|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
jeśli nie to bierze się z OM, jeśli sie różnią znacznie to bardziej wiarygodny jest z pierwszego usg prenatalnego (tego w 12 tygodniu) Cytat:
![]() ![]() U mnie też ok wszystko Maluszek znów akrobacje poczynił i jest ułożony główkowo Szyjka 3 cm, zamknięta. Z tym ze Mały już waży 2,5 kg no i lekarz powiedział ze ze względu na jego wagę + moją cukrzycę nadal wskazania do cc nie możemy wykluczyć, no ale będziemy to na bieżąco monitorować.Następna wizyta 10 grudnia |
||
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, macie tez tak że przed tymi comiesięcznymi wizytami jest taki lekki niepokój czy wszystko będzie ok? Ja tak trochę mam, bo zawsze sobie myślę że kurcze miesiac nikt tam nie zaglądał moze sie coś zmieniło a ja o tym nie wiem głupie troche
|
|
#4113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurczę to jak ja cukrzycowa to tez jest większe prawdopodobieństwo do cesarki? :/ Ja mam laktator elektryczny z canpolu, odkupiony za 50 zł, niewiele używany. I tu ogromny szacunek dla firmy Canpol! Otóż były dwie pożółkłe części, nawet po sterylizacji. Napisałam do firmy maila czy mają do kupienia części wymienne. Pani mi odpisała ze niestety nie mają ale mogą mi wysłać je. I dostałam zupełnie za darmo, nawet przesyłki kuriera nie opłacałam
|
|
|
#4114 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dostałam dwie butelki na Mamo to ja więc nic nie kupuje więcej. Chciałabym pokarmić z pół roku, zresztą zobaczymy jak nam będzie to szło. Wczoraj za to dostałam wykład, żebym nie dała sobie wmówić używania smoczka, bo smoczek to ZŁUOOOOO ![]() Eh ludzie mnie coraz bardziej zadziwiają. Jeszcze mam dostać stare butelki po rocznym dziecku no nie trafia do człowieka, że stać mnie jeszcze żeby mojemu dziecku kupić butelkę i nie chcę takich prezentów.Za to zabawki chętnie wezmę, ale tego to nie oferują ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() 2,5 kg to już słuszna waga oby z porodem ułożyło się po Twojej myśli |
||
|
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
Co do butelek to mam jedną nuk i drugą lovi i 4 (!) smoczki.. Wszystko z SR i warsztatów dla mam :p sama nie wiem co będę używać. Na warsztatach mówili żeby dopajać wodą od 3 tygodnia ale teraz to juz nie wiem..
|
|
#4116 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia super! Moj bedzie mial trudniej fiknac, bo wlasnie w tym czasie co Twoj fiknal na glowke, moj przekrecil sie na pupke.. Ale jest nadzieja, bo to wierciuszek jest
Viki, ja mam stresa przed kazda wizyta, nawet jak glupie wyniki krwi odbieram. Teraz to juz w ogole jak na szpilkach, bo chcialabym wiedziec czy sie przekrecil glowka czy nie, bo nie wiem na co sie nastawiac i mnie to stresuje strasznie i Ewusia, piekna waga malego super ze wszystko ok
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusiaaa wspaniałe wieści
zuken to niedobrze czekasz jeszcze z wizytą u lekarza?Ewusia jaki duży dzieć! Najważniejsze, że wszystko w porządku
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
Kogielmogiel, tez dostalam uzywana butle Aventu ale sie brzydze:p
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magdusia pięknie Ci Maleństwo rośnie Dobrze, że szyjka dluga i trzyma (chciałabym mieć taką długą, normalnie zazdroszcze )
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Smoczki - zuuuuooooo, butelki - zuuuuuooooo, a jak naprawdę już będę bezradna i nie będę widziała żadnej nadziei to będę miała te rady w pupie. Zresztą - my byliśmy wychowywane wg innych zasad, i żyjemy, dzisiaj są inne i też jakoś idzie. A same położne mają różne poglądy.
Gratulacje wizyt, ja byłam w sobotę i swojego gina ale usg mam jutro. I zawsze przed wizytami się stracham czy wszystko ok.
|
#4121 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a remont bardzo powoli, obawiam się że jednak pierwsze tygodnie życia Olivia spędzi w innym mieszkaniu ![]() a no i jak czytam o seksie to płakać mi się chce, nie wiem jak to możliwe że z cudownego życia seksualnego w ciągu dwóch miesięcy przeistoczyliśmy się w parę w której ja mam mnóstwo ochoty a on nawet nie staje na wysokości zadania, jeśli po porodzie będzie identyznie to zmuszę go do wizyty u lekarza
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||||
|
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
Kogiel ja od teściowej dostałam jakieś używane przez jej wnuka butelki, cały worek, wraz ze smoczkami
zostawiłam ze dwie, szklane, bo ładne, ale prwnie i tak ich nie użyję A najlepsze jest to że tż by zostawił wszystko, a smoczki po prostu wyparzył i już... Ale wywaliłam, bez przesady! Smoczki i butelki używane kolekcjonować ![]() Magdusia duży, kochany berbeć
|
#4123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój tż ostatnio powiedział ze seks w ciąży to jakby w psychice faceta cos wbrew naturze, bo skoro dzieć w brzuchu to facet już zrobił co miał zrobić :p
|
|
|
#4124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a teraz to już niczym się nie martwię
|
|||
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak pójdę za tydzień to już zwrócę uwagę na wagę, bo teraz mi sie zapomniało, powiedział w normie to ok w normie ale ile nie wiem. Pewnie podobnie jak Twój, bo pamiętam, że podobną wagę cały czas chłopcy mieli.. magda dopiszesz i mi wizyty, bo spojrzałam z kim teraz będę wizytować, a moich brak 03.12 i 16.12 .A jutro idę do diabetologa, ciekawe co powie tym razem na moje przekroczenia i mam mieć ten test krwi z kilku miesięcy nie pamiętam jak się nazywa, ciekawe co na nim wyjdzie. |
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu tylko przeszkadza brzuch w tym, że się nie może na mnie położyć wygodnie, bo dzidziuś go skopie
ale to tylko parę pozycji ![]() Pracuje do piątku
|
|
|
|
#4127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze wiedzieć że nie tylko ja tak mam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- A i umawiam się właśnie na sesję "brzuszkową" foto
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już dopisuję Coś jeszcze komuś? ![]() Oby było dobrze
|
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia super, że z Maluchem wszystko okej no i leży główkowo
Cytat:
|
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
teraz Cię czeka szukanie inspiracji, a dzień przed sesją "Boże w co ja się ubiorę :mur" |
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
tak koniec
Może czasem w grudniu, ale to na parę godzin jak będzie chciała sobie wyskoczyć na zakupy czy coś.. Coś czuję że piątek skończy się mega płaczem w domu
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie 04.12 będzie
jeszcze dogaduję godzinę ![]() Cytat:
bo bym chciała też fotki takie z tiulami coś jak w załączniku ale też jakieś takie beczne itp i muszę sie spytać fotografki czy ona moze ma jakieś a jak nie to jakie kupić itp
|
|
#4137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że będę miała własnego dzidziusia, ale jednak człowiek się przywiązuje mimo, że miał ochotę czasem wyskoczyć z balkonu.. I wiem, że tak musi być tylko, że już? Co ja będę w domu robić cały grudzień? Tż ze mną zeświruje! ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() Ja myślałam o takich w domu zrobić samemu przed samym porodem we dwoje już ale to zobaczymy jeszcze jak będzie
|
||
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Magda będzie dobrze, nie obejrzysz się a będziesz tak zajęta swoim maleństwem ze nie będziesz mieć czasu już na nic. Listopada juz końcówka, grudzień szybko zleci.
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
magda przyzwyczaisz się do nowej sytuacji, na początku jest najtrudniej, a potem zobaczysz jak wciągną Cię obowiązki domowe + święta, ani się obejrzysz jak nadejdzie styczeń
![]() viki super, że będzie sesja brzuszkowa Ja się muszę umówić, żeby mi TZ fotki pocykał może w weekend się uda
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
Viki ja też jakoś butelek się nie boję, no ale większość już była nieco zużyta :/ Po szklanych używanie nie widać w razie czegoś, a bez przesady, butelki nie kosztują majątku.
W ogóle! Panowie od gzejników jak przyszli tak skończyli dzisiaj i ten punkt mamy odhaczony teraz przyszedł pan od "ogółu" i będą myśleć co z drzwiami niestety na sr diś jadę sama (i pewnie na resztę też będę ) ale tż wrócił z pracy półżywy i postanowił zostać w domu bo i tak by nic z zajęć nie wyniósł.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

jeśli nie to bierze się z OM, jeśli sie różnią znacznie to bardziej wiarygodny jest z pierwszego usg prenatalnego (tego w 12 tygodniu) 

Szyjka 3 cm, zamknięta. Z tym ze Mały już waży 2,5 kg
no i lekarz powiedział ze ze względu na jego wagę + moją cukrzycę nadal wskazania do cc nie możemy wykluczyć, no ale będziemy to na bieżąco monitorować.
głupie troche
21.06.2014r.
no nie trafia do człowieka, że stać mnie jeszcze żeby mojemu dziecku kupić butelkę i nie chcę takich prezentów.
czekasz jeszcze z wizytą u lekarza?