Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-23, 14:03   #4051
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
I nie rozumiem czemu slim = brak męskosci? Przecież nie mówimy o legginsach tylko po prostu wąskich spodniach, które do wielu sylwetek po prostu pasują. Mój TŻ akurat od pasa w dół jest wąski, za to szeroki w ramionach i klatce, jakby zaczał nosić szerokie spodnie to by dopiero wyglądał jak klaun
Slim, slimowi też nie równy, fajnie skrojone spodnie czy koszule podkreślające szczupła sylwetkę są ok, ale już spodnie które opinają nogi jak własnie leginsy to już i dla mnie brak męskości
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:07   #4052
hariett
Zadomowienie

Mojakaren ta,, przy przewracaniu się na bok też mam z tym że jak sużo odpoczywam to jest lepiej. Jak mam aktywny dzień to każdy ruch "dołem" jest bolesny

Slim to tylko krój, z tym że większość spodni na slima które np. Mój tż znajduje jest ciasne w kroczu i ma zwężane nogawki, zwykłe proste spodnie które nie będą w tyłku i pasie jak wór praktycznie się na jego długie nogi nie zdażają.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:09   #4053
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Wybacz smialosc, ale otwarty zwiazek w jakim sensie?

Ja odliczam juz te dwa tygodnie co zostaly tez na bank wszystko u ciebie bedzie ok

Moze hormony tak na Ciebie dzialaja,ze nie masz ochoty? Ha Ci powiem, ze ban na seks od 24 tygodnia dla mnie byla katorga, teraz juz sie czlowiek przyzwyczail ale i tak teskni mi sie za taka bliskoscia. Moze sprobuj Ty zaaranzowac cos, nawet jak nie masz ochoty mega mocniej? Ja kiedys mialam taki gorszy miesiac, to wlasnie sie staralam sama inicjowac i ochota sama przychodzila, trzeba bylo tylko o nia powalczyc

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Jejku, w koncu udalo mi sie nagrac fajny filmik jak brzuch sie caly rusza a mlody nozke przesuwa jak obcy ale bedzie pamiatka, w koncu wyhaczylam lobuza bo Jego radar na moj telefon skutecznie go stopowal w kopaniu:p

Otwarty w każdym. Nie zawsze tak było, ale po kilku latach związku (juz będąc po ślubie) zdecydowaliśmy się na taki krok. Jest fajnie, bo nie ma niepotrzebnej zazdrości, nieporozumień, frustracji, gdy któreś z nas woli nie iść na imprezę. Czasem fajnie jest sobie poflirtować z kimś bez chowania tego przed partnerem. Nawet muszę przyznać ze seks jest lepszy odkąd się otworzyliśmy. Oczywiście wszystko ma swoje zasady i nie ma tajemnic, ani robienia czegokolwiek wbrew partnerowi.

Zazdroszczę filmiku u mnie póki co tylko nadążam męża wołać by spojrzał a i to nie zawsze
Stary 2015-11-23, 14:10   #4054
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje, że to może być kwestia hormonów albo właśnie psychiki i nie w sensie, że Cię nie pociąga tylko podświadomie boisz się, że coś zrobisz nie tak, że może to zaszkodzi dzidziusiowi. Ja dokładnie tak jak opisujesz miałam, podczas monitoringu cyklu, to dopiero było wykończające psychicznie, seks w 4 misiącu monitorowania nie przynosił nam żadnych doznań, a wręcz był złą koniecznością. Tak, tak zła koniecznością, ale ta ciągła świadomość, że teraz nie możesz, a teraz musisz i pytania gina czy dziś był seks były straszne. Nasza podświadomość robiła swoje, nawet już sam dotyk mnie drażnił, może u Ciebie jest problem, że podświadomie się boisz nie możesz się rozluźnić. Już niedługo nam do rozwiązania zostało, potem liczę na to i wierzę, że wszystkim nam będzie jak w niebie
Nie mam własnie takiej bariery w sensie, że zrobię coś dziecku czy coś. Bo wiem, że nie zrobię. W pierwszej ciąży nasz ostatni seks wtedy był 4 godziny przed porodem. Już nawet mam gdzieś czy mam brzuch czy nie, bo można znaleźć odpowiednie dla siebie pozycje. Ja już nie wiem co jest..

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
U mnie jest podobnie. Choć chęci mam duże ale tylko rano jak się wyśpie. .. czyli męża juz nie ma. Wieczorem nie mam na nic chęci... mam wrażenie ze jestem tam tak obrzmiała, opuchnięta. .. do tego ból spojenia. .. nie sprawia mi to przyjemności. .. Choć mam potrzebę ... szybko się męczę. .. lędźwia mnie bolą i później mam zakwasy. .. jeszcze z 3 ms i mam nadzieje że będzie lepiej. Hormony odpuszczą i rzucimy się na te nasze chłopy.
Chęci na seks ja mam ciągle, lecz jak przyjdzie co do czego to nic się nie dzieje, w dodatku wiecznie sucho.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:11   #4055
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Nie mam własnie takiej bariery w sensie, że zrobię coś dziecku czy coś. Bo wiem, że nie zrobię. W pierwszej ciąży nasz ostatni seks wtedy był 4 godziny przed porodem. Już nawet mam gdzieś czy mam brzuch czy nie, bo można znaleźć odpowiednie dla siebie pozycje. Ja już nie wiem co jest..

Chęci na seks ja mam ciągle, lecz jak przyjdzie co do czego to nic się nie dzieje, w dodatku wiecznie sucho.

To ze wiecznie sucho to i mój problem. Ale ja wiem ze to hormony, wiec się nie przejmuję...

Szkoda mi Ciebie, ze tak Cie to męczy
Stary 2015-11-23, 14:12   #4056
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A poduszka super chociaż fakt że dziurka trochę mała jak co to możesz użyć jako koło poporodowe do siedzenia
haha to samo wczoraj pomyślałam
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
kiedyś pytałam gin o bóle jak na okres to powiedziała ze z przeciążenia i fakt bo przesuwałam sama łóżko i podnosiłam je mama mi to samo powiedziała ze z przeciążenia
kurcze wszyscy piszą o tych bólach jak na okres a ja nie pamiętam jak to się czuje ale może jak przyjdą to sobie przypomnę
Cytat:
Ahnessy cena medeli mnie skutecznie zniechęca i w ogóle na razie wolę laktator ręczny mam dylemat między lovi ręcznym a aventem ręcznym przyjdzie wypłata w piątek to wybiorę
Jerzyczka daj znać jak się zdecydujesz, ja się jutro skonsultuję z położną w końcu o czymś trzeba gadać...
Cytat:
Pytanie w żaden sposób nie na temat czy wasi partnerzy chodzą w spodniach slim, zwężanych, rurkach czy jak to oni je tam jeszcze nazywają. Musimy mężowi kupić spodnie takie od garnituru wiecie, weszłam na strony popatrzeć co tam mniej więcej mają zanim wróci z pracy i pójdziemy na zakupy. I praktycznie nie ma "normalnych" (chociaż nie wiem co jest teraz normalne), a jak już są to może jedna czy dwie pary i dwa razy droższe od slim, fit itd. W spodniach jeans jeszcze gorzej.
mój też nie chodzi w takich spodniach ma zbyt "rozbudowane" nogi i takie obciśnięte łydki wyglądają okropnie, czasem nawet w nie wejść nie może
my kupujemy jeansy dla TZa w c&a ten krój nazywa się straight leg
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny

Co do sexu w ciazy to krazy taki dowcip

W trakcie wizyty u ginekologa mąż pyta o sex w ciazy.

Ginekolog: No wie Pan generalnie to mozna, w pierwszym trymestrze w kazdej pozycji, w drugim na pieska, a w trzecim na wilka...

Mąż: Na wilka?!

Ginekolog: Tak, lezysz Pan kolo dziury i wyjesz

Wyslane z Lumia920.
nie słyszałam tego, świetny
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Mnie się podoba Twój rogal
dzięki Ewusia - choć nie wytrzymałam i już go wypatroszyłam i kombinuję jak by go przerobić
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Moja lista. Część rzeczy już mam w domu, więc ich tu nie ma.
BABY ONO, podkłady poporodowe, 10 sztuk
Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 90cmx60cm, 5 sztuk
Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
ETJA, Olej ze słodkich migdałów, 50ml
Bepanthen Baby Extra, maść ochronna, od urodzenia, 30g
Linomag, maść, od urodzenia, 30g
PAMPERS New Baby, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 43 sztuki
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
MEDELA, herbatka Bocianek, 50g
LANSINOH, lanolina, 10ml
WEBER, pieluchy tetrowe LUX 140g/m2, białe, 80x80cm, 10 sztuk
Zioła fix, Rumianek, 30 saszetek
CANPOL, szczotka do włosów z naturalnego włosia z grzebykiem, Newborn Baby
dzięki
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:12   #4057
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Czarnula, rumianek na co? Bo tego nie mam i zastanawiam sie czy potrzebuje a linomag to jest taki bepanthen czy cos jeszcze innego? Ja sie zastanawiam nad kremem na brodawki musteli, bo nie trzeba go zmywac a ponoc jest super. A bepanthen trzeba zmyc przed karmieniem..
Tak Rumianek na problemy brzuszkowe.

Cytat:
Slim, slimowi też nie równy, fajnie skrojone spodnie czy koszule podkreślające szczupła sylwetkę są ok, ale już spodnie które opinają nogi jak własnie leginsy to już i dla mnie brak męskości
Dokładnie

Edytowane przez czarnulax
Czas edycji: 2015-11-23 o 14:13
czarnulax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:13   #4058
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia, ale weszłam u nas na stronę zobaczyć i maja takie tylko, że w innych kolorach, zajdę może dziś zobaczę, a nóż pojawiło się coś takiego stacjonarnie.
Kinga zorientuj się czy oni zagranicę nie wysyłają. Wydaje mi się, że tak

Cytat:
U nas z seksem jest beznadziejnie Nie mam się komu wygadać w tej sprawie. Nie wiem czy to przez tą ciąże czy co, ale jest całkiem inaczej. Odkąd się kłóciliśmy nie było długo, długo seksu. Jakoś miesiąc temu postanowiliśmy spróbować i dupa. Tż może mnie całować, masować, pieścić itp. a ja kompletnie nic nie czuje. Nic mnie nie podnieca. Nigdy tak nie było. Może już tż mnie nie pociąga? Może ze mną coś jest nie tak? Już sama nie wiem. Dla mnie jest to ogromny problem, bo sex jest dla mnie bardzo ważny. Próbowaliśmy kilka razy, ale zawsze to samo jest. Tż już nawet się nie stara jak na początku, bo ja powiedział, zniechęcił się.
Zawsze jak piszecie o seksie, o przytulaniu się itp. to mam łzy w oczach
Ja myślę podobnie jak dziewczyny, że to może być wina hormonów. Poczekajcie jeszcze troszkę, może po porodzie wszystko wróci do normalności, a jeśli nie to dopiero wtedy się będziecie martwić

Cytat:
Jejku, w koncu udalo mi sie nagrac fajny filmik jak brzuch sie caly rusza a mlody nozke przesuwa jak obcy ale bedzie pamiatka, w koncu wyhaczylam lobuza bo Jego radar na moj telefon skutecznie go stopowal w kopaniu:p
Ja w sobotę nagrałam w końcu Chyba "Obcy" tak na niego wpłynął, bo udało mi się uchwycić jak caluteńki brzuch "chodzi" jakby Młody próbował się wydostać przez skórę

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:19   #4059
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm, w takim razie to hormony tak działają na razie bym sie nie martwiła, a jak po porodzie nie minie to wtedy warto zgłosić się do lekarza, a na suchość polecam żel feminum
Stary 2015-11-23, 14:19   #4060
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
O kurde to ja teraz doceniam ze mi koleżanka podarowała swoją elektryczna medele, dokupilam butelke calme tylko. Nie zdawałam sobie sprawy ze aż tyle kosztują te laktatory, jakoś tego nie rozkminialam... A jak sie sterylizuje laktator?
wg instrukcji obsługi mojego laktatora trzeba wygotować we wrzątku wszystkie części które będą mieć styczność z piersiami i z mlekiem
no więc jest trochę tego rozkręcania i kombinowania, nie wiem czy chcę to zostawiać na nie wiadomo kiedy
Cytat:
Legginsy czarne te h&m mama z rabatem wyszly 29 zl mega wygodne, sa naprawde super zdjecia nie robie bo to zwykle legginsy :p a czapeczki zamowilam do kompletu, bo mam tez dwupak body identyczny jak czapeczki a poza tym chorowalam na zwykla biala czapeczke mam z h&mu na 50 i 56 czapeczki i te na 50 wyjatkowo male mi sie trafily wiec sie ciesze
słodkie czapeczki

Cytat:

mój koszule i koszulki nosi slim fit (jest szczupły), ale na nogach woli mieć szersze spodnie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:23   #4061
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, lada moment a już 5000 postów znów będzie chyba jesteśmy największymi gadułami na poczekalni
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:32   #4062
lune1992
Zadomowienie

Wg aplikacji zostało mi 49 dni
Denerwuje mnie cellulit na udach ;/ mam nadzieje ze po ciąży zniknie
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:33   #4063
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, lada moment a już 5000 postów znów będzie chyba jesteśmy największymi gadułami na poczekalni
A watek założony 13 dni temu i jeszcze z 3- 4 dni i będzie następny.
Stary 2015-11-23, 14:34   #4064
mojakaren
Zakorzenienie

Co do braku męskości w slimach ....
[IMG][/IMG]

ja tez jestem przyzwyczajona bo mój TZ uprawia kolarstwo no i tam to się smiga w takich geterkach w dodatku z pampersem

hariett a to kłucie jest normalne? bo własnie w piątek miałam o to pytac gina... takie nieprzyjemne uczucie brr

Cytat:
nooo nadrobić wątek po 2 dniach nieobecności praktycznie niemozliwe

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:35   #4065
niepozorna
Zakorzenienie

Coraz szybciej kończymy kolejne części

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-23, 14:37   #4066
Dotka90
Zakorzenienie

O matulu, ale mi się spało
Jak zasnęłam o 11:30, tak wstałam o 13:30 I teraz nie wiem, czy serio ktoś dzwonił do drzwi, czy mi się to śniło
Ale w sumie brama zamknięta, furtka też,to nawet nie ma jak wejść

Cytat:
Dziewczyny, Bonito przysyła e-maila, że paczka wysłana ?
Tak, maila i smsa

Cytat:
Pytanie w żaden sposób nie na temat czy wasi partnerzy chodzą w spodniach slim, zwężanych, rurkach czy jak to oni je tam jeszcze nazywają. Musimy mężowi kupić spodnie takie od garnituru wiecie, weszłam na strony popatrzeć co tam mniej więcej mają zanim wróci z pracy i pójdziemy na zakupy. I praktycznie nie ma "normalnych" (chociaż nie wiem co jest teraz normalne), a jak już są to może jedna czy dwie pary i dwa razy droższe od slim, fit itd. W spodniach jeans jeszcze gorzej.
Nie, bo ma dość rozbudowane uda i w slim fit dostaje szału. Jedynie garniak ślubny z tego co pamiętam faktycznie ma slim fit, ale tam krój spodni jest inny niż w dżinsach, czy materiałowych (tu nie ma szans na żadne zwężane).

Cytat:
jak ktoś się mnie pyta jak się czuję i mówię ze całkiem dobrze (bo to prawda, leżeć nie muszę, jakoś funkcjonuje no więc nie jest źle, a nie mam zwyczaju narzekać) to ludzie wydają sie być zdziwieni bo chyba myślą że powinnam powiedzieć ze tragicznie
U mnie to samo, co kogoś spotykam i jak się czuję, ja że bardzo dobrze (no nie będę na ulicy opowiadać jaką mam zgagę a poza nią, to jest naprawdę spoko, to jest duuuże zdziwienie. I ciągle mi wszyscy mówią, że mam mały brzuch, ostatnio taka babeczka w sklepie była w szoku, że ja w styczniu rodzę, bo ona by mi dała 5-6 m-c.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
I prześcieradełka przyszły. Normalnie mam dziś dzień dziecka
Ja muszę w końcu zamówić
Ile brałaś tych prześcieradeł?

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ja też leżę obok męża i wyję szajs dobrze, że coraz bliżej koniec, pewnie akurat w marcu będziemy razem z kotami się marcować
Ja mam w marcu urodziny, to jak znalazł

Mojakaren, ja też meega dużo piję! To sobie wyobraź co bedzie przy KP Wszędzie piszą, że do kącika, w którym KP bierz butelkę wody, bo się niesamowicie chce pić. To co, po 5l będziemy pić?

Ua00, może to hormony faktycznie Ja przed ciążą miałam baardzo często ochotę, a w ciąży o wiele mniej. I nie upatruję przyczyny w tym, że mąż mnie nie pociąga, tylko po prostu widzę, że to kwestia hormonów. Ale no, od czasu do czasu coś tam działamy

Dziewczyny, a wszystkie kupujecie butelki? Bo się zastanawiam, czy kupować teraz, czy dopiero jak MM będzie potrzebne? I wtedy kupię i MM i butlę?
Bo smoczka nie kupuję, do 4 tż. położna absolutnie odradzała smoczek, więc kupimy później.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:37   #4067
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Wg aplikacji zostało mi 49 dni

Denerwuje mnie cellulit na udach ;/ mam nadzieje ze po ciąży zniknie

Mi pokazuje tyle samo dzisiaj
Cellulit też się mi pojawił Będziemy spacerować z wózkami to wszystko zniknie. Oby...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-23, 14:39   #4068
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dotka, ja kupiłam jedną butelkę tak w razie wu, nawet do odciąganego mleka. Wzięłam chicco natural feeling

High five z cellulitem na udach
Stary 2015-11-23, 14:44   #4069
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Tak, maila i smsa
Dziewczyny, a wszystkie kupujecie butelki? Bo się zastanawiam, czy kupować teraz, czy dopiero jak MM będzie potrzebne? I wtedy kupię i MM i butlę?
Bo smoczka nie kupuję, do 4 tż. położna absolutnie odradzała smoczek, więc kupimy później.
Dzięki, w takim razie czekam na e-maila.

Ja mam dwie butelki jedną mniejszą, drugą większą, własnie w razie w.
Stary 2015-11-23, 14:44   #4070
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam butelkę w zestawie z laktatorem. Myślę, że warto jedną mieć, nawet po to żeby w razie czego odciągnąć mleko i móc wyjść z domu.
Smoczków miałam nie kupować ale dostałam dwa. Tak czy tak też go nie będę dawać dziecku tak do 4-6tż

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-23, 14:45   #4071
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka, ja kupiłam jedną butelkę tak w razie wu, nawet do odciąganego mleka. Wzięłam chicco natural feeling

Tylko się zastanawiam właśnie, skoro KP, to po co mam odciągać i karmić butelką?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:48   #4072
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko się zastanawiam właśnie, skoro KP, to po co mam odciągać i karmić butelką?
W wypadku gdyby mały nie chciał z piersi, coś mu nie odpowiadało, nie umiała, złościł się czy coś w tym stylu, a nakarmić trzeba.
Stary 2015-11-23, 14:48   #4073
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie to samo, co kogoś spotykam i jak się czuję, ja że bardzo dobrze (no nie będę na ulicy opowiadać jaką mam zgagę a poza nią, to jest naprawdę spoko, to jest duuuże zdziwienie. I ciągle mi wszyscy mówią, że mam mały brzuch, ostatnio taka babeczka w sklepie była w szoku, że ja w styczniu rodzę, bo ona by mi dała 5-6 m-c.
Mnie za to od września mówią na widok mojego brzucha u pani to już chyba końcówka ciąży? "
Mimo że teraz już mi tak nie rośnie to nadal chyba adekwatnie do wieku ciąży wygladam

Cytat:
Ja mam butelki i smoczki ale sama nie kupiłam ani jednej sztuki, wszystkie dostałam więc na wszelki wypadek mam, oby na początku się nie przydały
Cytat:

Też mam cellulit, ty chyba norma

Zbieram się na wizytę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:49   #4074
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Mi pokazuje tyle samo dzisiaj
Cellulit też się mi pojawił Będziemy spacerować z wózkami to wszystko zniknie. Oby...
A na kiedy masz termin? Ja 11 stycznia.
Ale wg ostatniego USG 3 stycznia i teraz sie zastanawiam jak to sie liczy, czy termin to sie liczy ten z OM?
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:49   #4075
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka ja mam dwie małe butelki Avent, ale to dlatego, że w szkole rodzenia rozdawali.
Smoczki też mam dwa, ale tak jak Ty nie planuję używać przez pierwszy miesiąc

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:49   #4076
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Koleżanki mała urodziła się 4 września, w 36 tygodniu i do tej pory z cyca sobie tylko ciumka, bawi się, a nie potrafi się najeść. Więc koleżanka odciąga i podaje butlę, mimo że była nawet już u fizjoterapeuty, który specjalizuje się w odruchu ssania u dzieci. Więc dla niej butelki to jedyny sposób na karmienie mlekiem matki a siostra tżta znowu ma małego, któremu podaje kilka łyków wody po karmieniu, bo mały je tak łapczywie, że bez popicia wodą ulewa strasznie. Tak doradziła jej położna
Stary 2015-11-23, 14:50   #4077
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Zbieram się na wizytę
Stary 2015-11-23, 14:51   #4078
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no wiadomo, że jak KP to normalnie cyckiem, ale jak się zdarzy, że będziesz musiała wyjść i zostawić np. męża z dzieckiem to wtedy odciągniesz do butli i będziesz miała spokojną głowę Nie będziesz się stresować czy zdążysz wrócić na następne karmienie czy nie Tak myślę przynajmniej, że po to mi się może taka jedna butelka na początku przydać.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-23, 14:53   #4079
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale wg ostatniego USG 3 stycznia i teraz sie zastanawiam jak to sie liczy, czy termin to sie liczy ten z OM?
teraz na termin z USG nie powinno się patrzeć, bo każde dziecko rośnie w swoim tempie. Podobno najdokładniejszy termin jest ten z usg z 12-13 tygodnia ciąży
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka ja mam dwie małe butelki Avent, ale to dlatego, że w szkole rodzenia rozdawali.
Smoczki też mam dwa, ale tak jak Ty nie planuję używać przez pierwszy miesiąc
Własnie szwagierka jak była jeszcze z małym w szpitalu to podała smoczek, bo małego nawet położne nie mogły uspokoić. A że nie miała swojego, to do tej pory ma taki czerwony szpitalny a położna przyszła w środku nocy zrezygnowana z krzykiem "Musi mieć pani smoczek"

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Nie no wiadomo, że jak KP to normalnie cyckiem, ale jak się zdarzy, że będziesz musiała wyjść i zostawić np. męża z dzieckiem to wtedy odciągniesz do butli i będziesz miała spokojną głowę Nie będziesz się stresować czy zdążysz wrócić na następne karmienie czy nie Tak myślę przynajmniej, że po to mi się może taka jedna butelka na początku przydać.
dokładnie tak
Stary 2015-11-23, 14:56   #4080
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to w ogóle mam w cały świat. Wg miesiączki termin mi wychodzi na 30.12, ale z pierwszego USG mam na 12.01 i tego się trzymam. Chociaż na ostatnim USG wyszedł termin na 01.01, bo Młody spory jest więc w końcu nie wiem jak to jest. W któryś termin się może wstrzele

Cytat:
Koleżanki mała urodziła się 4 września, w 36 tygodniu i do tej pory z cyca sobie tylko ciumka, bawi się, a nie potrafi się najeść. Więc koleżanka odciąga i podaje butlę, mimo że była nawet już u fizjoterapeuty, który specjalizuje się w odruchu ssania u dzieci. Więc dla niej butelki to jedyny sposób na karmienie mlekiem matki a siostra tżta znowu ma małego, któremu podaje kilka łyków wody po karmieniu, bo mały je tak łapczywie, że bez popicia wodą ulewa strasznie. Tak doradziła jej położna

Na to podawanie wody bym nie wpadła. Tak czy tak butelki mam. Jak będzie potrzebna to będę miała w pogotowiu, a jak nie to później będę używać

Prostujemy zą
bki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości