Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-23, 20:37   #4381
mujer
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
MUJER fajna akcja ale czemu tobie to rybka?:p
Bo ja osobiście nie potrzebuję, żeby mi ustępowano. Nieswojo się czułam, jak i w Rossie ryczeli na pół sklepu, że mnie zapraszają.
Aczkolwiek bardzo doceniłam, jak mi kilka razy młodzi panowie w busiku ustąpili miejsca, to prawda. Natomiast nie oczekuję tego od nikogo i nie liczę na specjalne traktowanie. Jak ktoś ma z tym problem, to żadna akcja pewnie mu nie pomoże, a jak ktoś ma na tyle empatii i uprzejmości, to i bez akcji ustąpi. No ale nie wiem, może to do kogoś trafia

Na szczęście jakoś dałam radę do tej pory wystać w kolejkach i autobusach. Wkurzyłam się tylko jak mi się ludzie przede mnie wpychali, bo uznałam, że to już jest megaprzegięcie
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 20:39   #4382
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Tak. Ja myślałam o zakupie też że względu an rozkrecania sprzątania z mamą pozatym okna u mnie na zewnątrz można by myx 2x w tygodniu.
O to nie wychodzi drogo na funty zwłaszcza w tej xhwili. 200 zł a funt jest prawie po 6 zł Także połowę taniej niż gdybym kupowala na miejscu.
Więc chyba się skuszę
Jak cena dobra to warto to mieć w domu Sama może się kiedyś skuszę jak kupimy jakieś własne lokum.

Acha, Ci znajomi właśnie dużo tego używają, bo oni wyznają zasadę - dom bez firan i bez zasłon, więc okna mają puste, więc mają lśnić. Ja tak nie mogę, bez firan czuję się jakby remont był, muszę mieć w domu firanki. Mój mąż też nie lubi jak je zdejmuję, nawet do prania czy mycia okien. Od razu marudzi, żebym szybko zakładała je z powrotem

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-11-23 o 20:43
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 20:40   #4383
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Aa i co do podkladow poporodowych (np seni)
Nie ma co zalowac przy pakowaniu. Ja mialam spakowane opakowanie, urodzilam o 11 a tz mi dowozil o 18 kolejne paczki.
Właśnie tak czytałam, że dużo schodzi, więc wpakowałam 2 paki i ewentualnie TŻ dowiezie...
Stary 2015-11-23, 20:41   #4384
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Bo ja osobiście nie potrzebuję, żeby mi ustępowano. Nieswojo się czułam, jak i w Rossie ryczeli na pół sklepu, że mnie zapraszają.
Aczkolwiek bardzo doceniłam, jak mi kilka razy młodzi panowie w busiku ustąpili miejsca, to prawda. Natomiast nie oczekuję tego od nikogo i nie liczę na specjalne traktowanie. Jak ktoś ma z tym problem, to żadna akcja pewnie mu nie pomoże, a jak ktoś ma na tyle empatii i uprzejmości, to i bez akcji ustąpi. No ale nie wiem, może to do kogoś trafia

Na szczęście jakoś dałam radę do tej pory wystać w kolejkach i autobusach. Wkurzyłam się tylko jak mi się ludzie przede mnie wpychali, bo uznałam, że to już jest megaprzegięcie
Rozumiem W sumie masz rację bo jak ktoś nie ustępuje to znaczek tego nie zmieni. Ale tak sobie myślę że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - mój mąż kiedyś (przed Julkiem) nie zwracał uwagi na kobiety w ciąży a teraz nie dość że ustępuje miejsca to jeszcze się zdarza że edukuje kolejkowych krzykaczy którzy mają jakieś ale że ciężarna stoi przed nimi

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 20:45   #4385
kleo_4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
no już raczej nie zmieniam, za tydzień w poniedziałek zobaczę co mi powie z terminem CC...też się boję,że nie dotrwam do terminu albo dalej będzie chciał,żebym rodziła dopiero jak będę mieć skurcze-chyba go pogięło
Podobno z medycznego punktu to lepiej przy skurczach robić cc, i macica lepiej się obkurcza itp. Tak czytałam i też mnie to wkurzylo...

Mujer,

Ja też stawiam na dowiezienie niż tachanie wszystkiego. Mini kosmetyki, próbki, moje włosy zwiazane mogą ok 4 dni przeżyć bez mycia, wiec nie wiem czy z szamponu nie zrezygnuje bo nie będę mieć weny na układanie, a schna długo, poza tym w koku czy kucyku będą lepiej wyglądać niż majtajaca się szopa (w moim przypadku)
Też naszykowalam torbę z dodatkową bielizna, wkładkami, itp rzeczami, żeby tz nie szukał w całym domu tylko miał w jednym miejscu.
W garderobie powieszę ubranie dla siebie i malej na wyjscie i tyle. Na pewno bez balsamu sie nie obejde, bez szamponu predzej ale nawilzenie dla mnie to na pierwszym miejscu.
I jakieś kosmetyki do makijażu żebym nie straszyla potencjalnych gości

Dla małej nie biorę ręcznika ani octeniseptu, położna powiedziała ze tylko pampersy, husteczki, rożek, kocyk, tetry i tyle.
W razie jakby coś to tz podowozi.

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście

Edytowane przez kleo_4
Czas edycji: 2015-11-23 o 20:47
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 20:47   #4386
sylwoha
Zakorzenienie

Bony a ja nie mam nic spakowanego :/
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 20:51   #4387
kleo_4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

Mnie raz Pani w wieku mojej mamy ustapiła miejsca w autobusie , glupio sie czulam w rossie tez zawsze mi mowia ze nie powinnam stac, ale jak moge to mi nie przeszkadza,
Wpychanie to też dla mnie Przeginka czy u gina, czy w rossie właśnie, ale nie klocilam się z nikim, olewka.

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-23, 20:51   #4388
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem W sumie masz rację bo jak ktoś nie ustępuje to znaczek tego nie zmieni. Ale tak sobie myślę że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - mój mąż kiedyś (przed Julkiem) nie zwracał uwagi na kobiety w ciąży a teraz nie dość że ustępuje miejsca to jeszcze się zdarza że edukuje kolejkowych krzykaczy którzy mają jakieś ale że ciężarna stoi przed nimi
No to też fakt. W sumie ja się przyznaję, że też jakoś na ciężarne zwykle nie zwracałam uwagi. Po prostu ich nie zauważalam, chyba, że miały megabrzuchy i były blisko mnie, albo mi jakoś wlazły w pole widzenia. Więc może i coś taka akcja pomoże, ok
Stary 2015-11-23, 20:57   #4389
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Chwilowo Was opuszczam, może poczytam trochę boję się tylko że jak tu zajrzę ponownie to będzie na mnie czekalo milion stron do nadrobienia
Na pewno tak bedzie dzisiaj
jakieś szaleństwo totalne!

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Jak cena dobra to warto to mieć w domu Sama może się kiedyś skuszę jak kupimy jakieś własne lokum.

Acha, Ci znajomi właśnie dużo tego używają, bo oni wyznają zasadę - dom bez firan i bez zasłon, więc okna mają puste, więc mają lśnić. Ja tak nie mogę, bez firan czuję się jakby remont był, muszę mieć w domu firanki. Mój mąż też nie lubi jak je zdejmuję, nawet do prania czy mycia okien. Od razu marudzi, żebym szybko zakładała je z powrotem
U nas nie ma firanek. Ale nie ma nas kto podglądać bo drugie piętro ale bardzo wysokie a obok niski blok.
Ale w sypialni mamy zasłony w salonie będą tylko rolety z biegiem czasu bo chce te kasetowe a są inne wydatki teraz bo tamte cholernie drogie tutaj. Ale na spokojnie wszystko.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 20:58   #4390
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość
Podobno z medycznego punktu to lepiej przy skurczach robić cc, i macica lepiej się obkurcza itp. Tak czytałam i też mnie to wkurzylo...

Mujer,

Ja też stawiam na dowiezienie niż tachanie wszystkiego. Mini kosmetyki, próbki, moje włosy zwiazane mogą ok 4 dni przeżyć bez mycia, wiec nie wiem czy z szamponu nie zrezygnuje bo nie będę mieć weny na układanie, a schna długo, poza tym w koku czy kucyku będą lepiej wyglądać niż majtajaca się szopa (w moim przypadku)
Też naszykowalam torbę z dodatkową bielizna, wkładkami, itp rzeczami, żeby tz nie szukał w całym domu tylko miał w jednym miejscu.
W garderobie powieszę ubranie dla siebie i malej na wyjscie i tyle. Na pewno bez balsamu sie nie obejde, bez szamponu predzej ale nawilzenie dla mnie to na pierwszym miejscu.
I jakieś kosmetyki do makijażu żebym nie straszyla potencjalnych gości

Dla małej nie biorę ręcznika ani octeniseptu, położna powiedziała ze tylko pampersy, husteczki, rożek, kocyk, tetry i tyle.
W razie jakby coś to tz podowozi.
Ja nie chcę TŻ dręczyć dowożeniem. I tak będzie musiał mi jedzonko przywieźć. Staram się samodzielnie wszystko ogarnąć, w sumie to oje osobiste rzeczy, co się ma bidok rozbijać po chałupie szukając mi szamponu. Tzn. ja mam takie podejście, nie wdrażam TŻ w sekrety tego typu ;D
Stary 2015-11-23, 20:58   #4391
Koritsi_a
Zadomowienie

Ogólnie w szpitalu gdzie rodziłam córkę wymagali ręcznika do kąpieli. Teraz pytałam to nie trzeba. A tu i tu ciuszki własne trzeba mieć. Wiec zależy od szpitala.

Ale mnie dzisiaj skurcze męczą. Masakra niech ten jutrzejszy dzień mija jak najszybciej bo osiwieje.

Zastanawiam się co jutro zjeść takiego czego raczej nie powinnam przy kp hehe
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 20:59   #4392
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam zakaz ze względu na rozwarcie ale ogólnie w ciąży seks mógłby dla mnie nie istnieć -biedny mój mąż wynagrodze mu jak już małego będę mieć po tej stronie brzucha

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Nic nie widzę
ja sobie siebie też tłumaczę tym że po porodzie nadrobimy ..

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Zobaczcie koniecznie:

http://joemonster.org/filmy/72835

hahahaha, uśmiałam się, hahahahahaha KOLĘDA U BOSKICH

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
allegro ma dobrych pomysłodawców na reklamę
działają tak jak powinny ;p

wyszłam z psem a tam śnieg

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 20:59   #4393
ogolnie
Zakorzenienie

Co wy mówicie, a ja tylko 10 podkładów higienicznych kupiłam
No nic, w aptece dokupię.

A czy ktoś tak jak ja nie zamierza przed porodem kupować maści na sutki? w sensie,chodzi o to że nie wiadomo czy kp a bepanthen do tanich nie należy a szkoda żeby tego potem nie używać. Postanowiłam że TŻ kupi jak będzie trzeba.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 21:01   #4394
Koritsi_a
Zadomowienie

Ogólnie bepanthen możesz używać do pupy dziecia jak nie do sutków gorszy np maltan czy jakoś tak bo on tylko do sutków jest.
Stary 2015-11-23, 21:04   #4395
0enedue
Zadomowienie

Cytat:

A czy ktoś tak jak ja nie zamierza przed porodem kupować maści na sutki? w sensie,chodzi o to że nie wiadomo czy kp a bepanthen do tanich nie należy a szkoda żeby tego potem nie używać. Postanowiłam że TŻ kupi jak będzie trzeba.
ja bepanthen dostałam do glukometru więc odpadł mi wydatek.. wrzuciłam do torby ..

ja też kupiłam 2 paczki podkładów ;p na liście ze szpitala mam wypisane ze niby 5 sztuk starczy.. ale wezmę 10 chociaż zajmują połowe miejsca w torbie.. jak dopakuje szlafrok to będzie koniec;/

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-23, 21:06   #4396
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nie zamierzam

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Jezu jak mnie skurcze łapią masakra no!

