|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
|
|
|
|
#1112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kopniaki albo w samym dole, w pachwinach albo po bokach brzucha .W ogóle mam taki śmieszny brzuch, niezbyt duży- od jakiegoś czasu obwód się nie zmienia i jakoś tak wypchnięty do przodu tylko, że ciągle mam wcięcie w talii . I jeszcze waga w miejscu stoi. Oby dzieć rósł
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie ma ani okruszka śniegu. I oby tak dalej bo jutro po teściowa na zadupie...
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale będąc tam robisz wszystko co możliwe dla swojego dziecka. Najlepsza opieka jest pod ręką. Szkoda ze tak blisko masz te sale porodowa - na bank krzyki matek i dzieci cie nie uspokajają ![]() A ta co chrapie - może jej delikatnie zwróć uwagę ? )Fajnie ze masz neta, zawsze to jakiś zabijacz czasu ![]() Może niech tż jakieś gazetki ci podrzuci? ![]() Aga Fajne ciuszki !!! ![]() Ja to jestem anty sh bo nigdy niczego nie znajdę tam fajnego ![]() Ja dopiero wstałam. W nocy nie mogłam spac co chwila się budziłam. Nad ranem zasnelam. Nawet nie slyszalam jak tż pojechał do pracy ![]() Dzisiaj mam w planach odrobić zadania z.Niemca, pranie poskładać, zrobić lasanie i faworki ![]() A jak zdarze to łazienkę sprzątać ![]() U mnie 3 stopnie na plusie ale słoneczka dzisiaj brak.
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Ech no, smutno mi
![]() Byłam wczoraj w bibliotece i wypożyczałam m.in. książkę Szwai (chyba ostatnią w biblio, której nie czytałam, bo uwielbiam jej książki-takie leciutkie i z humorem). I mi powiedziała bilbiotekarka,że w niedzielę Szwaja zmarła
|
#1116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. moja była rozczarowana, że więcej nie pada, ale jak wyszła na dwór, to krzyczała,że jednak dużo - a tak jak mówisz, tylko co poprószył .
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łojesuuu Lazania i faworki?chyba by mnie rozsadziło ![]()
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię szmatki bo jakoś się nauczyłam szukac i nawet dla siebie namioty znajdę...a takie dziewczyny noszace rozmiary 36-44 to się mogą super modnie ubrać w sh za grosze...no i one nawet na zlotowkach mogą polowac bo w tych rozmiarach ciuchów full...
|
|
|
|
#1119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Córce założyłam takie adidasy za kostkę, na kozaczki za ciepło i za mało śniegu, a w busie by się tylko niepotrzebnie nóżka pociła( bus staje u nas pod blokiem).---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Ja dzisiaj zmieniałam pościel, już się pierze a kołdry i poduchy oddychają na balkonie ![]() Na obiad nic mi się nie chce robić wymyślnego, usmażę naleśniki z serem i kapuśniak, bo kwasoty mi się chce .Ale dziś miałam koszmary- ganiały mnie wampiry i zombie, nawet w powietrzu latałam,żeby uciec przed nimi a one za mną, brr... Nie spałam od północy do piątej, potem jak ledwo zasnęłam, to budzik o 6:15 zadzwonił. Wyszykowałam córkę do szkoły i dałam znów nura pod kołdrę na godzinkę
|
||
|
|
|
#1120 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój starszak już rzucał śnieżkami Jechałam z młodym do klubu, a starszy wyjątkowo nie chciał jechać z nami, ani oglądać bajek tylko się ubrał i biegał z dziadkiem przed domem.Cytat:
Justynka fajnie, ale u mnie odpada bo były 2 co się mizdrzyły do mojego tż jak już byliśmy razem ![]() Cytat:
Wcale nie była taka stara ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() Ja jeszcze leżę w łóżku ale musze wstać bo mi kiszki marsza grają ![]() I spr fb i jakaś pani pyta o termin na sobotę - chyba będzie trzecia sesja w tym tygodniu
|
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
To racja ze jest sporo takich popularnych rozmiarów, ale i najwięcej chętnych. Ja zawsze trafiam na coś super w większym rozmiarze. A spodni nigdy nie kupiłam i nawet już nie szukam bo wszystkie za krótkie.
A ja nie lubie zimy i zimna śnieg to tylko na święta powinien być 😀
|
#1123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ok ubieramy się i idziemy na spacerek
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
lucy trzymam nadal kciuki. Musi byc dobrze:-* moze i lepiej ze w szpitaly zawsze to dobra opieka Ja tez zle spie ciagle sie budze w nocy.. Noe wiem czemu. A sni mi sie ciągle moj bobek..:-D szkoda ze nawwt w snie nie ujawnia plci Moj bobek w 27 tyg byl glowkowo a 29 juz calkoem odwrotnie. Wiec plywa se jak mu sie podoba :-P
|
#1125 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do świąt wyrobicie się ? Cytat:
jak wizaż trzyma kciuki to nie ma opcji że coś sie nie uda ![]() Cytat:
Cytat:
i u mnie na minusie dziś ale fajnie od razu klimatycznie się zrobiło i zimowo
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś mamusia wie ile się czeka na wyniki posiewu moczu w Diagnostyce bo mi każda Pani mówi inny termin, a na tablicy pisze ze aż 7 dni?
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie że mój gin wczoraj jak z nim gadałam przez tel to nie skojarzył mnie z nazwiska i myślał że ja pierwszy raz
i jak weszłam to mi mówi "my się chyba skądś znamy"...a ja mówię no tak to już bliżej niż dalej ![]() I wczoraj się tak zaczęłam bardziej intensywnie myśleć nad porodem...i tak coraz częściej myślę że chyba jednak Profamilia mimo odległości będzie lepszą opcją niż Jasło do którego mam kilka km... -W Jaśle rodzenie tylko na łóżku porodowym, w Profamilii jak komu pasuje -W J nie ma jako takich odwiedzin...można dziecko pokazać przez okienko i ew samej wyjść do rodziny na korytarz, w P odwiedziny od 6 do 22 -w J kontakt skóra do skóry przez 5 minut i biora dziecko ważyć mierzyć badac itd, w P 2 godz i dopiero po tym czasie dziecia ważą mierzą... - w razie cc (tfu tfu) w J mój M zobaczyłby Patrysia dopiero jak ja byłabym na chodzie a w P mógłby go zobaczyc i z nim byc zaraz jak go wyciągną... I w sumie chyba pogadam z M co on o tym wszystkim myśli... |
|
|
|
#1130 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Figa dzieki za przepis dzis spróbuję!
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Good idea ja chodze jak jest -50%
i w sumie to najdroższa z rzeczy którą kupiłam to była jedna z Lilkowych bluz ta taka różowa zamszowa za 7 zł
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Aga na konpie zerkne twoje lowy bo na tel...
Mamusiaczek Marta super imie:-D a tak szczerze to malo spotykane jest teraz ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- A ja dzis zaczynam 30tc!!!! Tal mało zostalo az sama nie wierze!!!!
|
#1133 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super rzeczy !!! ![]() Dzień dobry, u mnie jak zwykle kiepska noc. Śniegu zero. Pewnie jest zimno... Ale mam wszystko do obiadu to pewnie przekibluję cały dzień w domu.
|
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
u mnie kolejna bezsenna noc teraz ubieram się i lecę do laboratorium i na zakupy dla siebie dzisiaj zaczynam 30t i poczułam presję i jadę kompletować swoją torbę miłego dnia |
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
M pyta sie czy trzeba zakupy w Biedronce robić...to mówię mu że nie byłoby koniecznością gdyby nie mandarynki za 3.99, które Patryś lubi
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny worek sie rozwiazal
![]() w koncu sie zgłaszaja mamuski z niemowlakami juz mam zapisane na 6 sesji chetnych w tym 3 dzieciaczkow 2 miesiecznych jestem na upragnionym wolnym a zaraz na cały etat bede działać ![]()
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Gratki :-*
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, i dzisiaj chrustów nie bedzie
nie mam czasu gotowac, zrobie tylko lazanie ![]() teraz umawiałam ludzi tylko na soboty i niedziele ale nie mam juz miejsc... troche sie boje umawiac ich w tygodniu jak tz jest w pracy, bo np mama z dzieckiem to ok, ale tata mama i dziecko - to czasami mam glupie mysli ze okradna - sprzet zabiora itp a ja sama ![]() ![]() nie wiem co o tym myslec ? byscie ryzykowały ? bo z drugiej strony jak nie ustawie na tydzien to przepadna mi klienci, a teraz szał jest bo swieta ida
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Wsu mie strach jest ale nie ma tez co przesadzać... Sprzet postaw przy sobie cenne rzeczy pochowaj jesli sie boisz. Bedzie dobrze
|
#1140 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nie wiem co mam dzisiaj na obiad gotować brak pomysłu a do sklepu nie chce mi się iść Miałam mieć jeszcze grzybową na dzisiaj ale koleżanka wczoraj wciągnęła moją dzisiejszą działkę Pochwaliłam się przez telefon jaka dobra to przyszła na "herbatkę" ale ona lubi moją kuchnię i zawsze pyta co tam dobrego upichciłam ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- ps Fajnie że biznes się rozkręca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

kopniaki albo w samym dole, w pachwinach albo po bokach brzucha
.

.

. Córce założyłam takie adidasy za kostkę, na kozaczki za ciepło i za mało śniegu, a w busie by się tylko niepotrzebnie nóżka pociła( bus staje u nas pod blokiem).