|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Gosiaczek kciuki za wizytę
będzie dobrze!Justyna idź na tego sylwestra i nie słuchaj nikogo. Ja w ciąży byłam an dwóch weselach i panieńskim w klubie i żyję, a to imprezy podobnego kalibru co sylwester. Bez przesady, jak się dobrze będziesz czuła, to nie ma co siedzieć w domu. Ale ja swoimi zachowaniami to ciągle wywołuję zgorszenie
|
#3062 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie dzisiaj w ten (u mnie) słoneczny dzień
![]() GOSIACZEK trzymam kciuki za Was na wizycie ![]() KATAREK.. Znowu zacofana jestem bo nie miałam niczego.W sumie to dzieci nie miały kataru tylko ewentualnie sapkę ale wystarczyło wkropić sól fizjologiczna i wykichały ![]() Może tez bym mogła coś kupic teraz w razie "w" POŁOŻNA.. Tak jak któraś teraz pisała po porodzie na 100% bedzie przychodzic położna środowiskowa od lekarza do którego zapisane będzie dziecko ale akurat ja nie wspominam tych wizyt źle,zobaczyła pępek wyjęła mi szwy po cięciu i jakaś kawka do tego. A co do tej położnej po 21 tc to nie trzeba jej brac i jej nie biore,stwierdziłam że jestem na tyle ogarnięta w trzeciej ciąży że jest mi ona zbędna. Dzisiaj robie fasolke po bretońsku i mam nadzieje że mnie nie rozsadzi. Miłego dnia Wszystkim
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co. chyba organizacja tej opieki zależy od miasta/regionu u mnie ta położna nie jest ani z przychodni dziecka, ani ze szpitala tylko z przychodni u mnie na wsi hehehe przyszła raz i tyle, powiedziała ze jak będę potrzebować to ma dzwonić, nie skorzystałam. to zima była, po co mi baba miała znosić zarazki. Teraz tym bardziej nie chce, niech przyjdzie, podpisze papiery, ze dziecko jest i już. nie wiem co miałaby do roboty aż 4 razy! mogę napisać oświadczenie, ze nie skorzystam. jak będę potrzebować doradcy laktacyjnego to sobie sama załatwię . a najlepsza była taka pielęgniarka środowiskowa, też w wiejskiej przychodni - wpadła bez zapowiedzi, kazała mi młodą budzić bo akurat spała i oczywiście się rozdarła obudzona. Miała taką ankietę ile jest w domu pokoi, ile osób mieszka, jaki mamy standard życia czy jest alkoholizm (to ja miałam odpowiedzieć na te pytania) i ile mamy okien az się bałam, ze mnie aresztują za to że mam tych okien za mało albo za dużo ![]() rozpisałam się, ale tak mi się przypomniało
|
|
|
|
|
#3064 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla meza!!! Cytat:
Tez bylam na weselu w ciazy i teraz cale dwa dni lazilismy w zimnie i deszczu po Paryzu z ciezkimi plecakami (wino trzeba bylo przywiezc przeciez
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2015-11-23 o 10:52 |
||
|
|
|
#3065 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Co do brania magnezu ja biorę prawie od początku magne b6 3 razy dziennie z zalecenia lekarza i do tej pory nic ze skurczy nie poczułam itp
Edytowane przez esesme Czas edycji: 2015-11-23 o 11:04 |
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Jak się wszyscy chwała to i ja. Mój bliźniaczy brzuch w 18t1d ciąży. Zawsze byłam obrosnieta lekko tłuszczem wiec nie wiem ile z tego to ciąża a ile mój tłuszczyk. Zdjęcie z rana przed posiłkiem hehe. Może nie jest jakiś gigant ale dla mnie już za duży :-P
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2015-11-23 o 11:06 |
|
|
|
#3067 | |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
Beth007, piękny brzuszek |
|
|
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja po bardzo ciężkiej nocy i ciężkim poranku. Córka mi pół nocy wymiotowala wiec czuwalam przy niej. Spalysmy 3 godz nad ranem a rano znowu żeby było ciekawiej dostała biegunkę i jeszcze raz zwymiotowala
teraz poszła spać ale czuwam przy niej gdyby się coś działo znowu :/ ehh te jelitowki pewnie i mnie dopadnie. I żeby było jeszcze ciekawiej to bardzo bolą mnie plecy do tego stopnia ze nie mogę się zgiac a jak mi się uda to za nic nie mogę się wyprostować taki czuję bol co to może być? ?
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka ja też nie widze problemu w pojsciu na zabawe sylwestrowa
najwyżej wrócicie wczesniej i tyle.Gosiaczek to czekam na super wiadomości z wizyty :-* Agnessa mam nadzieje ze sie tam nie zanudzisz Kochana i czekam aż powiedzą ze jestes super zdrowiutka :-*Beth aż musze się zaraz na kompi zalogować by obczaic :P Gosiulka och biedna ta Twoja mala odwodni sie przez te wymioty zdrowka życzę wam obu:-*
|
|
#3070 | |
|
Zadomowienie
|
Ja magne B6 mialam brać w I trymestrze przy mdłościach. Niestety nie pomagało a nasilało;p Teraz biore 2 razy dziennie i jak brzuszek zaczyna twardnieć to dodatkową porcję przyjmuję
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
zdrówka dla córci i trzymam kciuki by Ciebie jednak nie dopadło
|
|
#3071 |
|
Rozeznanie
|
Ja wlasnie stoje przed gabinetem i sie kiwam na wszystkie strony zeby maluch sie obrocil:/
O 10:30 weszlam..lekarz zbadal galki oczne i serce a potem dzidzia sie obrocila...i lekarz powiedzial cytuje "Narazie nie widze kutasika" wtf:p hehe
|
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3073 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))Cytat:
żeby zaraz afery jakieś nie wywołać ![]() ![]() najgorzej jest trafić na taką babę co Ci w kąty zagląda, bo wiadomo, że takich sporo..ja bym chyba zabiła ![]() a_g_ata dobre!! ![]() :hahaha :
|
|
#3074 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Justyna: Tak to niestety wygląda, jak gdzieś wyjezdżasz żeby wypocząć ja zauważyłam, że najpełniej odpoczywam w domu, mimo że uwielbiam podróże Kuriera zachowanie bezsensu, ale łatwo możesz ich zaskarżyć Tym bardziej, że zostawił kartę o.OJa często kurierów o to proszę, ale wiem, że za kilka godzin będę w domu Z tym sylwestrem to słabo - tym bardziej (a może zwłaszcza dlatego!), że masz już sukienkę. Ja bym nie zwracałą uwagi na słowa innych, a decyzję podjęła później ( trzeba przyznać, że w ciąży nie da się przewidzieć samopoczucia za 6 tygodni )Madziara: Biedactwo :glasu: Znasz przyczynę tych mdłości?? Salud: Współczuję historii Pamiętam jak dziś, że mówi Tata mi powiedział kiedyś, że właśnie już się za dobrze i zbyt pewnie poczułam i kwestią czasu jest jakaś stłuczka. Na szczęście obyło się bez. Teraz TŻ wszedł w tę fazę, więc go temperuję, a że ciąża i podpowiada miliony czarnych scenariuszy to tym bardziej Gosia: Mój Mąż w ciągu ostatnich 5 dni miał ze mną słabo przez dwa wieczory ryczałam, bo przyszedł do domu o 20 minut później, a ja czekałam z gorącym (w efekcie zimnym) obiadem o 23 W końcu gdy udało mu się mnie udobruchać powiedział, że przy kolejnej takiej sytuacji mam mu następująco naświetlić sprawę: "Kochanie, nie masz racji, ja ją zawsze mam. Za chwilę Ty zaczniesz mnie przekrzykiwać, ja się obrażę, będę płakała długi czas, ostatecznie i tak to Ty wymiękniesz. Przeproś mnie już teraz i unikniemy kilku godzin płaczu, żalu i nieprzyjemnej atmosfery". Jak zastosuję i się uda, to dam znać ![]() Wczoraj za to powiedział mi, że nie wyobraża sobie powrotu do moich cycków sprzed ciąży. Ogólnie raczej bym się z tego śmiała, bo wiem, że żartuje (choć ja mam z tego powodu kompleksy), ale teraz faktycznie, myśląc chłodno - przejmuję się bardziej i biorę szybciej do siebie wszystkie słowa. Kciuki trzymam! Za Antosia i za to, zeby Mała Ci się nie rozłożyła! No i żebyś Ty wyzdrowiała, Biedaku Agnesa: Trzymaj się tam! Niech Ci rodzina dowiezie pokarmy, bo wykitujesz na ichniejszym jedzeniu! Trzymam kciuki za usg dzisiaj - na pewno Cię to uspokoi Danika: Hahaha Ale fakt: polska rzeczywistość tak wygląda. Mój kumpel kiedyś się skarżył, że skąd niby Państwo ma wiedzieć co u jego córy się dzieje, jak po porodzie tylko raz przyszła położna, zbadała żonę i dziecko i tyle ją widzieli. Na takie pytania też odpowiadali sami. Swoją drogą, ciekawe czy ktoś zaznaczył, że ma w domu alkoholizm Beth: Słodki! Gosiulka: Może ból pleców jest pierwszym objawem jelitówki? Teraz przy wszystkim boli kręgosłup - nawet przy zwykłej grypie! Co za czasy! Szybkiego powrotu do zdrowia dla Was! |
|
|
|
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak się chwalicie, że i ja się pochwalę
Sorry za pranie w kadrze![]() W ciuchu i bez Gotowa do wyjścia na wizytę....ahhh. Mam nadzieję, że wszystko w porządkudziś 20 tydzień 1 dzień
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-11-23 o 11:44 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj usg nie będę miała bo za dużo roboty mają bo sporo cięć i porodów także czekam może jutro zrobią a ja sobie leżę i krzyżówki rozwiązuje... teściowa wpadła na chwilę przyniosła trochę ekwipunku i wróciła do pracy. Dobrze ze pracuje w tym szpitalu co leżę potem jeszcze wpadnie jak będzie po pracy
Miłego dzionkh życzę i udanych wizyt
|
#3077 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duży czy nie duży ale przecież dwa maluszki muszą się tam zmieścić wieć się przyzwyczajaj będzie już teraz tylko większy ![]() Cytat:
Polinezyjka no właśnie martwię się o odwodnienie ale na razie nie jest źle już nie wymiotuje ani nie ma biegunki od 9.30 i śpi już godzinę wiec oby na tym się skończyło. wypiła trochę wody i na razie nie zwróciła ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- kejka ale śliczny brzusio ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Agata
haha dobry lekarz <3
|
|
#3079 |
|
Wtajemniczenie
|
POŁOŻNA/SZPITAL
ja się nie zastanawiałam nigdy nad położną żeby płacić bo stwierdziłam że nie mogę powiedzieć że jest tragicznie/ nie dam rady czy coś jak nie doswiadcze tego. Do porodu pojechałam zupełnie na luzie (był to mój pierwszy w życiu pobyt w szpitalu) wybrałam szpital powiatowy najbliżej mojego miejsca zamieszkania. Mój lekarz tam nie pracował ale stwierdziłam że nie pojade do innego szpitala tylko dlatego że mój gin tam pracuje bo co mi to da nikt nie da gwarancji że będzie akurat wtedy na dyżurze może mieć wolne/a nawet urlop i co nawet mnie nie odwiedzi wiec bezsensu. w rezultacie trafiłam na świetną położna a nawet dwie były przy moim porodzie bo rodziłam z podpiętnym ktg-dalej nie wiem z jakiego powodu? ale wszystko poszło sprawnie położne super motywowoały, pomagały opiekowały się a nie dostały za to odemnie nawet grosza bo to ich praca. Chciałam nawet potem podziekowac dac czekoladki czy kwiaty ale nawet nie wiedziałam gdzie ich potem szukac pielęgniarki z oddzialu dostały tylko czekoladki i kawę teraz wybieram się do tego samego szpitala i liczę że będzie nie gorzej niż przy pierwszym porodzie
|
|
|
|
#3080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki piekny brzusio Cytat:
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki dopadłam komputer i w końcu magłam obejrzeć wasze cudowne brzuszki!!!
Co do sylwestra uważam że powinniście iść, zawsze może coś się niebezpiecznego zdarzyć, nawet w domu. Po prostu trzeba na siebie uważać i tyle Trzymam kciuki za te które mają dziś wizyty i czekamy na dobre wieści. Ja po powrocie ze szpitala mam drugie usg prenatalne 16 grudnia ale umówię się wcześniej na kontrolę, aby sprawdzić czy z moim dzidziusiem wszystko dobrze ![]() Dołączam fotki mojego dzisiejszego brzuszka (17tc) na golaska i w ubraniu
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bedziemy miec brzuchole za pare miesiecy heheheh
|
|
|
#3083 |
|
Winter is coming
|
śliczne brzuszki dziewczyny
No i widać już u was ![]() Polinezyjka ja jestem bardzo ciekawa, jaki mi urośnie. Sporo śledzę teraz ciężarnych koleżanek z neta i każda ma inny, jedna duży, inna mały, jedna spiczasty, druga okrągły, pełen przekrój Tu u nas też to widać. Dzisiaj zobaczyłam 59 kg na wadze, moja najwyższa waga w życiu
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Velika hihi co racja to racja! Jednym sie na biodra rozlewa, inne maja pileczke z przodu, a inne znów maja bardzo duży. Ja podchodzę do tego ze jaki będzie taki bedzie mnie cieszyl <3
A z waga hihi no ja mam 58 i tez najwieksza hah ![]() Ruchy Śmiesznie dzis czuje, bo wiem ze cos się wierci ale nie kopie, tylko czuje takie jakies przemieszczanie sie gdzies wewnątrz
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam najwieksza wagę w swoim zyciu 58😁
|
#3086 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z waga ok.45 kg a dziś mam 49 kg 😊 Tez najeieksza moja waga w zyciu 😜😜😜 Cytat:
|
||
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Patulinka gdzie masz lozysko? Ja w 17 tyg nic nie czułam, dopiero w 19
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Patulinka w sumie tez raz na jakiś czas jak leżałam to coś tam poczułam w 17 i 18 tyg. Także z tygodnia na tydz będziemy coraz mocniej czuc
<3<3<3
|
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

będzie dobrze!

U nas strasznie tego pilnują i położna po porodzie przychodzi 4 razy, ani mnie, ani więcej. I tak jak pisałam. Nie ze szpitala, tylko z miejsca w którym zapiszę dziecko do lekarza rodzinnego
i ile mamy okien 
mam późno, dopiero po 20
mam kilka spraw do zalatwieńia, wiec mi szybko minie (mam nadzieje). Juz uszyłam płaszczyk, teraz musże ogarnąć chatę, i polukac za generatorem pary bo dzis musże kupić. Miałam tefala ale tak sie zjaraale stopa ze niczym nie moge doczyścić. No i stare jest juz.
oszaleje, jak teraz ona bedzie chora....
moze i prawda, ale to nie znaczy zeby ciężarnej nawet w głupich żartach mowić takie rzeczy, nie wiem czy ja sie czepiam czy faktycznie moze przesadzam
musze wyluzować chyba, b faktycznie ostatnio wszystko mnie wâ☠â☠â☠â☠.... Dzieci, pies, maz... Nie idzie tak zyc
dla meza!!! 
i czekam aż powiedzą ze jestes super zdrowiutka :-*