|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3392 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
cześć laski, ja już wykąpana, zaraz budzę TŻ i jadę do przychodni odebrać wyniki i zarejestrować się do gina, a później wracam do synusia. Nawet ładnie przespał noc, ale chyba dalej ma gorączkę więc jeszcze dziś zobaczę co się będzie działo i jutro pójdziemy do lekarza. Za to na bank skończę dzisiaj chatkę i będzie urocza jak na pierwszą chatkę w życiu
już to widzę choć dach leży jeszcze obok ![]() spokojnego poniedziałku. Trzymajcie kciuki za wyniki krzywej, lepiej żeby wszystko było ok... |
|
|
|
#3393 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry z rana..zimno i ciemno brr. Ja tez dzis odbieram wyniki z krzywej ale dopiero po pracy. Pewnie do tego czasu mnie skreci bo podejrzewam ze niestety u mnie moga byc zle
no i o wyniki toxo tez sie martwie jak zwykle.W srode wizyta u nowego gin w szpitalu zobaczymy kto to i co to. Chce juz pojsc na zwolnienie i zobaczymy co powie. Weekend mialam ciezki takze wogole jestem nie wypoczeta. W sobote wynosilam wszystko z sypialni (musialam oproznic 2 mega szafy) bo moj malowal a wczoraj wszystko zanosilismy z powrotem. Masakra ile czlowiek gratow trzyma w domu. Jeszcze nie skonczylam ukladania a zaraz bede miala kolejne. Bo meble ktore zamowilismy kiedys tam kiedys mialy poslizg i przyjezdzaja dopiero w tym tyg wiec znowu czeka mnie wyciaganie ukladanie przebieranie wyrzucanie. Niech to szlag. Do tego jeszcze znajomy ktory wiezie te meble zatrzyma sie u nas 3 dni ze swoimi dwoma corkami na zwiedzanie Paryza. No koszmar jakis. Oby do Bozego Narodzenia jakos dotrwac.. Milego dnia. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Witam się.zaraz szykuje dzieciaki do przedszkola.
Trzydziescidwa widzę, że szpitalny klimat nie sprzyja spaniu. co do krwiaków, sińców i badań... Brrr. W pierwszej ciąży w szpitalu przez tydzień dzień w dzień pobierali mi krew do badań. Pod koniec tygodnia miałam takie krwiaki na rękach, że z nogi mi pobierali krew. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie cierpię pobierania...a zawsze przydarzają mi się takie historie, zawsze... teraz ta pęknięta żyła znowu, drugi wenflon, na szczęście już pediatryczny to delikatny. Ale też jak chcieli wczoraj pobierać to w jednej ręce kroplowka, w drugiej siniak i trzeba było z dłoni... brrrrr... a dziś trzymajcie kciuki, bo będę walczyć o szybki wypis. Dziś to pewnie nie da rady, ale może jutro...
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Ty tam siedź dopóki się wszystko całkiem nie uspokoi. Jak na razie tylko wczoraj się dobrze czulaś, więc jak już się tam meczysz, to poleż jeszcze ze dwa dni
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
#3397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 32 Lepiej poleż jeszcze z dzień dwa chyba, że sami Cię wypuszczą dla własnego spokoju żebyś sobie później w brodę nie pluła ![]() Dzień dobry ! Ale zimnooo u nas ❄
|
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
32
Dziewczyny dobrze mowia . W szpitalu masz dobra opieke a dla malenstwa warto troche pocierpiec Ja juz po sniadanku , zaraz wezme sie za krupnik na obiad dzis delikatnie. Wczoraj najadłam sie smieci i myslałam ,ze pekne nigdy wiecej tak mi niedobrze było ;( zaraz zabieram sie za owocki Co do ciazy to niestety i ja tez nie polubiłam tego stanu do 5 mies uciazliwe wymioty teraz ciaza tez ma swoje plusy i minusy ale innego sposobu na posiadanie swojego malenstwa nie ma,wiec wszystko jest do przezycia
|
|
|
|
#3399 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no raczej, że po mamusiach
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż z 2 str mi smutno, że nie będę mogła liczyć na pomoc, ale dam radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a znam takie pary![]() Dzień dobry ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wyniki, badania i wizyty w dniu dzisiejszym ![]() Wczoraj kilka razy wieczorem stwardniał mi brzuch i się bardzo napiął. Skurcze miałam i już miałam brać no-spe tutejsza ale przeszło na szczescie. A teraz mnie ręka po tym upadku boli
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-11-23 o 08:15 |
||||||
|
|
|
#3400 |
|
Rozeznanie
|
Hej, dzis o 5:20 podłączyli sąsiadce ze szpitalnego łóżka ktg tak głośno ze jaj jej dzidziuś sie kręcił to moj aż podskakiwał od tego hałasu.juz po obchodzie, odstawiona insulina 2 dzien, wyniki niezłe wiec dzis jeszcze usg i obserwacja a jutro do domku
włączają mi magnez bo ręce zaczęły drętwiec podczas snu. Ależ sie ciesze na to wyjście
|
|
|
|
#3401 |
|
Rozeznanie
|
odebrałam wyniki, zarejestrowałam się, byłabym druga czyli po 10 mogłabym wejść ale niestety TŻ w pracy więc pojadę dopiero na 13.
Wyniki w porządku, nawet cukier idę lepić chatke
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Abi super, że wyniki ok
![]() sowa fajnie, że szykuje się wyjście W domu zawsze lepiej się leży ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- artykuł o porodach rodzinnych ![]() http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...-pomysl/mtv2ff
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! W końcu troszkę przymroziło aż przyjemnie było się przejść rano po pieczywo
