Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-23, 15:21   #4201
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Rudaska nafaszeruj sie wit c i odpoczywaj. Robota nie zając

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Acapella ale ci tz potrafi wjechać na psychikę

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:22   #4202
syylwuska
Zakorzenienie

OGOLNIE ACAPELLA jasne, ze najlepiej mieć kąt ciasny ale własny, mam nadzieję, ze kiedyś będziecie mieli swoje mieszkania nasz domy. My mieszka nimi sami w bloku i strasznie się z tego cieszę, nie wyobrażam sobie mieszkać z mamą lub tesciami, mimo że przez 3 miesiące od razu po ślubie z nimi mieszkaliśmy i oni są km na prawdę w porządku, ale to nie to samo co mieszkać samemu, więc doskonale Was rozumiem.
Teraz jak będzie z nami Malutka tym bardziej się cieszę, ze będziemy sami, mimo że może jeszcze zmienię zdanie, no,pomoc by się przydała, albo będę bała się jak sobie poradzić itd, ale przynajmniej nikt mi swoich rad cały czas nie będę dawał, to będzie nasze dziecko i o wszystkim,my będziemy decydować.

Jak w wakacje mieszkaliśmy u nich 2 tyg, to mimo że ich nie było, tylko szwagierka i babcia w domu obok, to nie macie pojęcia jak cieszyłam się z powrotu do domu, bo w swoim domu, to w swoim domu

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:22   #4203
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie, Kubuś wg USG waży 3700 (!). Mam nadzieję, że ginka na duuuuży błąd pomiaru. Gbs ujemny, za tydzień KTG i ściągnięcie pessara
Super ze wszystko dobrze ale waga 3700 to wow!

Dolinka wlasnie tez sie boję, ze ja zostanę z marchewką a moje zapasy pochłonie tz
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:23   #4204
Fionka_31
Zakorzenienie

Sweet to nie dobrze z wynikami. A lekarz cos mowil ze jest opcja wywoływania w tym tygodniu? Bo to w sumie troche wcześnie u ciebie

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:23   #4205
adka_19
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Andriuszka - zaczęłam działać hihihi niech drżą niebiosa

Gryzia jak ktg ??

Fionka dziękuję
Widzę że wgl jakiś dużych problemów ze spaniem żadna z nas nie ma - a tak straszyli...

Halwaya może kochana przez to wiezidelko ma problem po prostu ? Ale nie zniechecaj się *

Aniqa Andriuszka też jak wstaje siku muszę się napić )

Agrita - przyjdzie kryska na matyska zobaczycie )

A propo ciał ketanowych mbie ostatnio bo mialam ciut powiedziała położna że to nie kwestia niedozywienia czy cokolwiek tyljo mojego nawadniania bo ketony to nic innego jak pozostałości po rozkładzie tłuszczy w organizmie. Pojawiają się kiedy za mało pijemy.

Rudaska daj znać

Dziewczyny a propo touchpad - jest fajny sterownik -tż mi pokazał można wtedy dwoma palcami sobie przewijac jakoby scrolled w myszce
Elantech ale pod każdy laptop jest indywidualny )

Sylwuska Ja też zastanawiamy się czasem jak to będzie po porodzie jak nie będziemy mieć tyle czasu gadać. .

Fionka brawo za prasowanie!

Kleo kciuki za wizyte

Dolinka nie płacz już!
A tz za wysiłek powinien cie zlac!

Halwaya superowo! !!!!!! ) evcia pewnie super podekscytowany!
Przyjeżdża z tztem po siostrzyczke ?
Prezent dla Evci od Igi? A co to może byx ?

Kalusia - kawał chłopa! Gratulacje !!!!
To za tydzień będzie szaleństwo :F hihihi

Q ja wam powiem że z tego co już wiem wchodzi w grę nie tyljo łamanie praw pracowniczych ale co więcej praw człowieka plus nekanie - telefonami 3 połączenia już mogą pod to podejść zwłaszcza o takiej porze.
Ale w czwartek jadę jeszcze do głównego biura bo panowie nie znali się do końca na prawie pracy.
A jutro fucha więc dopiero w czwartek będę uderzać tam heheh
Poruszam się jutro trochę poaprztamy w tztem i wpadnie kasiury trochę

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:29   #4206
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po wizycie, Kubuś wg USG waży 3700 (!). Mam nadzieję, że ginka na duuuuży błąd pomiaru. Gbs ujemny, za tydzień KTG i ściągnięcie pessara
Super!! Waga chyba nie ma co się sugerować, tyle co się już nasłuchałam o tym, także spokojnie ;*

Od 15 min Lila prostuje sobie rączki i nóżki jednocześnie, chyba zaraz pęknie mi brzuch! Wiercipieta Mała

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

ADKA poszukam czegoś takiego do touchpada bo czasem,może się przydać, ale nazwa dla każdego laptopa taka sama tylko trzeba szukać na jaki model?

Ty to masz w sobie energii, nawet jak czytam Twoje posty to wydaje mi się, ze Cię rozsadza

Oby poszło po Twojej myśli, niech zobaczą z kim zadarli!

Stary 2015-11-23, 15:32   #4207
halwaya
Zakorzenienie

Acapella nie wylaczaj tel na porodowce. Relacja live ma być

Evcua w domu z dziadkiem. Tz tu ze mną czeka od rana..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-23, 15:33   #4208
acapella
Zadomowienie

Ogolnie ja wiem o czym mówisz, chyba każdy lubi jak jest sam w domu Chociażby można nago/w samej bieliźnie się poruszać itp. No ale coś za coś. Oszczędność-swoboda. Mam nadzieję, że każda z nas prędzej niż później wyląduje na swoim

Fionka no potrafi wjechać właśnie, a ja podatna jestem bardzo

Kalusia, 3700 o mamo

A co do touchpada to ja mam z boku taką część do skrolowania, zresztą dwoma palcami też to działa, a nie mam sterowników specjalnych żadnych, spróbujcie u siebie :P

Halwaya, wam będę relacjonować na bieżąco, nie martw się
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:35   #4209
mervie
Rozeznanie

hej dziewczyny,
powiem wam, że staram się nie dopuszczać tego uczucia paniki do siebie ale tak naprawdę to jestem po.sra.na.
Jutro rano mam się stawić o 9 do szpitala, przyjęcie, badania i takie tam-
pięć razy się pakowałam dziś, ciągle myślę o czym zapomniałam??
próbowałam się sensownie ogolić, ale to graniczy z cudem przecież- taka gimnastyka- to na czuja ogoliłam się cała wszędzie na zero
mam to w

jak na złość oczywiście teściowa jak tylko usłyszała, że ja we wtorek już idę to ona przyjeżdża i zamiast TŻ np mógł przyjechać do mnie z obiadem (kolejne zmartwienie, że zemrę z głodu ) to musi po pracy jechać po mamusię. A ja chcę tylko jego widzieć, bo pewnie jutro to już będę szaleć z nerwów i nie potrzebuję publiczności...
nie wiem jak to będzie, druga torba dla bobo ledwo się domyka, w mojej się nie mieszczę i nie wiem czy to ja przesadzam, czy serio tyle tego potrzeba?
same te głupie podkłady poporodowe to masa miejsca...
torbę dla Iwa chyba wsadzę tylko w samochód, żeby ją dopiero przyniósł w środę rano- bo sama z tym łazić przecież też nie będę
mam dość

a rano popsuł się nam samochód- bo nie miał kiedy!!

Edytowane przez mervie
Czas edycji: 2015-11-23 o 16:30
mervie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:37   #4210
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dolinka nie płacz już!
A tz za wysiłek powinien cie zlac!
On ogólnie nic nie daje mi robić, nawet jak chcę wstać po szklankę soku, to mi przynosi... tylko kiedyś mu powiedziałam, że gotowanie to moja pasja i teraz myśli, że uwielbiam się krzątać w kuchni i nawet jak się buntuję (przed ciążą, bo teraz rozumie), że w weekendy on ma gotować, to mi wyskakuje, że przecież to moja pasja.. Ale on za ciepły obiad na stole oddałby nerkę, także już się pogodziłam z rolą kuchcilli.. a z tymi pierogami to chciałam je zrobić, bo moja rodzinka przyjeżdża na święta i nie chciałam zostać całkowicie z pustymi rękami.. Także no. Ale już postanowiłam, że dzisiejsze krokiety były moim ostatnim razem w kuchni do Nowego Roku.
Będę leżeć i pachnieć do poki będę w stanie wejść do wanny, a potem będę leżeć i śmierdzieć. Taki plan na najbliższe 2-3 tygodnie B)
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:44   #4211
ogolnie
Zakorzenienie

Ale bym zjadła teraz krokieta... a na jutro już klopsiki w sosie pomidorowym zaplanowane i mięso się odmraza...
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:47   #4212
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
jak na złość oczywiście teściowa jak tylko usłyszała, że ja we wtorek już idę to ona przyjeżdża i zamiast TŻ np mógł przyjechać do mnie z obiadem (kolejne zmartwienie, że zemrę z głodu ) to musi po pracy jechać po mamusię. A ja chcę tylko jego widzieć, bo pewnie jutro to już będę szaleć z nerwów i nie potrzebuję publiczności...
No bez jaj, po co ona się pcha?ale bym się wnerwiła... brak słów...
Pewnie jeszcze od razu z TZ-em na porodowke przyjedzie Ci kibicować...
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:48   #4213
kaszuszka
Raczkowanie

Witam sie i ja po wizycie !
Niestety zlapalam po niej dola i chce jak najszybciej urodzic, ale ten moj maly osiolek bardzo uparty. Wazy juz 3800 (39t) wiec jak na razie rekord watkowy . Na ktg zapisalo sie moze z 6 skurczow powyzej 50, wiec szalu nie ma. Za tydzien (1.12) mam juz wizyte w szpitalu na ktg i usg i tam beda podejmowac decyzje co dalej.
Wiec najlepiej byloby urodzic do wizyty w szpitalu. Ehhhh smutno mi!
Ide nadrabiac .

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:54   #4214
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Nadrobię wieczorem, po ktg wszystko ok. Mały tak się wiercił, że aż położna do niego mówiła, żeby się uspokoił

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:56   #4215
mujer
Zadomowienie

Aloha
Widzę, że od soboty żadna nie urodziła

Hmn... zaczynam 37 tc... Kurde, ale mnie to jakoś zestresowało... Niby porodowo się nie czuję, choć wczoraj na spacerze miałam wrażenie, że Młody mi wypadnie tak się wciskał na dół. Ale potem mu przeszło
Chyba trzeba ogarnąć resztę i czekać. No i wózka dalej nie mamy ups.
Ogólnie nie czuję się gotowa kompletnie i poza tym, że stres, to jeszcze nastój mi dramatycznie opadł :/
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:58   #4216
czubasek20
Zakorzenienie

Wlaczylam lapka, wyjelam ksiazki, zeszyty z notatkami i polozylam sie spac. Brawo ja !

kalusia , kaczuszka juz niezle gabaryty dzieciaczkow
Spokojnie mi usg sie pomylilo o 600g ale w ta gorsza strone niestety. A nawet jak dzieciaczki duze to dacie rade
Swoja droga ile wazyly w 35 tyg?
Zaczynam sie bac o wage swojego skoro w 35 tyg mial juz 3 kg
Malo zle, duzo zle...

halway juz w domku ?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:59   #4217
mujer
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53565559]Nadrobię wieczorem, po ktg wszystko ok. Mały tak się wiercił, że aż położna do niego mówiła, żeby się uspokoił

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Dobrz, że jest ok " Na pocieszenie" ja w ciaży 3 razy spadłam ze schodów i też nie było problemów. Dzieciaczki jednak dobrze są ponoc amortyzowane, ale zawsze lepiej się upewnić.

Hm, też bym chciała trochę spokoju po porodzie itp. Familia na pewno będzie mnie wkurzać, a jakoś podejrzewam, że nie będę w stanie ogarniać wszystkiego i jeszcze się udzielać towarzysko. Ale ostatecznie jakoś z TŻ o tym nie gadałam, bo co dziwne, nie było okazji. W sumie to głównie jego znajomi i rodzina mogą być problemem, bo moją familię spławię, a znajomi pchać się też nie będą.

Wogle jakoś ostatnio nie jestem zbyt towarzysko nastawiona :/
Stary 2015-11-23, 16:00   #4218
czubasek20
Zakorzenienie

Tz kupil mi kefiiiirrrr

mervie dasz rade a juz za dwa dni bedziesz tulic swojego maluszka. Ja zazdroszcze bo tez bym juz chciala...

I wlasnie mnie sciely dwa skurcze z nog. Super, niech maciczka cwiczy, a matka z bolu kwiczy.

Stary 2015-11-23, 16:04   #4219
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Pytanie z serii inteligentnych: Co będziecie trzymaly w organizerach przy lozeczkach?
Przy łóżeczku (u mnie koszyk) to nic, ale jak zmontowałam przewijak, to też zaczęłam myśleć, co tam położyć. Mam ten stolik z Ikei z plastikowymi koszykami z jednej strony i organizerem z drugiej. W sumie to chciałam to jakoś sensownie przemyśleć, ale jakoś mnie nerw strzelił i doszłam do wniosku, ze nie wiem
Stary 2015-11-23, 16:05   #4220
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ale bym zjadła teraz krokieta... a na jutro już klopsiki w sosie pomidorowym zaplanowane i mięso się odmraza...

Ogolnie ja ogladalam okrase i slinka to mi do kolan sciekala. Robil tarte z jagniecina pieczarka i do tego sos z mieta i szcypiorkiem...
Zrobilabym ale tak mi sie nie chce...

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-11-23 o 16:06
Stary 2015-11-23, 16:08   #4221
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
No bez jaj, po co ona się pcha?ale bym się wnerwiła... brak słów...
Pewnie jeszcze od razu z TZ-em na porodowke przyjedzie Ci kibicować...
ależ oczywiście, że przyjedzie z nim w środę- dlatego ja chcę moją mamę, która będzie ją tam ustawiała (bo charakter mam po mojej mamuni więc się dobrze rozumiemy jak to ma wyglądać) . Ja już nie mam siły walczyć, powiedziałam TŻtowi, że to ON ma ze mną być.

a jaką historię mi walnęła ucieszona teściowa! jak rodziła się jej pierwsza wnuczka, też przez cc i synowa ledwo co po tym leżała z małą w łóżku to ta poleciała do położnej (bo teściowej koleżanka), położna poleciała do sali, zabrała małą i polazły gdzieś do zabiegowego oglądać sobie dziecko. k.u.r.w.a i jeszcze się do mnie śmiała na skajpie, że ona nie wie czemu synowa była na nią zła

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
Niestety zlapalam po niej dola i chce jak najszybciej urodzic, ale ten moj maly osiolek bardzo uparty. Wazy juz 3800 (39t) wiec jak na razie rekord watkowy . Na ktg zapisalo sie moze z 6 skurczow powyzej 50, wiec szalu nie ma. Za tydzien (1.12) mam juz wizyte w szpitalu na ktg i usg i tam beda podejmowac decyzje co dalej.
Ide nadrabiac .
Cytat:
za wizyty, duże dzieciaczki ale nie martwcie się jeszcze- bo faktycznie pomiary z usg mogą odbiegać...

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53565559]Nadrobię wieczorem, po ktg wszystko ok. Mały tak się wiercił, że aż położna do niego mówiła, żeby się uspokoił

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

fajnie, że wszystko w porządku! lepiej dmuchać już na zimne

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
mervie dasz rade a juz za dwa dni bedziesz tulic swojego maluszka. Ja zazdroszcze bo tez bym juz chciala...
jakoś to będzie muszę tak jak Fionka pisała- podejść do wszystkiego zadaniowo
Stary 2015-11-23, 16:09   #4222
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie ja ogladalam okrase i slinka to mi do kolan sciekala. Robil tarte z jagniecina pieczarka i do tego sos z mieta i szcypiorkiem...
Zrobilabym ale tak mi sie nie chce...
Ja to i bym zrobiła ale nie mam nic ciekawego w lodówce, a nie chce mi się wychodzić na mróz i auta rozgrzać żeby po zakupy jechać Myślałam żeby zrobić frytki... albo jakaś sałatke..kurna, podoba mi się to że mogę jeść wszystko i nie tyje
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:11   #4223
syylwuska
Zakorzenienie

MERVIE no przesada z ta tesciowa nie,możesz powiedzieć Tz, ze jej nie chcesz i on Ci wystarczy?

To normalne, ze się denerwujesz, ale wszystko będzie dobrze, pójdzie gładko i szybko, zobaczysz ;* jesteśmy z Tobą ;*

KACZUSZKA duży chłopiec już! nie smuc się, wszystko przecież jest w porządku, może pelnia na Ciebie zadziała

GRYZELDA super, ze wszystko z Wami ok ;*

Ja po porodzie też chciałabym mieć spokój, przynajmniej przez kilka dni.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-23, 16:16   #4224
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
MERVIE no przesada z ta tesciowa nie,możesz powiedzieć Tz, ze jej nie chcesz i on Ci wystarczy?

To normalne, ze się denerwujesz, ale wszystko będzie dobrze, pójdzie gładko i szybko, zobaczysz ;* jesteśmy z Tobą ;*
dziękuję będę was bombardować pewnie jutro paniką

a z teściową to się nie da- ja i tak już wywalczyłam, że nie siedzi u nas od soboty i że ma jej nie być jak wyjdę ze szpitala...
Stary 2015-11-23, 16:19   #4225
arisah
Raczkowanie

ufff miałam ze 30 stron do nadrobienia... 2 dni czytania, ale udało się

halwaya gratulacje i super że już dziś do domku, też jestem bardzo ciekawa reakcji Evy

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, jabodvrana mam taka zgage ze ani rumianek ani rennie nie pomaga...
zaraz wychodzę do gina, mam nadzieję ze wody się unormowaly, ale czuje że mała jak siedziała tak siedzi dalej.

Nie wiem czy któraś przebije mojego kalafiora. Już 37 tydz. Mam za soba A ja cały czas utrzymuje ze jestem w 8nmiesiacu ciąży. ..właśnie przed chwilą mnie olsniło ze to już 9...
chyba ja pobiłam... w piątek miałam zaliczenie, odpowiedziałam na pytania z pierwszej strony kartki, na drugą nie zajrzałam, później uświadomiły mnie koleżanki że było tam drugie tyle pytań...

sobota cała na uczelni, wczoraj byliśmy na targach mieszkań. jak wróciliśmy byłam ledwo żywa, bo nie dość że po prostu zmęczona to mnie przeziębienie gnębi, prawie nie spałam w nocy, aż się poryczałam z tego wszystkiego. dziś głównie odpoczywam i już mi trochę lepiej

rozmawiałyście o szczepieniach, ja mam w planach zrobić jak ze starszą tylko te obowiązkowe darmowe, rozważam jeszcze na pneumo z racji przedszkolaka w domu ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam

a więcej nie wiem do czego się odnieść bo za dużo się nazbierało...
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:25   #4226
rudaska
Zakorzenienie

Ech jednak spanie w dzień jest u mnie przereklamowane...
Halwaya fajnie że juz was wypuszczają do domku, Dolinka współczuję ci z tym farszem - no czasem tak jest, że nie idzie
Kalusia Kaszuszka ale macie już duże dzieciaczki
Cytat:
hej dziewczyny,
powiem wam, że staram się nie dopuszczać tego uczucia paniki do siebie ale tak naprawdę to jestem po.sra.na.
próbowałam się sensownie ogolić, ale to graniczy z cudem przecież- taka gimnastyka- to na czuja ogoliłam się cała wszędzie na zero
mam do w

nie wiem jak to będzie, druga torba dla bobo ledwo się domyka, w mojej się nie mieszczę i nie wiem czy to ja przesadzam, czy serio tyle tego potrzeba?
torbę dla Iwa chyba wsadzę tylko w samochód, żeby ją dopiero przyniósł w środę rano- bo sama z tym łazić przecież też nie będę
mam dość

mervie trzymaj się mama ogarnie teściową i będzie ok

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-11-23 o 16:27
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:35   #4227
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję będę was bombardować pewnie jutro paniką

a z teściową to się nie da- ja i tak już wywalczyłam, że nie siedzi u nas od soboty i że ma jej nie być jak wyjdę ze szpitala...
Śmiało, pisz ile chcesz, jeśli Ci to może pomoc ;*

Ehh szkoda, ale dobrze, ze będziesz miała swoją mamę po swojej stronie ;*

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
ufff miałam ze 30 stron do nadrobienia... 2 dni czytania, ale udało się

halwaya gratulacje i super że już dziś do domku, też jestem bardzo ciekawa reakcji Evy

chyba ja pobiłam... w piątek miałam zaliczenie, odpowiedziałam na pytania z pierwszej strony kartki, na drugą nie zajrzałam, później uświadomiły mnie koleżanki że było tam drugie tyle pytań...

sobota cała na uczelni, wczoraj byliśmy na targach mieszkań. jak wróciliśmy byłam ledwo żywa, bo nie dość że po prostu zmęczona to mnie przeziębienie gnębi, prawie nie spałam w nocy, aż się poryczałam z tego wszystkiego. dziś głównie odpoczywam i już mi trochę lepiej

rozmawiałyście o szczepieniach, ja mam w planach zrobić jak ze starszą tylko te obowiązkowe darmowe, rozważam jeszcze na pneumo z racji przedszkolaka w domu ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam

a więcej nie wiem do czego się odnieść bo za dużo się nazbierało...
Podziwiam i tak za prawie cały weekend spędzony za domem, ja to przy Was czuje się jak wrak, nic nie dam rady robic, czasami obiad albo zakupy są dla mnie wyczynem, Wy robicie obiady na połóg, sprzatacie mieszkanie, planujecie starszych dzieci, studiujecie, na prawdę podziwiam, slabiak chyba że mnie.

Ja ze szczepionkami już sama nie wiem, na początku miałam też robić tylko obowiązkowe, pojedyncze, teraz część z Was robi sskojarzone imam mętlik w głowie, pewnie zgodzę się na te co na początku są w szpitalu, a potem będę Was nekac jeszcze raz jakie robicie

Stary 2015-11-23, 16:39   #4228
andriuszka77
Zadomowienie

Ale duża dzidzia! 3700! gratuluję!

Adka - o widzisz, superowo. Myśleli sobie wielce jaśnie Państwo szefowie, że co, że uszy skulisz i jak owieczka przytakniesz na ich chamskie zachowanie. Jeszcze się ogarną i zobaczą co to znaczy zadzierać z kobietą, z kobietą w ciąży! Trzymam kciuki żeby prawnicy ich tak objechali, aż im w pięty pójdzie!!! Niektórym ludziom się wydaje, że są bezkarni i całe życie mogą po innych jeździć! Hola hola

Cytat:
hej dziewczyny,
mam do w

mam dość

Mervie kropku nie przesadzasz, tyyyle tego jest. Też mam dwie torby dopchane
A z autem kurde przeważnie tak jest że psuje się a najmniej odpowiednim momencie, mam nadzieję że szybko uda się ogarnąć naprawę.

Współczuję nadgorliwej teściowej, czasami taka nadopiekuńczość aż przeszkadza.

Będzie dobrze, postaraj się wyciszyć i uspokoić . Trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Ide nadrabiac .
Gratuluję duże malucha, wszystko będzie dobrze, ważne że zdrowy i donoszony. Urodzisz, to już końcówka, więc dbaj o siebie i bądź czujna, rozkręci się Życzę szybkiego i bezpiecznego porodu
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:42   #4229
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Ogolnie, wy mieszkacie z rodzicami? Ale macie jakieś oddzielne mieszkanie w domu czy wszystko razem dzielicie? Bo nie pamiętam
My mieszkamy sami, ale nie jest to własne mieszkanie. Zazdroszczę tym, które mają. A dom to już tym bardziej. No ale cóż, może kiedyś. Mieszkanie z rodzicami to jakaś oszczędność jest, my mnóstwo płacimy za wynajem, a ja w dodatku nie pracuję i nie wiadomo kiedy do pracy pójdę... Także też to ma swoje minusy... Jednak liczę na chociaż trzy dni razem w trójkę tylko Już postanowiliśmy z TŻ, że jak wchodzimy na porodówkę to wyłączamy telefony i włączamy dopiero jak wrócimy do domu i się ogarniemy. Wtedy damy znać rodzinie. Pierwsze chwile chcemy spędzić sami skupieni na sobie, a nie na telefonach, relacjach, mmsach itp.
(Oczywiście wam dam znać :P)

Aniqa no faktycznie jestem ciekawa jak Gniewko wygląda Czy podobny do zdjęć z usg
My mieszkaliśmy u mojej mamy 2 lata po ślubie, w sumie na początku jeszcze tata był. Dzięki temu odłożyliśmy dużo pieniędzy na budowę. Z drugiej jednak strony marzyłam o własnym gniazdku i żeby nie wiem jak ciężko było to bym nie oddała za nic tego spokoju, który mam teraz. Są dobre i złe strony, ale dla małżeństwa zawsze najlepsze jest własne gniazdko

ja w sumie nie mam nawet wyobrażenia Inki na podstawie zdjęć usg, bo 3d nie miałam a na tym zwykłym nigdy dokładnie buzi nie widziałam

Cytat:
Wow! Serio? Jak na ten tc to ogromny dzieciak

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Q ja wam powiem że z tego co już wiem wchodzi w grę nie tyljo łamanie praw pracowniczych ale co więcej praw człowieka plus nekanie - telefonami 3 połączenia już mogą pod to podejść zwłaszcza o takiej porze.
Ale w czwartek jadę jeszcze do głównego biura bo panowie nie znali się do końca na prawie pracy.
A jutro fucha więc dopiero w czwartek będę uderzać tam heheh
Poruszam się jutro trochę poaprztamy w tztem i wpadnie kasiury trochę
Czyli możesz im porządnie utrzeć nosa! Wierzymy, że dobrze to wykorzystasz

Cytat:
Ide nadrabiac .
Lada chwila może zechce wyskoczyć z brzuszka, a jest jeszcze granica błędu więc może ciut mniej waży

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53565559]Nadrobię wieczorem, po ktg wszystko ok. Mały tak się wiercił, że aż położna do niego mówiła, żeby się uspokoił [/QUOTE]Najważniejsze, że masz pewność, że wszystko ok

Cytat:
kalusia , kaczuszka juz niezle gabaryty dzieciaczkow
Spokojnie mi usg sie pomylilo o 600g ale w ta gorsza strone niestety. A nawet jak dzieciaczki duze to dacie rade
Swoja droga ile wazyly w 35 tyg?
Zaczynam sie bac o wage swojego skoro w 35 tyg mial juz 3 kg
Malo zle, duzo zle...
Czubasek ja w środę będę na USG to u mnie będzie 36t5d to Ci napiszę, zawsze to jakieś porównanie
Bo ostatnie USG miałam w 33t0d.
Stary 2015-11-23, 16:43   #4230
Koritsi_a
Zadomowienie

Acapella TŻ niech sie noe wymądrza z noszeniem dziecka w brzuchu bo nie wie jakie to ciężkie i bolesne już na tym etapie.

Limonka śmiałam sie do tej dziewczyny ze się moze na oddziale spotkamy a ona ze chyba nie bo nic się nie zapowiada.

Kalusia jaka waga piękna

Kaczuszka też już duży
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości