|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Cytat:
Ja tez sie pytam, co to jest seks my nadal ban![]() Cytat:
Gratki tygodnia i miesiaca! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzis miedzy 13 a 14 przyjda moje legginsy z hmu i czapeczki ![]() Ale jestem nieprzytomna, sikalam w nocy chyba z 7 razy.. Milego dnia Wam, gratuluje wszystkim tygodni i mocne kciuki za wszystkie wizytujace
|
|||||
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, ja i tak sądzę, że części tych ciuszków nie założę pewnie ani razu, bo zwyczajnie nie zdążę. No bo skoro mam ich tak dużo, a przecież jeszcze pewnie coś dostaniemy, no a pralkę w domu mam, więc raczej ciężko tyle 'przerobić'
![]() Jak dostałaś lek w szpitalu, to nie był właśnie rotawirus Bo na rota to tylko dieta + uzupełnianie płynów.---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- A właśnie, co do sikania, to miałam Wam pisać, bo tak narzekacie na to, a ja wstaję max 1x w nocy, a czasem nawet wcale ![]() I ten 1x wstaję tylko wtedy jak przed spaniem jeszcze do późna coś piję. Dziwne, że w dzien to tak nie działa Wysikam się u siebie i np. do mamy ledwo dojeżdżam, bo lecę do łazienki, bo mam wrażenie,że zaraz mi pęcherz pęknie. Po czym idę, a tam 3 kropelki
|
|
|
|
#3933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo luuudzie co to seks? Odkad Tz wrocil z Anglii to mozna policzyc na palcach jednej reki ile razy sie kochalismy, pozniej byl szpital i ban do dzisiaj :-( szkoda mi go, a najgorsze jest to, ze sie kurde nakrecamy sami, siedzac przed tv i wychodzi samo z siebie, a tu
Co do KP chce jak najdluzej, ale czy w ogole bede umiala i Wojtus sie nauczy, to inna sprawa. Co do dolegliwosci ciazowych, przez dlugi czas mi nic nie bylo, tylko te napiecia macicy, teraz to caly czas boli :-( kluje mnie w pochwie i wiem, niestety, ze moze to byc efekt skracania sie szyjki. Spac tez nie moge, ale to wiedzialam i tym. Noo i dziala na mnie jak plachta na byka haslo "ciaza to nie choroba". Russi ![]() Chyba KASIA pisala, podziwiam Cie dziewczyno, ze jeszcze pracujesz i w ogole masz sile na wszystko. Powodzenia na wizytach i gratulacje nowych tygodni. Uff chyba wszystko, chociaz pewnie zapomnialam o polowie :-P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
widziałam wczoraj w Tesco śpiworek na 68 cm za 52zl. ile takie roczne dziecko może mieć cm |
|
|
|
#3936 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Chyba rożnie... Mój chrześniak ma dwa latka i nosi 86/92, a z kolei koleżanki syn niecałe 5 miesięcy i nosi już koło 80...ale wiadomo ze rozmiarówki tez rożnie wypadają.
Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2015-11-23 o 09:57 |
|
|
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie w Tesco widziałam wczoraj takie śliczne czapeczki
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam tak w drugim trymestrze, a potem sie jakoś uspokoiło. No i przy zapaleniach pęcherza, ale to juz inna kwestia :p
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze to lipa kupic taki spiwór na 2 miesiace
|
|
|
|
#3942 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
można to pod menopauze podciągnąć![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Pracuję pracuję ale sił coraz mniej niestety...Myślę że 2 tygodnie jeszcze się uda...tak do 36-37 tyg max. 3 mam kciuki za wizyty...ja dziś do kliniki zobaczymy na kiedy termin mi ustalą i czy będzie wszystko ok, bo też pewnie badają |
|||
|
|
|
#3943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W dużo 80 jeszcze się mieści, ale to od rozmiarówki też zależy, a 68 to tak 3-6 msc.
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-11-23 o 10:17 |
|
|
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ja dodatkowo po prostu sikam cały czas, mam wrażenie, że mi się siki nie kończą, to nie tylko kropelki ![]() Jejku musimy dziś opony w aucie na zimówki zmienić, bo zima nas zaskoczyła jak co roku szron wszędzie, skrobanie auta
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za gratki
![]() Kciuki tez trzymam za wszystkie badania i wizyty ![]() Juz TZtowi przekazalam zle wiesci..... Do remontu dochodzi nam sypialnia za nasza sciana byla pusta kawalerka i wlasnie dzis zaczeli wiercic, kuc.... Z ukladu tego mieszkania wynika, ze lokatorzy beda mieli tam na scianie tv i najgorsze w tym wszystkim jest to, ze sciany sa tak lipne, ze u nas wszystko slychac.... Tak jakby ktos byl w naszym mieszkaniu :| wiec trzeba bedzie sciane wygluszyc Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pech to pech.. |
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
No pech.... Chociaz lepiej, ze teraz jak i my rozpoczelismy remont niz w momencie jak Franek juz bedzie na swiecie... Bo nie wyobrazam sobie remontu z takim malenstwem
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
A my witamy sie w 34 tc
Spać nie mogłam bo mały miał czkawkę. Jak chcialam spać na lewym boku to mnie tam kopał, a jak na prawy to tam sie przewracał i wierzgał nogami. Ja jakos w ciązy nie mam zbyt duzo dolegliwości, na seks też nie narzekam Dajemy radę ![]() Na początku były lekkie mdłości po śniadaniu, czasem zgaga. Jedyny minus to była ta rwa kulszowa przez 18 dni. No i myślałam ze troche przytyje w ciąży a tu tylko brzuch rośnie i jest mi mega ciężko chodzić. Spacery to dla mnie jakiś maraton ![]() Czuje sie jak taka kula albo ten gruby Kot w butach ze Shreka2 I ogólnie brak mi aktywności, jestem taka zastygnięta. Miałam w planach chodzic na basen w ciaży. Niby mam blisko ale bym już nie wróciła po pływaniu ![]() I chciałabym bardzo karmić nawet do 2 lat. Mówię do męża ciekawe czy mi się uda, teraz w sumie mam pokarm hehe tylko pewnie ciężka sprawa, jak nie to mm czego nie chce. A mąż mówi: myslisz że kobiety w Afryce sie nad tym zastanawiają czy uda im się karmić? jak sie chce i musi to sie karmi haha ale mi dowalił tekstem
Edytowane przez lune1992 Czas edycji: 2015-11-23 o 10:32 |
|
|
|
#3950 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przejmuj się u mnie remont w żółwim tempie idzie...ale mąż się stara
![]() jeszcze ma niecały miesiąc więc zobaczymy czy ogarnie![]() ![]() Opony czas najwyższy zmienić kochana;d mnie w tym roku zima nie zaskoczyła bo w swojej czarnuli w sobotę pojechałam wymienić, gorzej z dwoma pozostałymi ale to już niech się ukochany martwi
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lune - tz ma rację w sumie... Ale w Afryce nawet jeśli nie masz mleka to oddajesz kobiecie która ma tego mleka za dużo i tak sie dzieci karmi Casaa - współczuję ale lepiej teraz niż później jak mały będzie ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ja opony mam zmienione od dwoch czy trzech tygodni A mój tz w sobotę w końcu skończył ta ścianę w sypialni
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
A ja będę pracować do porodu
|
|
|
|
#3953 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zamawiałam w południe i o 15 już miałam smsa ze paczka wysłana i na drugi dzień była Cytat:
![]() ja też trzymam kciuki za współwizytujące Cytat:
Cytat:
![]() albo np wychodzę z domu (przed wyjściem idę do wc 2 razy ), przejdę 200 m i już mi się znowu chce a w nocy w staję 2-4 razy, w zależności od tego czy dobrze śpię. Jak nocka kiepska to częściej wstaję bo coś trzeba robić jak mam mocny sen to te 2 razy tylko zaliczam (ale 2 razy muszą być ) Cytat:
Co do KP to ja bym chciała min to 6 miesięcy, jak zalecają, a później się zobaczy aczkolwiek nie mam żadnych oporów żeby np do roku dokarmiać Moja mama mnie prawie w ogóle nie karmiła bo nie miała pokarmu, martwię się ze może też tak u mnie być.... Wizyta o 15, już sie nie mogę doczekać, sprawdzimy jak tam mój akrobata czy sie odwrócił czy nadal główkę w górze trzyma
|
|||||
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z moim TZtem wygralam los na loterii, bo on potrafi bardzo duzo sam zrobic, a co najwazniejsze robi bardzo dokladnie, a jest programista co by wskazywalo, ze poza klepaniem w klawiature jest niezyciowy:P meble kuchenne, szafy i zabudowy to sami robilismy
wyliczamy i skladamy. Teraz juz oczywiscie ja mu nie pomoge ale duchowo go wspieram Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Nas też zima nie zaskoczyła, bo opony zmienione
Ale u nas śniegu nie ma, za to dziś solidna warstwa lodu na samochodach. Casa współczuję, ale tak jak mówisz, lepiej, że to wyszło już teraz. |
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Casa
współczuję, ale lepiej teraz niż w przyszłym roku.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2015-11-23 o 10:51 |
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziś!
Ale pospałam...pierwsza noc od tygodnia nawet przespana i to do 10! Hehe. Dziś usg nie mogę się doczekać.Fajne tematy poruszyłyście. Ja zanim się dowiedziałam że jestem w ciąży to zaczęłam zawalać pracę w domu (pisanie dr i raportów technicznych dla projektów na politechnice) poprzez spanie od 13 do 17 codziennie! I koszmarne migreny. Senność przeszła po 2xh miesiącach, migreny ustąpiły w 6stym... Najgorszy okres, bo w 3cim rozpoczęłam nową pracę. Walczyłam dzielnie z bólami glowy każdego dnia, ale na L4 odeszlam dość szybko bo juz pod koniec drugiego miesiąca pracy, czyli pod koniec czwartego mc. Chwilę po tym jak ustąpiły migreny zaczęły się szpitale. Trwają do teraz razem z banem na sex ![]() Jak mi ktoś powie że ciąża to czas naszej wewnętrznej antylopy to upiekę żywcem na wolnym ogniu. Ech. A seks, nawet na poczatku byl malo przyjemny bo sucho, bo krótko jakoś z wyczerpania nieznanego. Do dupy taki interes. A i to nawet kiepski pomysł
|
|
|
|
#3958 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama gdy rodziła 1 dziecko 4.5kg cc pierwsza dobe miala bardzo malo pokarmu a dzieciak chciał jesc wiec jej kolezanka z sali której dziecko mało jadło, dawała mu cyca
Moja mama wrocila do domu, nie rozbujała laktacji tylko dała mu mm i teraz mi wmawia ze ona wcale nie miala pokarmu. Potem urodzila jeszcze 3 dzieci (w odstepie 2 lata) i tez mm, wydaje mi sie ze miala za duzo na głowie i nie dała rady kp Potem urodzila sie moja siostra, ja mialam wtedy 10 lat i pamietam ze miala pokarm bo jej lecialo i wkładała pieluche do stanika a mimo to karmiła mm. Teraz mi mowi ze ona wcale nie miala pokarmu i ja na pewno tez nie będę mieć jak ona. Wkurza ją że chce bardzo kp i nie zrobie tak jak ona I powiedziała ze jej zdaniem i moich siostr karmienie jest obrzydliwe ![]() Dobrze ze mieszkamy od siebie 200km dalej |
|
|
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
hehe podejrzewam że ostatecznie u mnie też sie tak skończy...
Cytat:
Bidulo |
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
russiandoll zdrówka życzę
Gratuluję nowych tygodni. Trzymam kciuki za wizyty i wyniki dzisiejszych badań. Casa czyli jeszcze więcej remontu was czeka, ale tak jak mówisz lepiej teraz niż jak mały będzie. Dziękuję za polecenie księgarni wczoraj już zamówiłam z Bonito, chciałam szybko, żeby mąż mógł przywieźć jak pojedzie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

my nadal ban
dzis 31tydz zaczynam, czyli 8 mc
za dobre wyniki
na szczęście dotycza ona bardziej mnie niz Okruszka ale same wiecie najlepiej ze leki i te sprawy to zawsze dużo stresu w dwupaku. Znikamy na kilka dni, do przeczytania
Teraz już jest lepiej ale i tak go jeszcze trochę czuję. Mam nadzieję, że się to uspokoi.

Bo na rota to tylko dieta + uzupełnianie płynów.

pech to pech.. 
współczuję, ale lepiej teraz niż w przyszłym roku.