Od samego rana jest mi strasznie duszno i zaczynam się zastanawiać, czy jest na to jakiś sposób poza czekaniem na 9 miesiąc i obniżenie się brzucha jakbym słyszała moją mamę ![]() Cytat:
![]() Nie ma to jak własne łóżko
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Coś wam powiem a propos twardniejacych brzuchów. Tutaj dowiedziałam się, że jeśli czujemy skurcz, to wtedy absolutnie nie powinno się dotykać brzucha, bo tylko prowokuje się go do twardnienia. Jak zastosowalam się do tej metody to po skurczu brzuch był twardy kilka sekund i przechodził a nie przeradzalo sie to w długie minuty.
Ja tez prawdopodobnie jutro pójdę do domu jeśli skurcze nie powrócą. Mam serdecznie dość. Dziś kroplowka poszła mi centralnie pod skórę, kolejne wklucie do wywalenia i juz nie pozwoliłam sobie założyć kolejnego na jeden zastrzyk. Chrzanic to. Kroplowki mi już odstawili i jeśli skurcze nie wrócą to wreszcie wyspie się jutro we własnym łóżku. Na dowód wrzucam wam kolejna fotkę w stylu "pamiątki ze szpitala"
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Mam najwyraźniej słabe... aż tak źle nigdy nie było, ale może ciaza robi swoje skoro i pediatryczne wklucie poszło... rozryczalam sie az z tego wszystkiego, bo ta cała dłubanina w żyłach jest dla mnie najgorsza, a jak widać im gorzej się człowiek nastawi, tym gorzej się to kończy...
|
#3407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak jak piszesz zdarza sie ze coś zawiedzie jest wpadka ok, ale potem staramy się właśnie zmienić coś zeby tego ukniknąć a nie 2, 3 raz znowu to samo, to tak jakby sie nie uczyć na własnych błędach i po raz kolejny być zdziwionym ale jak to sie stało
|
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tyle razy to nie wiem, ale że wpaść można to wiem bardzo dobrze Ja sama byłam 12 lat na tabletkach, polecałam i uważałam, że wpada tylko ta co źle bierze. No, cóż, zostało to zweryfikowane i do tej pory nie wiem co się stało. Na szczęście trafiło mi się teraz, a nie 5 lat temu, bo wtedy płacz byłby ogromny.Natomiast mamy problem co dalej, bo ja juz na tabletkach się boję, prezerwatyw nienawidzę i chyba tylko jakieś wkładki zostają
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak z innej paki
dziewczyny ktore leza/lezaly w szpitalu.. jak macie np. Ubezpieczenie zdrowotne grupowe z pracy to pamietajcie ze za pobyt w szpitalu nalezy Wam sie kasa z tegoz ubezpieczenia
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
32, musisz mieć naprawdę delikatne żyły, bo raz czy dwa można coś źle zrobić, ale u Ciebie co pobieranie to katastrofa. Dobrze, że już niedługo
![]() Abi, gratuluje wyników i za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a u nas dzisiaj tak:
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ja też jeszcze się na nic nie zdecydowałam. Gumek nie stosujemy
hormony odpadają, nie chcę na sobie eksperymentować . Dwoje dzieci na razie nam wystarczy ale nie wykluczam, że w dalszej przyszłości zapragniemy jeszcze synka
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalina gdzie mieszkasz ze taki snieg u Was?
![]() Mamuśki które już rodziły stosowałyście pas poporodowy? Polecacie czy nie? |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja już po śniadaniu, piję kawę. I katar się znowu przypałętał.32, współczuję tej sprawy z siniakami i kroplówką.
|
|
#3416 |
|
Raczkowanie
|
Cześć - u mnie też dzisiaj mroźno, mąż wróci dopiero jutro wieczorem także dzisiaj cały dzień tylko z kotem. na obiad ugotuję zupę pomidorową z ryżem.
jutro już do pracy idę zwolnienie się kończy - nawet dobrze mi się siedziało w domu, następne zwolnienie chciałabym wziąć na okres świąteczny, żeby już urlopu niewykorzystywać ![]() ostatnio ciąża mi też nie służy jeszcze nie mam dużego brzuszka, ale na nic nie mam mocy, nic mi się nie chcę i do wszystkiego się zmuszam.
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim ubezpieczeniu jest 90 zl za dzien. Wiec 3 dni = 3 stowki prawie. ILE TO UBRANEK
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Nie stosowałam bo po porodzie został mi mały balonik, który sam się wchłonął w krótkim czasie. Jeśli tym razem zostanie coś więcej to też nie kupię bo wolę żeby wszystko w środku poukładało się z powrotem tak jak było przed ciążą. Nie wiem też czy jest to dobre dla macicy..? Bałabym się ją ta uciskać bo po porodzie trzeba na nią bardzo uważać żeby nie przesilić itd. bo można sobie narobić kłopotów i mieć problemy z późniejszym zajściem w ciążę.
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My stosowaliśmy przed Małą 2 metody wymiennie, a wcześniej tabsy i byłam zadowolona. Do tabsów nie chcę wracać, ale do tego co było przed Małą jak najbardziej wrócimy, bo się sprawdziło i nam odpowiadało.
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-11-23 o 09:52 |
||
|
|
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
Bonku niedaleko Gdańska.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

już to widzę choć dach leży jeszcze obok 
no i o wyniki toxo tez sie martwie jak zwykle.W srode wizyta u nowego gin w szpitalu zobaczymy kto to i co to. Chce juz pojsc na zwolnienie i zobaczymy co powie. 

Mam znajoma ktora 3 razy 'wpadla' nie moge tego ogarnac 1raz ok poniosło ich, ale skoro nie chciała więcej dzieci to mogla skutecznie temu zapobiec 

jakbym słyszała moją mamę