Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-23, 12:55   #3481
verrerie
Rozeznanie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Normalnie cisnienie mi od razu skoczylo. W przyszlym tygodniu skontaktujemy sie z prawnikiem zeby napisal odwolanie. Chce zeby pismo wyszlo z kancelarii. Normalnie ten kraj mnie rozwala

Najpierw trzymaja czlowieka bez pieniedzy tyle miesiecy a potem TO. Jak bedzie trzeba pojde do sadu, chociaz idiotyczne wydaje mi sie bo co mam udowadniac ze nie jestem wielbladem? No na to wychodzi..

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 12:57   #3482
caro_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Pisalam juz kiedys o tym, ze zus wstrzymal mi wyplate zasilku chorobowego od lipca bo uznali ze moje zatrudnienie jest niejasne (umowe podpisalam 1 marca a w lipcu poszlam na zwolnienie z powodu zagrozonej ciazy).
Dzisiaj dostalam decyzje, ze ZUS obniza mi pensje o 900zl prawie do najnizszej krajowej bo moje wynagrodzenie godzi w dobro publiczne. Krotko mowiac uwazaja ze szef za duzo mi placi...

Czy ktoras z was doswiadczyla czegos podobnego? Jakas kpina. Bedziemy sie odwolywac, ale rece mi opadly, bo to brzmi jak kiepski zart.
Ja pierwszy raz słyszę o czymś takim szok a zusem mam trochę do czynienia w pracy. Pisz odwołanie Ale to wydłuży cały proces i tak źle i tak niedobrze.

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-23, 12:59   #3483
fjolek
Zadomowienie

ten łosoś super pomysl jest to cos lekkiego skoro maja takie zoladki buhaha wspolczuje ci ja sie tez bym wkurzyla jakby mi tz nieznajomych nazapraszal pod koniec ciazy
Stary 2015-11-23, 12:59   #3484
Smerfetka1990
Raczkowanie

Cytat:
Pisalam juz kiedys o tym, ze zus wstrzymal mi wyplate zasilku chorobowego od lipca bo uznali ze moje zatrudnienie jest niejasne (umowe podpisalam 1 marca a w lipcu poszlam na zwolnienie z powodu zagrozonej ciazy).
Dzisiaj dostalam decyzje, ze ZUS obniza mi pensje o 900zl prawie do najnizszej krajowej bo moje wynagrodzenie godzi w dobro publiczne. Krotko mowiac uwazaja ze szef za duzo mi placi...

Czy ktoras z was doswiadczyla czegos podobnego? Jakas kpina. Bedziemy sie odwolywac, ale rece mi opadly, bo to brzmi jak kiepski zart.
Odwołuj się! Bo to rzeczywiście kpina...
Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 13:02   #3485
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:

Hej verrerie, czyli już masz decyzję i zaczną Ci jakieś pieniądze wypłacać? No masakra, że obniżają. Możesz się jeszcze jakoś odwołać do tego pisma?
Dzisiaj wychodzisz do domu? Ustawili Ci dobre leczenie? takie żebyś dała radę w domu?

Bonku to jutro mi napisz czy wstałaś bo wtedy może i ja się zgramolę, a pościel taka cieplutka a podusia taka mięciutka

Wczoraj mój dzidek takie harce wyprawiał, że aż przez sukienkę się brzuch odkształcał, czuję, że będzie coraz weselej na razie mnie cieszy każdy ruch dupelelka

mira to ja więcej pomysłów nie mam a może pójdziecie do restauracji i szef kuchni coś Wam poleci?

Abii84 śliczna chatka Ci wyszła właśnie taką bym chciała zrobić

Smerfetka trochę hardkor ta depilacja no ale czego się nie robi żeby być pięknym hehe ja sobie depiluję ręce i tam już w ogóle bólu nie czuję( nie że mam jakieś strasznie owłosione, ale włoski są ciemne i wolę takie gładkie ręce). Nogi kiedyś próbowałam no to boli strasznie i boję się teraz żeby jakiś skurczy nie dostać. Już zaczęłam zapuszczać nawet kupiłam sobie krem Emla znieczulający i miałam przystąpić do dzieła ale po drodze wyszła ciąża i już chyba kremu Emla bym nie mogła użyć więc zrezygnowałam.
Stary 2015-11-23, 13:04   #3486
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Normalnie cisnienie mi od razu skoczylo. W przyszlym tygodniu skontaktujemy sie z prawnikiem zeby napisal odwolanie. Chce zeby pismo wyszlo z kancelarii. Normalnie ten kraj mnie rozwala

Najpierw trzymaja czlowieka bez pieniedzy tyle miesiecy a potem TO. Jak bedzie trzeba pojde do sadu, chociaz idiotyczne wydaje mi sie bo co mam udowadniac ze nie jestem wielbladem? No na to wychodzi..
Taak. Przecież Zus wie lepiej. Czytałam trochę i powiem Ci że to nagminna praktyka jeśli ktoś ma więcej niż najniższa. Faktyczne odwołanie wydłuży ci wszystko a i nerwów napsuje bo będziesz musiała udowodnić czemu tyle masz zarabiać. Chore to wszystko.Jeśli sobie radzicie finansowo to idź na wojnę z nimi ja dalej czekam w niewiedzy bo coś odpisać nie chcą :-\
Stary 2015-11-23, 13:05   #3487
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
już sklejona i prawie ozdobiona, jeszcze muszę gdzieniegdzie lukrem przejechać i może zdecyduję się na posypkę dookoła okien/drzwi ? zobaczę, póki co wygląda jak na zdj poniżej :P
nie wiem jakim cudem ominęłam ten post wcześniej

Super Ci wyszła ta chatka
Stary 2015-11-23, 13:07   #3488
Smerfetka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
masakra!! wszyscy maja zarabiac najnizszą jak decydują sie na dziecko? po prostu szok.. niech wezmą się za te panienki co firmy zakładają pod ciąże tylko jak ktoś jest normalnie zatrudniony, nie ze komuś żałuje ale wtedy by to było uzasadnione..
Już się wzięli... ale w taki sposób że ustawa która weszła, uderza we wszystkie przedsiębiorcze kobiety i jest potwornie niesprawiedliwa co do zatrudnionych na etacie (którzy też kombinują)
Ogólnie rzecz biorąc ja prowadząc swoją firmę, płacąc preferencyjny zus i zatrudniając pracownika dostałabym całe 17 zł macierzyńskiego gdybyśmy nie wywalczyły w ostatnim momencie wprowadzenia poprawek do ustawy...
Natomiast za prawdziwych naciągaczy się nasze cudowne Państwo nie bierze tylko za tych uczciwych szaraczków! My ciężarne powinnyśmy się trzymać razem bez względu na to czy na etacie czy na samozatrudnieniu. Bo ci co oszukują i tak i tak wyjdą na swoje. Albo zakładając firmę albo się fikcyjnie zatrudniając na duże pieniądze ;(
Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 13:07   #3489
misia880
Zakorzenienie

taaa najlepiej niech nam dzadza po 500 zł na l4 - przecież do starcza i tak nic nie robimy tylko na l4 siedzimy w domu
nasz kochany kraj

ja dziś robie krem serowy na obiad pojechałam do lidla - 2 naklejki mi wpadły

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 13:11   #3490
moooniaaaa
Zakorzenienie

Abii84
Mega ta chatka!

Fasolka
Mieliśmy dwa swoje kubraki, które nam nie wyszły, a w zanadrzu skarpetę i nożyce bo miałam w międzyczasie wyciąć. Ale babki powiedziały, żeby im zostawić, one zrobią to raz dwa czekoladki im za to dałam że się musiały z tżtową skarpetą dziurawą bawić hehe

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Hej, dzis o 5:20 podłączyli sąsiadce ze szpitalnego łóżka ktg tak głośno ze jaj jej dzidziuś sie kręcił to moj aż podskakiwał od tego hałasu.juz po obchodzie, odstawiona insulina 2 dzien, wyniki niezłe wiec dzis jeszcze usg i obserwacja a jutro do domku włączają mi magnez bo ręce zaczęły drętwiec podczas snu. Ależ sie ciesze na to wyjście
Super, że Cię wypuszczają

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
O kurcze masz takie słabe żyłki, czy jakaś praktykantka Ci to robi?
Mi ostatnio 2x młoda pielęgniarka pobierała krew i zawsze super. A te starsze - siniaki na dwa tygodnie :/

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Hej Kobietki! Nie udzielam się chwilowo ale jestem na bieżąco co tam u Was będzie mnie mniej w tym tygodniu bo chcę troszkę posprzątać tak generalnie, póki jeszcze brzuszek mi pozwala na to
A Ty nie miałaś leżeć i odpoczywać?

Cytat:

Chyba sobie jaja robią? co za dziady. Boże spaliłabym chyba ten cały zus.

Jeszcze bardziej się wystraszyłam bo ja w tym roku dostałam dwie podwyżki, w tym jedną będac już w ciąży :/
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 13:19   #3491
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Verrerie odwołuj się. Boże jakie chamstwo. Nie wiem jak ten zus może być taki podly

Sowa, popatrz jak wygląda prawdziwy obiad w szpitalu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151123_131017.jpg (83,8 KB, 38 załadowań)
Stary 2015-11-23, 13:23   #3492
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Fasolka
Mieliśmy dwa swoje kubraki, które nam nie wyszły, a w zanadrzu skarpetę i nożyce bo miałam w międzyczasie wyciąć. Ale babki powiedziały, żeby im zostawić, one zrobią to raz dwa czekoladki im za to dałam że się musiały z tżtową skarpetą dziurawą bawić hehe
to super, że już po. To kitek teraz ma super kubrak nie pogada
Niech sobie leży i dochodzi do siebie
Stary 2015-11-23, 13:27   #3493
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz słyszę o czymś takim szok a zusem mam trochę do czynienia w pracy. Pisz odwołanie Ale to wydłuży cały proces i tak źle i tak niedobrze.

z tymi zusami i sadami to nie jest taka łatwa sprawa.. moja siostra w listopadzie 2013 poszła na chorobowe bo była w szpitalu z plamieniem i miala zalecenia od lekarzy zeby sie oszczedzac i urodzila w sierpniu 2014, dzisiaj mamy listopad 2015 a ona nadal bez kasy niezasadnie! była rozprawa w listopadzie i kolejna w marcu masakra :/

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Już się wzięli... ale w taki sposób że ustawa która weszła, uderza we wszystkie przedsiębiorcze kobiety i jest potwornie niesprawiedliwa co do zatrudnionych na etacie (którzy też kombinują)
Ogólnie rzecz biorąc ja prowadząc swoją firmę, płacąc preferencyjny zus i zatrudniając pracownika dostałabym całe 17 zł macierzyńskiego gdybyśmy nie wywalczyły w ostatnim momencie wprowadzenia poprawek do ustawy...
Natomiast za prawdziwych naciągaczy się nasze cudowne Państwo nie bierze tylko za tych uczciwych szaraczków! My ciężarne powinnyśmy się trzymać razem bez względu na to czy na etacie czy na samozatrudnieniu. Bo ci co oszukują i tak i tak wyjdą na swoje. Albo zakładając firmę albo się fikcyjnie zatrudniając na duże pieniądze ;(
tak tak ja pisze o oszustkach nie o tych co rzeczywiscie mają swoje firmy, widzialam tą akcje w tv matki z dzieciakami na rękach w wozkach musialy walczyc o swoje prawa masakra!
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 13:29   #3494
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Verrerie odwołuj się. Boże jakie chamstwo. Nie wiem jak ten zus może być taki podly

omg...

Stary 2015-11-23, 13:31   #3495
caro_83
Raczkowanie

ZUS to dziwna instytucja- chyba nie mają co robić w tym oddziale i na siłę szukają dziury w całym. Ale to prawda takie batalie mogą się ciągnąć latami.

Stary 2015-11-23, 13:33   #3496
fjolek
Zadomowienie

mamy chory kraj dobrze ze dla syryjczykow beda zasilki i mieszkania
Stary 2015-11-23, 13:39   #3497
Bonku
Wtajemniczenie

Fasolka dam Ci znać na pewno chciałabym pojsc jutro bo na hetmańskiej bardziej mi sie podoba
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 13:40   #3498
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Owszem umie gotowac ale przydaloby sie jakos pokazac a w wykwintnych daniach to juz u mnie kiepskawo Ratunkuuuu
Na przekąskę podałabym pierogi z jakimś delikatnym farszem np. szpinak+feta? Danie główne łosoś+pieczone ziemniaczki+sałata, a na deser może jakiś sernik z bajerem?

Cytat:
Dzisiaj dostalam decyzje, ze ZUS obniza mi pensje o 900zl prawie do najnizszej krajowej bo moje wynagrodzenie godzi w dobro publiczne.
Co za idioci! Może tak by się zabrać za ich pensje?! One to dopiero godzą w dobro publiczne!!! Jeśli Cię na to stać i prawnik będzie widział dużą szansę na wygraną to walcz.

Cytat:
już sklejona i prawie ozdobiona
Przepiękna!!!! Może zrobię taką na kiermasz świąteczny? Myślisz, że nadawałaby się?
Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Ja już się nauczyłam w takich sytuacjach wyciągać z mózgu wtyczkę z napisem "wstyd"
Myślałam, że po porodzie na dobre pozbyłam się wstydu ale to jednak przekracza moje granice
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Mi ostatnio 2x młoda pielęgniarka pobierała krew i zawsze super. A te starsze - siniaki na dwa tygodnie :/
Mam na dzieję, że przy porodzie nie trafię na młodą dziunię co tylko mi ciśnienie będzie podnosiła!
Stary 2015-11-23, 13:41   #3499
milenujdka
Wtajemniczenie

Verrerie-dobrze, że zdecydowałaś się na to odwołanie
Smerfetka-z tą depilacją to gorzej niż na wizycie u lekarza. Chyba będę w domu nadal jechać depilatorem ;-) jednak to nie na moje nerwy i wstyd.Poza tym nie mam zaufanej kosmetyczki, więc z tego względu też odpada.
Jak będę na kompie to obejrzę zdjęcia chatki
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 13:54   #3500
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Kalina gdzie mieszkasz ze taki snieg u Was?

Mamuśki które już rodziły stosowałyście pas poporodowy? Polecacie czy nie?
Nie miałam bo czytałam że może wyrządzić więcej szkody niż pożytku. Ginekolog musi się na niego zgodzić, nie można tak samodzielnie go chcieć tzn nie powinno się samemu o tym decydować

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 13:56   #3501
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Nie miałam bo czytałam że może wyrządzić więcej szkody niż pożytku. Ginekolog musi się na niego zgodzić, nie można tak samodzielnie go chcieć tzn nie powinno się samemu o tym decydować
mnie położna mówiła, że można używać. Koleżance jej położna nawet po cesarce mówiła żeby zakładac i ma teraz piękny płaski brzuszek. Ja nie wiem ile w tym prawdy ile nie/ bede o to pytać mojej połoznej

Stary 2015-11-23, 13:57   #3502
_emma
Zakorzenienie

Zrobiłam dziś inwentaryzację w lekarstwach i kosmetykach, zostały dokumenty i ubrania. Uwielbiam przeprowadzki, uwielbiam wyrzucać niepotrzebne rzeczy coraz bardziej przekonuję się, że dobrze robimy. Teraz wszystko sobie spokojnie popakuję(kuchnia, letnie ciuchy, zabawki), posprzątam obecne mieszkanie żeby zostawić je w nienagannym stanie, a później na spokojnie posprzątam nowy dom i powoli będę tam wnosiła wyposażenie. W ten sposób dam radę to zrobić na finiszu ciąży bo bałam się tego jak to pogodzę żeby na hura pakować, sprzątać na dwa fronty i wypakowywać ten cały majdan

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-11-23 o 14:30
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:05   #3503
monicca1989
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj u diabetologa. Tż nie mógł zostać więc musiałam zabrać synka na wizytę. On uwielbia lekarzy. Od momentu wejścia do gabinetu prowadził rozmowę z Panią diabetolog poprosił o przepisanie syropku, porozmawiali na temat jego ust, opowiedział jak kawałek skórki sobie oderwał. Zapytał czy go zbada, przypomniałam mu że to ja jestem na wizycie a nie on więc kazał mi się położyć, żeby mnie Pani zbadała. A ma 2,5 roku Pani była w szoku z jego gadatliwości.

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Hej. Witam się.zaraz szykuje dzieciaki do przedszkola.
Trzydziescidwa widzę, że szpitalny klimat nie sprzyja spaniu. co do krwiaków, sińców i badań... Brrr. W pierwszej ciąży w szpitalu przez tydzień dzień w dzień pobierali mi krew do badań. Pod koniec tygodnia miałam takie krwiaki na rękach, że z nogi mi pobierali krew.
Przy pierwszym porodzie, miałam wenflon w jednej ręce potem w drugiej a na końcu na dłoni

Cytat:
Ja tez prawdopodobnie jutro pójdę do domu jeśli skurcze nie powrócą. Mam serdecznie dość. Dziś kroplowka poszła mi centralnie pod skórę, kolejne wklucie do wywalenia i juz nie pozwoliłam sobie założyć kolejnego na jeden zastrzyk. Chrzanic to. Kroplowki mi już odstawili i jeśli skurcze nie wrócą to wreszcie wyspie się jutro we własnym łóżku. Na dowód wrzucam wam kolejna fotkę w stylu "pamiątki ze szpitala"
Jej.. nieciekawie to wygląda.

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a u nas dzisiaj tak:

Mój syn był by przeszczęśliwy, rano u nas troszkę padało ale wszystko od razu zniknęło.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja mysle ze tak. Muśisz sie zorientowac.
W moim ubezpieczeniu jest 90 zl za dzien. Wiec 3 dni = 3 stowki prawie.
ILE TO UBRANEK
Pewnie zależy od ubezpieczenia ale w moim jest za pobyt w szpitalu powyżej 3 dni.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:10   #3504
sowa2806
Rozeznanie

Cytat:

Ok juz nie narzekam więcej, choć kopytek nie zjem jeszcze przez najbliższe 3 miesiące...ale na szczęście dzis był moj ostatni obiad. (Ps moze wojewódzki szpital ma większy budżet na racje żywieniowe bo u nas dzis kalafiorowa, ziemniaki +roladka ze szpinakiem+ fasolka szparagowa+jogurt naturalny i jabłko na dodatek)
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:21   #3505
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
już sklejona i prawie ozdobiona, jeszcze muszę gdzieniegdzie lukrem przejechać i może zdecyduję się na posypkę dookoła okien/drzwi ? zobaczę, póki co wygląda jak na zdj poniżej :P
Piękna ta chatka.

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
też nigdy nie byłam nad morzem (w Pl) ani w Zakopanem. Ba, nawet naszej stolicy jeszcze nie zdążyłam odwiedzić
Spokojnie, wdech i wydech
Też nie byłam nigdy nad morzem ale za to w Zakopanem 3 i na pewno jeszcze nie raz pojedziemy

Cytat:

W głowie się nie mieści!
Odwołuj się ! Trzymamy kciuki.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:24   #3506
kallina_2014
Wtajemniczenie

Sowa to u Ciebie wypas jeżeli chodzi o jedzenie!
Stary 2015-11-23, 14:28   #3507
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u diabetologa. Tż nie mógł zostać więc musiałam zabrać synka na wizytę. On uwielbia lekarzy. Od momentu wejścia do gabinetu prowadził rozmowę z Panią diabetolog poprosił o przepisanie syropku, porozmawiali na temat jego ust, opowiedział jak kawałek skórki sobie oderwał. Zapytał czy go zbada, przypomniałam mu że to ja jestem na wizycie a nie on więc kazał mi się położyć, żeby mnie Pani zbadała. A ma 2,5 roku Pani była w szoku z jego gadatliwości.
niezly agent z Twojego synka
może lekarzem zostanie kiedyś
Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Ok juz nie narzekam więcej, choć kopytek nie zjem jeszcze przez najbliższe 3 miesiące...ale na szczęście dzis był moj ostatni obiad. (Ps moze wojewódzki szpital ma większy budżet na racje żywieniowe bo u nas dzis kalafiorowa, ziemniaki +roladka ze szpinakiem+ fasolka szparagowa+jogurt naturalny i jabłko na dodatek)
Ty to jak w hotelu masz żywienie a nie w szpitalu

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Też nie byłam nigdy nad morzem ale za to w Zakopanem 3 i na pewno jeszcze nie raz pojedziemy
mnie mąż obiecał kiedyś zabrać
ale póki co miłością moją są Bieszczady
Stary 2015-11-23, 14:29   #3508
marta1986222
Zakorzenienie

Hej zaraz jadę po corcie ale wpadlam na chwilę.

Verreire z tym zusem to jakąś paranoja.
Uważaj na siebie w domku.

Emma też lubię wyrzucać niepotrzebne rzeczy.

Smerfetka uwielbiam depilacje pasta cukrową, mnie o wiele mniej boli niż woskiem.

32 Trzymaj się kochana,biedna jesteś z tymi żyłami.

Ja też w tym tygodniu planuje większe porzadki także może być mnie mniej,

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:30   #3509
marta1986222
Zakorzenienie

Abi super chatka

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 14:30   #3510
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
kupiłam sobie krem Emla znieczulający i miałam przystąpić do dzieła ale po drodze wyszła ciąża i już chyba kremu Emla bym nie mogła użyć więc zrezygnowałam.
Emla jest na lidocainie. U mnie lidocaina powoduje bardzo silne reakcje alergiczne z anafilaktycznymi włącznie, więc od samej nazwy ciary mnie przeszły po plecach

Monicca1989 ja przy pierwszym porodzie przed cesarką miałam założony jeden wenflon na nadgarstku, a w czasie cesarki założyli mi jeszcze dwa żeby leki dodatkowe wpuszczać.Też skończyłam z trzema
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości