jest kawalek - jakies 340 km nas dzieli i podroz zajmuje okolo 5 godzin ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- zdradz sekret bo nas juz tydzien trzyma. Moje chlopaki to gorzej znosza a ja jak zawsze- jesli mnie temperatura nie polozy to chodze i robie![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Ma niby wspomagac spalenie tluszczow i przyokazji oczyscic organizm. Napewno sok z cytryny dziala cuda na drogi moczowe, bo jak pare razy mialam zapalenie pecherza - wczesne- to wlasnie zakwaszanie drog moczowych pomoglo mi wyplukac bakterie i zlagodzilo objawy. ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- ehh nie bylo mnie w domu 3 dni i tyle rzeczy mam dzis na glowie, ze ja jeszcze w szlafroku mykam i nie wiem za co sie wziasc. W plyw przeziebienia daje mi we znaki ![]() W kubku sok malinowy z early grey- dobrze robi na moje gardlo ![]() Zaraz ide na gore pakowac paczki z prezentami do PL i w koncu ich sie pozbyc bo wszedzie leza.
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj jest to polopiryna, a na katar ostatnio odkryłam sudafed w tabletkach i na mnie działa dorzucam też mleko z miodem ![]() dla dziecka polecam pulneo, ale z tego co wyczytałam dopiero powyżej 2 lat ![]() pogodowo u mnie nie najgorzej, ale chęci do roboty ciągle nie ma może jakbym zapadła w sen zimowy to bym się obudziła pełna sił w kubku bastek ananasowy ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie wieczornie
Właśnie zaparzyłam sobie moją nową "herbatkę". Zakupiłam dzisiaj taki oto zestawik Miałam ochotę spróbować kilku rodzajów Yogi Tea i stwierdziłam, że najrozsądniej będzie kupić taką mieszankę i przekonać się, które smakują a które nie ![]() Na pierwszy strzał poszła czekoladowa W sumie całkiem smaczna chociaż w pierwszym momencie miałam wrażenie jakbym piła taką bardzo rozcieńczoną czekoladę w proszku Ale po kolejnych łykach coraz bardziej się do niej przekonuję ![]() Dalsze recenzje w kolejnych odcinkach ![]() Pstra, a jak z Twoimi badaniami? Robiłaś już jakieś? Aneta, pozazdrościłam Ci ostatnio bigosu i zrobiłam dzisiaj cały gar Ciekawe kto to zje
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie brzmi trochę hardkorowo a do bigosu też się przymierzałam, ale najpierw robiłam sałatkę jarzynową a potem śledzia pod pierzynką i ten bigos się odwlekał, ale może mi się jutro będzie chciało zrobić, to bym miała obiad na weekend z głowy co do badań, trochę zrobiłam i te wyszły w miarę, a kilka jeszcze przede mną z nastrojem też lepiej, więc może to rzeczywiście była tylko jesienna chandra Zobaczę jak porobię te inne badania ![]() w kubku zielona z truskawką ![]() miłego weekendu |
|
|
|
|
|
#1465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1466 |
|
Rozeznanie
|
Mam chwile, bo mlody usnol podczas spaceru do sklepu
![]() W kubku early grey z sokiem malinowym. Juz lepiej sie czuje Proba ogarniecia wszystkiego po powrocie od siostry spelzla na niczym i powoli robie jedno za drugim- dzis juz mi lepiej idzie ![]() Mysle czy sie nie przymierzyc do ciasta marchewkowego ale jak pomyslalam tak zrobie - uciekam pichcic
|
|
#1467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1468 |
|
BAN stały
|
Ja uwielbiam różnego rodzaju herbaty. Jesienią lubię takie rozgrzewające aromaty, a jak idą święta to w ten świąteczny nastrój Yogi Tea Choco (czekoladowa), mniam mniam
|
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
witam po kolejnym ekspresowym weekendzie
![]() Cytat:
![]() to super, że już ci lepiej ![]() w kubku bastek ananasowy miłęgo |
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za to na pewno nie kupię Throat Comfort. Smakuje jak słodkie lekarstwo, pewnie przez lukrecję Ale może właśnie ma tak smakować bo to "herbatka" na gardło Tak czy siak jest paskudna ![]() Kolejne smaki dalej testuje i będę zdawać relacje ![]() Pstra, dobrze, że wyniki masz dobre
"Trzeba śmiać się nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu" / Jean de La Bruyere http://www.centaurus.org.pl/ Cmentarz dla zwierząt Edytowane przez Galijka Czas edycji: 2015-12-07 o 18:08 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

Ale karma wrocila. Na moje miejsce szukali dwoch recepcjonistek i w ciagu pol roku bylo ich okolo 6
to do dnia dzisiejszego zazdrosc go scicka

Mało to dietetyczne ale od czasu do czasu chyba można 

najchętniej bym z łóżka nie wychodziła
) taki gesty ze nie szlo smarkac a splywal mi po tylniej sciance i mi gardlo podraznilo. I tak jakos dziwnie mnie drapie.
Zobaczę jak porobię te inne badania