Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-23, 06:37   #3391
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

A gdzie są nasze ranne ptaszki?
Stary 2015-11-23, 06:40   #3392
Abii84
Rozeznanie

cześć laski, ja już wykąpana, zaraz budzę TŻ i jadę do przychodni odebrać wyniki i zarejestrować się do gina, a później wracam do synusia. Nawet ładnie przespał noc, ale chyba dalej ma gorączkę więc jeszcze dziś zobaczę co się będzie działo i jutro pójdziemy do lekarza. Za to na bank skończę dzisiaj chatkę i będzie urocza jak na pierwszą chatkę w życiu już to widzę choć dach leży jeszcze obok

spokojnego poniedziałku. Trzymajcie kciuki za wyniki krzywej, lepiej żeby wszystko było ok...
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 06:52   #3393
mira81
Zadomowienie

Dzien dobry z rana..zimno i ciemno brr. Ja tez dzis odbieram wyniki z krzywej ale dopiero po pracy. Pewnie do tego czasu mnie skreci bo podejrzewam ze niestety u mnie moga byc zle no i o wyniki toxo tez sie martwie jak zwykle.W srode wizyta u nowego gin w szpitalu zobaczymy kto to i co to. Chce juz pojsc na zwolnienie i zobaczymy co powie.
Weekend mialam ciezki takze wogole jestem nie wypoczeta. W sobote wynosilam wszystko z sypialni (musialam oproznic 2 mega szafy) bo moj malowal a wczoraj wszystko zanosilismy z powrotem. Masakra ile czlowiek gratow trzyma w domu. Jeszcze nie skonczylam ukladania a zaraz bede miala kolejne. Bo meble ktore zamowilismy kiedys tam kiedys mialy poslizg i przyjezdzaja dopiero w tym tyg wiec znowu czeka mnie wyciaganie ukladanie przebieranie wyrzucanie. Niech to szlag. Do tego jeszcze znajomy ktory wiezie te meble zatrzyma sie u nas 3 dni ze swoimi dwoma corkami na zwiedzanie Paryza. No koszmar jakis. Oby do Bozego Narodzenia jakos dotrwac..

Milego dnia.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 06:54   #3394
Kiinga26
Zadomowienie

Hej. Witam się.zaraz szykuje dzieciaki do przedszkola.
Trzydziescidwa widzę, że szpitalny klimat nie sprzyja spaniu. co do krwiaków, sińców i badań... Brrr. W pierwszej ciąży w szpitalu przez tydzień dzień w dzień pobierali mi krew do badań. Pod koniec tygodnia miałam takie krwiaki na rękach, że z nogi mi pobierali krew.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 07:20   #3395
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Ja nie cierpię pobierania...a zawsze przydarzają mi się takie historie, zawsze... teraz ta pęknięta żyła znowu, drugi wenflon, na szczęście już pediatryczny to delikatny. Ale też jak chcieli wczoraj pobierać to w jednej ręce kroplowka, w drugiej siniak i trzeba było z dłoni... brrrrr... a dziś trzymajcie kciuki, bo będę walczyć o szybki wypis. Dziś to pewnie nie da rady, ale może jutro...
Stary 2015-11-23, 07:30   #3396
Kiinga26
Zadomowienie

Ty tam siedź dopóki się wszystko całkiem nie uspokoi. Jak na razie tylko wczoraj się dobrze czulaś, więc jak już się tam meczysz, to poleż jeszcze ze dwa dni

Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 07:43   #3397
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Ty tam siedź dopóki się wszystko całkiem nie uspokoi. Jak na razie tylko wczoraj się dobrze czulaś, więc jak już się tam meczysz, to poleż jeszcze ze dwa dni

Dokładnie to samo miałam napisać
32 Lepiej poleż jeszcze z dzień dwa chyba, że sami Cię wypuszczą dla własnego spokoju żebyś sobie później w brodę nie pluła

Dzień dobry ! Ale zimnooo u nas ❄
Stary 2015-11-23, 08:07   #3398
magda16262
Zadomowienie

32

Dziewczyny dobrze mowia . W szpitalu masz dobra opieke a dla malenstwa warto troche pocierpiec

Ja juz po sniadanku , zaraz wezme sie za krupnik na obiad dzis delikatnie. Wczoraj najadłam sie smieci i myslałam ,ze pekne nigdy wiecej tak mi niedobrze było ;( zaraz zabieram sie za owocki

