|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Ja kupilam taki sportowy i bralam go z duzym zapasem, wczoraj go przymierzylam, moje cycki wygladaja jakby mialy za maly kapturek. Ja to chyba kupie po porodzie. Jakos tego nie widze. Obwod pod cyckami tez mi sie zmienil. Ech.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam biustonosz z alles mama ale nie taki calkiem sztywny tylko mieciutki, wzielam rozmiar wiekszy i spokojnie dal rade
![]() Te najzwyklejsze to dla mnie jakas masakra, chyba ze dla malego biustu :l ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Teraz jeszcze nie kupilam ale na pewno jakis kupie przed porodem zeby wlasnie miec do szpitala ![]() Ale jak ktos nie chce kupowac to zawsze moze wziac zwykly taki jak nosi przeciez, tyle w szpitalu to sobie zsunie to ramiaczko przeciez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
Teraz bylam 2 tyg. bez cycnika i dawalam rade. W sumie jak sie lezy to tylko przeszkadza. Noo i ja nie mam kiedy tego zrobic, a kupic na oko przez neta to mi szkoda kasy. Poza tym widze jak mi cycki skoczyly z rozmiarem przez te dwa tygodnie pobytu w szpitalu. Teraz mam te sportowe, ale bez odpinanego przodu, jak sie juz jakos unormuja to sobie kupie normalny cycnik do karmienia. I tak pierwszy okres bede karmic w domu, raczej nie przewiduje chodzenia po galeriach, znajomych, zebym musiala tylko odpinac cyca. Bede w domu, wiec moge sobie pozwolic na noszenie normalnego stanika. Jak sie rozbiore to u siebie
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Udało mi się mocz oddać ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Zresztą gdybym nie miała w szpitalu sportowego to bym zalała pół łóżka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
A ja mam wrażenie, że biust mi powrócił do normalnego rozmiaru. Więc chyba kupię taki, jaki noszę do tej pory i już.
W ogóle to nie mogę uwierzyć, że już niebawem po kolei będziemy rodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz ja mam odwrotnie, ja sobie nie wyobrazac miec caly czas zalozony. Cycki mi musza troche pooddychac, takie przyzwyczajenie sprzed ciazy. Mialam takie male cycki, ze moglam chodzic bez stanika.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, dzisiaj metamorfoza pokoju dzień 2.
Mam dziwne przeczucia, dziwne skurcze kilka razy dziennie, wydaje mi się też, że mała się obróciła. A do wizyty tyle czasu jeszcze ![]() Babcia zauważyła, że mi brzuch opadł. Faktycznie opadł (tż ma dobre oko). Miałam go zaraz pod cyckami a teraz tam płasko i tak jakby "wisi". Kurde no. Nie jest wskazaniem do CC.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 ![]() Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-11-24 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zadomowienie
|
Wstałam po nieprzespanej nocy
![]() mały sie wiercił, nie dał spać no i ten wilczy głód... Tez podjadacie w nocy? Ja musiałam zjesc marchewke a potem serek bo bym nie zasnęła znowu. Zuken Ja jak miałam rwę to pojechaliśmy na IP i nic mi nie dali żadnego leku tylko kazali leżec. Zbadała mnie neurolog. U swojego gina pozniej byłam i on mi dał skierowanie do neurologa który przepisuje zastrzyki w ciąży na tą rwę ale do tego czasu mi przeszło. Jeśli ból będzie się utrzymywał i będzie bardzo duży że nie dasz rady chodzić ani nic to cc. Ale jeśli boli ale do wytrzymania, mozesz chodzić to poród naturalny tyle że możesz wybrać dla siebie wygodną pozycje jaką chcesz. Tak mi mój gin powiedział. Mi na szczęście przeszło, dużo odpoczywaj a będzie lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy rwa objawia się takim bólem z dołu pleców co blokuje jakikolwiek ruchy nogi czy kręgosłupa ale takie mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa im mniej ludzi w poblizu dziecka tym lepiej dla mnie, a tak jak pisalam przychodza do mnie w odwiedziny z przeziebionymi dziecmi, to nie sadze, zeby bylo inaczej jak sie Wojtus urodzi. Jednak zdrowie mojego dziecka jest dla mnie wazniejsze od tego, ze ktos chce se poogladac :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zadomowienie
|
Lune - ja nie podjadam. Jem coś niewielkiego jak idę spać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze juz byl poruszany temat szczepien, ale ja mam pytanie o szczepienie na rotawirusy, bedzie sie ktos decydowal?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
Ja jem jakieś pół godziny przed położeniem się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam kolacje o 20 a o 21 zrobiłam koktajl z owoców no i o 4 głodna ![]() Ćwiczenia na rwę i o wogole bóle pleców bardzo pomagają, trzeba to rozciągnąc mi bardzo pomogło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Gratuluje wczorajszych wizyt ![]() ![]() Nebula, no z ta kasa to przegieli.... Ja w zeszlym tyg 250 placilam.... Czarna, Kasia ![]() ![]() Zuken rwa jest wskazaniem do cc jesli jest w stanie ostrym, ktory uniemozliwia chodzenie, lezenie w pewnych pozycjach aleeee wiadomo jak to z niektorymi lekarzami jest dla jednego bedzie to wskazanie, inny stwierdzi, ze nie. Rwa i mnie dopada... Caly lewy posladek i udo.... Az boje sie ruszyc :-/ Wczoraj przywiezlismy elementy mebli i chyba dzis po pracy TZ bedzie je skrecal. No i dowiedzialam sie ze chyba moje hormony w ciazy cos nie tak dzialaja, bo mielismy mala negatywna wymiane zdan i w sumie powinno zakonczyc sie moim placzem, a tu poziom agresji tylko wzrosl i mialam ochote raczej w cos trzasnac niz sie poplakac :-/ Poruszalyscie wczoraj jeszcze temat butelek. Ja mam kupiony zestaw startowy butelek aventu, bo mam zjazdy i moze sie zdarzyc, ze TZ nie bedzie mogl mlodego na karmienie przywiezc wiec uwazam, ze butelki beda nam niemalze od poczatku potrzebne. Co do smoczkow to mam 2 lovi, ktore dostalam od kolezanki (nowe, zapakowane) i jeden z aventu, ktory byl w zestawie z kompletem butelek. Mam zamiar ich uzywac. Dzis dzien lezenia, obiad szybki zrobie, zeby jak najmniej stac. Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-11-24 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam plan niewpuszczania ludzi do domu przez miesiąc. 27.02 mąż ma urodziny to wtedy zrobimy imprezę dla wszystkich i przy okazji poznają małą ![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
Ja tam kolacje staram sie jesc miesna, tak zeby do rana wystarczylo. Inaczej mam pobudke ok. 1-2 godziny na druga kolacje.
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zadomowienie
|
Kolacja to najlepsza jest podobno białkowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
Tak to prawda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przynajmniej sprzęt mają dobry za taką cenę ![]() mam nadzieję ze gin cos poradzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuje Wam rwy kulszowej ![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Dostałam właśnie wypłatę L4 z ZUS, pocztą ![]() ![]() śmiesznie tak kasę do ręki dostawać ![]() Poza tym zaczynam 35 tydzień ![]() Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-11-24 o 09:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tez nie podjadam w nocy, zle sie czuje po nocnym jedzeniu. Cytat:
Ja chyba nie. Nie szczepie na cos na co nie musze ![]() Witam sie! ![]() Strasznie mi brzuch w nocy twardnial ![]() Ogolnie nocka do dupy, bo ten brzuch, plus nie moglam spac a potem mi sie snily laktatory ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
tak mnie ta wczorajsza wizyta zdenerwowała, że spać nie mogłam.
Zadzwoniłam dziś (wizyta umawiana przez portal znanylekarz.pl) z 'reklamacją' i powiedziałam, że to po prostu granda, że skoro ceny zmienili na początku listopada, a ja wizytę umawiałam 13stego, to powinni mnie poinformować! jeszcze będę pisać maila. Zarządzałam zwrotu różnicy w cenie. Nie sądzę by zwrócili, ale chociaz troszkę mi lepiej, że cokolwiek zrobiłam w kwestii, która mnie mocno zabolała. muszę tylko jakoś rozsądnie tego maila zredagować. Granda, tak ciężarną denerwować. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-11-24 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
No wlaśnie ja rozważam, ze względów trochę praktycznych. Dużo się słyszy o tych wszystkich rotawirusach, a nie chce, żeby Mały rzygał i srał dalej niż widział. Dorosły się umęczy a co dopiero takie mały dzieciaczek.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie temat szczepien meczy od czasu do czasu i na razie myslenie o nim zostawiam na zas ![]() Nawet nie wiem czy chce 5w1 czy zwykle, musze to dokladnie przemyslec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Prosze o dopisanie mi wizyty 28.12 na 12:15
![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też właśnie miałam akcję z twardnieniem brzucha w nocy, z delikatnymi bólami. Zestrachałam się zdrowo, ale przeszło. A dzisiaj rano znowu miałam parę twardnień. Tym razem bezbolesnych. Teraz już przeszły ale aż boję się z łóżka ruszyć. A szyjka w sobotę była ok, dzisiaj mam usg wieczorem, może jakoś doczekam do tego usg. Ale strasznie jest to frustrujące ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.