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-23, 21:07   #4397
Koritsi_a
Zadomowienie

Ja podkładów na lóżko mam 5. Zapytam jeszcze położnych czy to wystarczy na tą pierwszą dobę kiedy ja będę unieruchomiona. Jak cos to wyśle TŻ jeszcze do szpitalnej apteki żeby dokupił. Po pierwszy cc nie wykorzystałam aż tak dużo. Na cały pobyt chyba 2 paczki albo 2,5 ale kradliśmy tez na przewijak wiec część to przesikane przez córkę.
Stary 2015-11-23, 21:07   #4398
cienwiatru
Wtajemniczenie

ADKA przekalkulowalam co mnie bardziej interesuje i stwierdziłam że czytanie traci sens jak i tak co chwilę na wizaż wchodzę :p

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-23, 21:13   #4399
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Siostra mnie nie pocieszyła bo mowila ze jej tez na samym końcu wylazly :/
Mi przy pierwszej ciąży wyskoczyły dwa tygodnie przed porodem a urodziłam w 40,5 tyg.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Słodkie mamusie, jak u was z nocnymi posiłkami? Ja mam w zaleceniach o 22-23 ale w praktyce rzadko mi się udaje do tego zastosować
Ja na szczęście nie mam takich zaleceń. Jem kolację między 19-20 i dopiero rano śniadanie.

Cytat:

Ja karmiłam piersią i na szczęście nigdy maść do sutków nie była mi potrzebna.

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
ja bepanthen dostałam do glukometru więc odpadł mi wydatek.. wrzuciłam do torby ..
Też dostałam
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-23, 21:14   #4400
czubasek20
Zakorzenienie

Ja mam maltan na sutki. Bralam jak do darmowej dostawy na gemini mi brakowalo.
Zreszta ja mam bzika na pukcie sutkow wiec masc musi byc.

Ej moj tz juz spi i nic na niego nie dziala a zlosc mi przeszla

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 21:14   #4401
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Ja podkładów na lóżko mam 5. Zapytam jeszcze położnych czy to wystarczy na tą pierwszą dobę kiedy ja będę unieruchomiona. Jak cos to wyśle TŻ jeszcze do szpitalnej apteki żeby dokupił. Po pierwszy cc nie wykorzystałam aż tak dużo. Na cały pobyt chyba 2 paczki albo 2,5 ale kradliśmy tez na przewijak wiec część to przesikane przez córkę.
Matko jak czytam co wy bierzecie to ja mam 1/3 tego I podkłady zapakowalam dwa dla Ignaska, chociaż z Julkiem wcale nie miałam.

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-23, 21:14   #4402
Aartaa
Raczkowanie

SYLWUSKA dzięki, było cieżko, łóżko mamy duuuuze dla 2+1, ale Syn budził sie co godzinę... Biedaczek, a i mój brzuch tez biedny po takiej nocy... Zdrzemnelam sie troche w południe z nim, choc ogolnie to juz sie kulac zaczynam i kaczy chód wprowadzam, mimo ze wg om to dopiero 34+0, wg usg od poczatku +/- 7 dni starszy. No ale fakt, większość dnia zspieprzam ze wszystkim:/

HALAWAYA CIESZE SIE BARDZO, ze Wasze cukry dobre !!!! To cudowna wieść w PL tez maluchy w pietke:/

OGOLNIE, Ty w Poznaniu bedziesz wić potomstwo? Na Polnej? Z okolic Czarnkowa jestes?

ADKA, pięknie sie z nimi rozprawiasz! Mój Szef tez zwolnił kiedyś 'manager' nie myśląc np, ze nie zna haseł do bankuu itp heheeeeee. Za niemyslenie i chamstwo kara!

WOJNIANN, Twoje jabłuszko to myśl przewodnia wątku dziewiątego nie wiem jak wyglądasz, nie znam Cie, lubię Cie za posty i zaczynam o Tobie myślec obierając Synkowi codziennie jego ulubiony owoc)))

GRYZELDA, mysle, ze nic sie nie stało Wam na szczescie, ale dobrze robisz uprawniający sie, przeciez co to za wysiłek sprawdzić, Te Cuda W Środku teraz maja praktycznie priorytet!!!!

No, to ide czytać ostatnie 10 kartek co do nadrobienia!
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 21:15   #4403
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość

Ja po cc bardzo mało krwawiłam bo miałam dreny założone. Nie wiem jak będzie teraz.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 21:15   #4404
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja mam maltan na sutki. Bralam jak do darmowej dostawy na gemini mi brakowalo.
Zreszta ja mam bzika na pukcie sutkow wiec masc musi byc.

Ej moj tz juz spi i nic na niego nie dziala a zlosc mi przeszla
Hehehe to działaj na spiocha

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-23, 21:19   #4405
acapella
Zadomowienie

Koritsi a mi położna w szpitalu powiedziała, żeby ręcznik dla dziecka mieć :P
Masakryczne dziś tempo rzeczywiście
Kurcze chyba się przeziebilismy z TZtem, mamy stan podgoraczkowy, mnie też boli głowa masakra. I brzuch, standard. Jakbym miała kaca i mega okres, dokładnie tak się czuję chyba idę spać...
Niech nikt się dziewczynom w kolejkę nie wbija!
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 21:22   #4406
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Matko jak czytam co wy bierzecie to ja mam 1/3 tego I podkłady zapakowalam dwa dla Ignaska, chociaż z Julkiem wcale nie miałam.

Ja po prostu wrzuciłam paczkę ale fakt ze torbę mam dużą, wiec upychałam jak leciało. Wszystko z listy

Choc np nie brałam całego opakowania wkładek laktacyjnych tylko 8 sztuk w założeniu na 4 albo 5 dób zalezy kiedy mi z piersi zacznie cieknąć. Przy córce zaczęło w trzeciej dobie.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Koritsi a mi położna w szpitalu powiedziała, żeby ręcznik dla dziecka mieć :P
Masakryczne dziś tempo rzeczywiście
Kurcze chyba się przeziebilismy z TZtem, mamy stan podgoraczkowy, mnie też boli głowa masakra. I brzuch, standard. Jakbym miała kaca i mega okres, dokładnie tak się czuję chyba idę spać...
Niech nikt się dziewczynom w kolejkę nie wbija!

Kurde co jedna to inaczej mówi. Nie dopakuje już nie mam gdzie. Ale kąpią dopiero w drugiej dobie to TŻ dowiezie.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Ponad 400 postów w jeden dzień. Mogę nie urodzić w tej części haha
Stary 2015-11-23, 21:24   #4407
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Jak tak dalej pójdzie to my z końcówki urodzimy w 12 części

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 21:25   #4408
Aartaa
Raczkowanie

KALWINKA... Zjadło mi posta!!!! To wklejam tylko http ://www.ambradeibimbi.pl/Ambra_dei_Bimbi.html ; po http wstawiłam spację.

Tam tez jest sklep.
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 21:29   #4409
cienwiatru
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53570268]Jak tak dalej pójdzie to my z końcówki urodzimy w 12 części

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Myślę że jak część z nas urodzi to zwolnimy z pisaniem i odzyskamy powera na odchowalni

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Dobra, ja się idę położyć bo plecy mnie bolą, skurcze mam i brzuch mnie muli jak na @. Może na lezaco będzie lepiej bo na porodowke się nie wybieram (mam nadzieję).

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-23, 21:29   #4410
adka_19
Wtajemniczenie

Dziewczyny z innej beczki - czy w waszych szpitalach musicie sobie wybrać pozycję do rodzenia?!
Kumpela mi o tym mówiła i jestem w szoku. Mówię jak to. Ma się zapoznać z tym jak można rodzic i MA WYBRAĆ NA MIESIĄC przed terminem...

Ogólnie ja nie kupuje maści na suty
Cień Hahaha )

AARTA u nas podobna sytuacja z dnia na dzień. A że sprawy były bieżące typu brak środków na koncie na pobranie opłat - ojejku nie moja sprawa już D ll a niech im prąd wyłącza hahahah

Naaaa pewno go obudzisz CIEN jak się zaczniesz dobierać Hahaha

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości