|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
![]() Casa, Niezdara, Dotka, Lune gratulacje ![]() Cytat:
Co do ciąży podpisuję się rękami i nogami że z tym stanem błogosławionym to trochę przesadzili, wiadomo jest to cud jak się pomyśli że autonomiczna istotka rozrabia w moim brzuchu, że sobie tam żyje teraz i rośnie a niedługo będzie z nami ale to co niejedna kobieta musi przecierpieć to jej. Zazdroszczę tym co to ponoć nawet nie zauważają swojego stanu odmiennego i żyją jak na codzień. Jeśli chodzi o karmienie to mam nadzieję że się uda, moja mama wykarmiła 3 dzieci więc może i ja dam radę - choć przeraża mnie kondycja biustu po tym wysiłku (egoistka ze mnie) Planuję do 6 mc tylko pierś a później jak zaczniemy wprowadzać normalne jedzonko to powoli ograniczę cyca tylko do nocy bo raczej nie będzie mi się chciało biegać do kuchni ale ogólnie nie chcę karmić dłużej niż rok a co z tego wyjdzie pokaże rzeczywistość Wykończyłam się wczoraj tym nieszczęsnym rogalem a na dodatek nie wyszedł tak jak chciałam ale już nic z tym nie będę robić bo to za dużo pracy jak na ten etap. Brzuch mi przy tej maszynie tak stwardniał że musiałam zazyć nospe i iść do łóżka
|
||
|
|
|
#3962 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś czkawkę czułam mega wysoko, a kopał mnie w nocy w dole, więc raczej się nie obrócił.. moim zdaniem już ma za mało miejsce na taki piruet..Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, polecałyście chyba laktator Avent, prawda ? HubiWorld ma go sporo takńszy niż Gemini jakby któraś szukała: http://allegro.pl/avent-laktator-nat...735455990.html |
|
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziewczyny reprezentuje te trochę inna strone, inne podejście do przechodzenia ciąży. Nie wiem czy to dlatego, że staraliśmy się 2,5 roku i w końcu zrobiliśmy ivf, w związku z czym każdym dniem i aspektem ciąży ciesze się tak, że az go celebruję wręcz. Czy też może dlatego że identycznie jak kiedyś moja mama przechodzę ciążę naprawdę bezproblemowo i po prostu nic mi nie dokucza. Zdaje sobie sprawę, że to błogosławieństwo a nie normalność, że wiele dziewczyn w ciąży naprawdę cierpi. I bardzo współczuję, bo widzę ze to może być naprawdę wspanialy czas dla kobiety.
A juz porod mama moja miala masakryczny, wszystko co w prlowskim szpitalu moglo pojsc zle, poszło, blizne po cesarce ma od pępka do samego wzgorka lonowego i jej opowieści o tym przez wiele lat skutecznie odstreczaly mnie od myśli o macierzyństwie. A po cc lezala w szpitalu 2 tygodnie z niegojaca sie rana (bo ja zaszyli nicmi które powinny byly juz leżeć w śmietniku, o czym jej dr powiedział duzo pozniej) i nikt nie podpowiedział ze trzeba podtrzymywac laktacje. Także padły slawetne w tamtych czasach słowa "nie ma pani pokarmu" i na tym się skończyło karmienie mnie piersia... Widzę dziś ze zmarnowano tak dobrze zapowiadająca sie młoda mame - fatalnym podejściem do pacjentki, olewatorstwem, brakiem wiedzy. Minęły 32 lata a mnie sie wciąż chce płakać jak myślę o tym jak mame potraktowano. A wiecie, mloda dziewczyna, nie bylo internetów, pacjentki nie byly takie obczytane, w szpitalu rzadzil lekarz i polozne.... Straszny czas. A ciąża szla tak lekko... A w ogóle witam się w 34 tygodniu, do terminu 48 dni wg belly. Pozostalo do ogarnięcia zamówienie z gemini i torba do szpitala. No i sam wybór szpitala ;] Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-11-23 o 11:27 |
|
|
|
#3965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję poduchy. Wiem ze przy maszynie w ciąży jest ciężko wysiedziec. Ja zbieram się żeby odpalić maszynę bo musze spodnie zwęzić mężowi. Nie mam weny... ostatnio szylam pokrowiec na legowisko dla psa i tez pierwszy raz wszywałam zamek jeszcze szyłam z podgumowanej kodury ... co się namęczyłam....Co do seksu. .. pierwszy trymestr był super... drugi już pomału mniej a teraz jest ciężko. ..max raz na tydzień się uda. ... wieczorami nie mam siły, plecy bolą, zgaga dokucza. .. na szczęście mąż wyrozumiały. .. mówi ze trzeba się poświęcić i jemu to nie przeszkadza. .. Choć wiem że to tez trudne dla niego. Ale przytula, całuje w czoło i mówi że damy rade Dziś zaczynam 32 tydzień. .. aż czasami nie wierzę bo brzmi juz poważnie
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-23 o 11:26 |
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły moje koszule do karmienia. W sumie są ok. Z rozmiarem tym razem trafiłam. No prawie. Ale mniejszych już nie było, bo jedna z nich mogłaby w ramionach być lekko węższa. Za to nawet naciągają się na mój brzucho obecnie i mieszczą cycki, o co się bałam
|
|
|
|
#3967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może jednak wybiorę Aventa, bo jest tańszy od Lovi
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to pamiętam, dlatego staram się tak nie marudzić. Wiem, że jeszcze ponad tydzień muszę dotrzymać, a później niech się dzieje co chce.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ciąża donoszona jest w końcu w 37t1d czy 38t1d? Bo słyszałam już tyle podejść i opinii, że nie wiem
|
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
Iola ja poprane ciuszkj mam od kilku miesięcy, a komodę kupimy dopiero jak będzie gdzie ją wstawić
wszystko poprane, poprasowane leży w miskach osłonięte ręcznikiem i jakimiś workami ![]() Dotka ja też wstaję w nocy raz, nad ranem, i to od niedawna. Casaa my też mamy wygłuszanie, w dodatku pan robotnik powiedział że to i tak nało daje :/ a słyszymy każde bieganie po schodach, krzyki, płacze, śmiechy, bo sąsiedzi mają 2 dzieci i lubią sobie pokrzyczeć :/ Lube to widzę że z karmieniem marzymy podobnie mnie też mama z babcią pocieszają że nie ma co martwić się na zapa że się nie uda.Moja mama ponoćmogła wykarmić pół oddziału, a jeszcze się nakręcała laktatorem ale poród miała paskudny - przypięta pasami do łóżka przez wszystkue fazy :/Mnie bola kosci spojenia przy chodzeniu i siedzeniu, ni ale sprzatac, chodzic wszwdzie trzeba...
|
#3971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wydaje mi się że to te przepowaidające ![]() Cytat:
Ale to ręczy, nie?
|
|
#3972 |
|
Rozeznanie
|
a czy któraś z Was brała laktator elektryczny?
kurcze ta cena kusi ![]() zastanawiałam się jeszcze na Medelą bo ma b. dobre opinie ale cena odstrasza a poza tym mam już butelki avent jak się zdecyduję na ręczny to biorę dzięki za link oto mój rogal nie pasują mi w nim dwie rzeczy i jestem zła bo wykrój był z neta więc myślałam że będzie dobry ![]() po pierwsze wydaje mi się że ta część na której ma leżeć dzidziuś jest za wąska, chyba że to rogal specjalnie przystosowany do pozycji "spod pachy" a druga rzecz chyba ta dziura w środku jest za mała nie wiem czy tak szybko po porodzie wrócę do talii osy
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co mi mama mowila to 38t0d to juz jest donoszona ciaza.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aczkolwiek też mi sie wydaje że sie nie obrócił, bo kopie mnie cały czas po biodrach a nie po żebrach No ale nie wyrokuje bo ostatnio w sumie nie zauważyłam że się odwrócił Cytat:
Co do gloryfikowania ciąży i uważania jej za błogosławiony stan, to ja raczej sie z odwrotną tendencją spotkałam, jak ktoś się mnie pyta jak się czuję i mówię ze całkiem dobrze (bo to prawda, leżeć nie muszę, jakoś funkcjonuje no więc nie jest źle, a nie mam zwyczaju narzekać) to ludzie wydają sie być zdziwieni bo chyba myślą że powinnam powiedzieć ze tragicznie
|
||
|
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A poduszka super chociaż fakt że dziurka trochę mała jak co to możesz użyć jako koło poporodowe do siedzenia
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś pytałam gin o bóle jak na okres to powiedziała ze z przeciążenia i fakt bo przesuwałam sama łóżko i podnosiłam je
mama mi to samo powiedziała ze z przeciążenia
|
|
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahnessy cena medeli mnie skutecznie zniechęca
i w ogóle na razie wolę laktator ręczny mam dylemat między lovi ręcznym a aventem ręcznym przyjdzie wypłata w piątek to wybiorę
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
I prześcieradełka przyszły. Normalnie mam dziś dzień dziecka
|
|
|
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
To dziwne ze bóle jak na okres to z przeciążenia.. Nic wczoraj nie nosiłam a wieczorem się pojawiły
także nie wiem
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też o nim myślę. Chciałam medele albo lovi elektryczny, ale cena mnie odstraszyła, na max pół roku to mi szkoda tyle dać. |
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
CZARNULA, jakie ostatecznie zamowilas?
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2015-11-23 o 12:22 |
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zastanawiałam wtedy, czy to już te straszaki, ale one chyba mocniejsze są? A u mnie to delikatne było, tzn nie tak mocne jak na @. I po nospie szybciutko się wszystko wyciszyło.---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- med prześcieradła? Od adria-moda, bo się udało wszystkie jakie potrzebowałam
|
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jakieś fotki? Coś?
![]() Cytat:
mi w ogóle najczęściej sie w nocy takie bóle zdarzająCytat:
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- viki prześcieradła jak prześcieradła fotek tu nie ma czego robić ![]() kinga za to Ty masz już wszystko i możesz spokojnie czekać Ja w piątek powiedziałam do męża, że dla jego świętego spokoju do wtorku (wizyta) muszę ogarnąć większość najważniejszych rzeczy, bo kto wie, co tam się dzieje. Także teraz mi przychodzi jedno za drugim
|
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie w żaden sposób nie na temat
czy wasi partnerzy chodzą w spodniach slim, zwężanych, rurkach czy jak to oni je tam jeszcze nazywają. Musimy mężowi kupić spodnie takie od garnituru wiecie, weszłam na strony popatrzeć co tam mniej więcej mają zanim wróci z pracy i pójdziemy na zakupy. I praktycznie nie ma "normalnych" (chociaż nie wiem co jest teraz normalne), a jak już są to może jedna czy dwie pary i dwa razy droższe od slim, fit itd. W spodniach jeans jeszcze gorzej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

W HM są same duże obwody.
na szczęście dotycza ona bardziej mnie niz Okruszka ale same wiecie najlepiej ze leki i te sprawy to zawsze dużo stresu w dwupaku. Znikamy na kilka dni, do przeczytania

za nasza sciana byla pusta kawalerka i wlasnie dzis zaczeli wiercic, kuc.... Z ukladu tego mieszkania wynika, ze lokatorzy beda mieli tam na scianie tv i najgorsze w tym wszystkim jest to, ze sciany sa tak lipne, ze u nas wszystko slychac.... Tak jakby ktos byl w naszym mieszkaniu :| wiec trzeba bedzie sciane wygluszyc 

Teraz już jest lepiej ale i tak go jeszcze trochę czuję. Mam nadzieję, że się to uspokoi.
21.06.2014r.