Co do ciazy to niestety i ja tez nie polubiłam tego stanu do 5 mies uciazliwe wymioty teraz ciaza tez ma swoje plusy i minusy ale innego sposobu na posiadanie swojego malenstwa nie ma,wiec wszystko jest do przezycia
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 08:08   #3399
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Takie male i takie madre . Po mamusiach
no raczej, że po mamusiach

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
Malinka to samo miałam w zeszły piątek, kolano do tej pory wygląda nieciekawie i jutro pewnie się będę musiała ginowi wyspowiadać z takiego stanu rzeczy :P ważne, że maleństwo dokazuje, reszta minie
ja akurat jestem po wizycie u gin, a następna za 3 tyg u położnej więc może kolano wróci do normalności do tego czasu
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Co do dziadków to dla mnie masakra. Z tego też względu rozważamy żłobek bo dziadkowie jacy by nie byli to będą się wtrącać. A to nie na moje nerwy.
i dlatego czasami cieszę się, że mieszkamy tutaj sami, bo nikt się wtrącać nie będzie.
Chociaż z 2 str mi smutno, że nie będę mogła liczyć na pomoc, ale dam radę
Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Moje ukochane perfumy to Chanel no 5 ale zawsze mi na nie szkoda kasy.
tych akurat nie cierpię bez wdawania się w szczegóły, to pachną mi dziwnie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy wasze dzieci będą miały swoje pokoiki?? czy może kącik z wami w jednym pokoju? bo u nas będzie miał na razie łóżeczko u nas w pokoju a później pomyślimy pytam bo myślę nad dekoracjami
z nami będzie Mała w pokoju i dekoracji nie będzie miała, może literki nad łóżeczkiem ale to się zobaczy. Komodę będzie dzieliła póki co z nami. Karuzeli też nie planuję póki co
Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czujecie takie kłucie w Bozenie? Bo mnie chwilami to mocno martwi :/
Zwłaszcza jak zmieniam pozycję.
mam to samo, ale mówiłam o tym gin i mówiła, że jest ok tylko mam się nie przemęczać, ze względu na moją szyjkę

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja to zawsze się dziwiłam parom które wpadaly i dla nich to byl wielki problem łzy i rozpacz, no ale przeciez można sie zabezpieczyć i problem z głowy, jak ktos świadomie sie bzyka bez zabezpieczenia to jak sie można potem dziwic ze sie jest w ciąży? ciezko to nazwać nawet wpadką Mam znajoma ktora 3 razy 'wpadla' nie moge tego ogarnac 1raz ok poniosło ich, ale skoro nie chciała więcej dzieci to mogla skutecznie temu zapobiec
też zawsze się zastanawiam jak można 2 czy 3 raz wpaść a znam takie pary

Dzień dobry
Trzymam kciuki za wszystkie wyniki, badania i wizyty w dniu dzisiejszym
Wczoraj kilka razy wieczorem stwardniał mi brzuch i się bardzo napiął. Skurcze miałam i już miałam brać no-spe tutejsza ale przeszło na szczescie. A teraz mnie ręka po tym upadku boli

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2015-11-23 o 08:15
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 08:23   #3400
sowa2806
Rozeznanie

Hej, dzis o 5:20 podłączyli sąsiadce ze szpitalnego łóżka ktg tak głośno ze jaj jej dzidziuś sie kręcił to moj aż podskakiwał od tego hałasu.juz po obchodzie, odstawiona insulina 2 dzien, wyniki niezłe wiec dzis jeszcze usg i obserwacja a jutro do domku włączają mi magnez bo ręce zaczęły drętwiec podczas snu. Ależ sie ciesze na to wyjście
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 08:40   #3401
Abii84
Rozeznanie

odebrałam wyniki, zarejestrowałam się, byłabym druga czyli po 10 mogłabym wejść ale niestety TŻ w pracy więc pojadę dopiero na 13.

Wyniki w porządku, nawet cukier idę lepić chatke
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 08:58   #3402
malinka9191
Zakorzenienie

Abi super, że wyniki ok
sowa fajnie, że szykuje się wyjście W domu zawsze lepiej się leży

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

artykuł o porodach rodzinnych

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...-pomysl/mtv2ff
Stary 2015-11-23, 08:59   #3403
_emma
Zakorzenienie

Dzień dobry! W końcu troszkę przymroziło aż przyjemnie było się przejść rano po pieczywo Od samego rana jest mi strasznie duszno i zaczynam się zastanawiać, czy jest na to jakiś sposób poza czekaniem na 9 miesiąc i obniżenie się brzucha

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dzięki. Ależ skąd pomysł że ja się decydowałam
jakbym słyszała moją mamę
Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dziś mam wizytę u gin i już mi wcześniej powiedziała że dostanę skierowanie na krzywą więc wszystko przede mną :P

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
jutro do domku
Nie ma to jak własne łóżko
Stary 2015-11-23, 09:00   #3404
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Coś wam powiem a propos twardniejacych brzuchów. Tutaj dowiedziałam się, że jeśli czujemy skurcz, to wtedy absolutnie nie powinno się dotykać brzucha, bo tylko prowokuje się go do twardnienia. Jak zastosowalam się do tej metody to po skurczu brzuch był twardy kilka sekund i przechodził a nie przeradzalo sie to w długie minuty.

Ja tez prawdopodobnie jutro pójdę do domu jeśli skurcze nie powrócą. Mam serdecznie dość. Dziś kroplowka poszła mi centralnie pod skórę, kolejne wklucie do wywalenia i juz nie pozwoliłam sobie założyć kolejnego na jeden zastrzyk. Chrzanic to. Kroplowki mi już odstawili i jeśli skurcze nie wrócą to wreszcie wyspie się jutro we własnym łóżku. Na dowód wrzucam wam kolejna fotkę w stylu "pamiątki ze szpitala"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151123_080652.jpg (64,1 KB, 35 załadowań)
Stary 2015-11-23, 09:09   #3405
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Dziś kroplowka poszła mi centralnie pod skórę
O kurcze masz takie słabe żyłki, czy jakaś praktykantka Ci to robi?
Stary 2015-11-23, 09:16   #3406
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Mam najwyraźniej słabe... aż tak źle nigdy nie było, ale może ciaza robi swoje skoro i pediatryczne wklucie poszło... rozryczalam sie az z tego wszystkiego, bo ta cała dłubanina w żyłach jest dla mnie najgorsza, a jak widać im gorzej się człowiek nastawi, tym gorzej się to kończy...
Stary 2015-11-23, 09:24   #3407
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Nie wszystko jest zawsze białe albo czarne. I nie każda wpadka jest spowodowana brakiem zabezpieczenia. Są pary, które się zabezpieczają, a mimo to coś zawiedzie. Są sytuacje, w których zawodzi brana latami tabletka. I myślę, że Twoja opinia może być dla wielu osób krzywdząca.
ależ nie miałam zamiaru nikogo krzywdzić tak jak piszesz zdarza sie ze coś zawiedzie jest wpadka ok, ale potem staramy się właśnie zmienić coś zeby tego ukniknąć a nie 2, 3 raz znowu to samo, to tak jakby sie nie uczyć na własnych błędach i po raz kolejny być zdziwionym ale jak to sie stało
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 09:34   #3408
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
też zawsze się zastanawiam jak można 2 czy 3 raz wpaść a znam takie pary

No tyle razy to nie wiem, ale że wpaść można to wiem bardzo dobrze Ja sama byłam 12 lat na tabletkach, polecałam i uważałam, że wpada tylko ta co źle bierze. No, cóż, zostało to zweryfikowane i do tej pory nie wiem co się stało. Na szczęście trafiło mi się teraz, a nie 5 lat temu, bo wtedy płacz byłby ogromny.

Natomiast mamy problem co dalej, bo ja juz na tabletkach się boję, prezerwatyw nienawidzę i chyba tylko jakieś wkładki zostają
Stary 2015-11-23, 09:38   #3409
misia880
Zakorzenienie

A ja tak z innej paki dziewczyny ktore leza/lezaly w szpitalu.. jak macie np. Ubezpieczenie zdrowotne grupowe z pracy to pamietajcie ze za pobyt w szpitalu nalezy Wam sie kasa z tegoz ubezpieczenia

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 09:39   #3410
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

32, musisz mieć naprawdę delikatne żyły, bo raz czy dwa można coś źle zrobić, ale u Ciebie co pobieranie to katastrofa. Dobrze, że już niedługo

Abi, gratuluje wyników i za dzisiejsze wizyty
Stary 2015-11-23, 09:41   #3411
kallina_2014
Wtajemniczenie

Dziewczyny a u nas dzisiaj tak:

Stary 2015-11-23, 09:42   #3412
_emma
Zakorzenienie

No właśnie, ja też jeszcze się na nic nie zdecydowałam. Gumek nie stosujemy hormony odpadają, nie chcę na sobie eksperymentować . Dwoje dzieci na razie nam wystarczy ale nie wykluczam, że w dalszej przyszłości zapragniemy jeszcze synka
Stary 2015-11-23, 09:43   #3413
Bonku
Wtajemniczenie

Kalina gdzie mieszkasz ze taki snieg u Was?

Mamuśki które już rodziły stosowałyście pas poporodowy? Polecacie czy nie?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 09:44   #3414
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
A ja tak z innej paki dziewczyny ktore leza/lezaly w szpitalu.. jak macie np. Ubezpieczenie zdrowotne grupowe z pracy to pamietajcie ze za pobyt w szpitalu nalezy Wam sie kasa z tegoz ubezpieczenia
No właśnie pamiętam o tym ale jeszcze się za to nie zabrałam i nie wiem, czy należy mi się jeszcze kaska za te kilka dni w sierpniu
Stary 2015-11-23, 09:44   #3415
_polly_
Zakorzenienie

Dzień dobry. Ja już po śniadaniu, piję kawę. I katar się znowu przypałętał. A dzisiaj mam jechać do TŻ rodziców, bo TŻ tata zaoferował się, że pojedzie sprawdzić mi zbieżność kół po zmianie na zimowe.

32, współczuję tej sprawy z siniakami i kroplówką.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 09:47   #3416
caro_83
Raczkowanie

Cześć - u mnie też dzisiaj mroźno, mąż wróci dopiero jutro wieczorem także dzisiaj cały dzień tylko z kotem. na obiad ugotuję zupę pomidorową z ryżem.
jutro już do pracy idę zwolnienie się kończy - nawet dobrze mi się siedziało w domu, następne zwolnienie chciałabym wziąć na okres świąteczny, żeby już urlopu niewykorzystywać
ostatnio ciąża mi też nie służy jeszcze nie mam dużego brzuszka, ale na nic nie mam mocy, nic mi się nie chcę i do wszystkiego się zmuszam.
Stary 2015-11-23, 09:49   #3417
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
No właśnie pamiętam o tym ale jeszcze się za to nie zabrałam i nie wiem, czy należy mi się jeszcze kaska za te kilka dni w sierpniu
Ja mysle ze tak. Muśisz sie zorientowac.
W moim ubezpieczeniu jest 90 zl za dzien. Wiec 3 dni = 3 stowki prawie.
ILE TO UBRANEK

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 09:50   #3418
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuśki które już rodziły stosowałyście pas poporodowy?
Nie stosowałam bo po porodzie został mi mały balonik, który sam się wchłonął w krótkim czasie. Jeśli tym razem zostanie coś więcej to też nie kupię bo wolę żeby wszystko w środku poukładało się z powrotem tak jak było przed ciążą. Nie wiem też czy jest to dobre dla macicy..? Bałabym się ją ta uciskać bo po porodzie trzeba na nią bardzo uważać żeby nie przesilić itd. bo można sobie narobić kłopotów i mieć problemy z późniejszym zajściem w ciążę.
Stary 2015-11-23, 09:50   #3419
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
ależ nie miałam zamiaru nikogo krzywdzić tak jak piszesz zdarza sie ze coś zawiedzie jest wpadka ok, ale potem staramy się właśnie zmienić coś zeby tego ukniknąć a nie 2, 3 raz znowu to samo, to tak jakby sie nie uczyć na własnych błędach i po raz kolejny być zdziwionym ale jak to sie stało
dokładnie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
No tyle razy to nie wiem, ale że wpaść można to wiem bardzo dobrze Ja sama byłam 12 lat na tabletkach, polecałam i uważałam, że wpada tylko ta co źle bierze. No, cóż, zostało to zweryfikowane i do tej pory nie wiem co się stało. Na szczęście trafiło mi się teraz, a nie 5 lat temu, bo wtedy płacz byłby ogromny.

Natomiast mamy problem co dalej, bo ja juz na tabletkach się boję, prezerwatyw nienawidzę i chyba tylko jakieś wkładki zostają
jeden raz rozumiem, bo tabletki wiadomo też mogą zawieść, nie są w 100% pewne, ale jeśli się zdarzy raz to własnie szuka się innego sposobu, dodatkowo zabezpiecza żeby nie być potem zdziwionym bardzo. A znam takie właśnie przypadki, gdzie nagle wielkie zdziwienie, bo skąd się 2 ciąża wzięła

My stosowaliśmy przed Małą 2 metody wymiennie, a wcześniej tabsy i byłam zadowolona. Do tabsów nie chcę wracać, ale do tego co było przed Małą jak najbardziej wrócimy, bo się sprawdziło i nam odpowiadało.

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2015-11-23 o 09:52
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 09:52   #3420
kallina_2014
Wtajemniczenie

Bonku niedaleko Gdańska.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości