Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-23, 11:03   #3961
ahnessy
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
ahnessy jak na kompie będę.

Która zamawiała już staniki do karmienia? Wrzucicie linki?
Mój plan upadł W HM są same duże obwody.
OK Czarnula dzięki, będę wdzięczna
Casa, Niezdara, Dotka, Lune gratulacje

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
Dzień dobry, dziewczyny prosze o kciuki bo walczymy z problemami natury zdrowotnej na szczęście dotycza ona bardziej mnie niz Okruszka ale same wiecie najlepiej ze leki i te sprawy to zawsze dużo stresu w dwupaku. Znikamy na kilka dni, do przeczytania
życzymy wam duzo zdrowia zyczcie nam tego samego
zdrówka
Co do ciąży podpisuję się rękami i nogami że z tym stanem błogosławionym to trochę przesadzili, wiadomo jest to cud jak się pomyśli że autonomiczna istotka rozrabia w moim brzuchu, że sobie tam żyje teraz i rośnie a niedługo będzie z nami ale to co niejedna kobieta musi przecierpieć to jej. Zazdroszczę tym co to ponoć nawet nie zauważają swojego stanu odmiennego i żyją jak na codzień.
Jeśli chodzi o karmienie to mam nadzieję że się uda, moja mama wykarmiła 3 dzieci więc może i ja dam radę - choć przeraża mnie kondycja biustu po tym wysiłku (egoistka ze mnie) Planuję do 6 mc tylko pierś a później jak zaczniemy wprowadzać normalne jedzonko to powoli ograniczę cyca tylko do nocy bo raczej nie będzie mi się chciało biegać do kuchni ale ogólnie nie chcę karmić dłużej niż rok a co z tego wyjdzie pokaże rzeczywistość

Wykończyłam się wczoraj tym nieszczęsnym rogalem a na dodatek nie wyszedł tak jak chciałam ale już nic z tym nie będę robić bo to za dużo pracy jak na ten etap. Brzuch mi przy tej maszynie tak stwardniał że musiałam zazyć nospe i iść do łóżka
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 11:09   #3962
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Aros
ja zamawiałam w południe i o 15 już miałam smsa ze paczka wysłana i na drugi dzień była

mój TŻ jest na razie podekscytowany możliwością udziału w porodzie i mam nadzieję ze zapał mu nie przejdzie

ja też trzymam kciuki za współwizytujące

zdrówka

też tak mam

albo np wychodzę z domu (przed wyjściem idę do wc 2 razy ), przejdę 200 m i już mi się znowu chce

a w nocy w staję 2-4 razy, w zależności od tego czy dobrze śpię. Jak nocka kiepska to częściej wstaję bo coś trzeba robić jak mam mocny sen to te 2 razy tylko zaliczam (ale 2 razy muszą być )

Co do KP to ja bym chciała min to 6 miesięcy, jak zalecają, a później się zobaczy aczkolwiek nie mam żadnych oporów żeby np do roku dokarmiać Moja mama mnie prawie w ogóle nie karmiła bo nie miała pokarmu, martwię się ze może też tak u mnie być....

Wizyta o 15, już sie nie mogę doczekać, sprawdzimy jak tam mój akrobata czy sie odwrócił czy nadal główkę w górze trzyma
o Ewusia daj znać czy się obrócił, bo my jesteśmy w takiej samej sytuacji z tymi nieobracającymi się małymi łobuziakami dziś czkawkę czułam mega wysoko, a kopał mnie w nocy w dole, więc raczej się nie obrócił.. moim zdaniem już ma za mało miejsce na taki piruet..
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Moja mama gdy rodziła 1 dziecko 4.5kg cc pierwsza dobe miala bardzo malo pokarmu a dzieciak chciał jesc wiec jej kolezanka z sali której dziecko mało jadło, dawała mu cyca
Moja mama wrocila do domu, nie rozbujała laktacji tylko dała mu mm i teraz mi wmawia ze ona wcale nie miala pokarmu.
Potem urodzila jeszcze 3 dzieci (w odstepie 2 lata) i tez mm, wydaje mi sie ze miala za duzo na głowie i nie dała rady kp
Potem urodzila sie moja siostra, ja mialam wtedy 10 lat i pamietam ze miala pokarm bo jej lecialo i wkładała pieluche do stanika a mimo to karmiła mm. Teraz mi mowi ze ona wcale nie miala pokarmu i ja na pewno tez nie będę mieć jak ona. Wkurza ją że chce bardzo kp i nie zrobie tak jak ona I powiedziała ze jej zdaniem i moich siostr karmienie jest obrzydliwe
Dobrze ze mieszkamy od siebie 200km dalej
Naprawdę uważają, że obrzydliwe? Mi się to wydaje takie jakieś pełne miłości
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość

zdrówka
Co do ciąży podpisuję się rękami i nogami że z tym stanem błogosławionym to trochę przesadzili, wiadomo jest to cud jak się pomyśli że autonomiczna istotka rozrabia w moim brzuchu, że sobie tam żyje teraz i rośnie a niedługo będzie z nami ale to co niejedna kobieta musi przecierpieć to jej. Zazdroszczę tym co to ponoć nawet nie zauważają swojego stanu odmiennego i żyją jak na codzień.
Jeśli chodzi o karmienie to mam nadzieję że się uda, moja mama wykarmiła 3 dzieci więc może i ja dam radę - choć przeraża mnie kondycja biustu po tym wysiłku (egoistka ze mnie) Planuję do 6 mc tylko pierś a później jak zaczniemy wprowadzać normalne jedzonko to powoli ograniczę cyca tylko do nocy bo raczej nie będzie mi się chciało biegać do kuchni ale ogólnie nie chcę karmić dłużej niż rok a co z tego wyjdzie pokaże rzeczywistość

Wykończyłam się wczoraj tym nieszczęsnym rogalem a na dodatek nie wyszedł tak jak chciałam ale już nic z tym nie będę robić bo to za dużo pracy jak na ten etap. Brzuch mi przy tej maszynie tak stwardniał że musiałam zazyć nospe i iść do łóżka
poka rogala!
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 11:21   #3963
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

Juz TZtowi przekazalam zle wiesci..... Do remontu dochodzi nam sypialnia za nasza sciana byla pusta kawalerka i wlasnie dzis zaczeli wiercic, kuc.... Z ukladu tego mieszkania wynika, ze lokatorzy beda mieli tam na scianie tv i najgorsze w tym wszystkim jest to, ze sciany sa tak lipne, ze u nas wszystko slychac.... Tak jakby ktos byl w naszym mieszkaniu :| wiec trzeba bedzie sciane wygluszyc Uroki nowych blokow

Wyslane z Lumia920.
eh, ale niefart.. dobrze że TŻ potrafi sam dużo zrobić

Dziewczyny, polecałyście chyba laktator Avent, prawda ?
HubiWorld ma go sporo takńszy niż Gemini jakby któraś szukała:
http://allegro.pl/avent-laktator-nat...735455990.html
Stary 2015-11-23, 11:23   #3964
Eleo765
Zadomowienie

A ja dziewczyny reprezentuje te trochę inna strone, inne podejście do przechodzenia ciąży. Nie wiem czy to dlatego, że staraliśmy się 2,5 roku i w końcu zrobiliśmy ivf, w związku z czym każdym dniem i aspektem ciąży ciesze się tak, że az go celebruję wręcz. Czy też może dlatego że identycznie jak kiedyś moja mama przechodzę ciążę naprawdę bezproblemowo i po prostu nic mi nie dokucza. Zdaje sobie sprawę, że to błogosławieństwo a nie normalność, że wiele dziewczyn w ciąży naprawdę cierpi. I bardzo współczuję, bo widzę ze to może być naprawdę wspanialy czas dla kobiety.

A juz porod mama moja miala masakryczny, wszystko co w prlowskim szpitalu moglo pojsc zle, poszło, blizne po cesarce ma od pępka do samego wzgorka lonowego i jej opowieści o tym przez wiele lat skutecznie odstreczaly mnie od myśli o macierzyństwie.
A po cc lezala w szpitalu 2 tygodnie z niegojaca sie rana (bo ja zaszyli nicmi które powinny byly juz leżeć w śmietniku, o czym jej dr powiedział duzo pozniej) i nikt nie podpowiedział ze trzeba podtrzymywac laktacje. Także padły slawetne w tamtych czasach słowa "nie ma pani pokarmu" i na tym się skończyło karmienie mnie piersia...

Widzę dziś ze zmarnowano tak dobrze zapowiadająca sie młoda mame - fatalnym podejściem do pacjentki, olewatorstwem, brakiem wiedzy. Minęły 32 lata a mnie sie wciąż chce płakać jak myślę o tym jak mame potraktowano. A wiecie, mloda dziewczyna, nie bylo internetów, pacjentki nie byly takie obczytane, w szpitalu rzadzil lekarz i polozne.... Straszny czas. A ciąża szla tak lekko...

A w ogóle witam się w 34 tygodniu, do terminu 48 dni wg belly. Pozostalo do ogarnięcia zamówienie z gemini i torba do szpitala. No i sam wybór szpitala ;]

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2015-11-23 o 11:27
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 11:24   #3965
86ewula
Rozeznanie

Cytat:

zdrówka

Mam to samo podejście. Chce karmić pół roku a później tylko przejść na nocne karmienie. Chciałabym aby mąż mógł też nabierać więzi z dzieckiem karmiąc później butelką abym mogła spokojnie wrócić do pracy w lutym przyszłego roku. Żeby mu dzieć nie płakał ze chce mamy cycy

Gratuluję poduchy. Wiem ze przy maszynie w ciąży jest ciężko wysiedziec. Ja zbieram się żeby odpalić maszynę bo musze spodnie zwęzić mężowi. Nie mam weny... ostatnio szylam pokrowiec na legowisko dla psa i tez pierwszy raz wszywałam zamek jeszcze szyłam z podgumowanej kodury ... co się namęczyłam....

Co do seksu. .. pierwszy trymestr był super... drugi już pomału mniej a teraz jest ciężko. ..max raz na tydzień się uda. ... wieczorami nie mam siły, plecy bolą, zgaga dokucza. .. na szczęście mąż wyrozumiały. .. mówi ze trzeba się poświęcić i jemu to nie przeszkadza. .. Choć wiem że to tez trudne dla niego. Ale przytula, całuje w czoło i mówi że damy rade

Dziś zaczynam 32 tydzień. .. aż czasami nie wierzę bo brzmi juz poważnie

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-11-23 o 11:26
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 11:34   #3966
czarnulax
Zakorzenienie

Przyszły moje koszule do karmienia. W sumie są ok. Z rozmiarem tym razem trafiłam. No prawie. Ale mniejszych już nie było, bo jedna z nich mogłaby w ramionach być lekko węższa. Za to nawet naciągają się na mój brzucho obecnie i mieszczą cycki, o co się bałam
Stary 2015-11-23, 11:37   #3967
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
eh, ale niefart.. dobrze że TŻ potrafi sam dużo zrobić

Dziewczyny, polecałyście chyba laktator Avent, prawda ?
HubiWorld ma go sporo takńszy niż Gemini jakby któraś szukała:
http://allegro.pl/avent-laktator-nat...735455990.html
ale mega cena
może jednak wybiorę Aventa, bo jest tańszy od Lovi
Stary 2015-11-23, 11:55   #3968
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
hehe podejrzewam że ostatecznie u mnie też sie tak skończy...

Bidulo to wszystko dla dobra dziecia pamiętaj
Ja to pamiętam, dlatego staram się tak nie marudzić. Wiem, że jeszcze ponad tydzień muszę dotrzymać, a później niech się dzieje co chce.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 11:56   #3969
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dziewczyny a ciąża donoszona jest w końcu w 37t1d czy 38t1d? Bo słyszałam już tyle podejść i opinii, że nie wiem
Stary 2015-11-23, 11:58   #3970
hariett
Zadomowienie

Iola ja poprane ciuszkj mam od kilku miesięcy, a komodę kupimy dopiero jak będzie gdzie ją wstawić wszystko poprane, poprasowane leży w miskach osłonięte ręcznikiem i jakimiś workami

Dotka ja też wstaję w nocy raz, nad ranem, i to od niedawna.

Casaa my też mamy wygłuszanie, w dodatku pan robotnik powiedział że to i tak nało daje :/ a słyszymy każde bieganie po schodach, krzyki, płacze, śmiechy, bo sąsiedzi mają 2 dzieci i lubią sobie pokrzyczeć :/

Lube to widzę że z karmieniem marzymy podobnie mnie też mama z babcią pocieszają że nie ma co martwić się na zapa że się nie uda.
Moja mama ponoćmogła wykarmić pół oddziału, a jeszcze się nakręcała laktatorem ale poród miała paskudny - przypięta pasami do łóżka przez wszystkue fazy :/

Mnie bola kosci spojenia przy chodzeniu i siedzeniu, ni ale sprzatac, chodzic wszwdzie trzeba...

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 12:03   #3971
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
m to strzał w dziesiątkę. Lepsze ukrwienie to ja mam ale w dziąsłach Już się nie mogę doczekać kiedy będziemy mogli znowu poszaleć bez dziecka w brzuchu... Bo teraz to można poszaleć, że ho ho. Max dwie pozycje są przez nas praktykowane i trwa to przynajmniej dwa razy krócej niż przed ciążą. Nie wiem kto wymyśla takie bzdury ale powinien za to oberwać
U nas też max 2 pozycje ale w sumie to jedna, w dodatku moja ulubiona odpada - nic nie czuje /boli mnie w niej także ogólnie zgadzam się z Tobą

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dla tych co lubią sówki

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Co do kp to ja bym chciała do 2r.ż., ale zobaczę jak wyjdzie. Mm chciałabym uniknąć bo dla mnie to dobrze skomponowana, ale jednak chemia, choć jak nie będzie wyjścia to jasne, wybiorę mm. Z tym że po 9 miesiącach wracam na uczelnię, więc obawiam się że to może być koniec mojego kp.
E tam, u mnie w pracy były dziewczyny które karmiły dzieci i nie hamowało im to laktacji, po prostu karmiły rano (przed pracą) i potem 1-2 razy po powrocie, ew. ściągały jeszcze laktatorem w pracy także nie martw się na zapas
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
W nocy mi się mega brzuch napinał i aż bolał tak jak na okres. Nie wiem o co chodzi Teraz już jest lepiej ale i tak go jeszcze trochę czuję. Mam nadzieję, że się to uspokoi.
Też mam czasem takie bóle jak na okres wydaje mi się że to te przepowaidające
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
A ja dziewczyny reprezentuje te trochę inna strone, inne podejście do przechodzenia ciąży. Nie wiem czy to dlatego, że staraliśmy się 2,5 roku i w końcu zrobiliśmy ivf, w związku z czym każdym dniem i aspektem ciąży ciesze się tak, że az go celebruję wręcz. Czy też może dlatego że identycznie jak kiedyś moja mama przechodzę ciążę naprawdę bezproblemowo i po prostu nic mi nie dokucza. Zdaje sobie sprawę, że to błogosławieństwo a nie normalność, że wiele dziewczyn w ciąży naprawdę cierpi. I bardzo współczuję, bo widzę ze to może być naprawdę wspanialy czas dla kobiety.

A juz porod mama moja miala masakryczny, wszystko co w prlowskim szpitalu moglo pojsc zle, poszło, blizne po cesarce ma od pępka do samego wzgorka lonowego i jej opowieści o tym przez wiele lat skutecznie odstreczaly mnie od myśli o macierzyństwie.
A po cc lezala w szpitalu 2 tygodnie z niegojaca sie rana (bo ja zaszyli nicmi które powinny byly juz leżeć w śmietniku, o czym jej dr powiedział duzo pozniej) i nikt nie podpowiedział ze trzeba podtrzymywac laktacje. Także padły slawetne w tamtych czasach słowa "nie ma pani pokarmu" i na tym się skończyło karmienie mnie piersia...

Widzę dziś ze zmarnowano tak dobrze zapowiadająca sie młoda mame - fatalnym podejściem do pacjentki, olewatorstwem, brakiem wiedzy. Minęły 32 lata a mnie sie wciąż chce płakać jak myślę o tym jak mame potraktowano. A wiecie, mloda dziewczyna, nie bylo internetów, pacjentki nie byly takie obczytane, w szpitalu rzadzil lekarz i polozne.... Straszny czas. A ciąża szla tak lekko...

A w ogóle witam się w 34 tygodniu, do terminu 48 dni wg belly. Pozostalo do ogarnięcia zamówienie z gemini i torba do szpitala. No i sam wybór szpitala ;]
Współczucia dla Twojej mamy, mam nadzieję ze żadna z nas nie zostanie w taki sposób potraktowana, bo to zupełnie niepotrzebna trauma
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
ale mega cena
może jednak wybiorę Aventa, bo jest tańszy od Lovi
Ale to ręczy, nie?
Stary 2015-11-23, 12:04   #3972
ahnessy
Rozeznanie

a czy któraś z Was brała laktator elektryczny?
kurcze ta cena kusi
zastanawiałam się jeszcze na Medelą bo ma b. dobre opinie ale cena odstrasza a poza tym mam już butelki avent
jak się zdecyduję na ręczny to biorę dzięki za link

oto mój rogal nie pasują mi w nim dwie rzeczy i jestem zła bo wykrój był z neta więc myślałam że będzie dobry
po pierwsze wydaje mi się że ta część na której ma leżeć dzidziuś jest za wąska, chyba że to rogal specjalnie przystosowany do pozycji "spod pachy" a druga rzecz chyba ta dziura w środku jest za mała nie wiem czy tak szybko po porodzie wrócę do talii osy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151123_113825.jpg (72,2 KB, 17 załadowań)
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 12:07   #3973
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Dziewczyny a ciąża donoszona jest w końcu w 37t1d czy 38t1d? Bo słyszałam już tyle podejść i opinii, że nie wiem
Z tego co mi mama mowila to 38t0d to juz jest donoszona ciaza.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-23, 12:08   #3974
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
o Ewusia daj znać czy się obrócił, bo my jesteśmy w takiej samej sytuacji z tymi nieobracającymi się małymi łobuziakami dziś czkawkę czułam mega wysoko, a kopał mnie w nocy w dole, więc raczej się nie obrócił.. moim zdaniem już ma za mało miejsce na taki piruet..
dam znać
aczkolwiek też mi sie wydaje że sie nie obrócił, bo kopie mnie cały czas po biodrach a nie po żebrach
No ale nie wyrokuje bo ostatnio w sumie nie zauważyłam że się odwrócił
Cytat:
wg Bellybestfriend w 37t0d, ale pewnie teorii jest milion, tak samo jak z tym kiedy zaczyna sie który trymestr i który miesiąc

Co do gloryfikowania ciąży i uważania jej za błogosławiony stan, to ja raczej sie z odwrotną tendencją spotkałam, jak ktoś się mnie pyta jak się czuję i mówię ze całkiem dobrze (bo to prawda, leżeć nie muszę, jakoś funkcjonuje no więc nie jest źle, a nie mam zwyczaju narzekać) to ludzie wydają sie być zdziwieni bo chyba myślą że powinnam powiedzieć ze tragicznie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 12:09   #3975
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co kojarzę z SR to 37t1d
Cytat:
a czy któraś z Was brała laktator elektryczny?
kurcze ta cena kusi
zastanawiałam się jeszcze na Medelą bo ma b. dobre opinie ale cena odstrasza a poza tym mam już butelki avent
jak się zdecyduję na ręczny to biorę dzięki za link

oto mój rogal nie pasują mi w nim dwie rzeczy i jestem zła bo wykrój był z neta więc myślałam że będzie dobry
po pierwsze wydaje mi się że ta część na której ma leżeć dzidziuś jest za wąska, chyba że to rogal specjalnie przystosowany do pozycji "spod pachy" a druga rzecz chyba ta dziura w środku jest za mała nie wiem czy tak szybko po porodzie wrócę do talii osy
Ja będę brać elektryczny Canpolu (ok.160 zł), ponoć tak samo dobry jak Medela Mini Electric
A poduszka super chociaż fakt że dziurka trochę mała jak co to możesz użyć jako koło poporodowe do siedzenia
Stary 2015-11-23, 12:09   #3976
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

kiedyś pytałam gin o bóle jak na okres to powiedziała ze z przeciążenia i fakt bo przesuwałam sama łóżko i podnosiłam je mama mi to samo powiedziała ze z przeciążenia
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 12:11   #3977
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Ahnessy cena medeli mnie skutecznie zniechęca i w ogóle na razie wolę laktator ręczny mam dylemat między lovi ręcznym a aventem ręcznym przyjdzie wypłata w piątek to wybiorę
Stary 2015-11-23, 12:11   #3978
czarnulax
Zakorzenienie

I prześcieradełka przyszły. Normalnie mam dziś dzień dziecka
Stary 2015-11-23, 12:15   #3979
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
uwielbiam takie dni
moja paczka ma być między 13 a 14
Stary 2015-11-23, 12:17   #3980
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

To dziwne ze bóle jak na okres to z przeciążenia.. Nic wczoraj nie nosiłam a wieczorem się pojawiły także nie wiem
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 12:18   #3981
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Z tego co mi mama mowila to 38t0d to juz jest donoszona ciaza.
dlatego mi CC lekarz umówił wstępnie na 38t3d, powiedział, że nie ma możliwości o tydzień wcześniej, bo ktoś może zarzucić niedonoszoną ciążę w stosunku do terminu z pierwszego usg. Jestem ciekawa, czy dotrwam, W końcu usg połówkowe pokazywało, że dzieć jest tydzień do przodu prawie z rozwojem

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 12:18   #3982
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co ja wszędzie czytałam, to skończony 37 tydzień, czyli 37t0d to ciąża donoszona.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja będę brać elektryczny Canpolu (ok.160 zł), ponoć tak samo dobry jak Medela Mini Electric
Ja też o nim myślę. Chciałam medele albo lovi elektryczny, ale cena mnie odstraszyła, na max pół roku to mi szkoda tyle dać.
Stary 2015-11-23, 12:18   #3983
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

CZARNULA, jakie ostatecznie zamowilas?

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 12:21   #3984
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
dlatego mi CC lekarz umówił wstępnie na 38t3d, powiedział, że nie ma możliwości o tydzień wcześniej, bo ktoś może zarzucić niedonoszoną ciążę w stosunku do terminu z pierwszego usg. Jestem ciekawa, czy dotrwam, W końcu usg połówkowe pokazywało, że dzieć jest tydzień do przodu prawie z rozwojem
Mnie tez w szpitalu liczyli, ze jestem w 34tc jak mialam np 34t2d jak wychodzilam. Tak samo lekarz mi powiedzial, ze najlepiej bedzie jak skoncze 36t0d zeby urodzic, tak bez obaw.

Edytowane przez malwi89
Czas edycji: 2015-11-23 o 12:22
Stary 2015-11-23, 12:24   #3985
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
To dziwne ze bóle jak na okres to z przeciążenia.. Nic wczoraj nie nosiłam a wieczorem się pojawiły także nie wiem
Może i komuś one z przeciążenia się pojawiają, ale ... mnie się już też takie zdarzyły i raczej się nie przeciążyłam, bo jakbym zaczęła robić coś przeciążającego, to obawiam się, że bym na porodówce skończyła przy moich problemach Też się zastanawiałam wtedy, czy to już te straszaki, ale one chyba mocniejsze są? A u mnie to delikatne było, tzn nie tak mocne jak na @. I po nospie szybciutko się wszystko wyciszyło.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

med prześcieradła? Od adria-moda, bo się udało wszystkie jakie potrzebowałam
Stary 2015-11-23, 12:24   #3986
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Może i komuś one z przeciążenia się pojawiają, ale ... mnie się już też takie zdarzyły i raczej się nie przeciążyłam, bo jakbym zaczęła robić coś przeciążającego, to obawiam się, że bym na porodówce skończyła przy moich problemach Też się zastanawiałam wtedy, czy to już te straszaki, ale one chyba mocniejsze są? A u mnie to delikatne było, tzn nie tak mocne jak na @. I po nospie szybciutko się wszystko wyciszyło.
U mnie byly one regularne i szyjka mi sie skracala, wiec jesli sa takie raz na jakis czas, to looz, ale jak pojawiaja sie co pol godziny i skraca sie ich czas pomiedzy jednym i drugim, a bole sie nasilaja, to jest duze prawdopodobienstwo, ze powoli sie zaczyna.

Stary 2015-11-23, 12:24   #3987
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Jakieś fotki? Coś?
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No właśnie ja też sie jakoś szczególnie nie przeciążałam wczoraj mi w ogóle najczęściej sie w nocy takie bóle zdarzają
Cytat:
Ja też o nim myślę. Chciałam medele albo lovi elektryczny, ale cena mnie odstraszyła, na max pół roku to mi szkoda tyle dać.
No medela ma kosmiczne ceny jak dla mnie zwłaszcza że nie wiadomo na jak długo i na ile się przyda to ustrojstwo
Stary 2015-11-23, 12:25   #3988
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nie mam takich dni teraz cieszę się tym co wy zamawiacie

Dziewczyny, Bonito przysyła e-maila, że paczka wysłana ?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 12:30   #3989
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
U mnie byly one regularne i szyjka mi sie skracala, wiec jesli sa takie raz na jakis czas, to looz, ale jak pojawiaja sie co pol godziny i skraca sie ich czas pomiedzy jednym i drugim, a bole sie nasilaja, to jest duze prawdopodobienstwo, ze powoli sie zaczyna.
To prawda, bo na to mnie mój gin uczulał

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

viki prześcieradła jak prześcieradła fotek tu nie ma czego robić
kinga za to Ty masz już wszystko i możesz spokojnie czekać Ja w piątek powiedziałam do męża, że dla jego świętego spokoju do wtorku (wizyta) muszę ogarnąć większość najważniejszych rzeczy, bo kto wie, co tam się dzieje. Także teraz mi przychodzi jedno za drugim
Stary 2015-11-23, 12:34   #3990
kinga1701
Zakorzenienie

Pytanie w żaden sposób nie na temat czy wasi partnerzy chodzą w spodniach slim, zwężanych, rurkach czy jak to oni je tam jeszcze nazywają. Musimy mężowi kupić spodnie takie od garnituru wiecie, weszłam na strony popatrzeć co tam mniej więcej mają zanim wróci z pracy i pójdziemy na zakupy. I praktycznie nie ma "normalnych" (chociaż nie wiem co jest teraz normalne), a jak już są to może jedna czy dwie pary i dwa razy droższe od slim, fit itd. W spodniach jeans jeszcze gorzej.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości