|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
Cytat:
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Też uważam, że jeśli się naprawde chce, to się staje na głowie, żeby się z kimś umówić, choćby na godzinę lub dwie. A jak sie nie chce to zawsze jest praca, zmęczenie, impreza... Cokolwiek.
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam, że po pierwszym spotkaniu jak najbardziej druga strona może się nami na tyle zaciekawić, że już będzie myśleć o kolejnym. Ja lubię konkretnych mężczyzn, a nie jakieś ciepłe kluchy - jak się dziewczyna chłopu podoba, to działa i zabiega o nią, zanim ubiegnie go ktoś inny.
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3577 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak uważam. A z drugiej strony np. ja w tygodniu nie mam czasu, wstaje o 6, jestem w domu o 17. Zrobię jedzenie do pracy na następny dzień, wykapie się, ogarnę mieszkanie i juz w sumie czas spać. w piątek tez się kładę wcześnie. Wiec w sumie zostaje jedynie sobota i niedziela zeby gdzieś wyjść. No ale jeśli na prawdę by mi zależało to bym znalazła czas na pewno.
|
|
|
#3579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli ktoś nas właśnie nie odrzucił, tylko no nawet wywarł neutralne wrażenie, to trzeba dać szansę tej znajomości.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Od niektórych desperacją wieje na kilometr, coś strasznego.Nie mówię o rzucaniu wszystkiego na następny dzień, ale no w przeciągu tygodnia chyba powinna paść jakaś propozycja, chęć zobaczenia się. Moja znajoma się widzi z facetem, kończą spotkanie i on już pyta, czy w przyszłą sobotę ma czas na kino i już są wstępnie umówieni. Dla mnie to abstrakcja, bo ja najczęściej słyszę teksty w stylu "następnym razem to...." ale bez konkretu.
nie można być szczęśliwym spoglądając wciąż za siebie Edytowane przez doriiska Czas edycji: 2015-11-23 o 10:59 |
||||
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie dlatego trzeba uswiadamiac sobie takie rzeczy i nie odbierac osobiscie takich sytuacji. Bo czesto nam sie wydaje, ze to z nami cos jest nie tak , skoro spotkania koncza sie na pierwszym. I z mmojego doswiadczenia wynika, ze z tym spokojnym podejsciem mamy do czynienia wlasnie wtedy, gdy druga osoba jest dojrzala i traktuje powaznie inne osoby. Znowu takie rozgoraczkowanie i napalenie kojarzy mi sie z desperacja i z tym, zeby zapelnic luke. Jak najdalej od takich.
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tydzień, dwa, wcześniej/później?
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Termin kolejnego spotkania raczej nie jest wyznacznikiem desperacji .
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie "napaleniec" to stan umyslu, postawa, cecha charakteru Dajmy na to spotykasz konkretnego i zdecydowanego, pewnego siebie faceta, ktory wie czego chce i ze chce sie z Toba spotkac np. za 2 dni, to moim zdaniem trudno takiego faceta uznac za napalenca. Dlatego nie ma co ustalac jakichs sztywnych ram kiedy co gdzie i jak, tylko kazdorazowo oceniac tego typu propozycje. Akurat desperacje i takie rozgoraczkowanie da sie odrazu wyczuc.
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne, rozumiem dziewczyny, dla mnie takie normalne podejście do kolejnego spotkania mieści się w terminie tygodnia, o ile ktoś dajmy na to gdzieś nie wyjeżdza itp. Bo jak mijają np. 2 tygodnie i ta chęc spotkania nie wynika, to moim zdaniem już po ptakach
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
O rany... A ja wczoraj przeżyłam zaskoczenie stulecia. Pamiętacie tego przystojniaka z którym w bardzo nietrzeźwym stanie poszłam do łóżka na pierwszej randce? Ten co stwierdził, ze mamy inne oczekiwania.
Well, chyba jednak mamy podobne oczekiwania. To znaczy nadal nie wiem o co mu chodzi do końca, myśle ze on sam nie wie. Napisał wczoraj wieczorem do mnie. Zachowuje sie dziwne, muszę wybadać grunt.
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
Wtrącę się do dyskusji, bo jestem chyba nienormalna. Im bardziej podoba mi się facet, tym bardziej odwlekam spotkanie. Absolutnie nie dlatego, że nie jestem nim zainteresowana, ale panikuję, chcę jak najlepiej wypaść, przygotować się psychicznie (i nie tylko zresztą
), wiedzieć, że naprawdę będę miała dla niego czas, a nie będzie to jakaś godzinka w biegu, w wirze zajęć. Tak już mam. Być może to niedojrzałość jakaś. Nie chcę zgrywać niedostępnej, ale obawiam się narzucania, tego, że go zamęczę sobą. Uwielbiam, jak wszystko dzieje się stopniowo, bardzo powoli, w jakiś taki...ogarnięty sposób.
Edytowane przez absurdalna89 Czas edycji: 2015-11-23 o 17:39 |
|
|
|
#3588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W poprzedni weekend byłam na fajnym spotkaniu(randce?hmhm ) w sobote, no i on mnie pyta: jutro moze pojedziemy tu i tu? ja oczywiscie happy w środku, ale na zewnatrz hmm ok, spoko możemy no i na drugi dzien spytał o której ma przyjechac po mnie, a ja autentycznie rozdarta! Z jednej strony całą sobą chce iść i wiem że pójde, ale z drugiej taka lekka panika: ojej, to juz za dwie godziny a co ja założe?a moze lepiej nie?yy o chyba musze zakrecic włosy?a jak nie bedzie fajnie? Czasami myśle że jakby ktoś z boku widzial i wiedział co mam wtedy w głowie,to leżałby na podłodze ze śmiechu. Oczywiście jak juz sie z nim spotkam, zaczynamy rozmawiac ,śmiać sie to jest ok. Nie zachowuje sie dziwnie,nie jestem spięta-aczkolwiek napewno na pierwszym czy drugim spotkaniu nie jestem tak całkiem sobą
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie od czwartku wieczora. Idę nadrabiać
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Edit. Widzę, że temat randek na tapecie. Niestety nie mam wiele do powiedzenia, bo nigdy nie byłam na randce.. |
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Facet z wczorajszej randki się nie odzywa, mówiłam
pisaliśmy wcześniej całe dnie a teraz cisza. ale nie przejmuje się bo w ta sobotę idę na imprezę - kolega ma urodziny a za dwa tygodnie w sobotę mam kolejna randkę wiec nie jest źle.
|
|
|
#3593 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
), chciałby z Tobą wyjść we wtorek, a Ty we wtorek akurat sprzątasz, no to co byś zrobila ?Byś znalazła czas Stwierdziła, że pierdzielisz sprzątanie i idziesz.Właśnie o to się rozchodzi. Ja w tym tygodniu dzisiaj o 19:00 jestem w domu (od rana w pracy), w środę też mnie nie będzie do 19:00, w czwartek idę po pracy na koncert więc w ogóel cały dzień wyjęty, w piątek po pracy chwila odpoczynku i jakieś wyjście na miasto. Też "nie mam czasu" (na upartego we wtorek tylko mam), ale i tak idę w środę na 21:00 do kina bo tak :P Cytat:
Przeniesie swoje pewne aktywności na inny dzień, coś tam przestawi w kalendarzu, a jeśli już tak naprawdę, naprawde nie może to powie szczerze, że w tym tygodniu nie może bo ma nawał pracy, projekt jej się kończy, wyrabia nadgodziny, a jeszcze do tego koleżanka ma urodziny i już ten termin ma od dawna zaklepany. ALE w następnym tygodniu będzie mieć czas i chętnie wyjdzie gdzieśtam blabla ![]() Nie wiem, może to faktycznie zależy od charakteru. Ja po prostu jak coś robię to robię, jak chcę to chcę. Wychodzę z założenia, że czasem trzeba coś dać od siebie, choćby tyle, że czasem jednak warto coś przenieść, przełożyć, aby udrożnić kalendarz Jak ktoś tego nie umie zrobić to wg mnie jest troszkę takim egoistą. Mało elastycznym do tego :PNie wiem, może to dlatego, że organizacja czasu, listy todo to trochę moje takie hobby, więc z czasem się nauczyłem, że jak się czegoś chce to naprawdę można (niemalże) zawsze znaleźć czas, prawie zawsze coś przesunąć. No a jak już nie można, to można wprost zaproponować inny, bardziej odległy termin, ale jednak zaproponować, a nie jak kołek na odczepnego rzucić krótkie: "nie mam czasu". Nie mam czasu = kosz. Cytat:
Czasami czuję, że trzeba kuć żelazo póki gorące , innym razem mogę podchodzić bardziej na chłodno. Dużo też zależy od tego czy daną osobę widuję "poza randkowaniem" - jeśli tak, no to nie chcę za często, bo wtedy gdzieś tam ta "świeżość" ginie ![]() Jeśli dziewczyny praktycznie nie znam, nie widuję, no to jeśli np. mija więcej niż tydzień, a ja się nie odzywam, no to już się raczej nie odezwę. Nie no, nie mam tutaj jakichś uniwersalnych reguł. Dużo zależy od tego jak relacja się układa. Czasami pewne zdarzenia naturalnie wychodzą, np. gdzieś tam niby "przypadkiem" się okazuje, że jest fajny film, teatr, blabla , no i się po prostu proponuje. |
|||
|
|
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
Po prostu, jeśli ma coś wyjść, to wyjdzie - naturalnie
. Bez zbędnego analizowania, czy dana osoba odezwała się zgodnie z wyznaczonym przez siebie schematem czasowym czy też nie
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
Ja się dzisiaj słuchajcie wybrałam na spoktanie z panem z portalu . Nie chciało mi się ale tak nalegał mówie a niech będzie , Proponował oczywiscie kolacje w knajpie a pozniej kino ale (dla mnie pierwsze spotkanie z portalu to nie randka , to spotkanie zapoznawcze tylko i wyłącznie ) wiec mu napisałam ze lepiej wyjdzmy się przejsc , porozmawiamy a jak bedzie miło to ewentualnie nast spotkanie już jakieś ciekawsze można zorganizować , Bo jak nie będzie ok to nie bedę się meczyc godzine w knajpie a pozniej ze 2 w kinie bo już wszytsko zorganizowane
Napisał "ok jak wolisz " takze lekki foszek ![]() No i się spotkalismy (dostałam piękne róże- mega mnie zaskoczył) łaziliśmyz połtorej godziny , zmarzłam troche ale to był moj pomysł wiec nie narzekałam Generalnie rozmawia się fajnie ale facet mi się raczej niepodoba skupiłam się na wadach (ma trochę długie brwi
|
|
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
to może ja się wypowiem...
chcialam zobaczyć co u Was się dzieje ale za duzo czytania bo nie właziłam tu jakis czas ![]() jakoś miesiąc jestem w oficjalnym związku z panem z portalu jest cudownie(mam na myśli każdy aspekt bycia razem![]() ) im dalej w las tym lepiej, ani jednej kłótni ani nawet sprzeczki mimo różnicy zdań w paru kwestiach...to jest coś odwrotnego do wow, czuję że łał jest gdzieś tam daleko a ja powoli krok po kroku jestem coraz bliżej tego poczułam coś więcej niż zauroczenie i myślę ze niewiele nam brakuje do większego uczuciajeszcze dwa miesiace temu nie uwierzyłabym że będzie mi z nim tak dobrze a tu masz, koleżanki mi zazdraszczają no nie wierze, ciągle nie wierze w takie szczęście, mam wrażenie że tak wiele dobrych rzeczy w takim czasie jest niemożliwe...a jednak mój mężczyzna wspaniale gotuje, on gotuje a ja patrzęjeśli chodzi o internety to u mnie było do 5 razy sztuka
|
|
#3597 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli o mnie chodzi to całkiem niedawno spotkałam się z 2 razy z facetem 'z internetu', ale zraził mnie do siebie, a ja nie lubię ciągnąć niczego na siłę, także dałam sobie spokój mimo iż chciał dalej się spotykać. Teraz widziałam się z kolejnym i nie zaproponował jeszcze kolejnego spotkania, ale cały czas jesteśmy w kontakcie. Nawet mi się podoba, ale nie chcę się nastawiać. Zobaczymy co z tego będzie.
poldek 86 Fajnie, że Ci udało się znaleźć fajnego faceta, mam nadzieję, że mi też się poszczęści
|
|
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
Coz, singielki nasz czas minal. Jestesmy stare i nie ułozymy sobie zycia, z madrosci wykopkow;-) 30 latka na rynku matrymonialny ma ciezko
'http://www.wykop.pl/wpis/15340645/#comment-51534007 |
|
|
|
#3599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() poldek 86 wkoncu jakies pozytywne doswiadczenie z portalu, fajnie ze ci wyszlo
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Nie ma reguły. Niektórzy się umawiają konkretnie a potem nawet nie odzywają.

Od niektórych desperacją wieje na kilometr, coś strasznego.

pisaliśmy wcześniej całe dnie a teraz cisza. ale nie przejmuje się bo w ta sobotę idę na imprezę - kolega ma urodziny a za dwa tygodnie w sobotę mam kolejna randkę