Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-24, 12:52   #4291
Casaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Magda, u mnie z cyckami jest identycznie. Jak siedze to leci z obu, a jak leze to z lewego. Mnie natura az za dobrze obdarzyla bo mam 85-90F.... Spie w sportowym, a w dzien raczej nie zdejmuje :|

Viki, gratki kolejnego tygodnia

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 12:53   #4292
MallaMi
Rozeznanie

a mnie jeszcze nic nie leci z cyckow ani kropelki i tak sie zastanawiam czy nie będzie problemu po porodzie laktator kupiłam wiec w razie czego to może trochę pobudzi i wyciągnie co nieco
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 12:57   #4293
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
a mnie jeszcze nic nie leci z cyckow ani kropelki i tak sie zastanawiam czy nie będzie problemu po porodzie laktator kupiłam wiec w razie czego to może trochę pobudzi i wyciągnie co nieco
Podobno nie ma to znaczenia U mnie też jeszcze susza.
Stary 2015-11-24, 12:58   #4294
Casaa
Zakorzenienie

Nie ma to najmniejszego znaczenia, nie martwcie sie

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 12:58   #4295
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Mnie też nie leci, ale z tego co rozmawiałam z mamą, to mówiła, żebym się póki co tym nie przejmowała. Natura zrobi swoje

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:03   #4296
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
ooo to widzę że oliwka może być sprawcą zamieszania

nie wiem jak wy to robicie, że chodzicie bez stanika mi zaraz sutki sterczą przez bluzkę, Tż leci z łapkami i maca przy każdej okazji no i inna kwestia, że przed ciążą to bolały przy chodzeniu 2 tygodnie przed @ nie lubię jak mi coś dynda
ja nie mam takiego problemu sutki reagują tylko na zimno a na bluzkę to nie
haha mi nie ma co dyndać

w ogóle to położna stwierdziła że mam skończony 33 tydzień a nie 32 kurde już sama nie wiem jak to się liczy i w którym tygodniu w końcu jestem ale najważniejsze ze termin porodu jej wyszedł ten sam więc nie powinno być niespodzianek
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:05   #4297
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja właśnie porównuję zdjęcia z 10tc i 31tc Matko kochana kiedy to to tak urosło
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:07   #4298
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
tak mnie ta wczorajsza wizyta zdenerwowała, że spać nie mogłam.
Zadzwoniłam dziś (wizyta umawiana przez portal znanylekarz.pl) z 'reklamacją' i powiedziałam, że to po prostu granda, że skoro ceny zmienili na początku listopada, a ja wizytę umawiałam 13stego, to powinni mnie poinformować! jeszcze będę pisać maila. Zarządzałam zwrotu różnicy w cenie. Nie sądzę by zwrócili, ale chociaz troszkę mi lepiej, że cokolwiek zrobiłam w kwestii, która mnie mocno zabolała.

muszę tylko jakoś rozsądnie tego maila zredagować.

Granda, tak ciężarną denerwować.
mam nadzieję ze oddadzą Ci kasę
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ewusia gratulacje nowego tygodnia

Cytat:

I teraz jakiś wczesny obiad zrobić i już będzie jechał
będziemy Cie tu wspierać cały czas
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ewcia, gratuluje 35 tyg

Wyslane z Lumia920.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja na pewno się w coś miękkiego zaopatrzę do szpitala. Pewnie kupię jeden ten co wam pokazywałam, po domu też wolę chodzić bez, bo wygodniej, a z moimi maluszkami, to nie problem, teraz podrosły, ale z grawitacją nie mają problemu jeszcze ale jednak w szpitalu bym nie chciała mieć wiecznie mokrych plam od mleczka (a tego nie przewidzę, jak będzie). W domu pewnie też jeśli będzie mocno leciało moja wygoda pójdzie na dalszy plan.
ja tez normalnie chodzę po domu bez bo mam mały biust i nawet teraz grawitacja nie działa ale jak będzie mleko lecieć to jednak trzeba będzie w staniku....

Cytat:
ewusia gratulacje

Cytat:
A dzisiaj nam nasza położna powiedziała, że już trzy dziewczyny z naszej grupy się wykruszyły Jedna urodziła w 27 tygodniu, ale ... maluch miał już 2400 I na tyle zdążył się rozwinąć, że jest w stanie nawet sam oddychać. To jest dopiero szczęście.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Ewusia
już 35 tc!? Wow ale wysoko, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

A i u mnie dziś 32 tc

i jeśli ktoś jeszcze zaczyna nowy tydzień to też
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość

mam ten sam problem, noszę biustonosz z obwodem 65 ale obwód obwodowi nie równy a nie lubię jak mi stanik lata po plecach
ja tez się przyzwyczaiłam do dopasowanych, taki obwód 75 to dla mnie w ogóle nie stanik, tylko jakaś przykrywka na piersi

Ja dziś połowę poranka spędziłam dzwoniąc po przychodniach i umawiając wizyty które miałam jeszcze przed porodem załatwić Tak więc w przyszłym tyg mam diabetologa i okulistę, a w następnym konsultację anestezjologiczną, endokrynologa i ginekologa Jeszcze mi dentysta został do umówienia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:08   #4299
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
dokładnie 34t6d
No to już w miarę bezpiecznie. Można się mniej stresować.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:10   #4300
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Ja to się już nawet nie wypowiadam, bo ja dzisiaj wstałam do wc, umyłam zęby, założyłam getry na tyłek i ledwo doszła do łóżka. Już mnie tak spina macica, chociaż ja często już nawet na to nie reaguje. Dopóki nie ma regularnych skurczy, to się nie martwię.

Moje ruszanie się wygląda dokladnie tak samo. Oby nie poszło nam w regularne. Chociaż Ty jesteś ciut dalej o ile kojarzę, bo wg wczorajszej wizyty zaczęłam 31tc dopiero. A myślałam, ze jutro zaczynam 32. Co wizyta to inny werdykt.
Stary 2015-11-24, 13:12   #4301
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
No to już w miarę bezpiecznie. Można się mniej stresować.
Jeszcze minimum tydzień musimy wytrzymać

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:13   #4302
lune1992
Zadomowienie

A ja już szału dostaje od tej codziennej rutyny. Mieszkamy na uboczu Warszawy, na zamknietym osiedlu, nawet sklepu nie ma żadnego, tylko blisko las.Dzis jest zimno wiec nie wychodze.
Mama do mnie dzwoniła i tesknie za nia, za siostrami. Młodsza miałą przyjechać ale szkoła ;/ druga zakochana, nie przyjedzie.
Mąż wraca o 16 i codziennie to samo. W wekkend tylko wychodzimy na zakupy to sobie łaże po ciucholandach i sklepach.
Tak sobie myśle zebym pojechala do domu ale to aż 200km i nie wiem czy dam rade, maz mnie nie posci ;/
Nie mam mozliwosci zeby z nim na weekend tam pojechac bo nie ma tam warunkow dla nas 2, nie bylo by gdzie spac, dla mnie by siostra łózko odstąpiła. Zreszta bym chetnie pojechala sama, na pogaduchy z matka a nie tu maz bedzie sie kręcił
Nie wiem... takie mam dylematy... W sumie to juz 34 tc i mama tez by sie bała zebym sama jechala ale tęsknie za nimi a tu sie strasznie nudze taka sama
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:14   #4303
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja dziś połowę poranka spędziłam dzwoniąc po przychodniach i umawiając wizyty które miałam jeszcze przed porodem załatwić Tak więc w przyszłym tyg mam diabetologa i okulistę, a w następnym konsultację anestezjologiczną, endokrynologa i ginekologa Jeszcze mi dentysta został do umówienia
Cały pakiet
Stary 2015-11-24, 13:15   #4304
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tez nic nie leci ale jakos udaje mi sie nie przejmowac :-D

Ewusia,ja mam bardzo szerokie zebra,pod piersiami mialam przed ciaza 86cm,wiec jakbym nosila cos mniejszego niz 75 to umarlabym z niedotlenienia :-P

Ja sie zastanawiam czy jakos do lekarza wczesniej nie iść,podbrzusze mi siw calkowicie płaskie zrobilo no i Olivia sie bardzo nisko rusza, wkurza mnie to ze od lipca nikt mi nie powiedzial długosci szyjki

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:18   #4305
mojakaren
Zakorzenienie

Też mi na razie nic nie leci, ale tak jak dziewczyny pisza, ponoć to nic nie znaczy
Na SR babeczka mówiła, że w momencie porodu, jak oddziela się łożysko, mózg dostaje sygnał, że to jest czas na karmienie i mleko leci

Ewusia to czeka Cię lekarski maraton

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:19   #4306
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
A ja już szału dostaje od tej codziennej rutyny. Mieszkamy na uboczu Warszawy, na zamknietym osiedlu, nawet sklepu nie ma żadnego, tylko blisko las.Dzis jest zimno wiec nie wychodze.
Mama do mnie dzwoniła i tesknie za nia, za siostrami. Młodsza miałą przyjechać ale szkoła ;/ druga zakochana, nie przyjedzie.
Mąż wraca o 16 i codziennie to samo. W wekkend tylko wychodzimy na zakupy to sobie łaże po ciucholandach i sklepach.
Tak sobie myśle zebym pojechala do domu ale to aż 200km i nie wiem czy dam rade, maz mnie nie posci ;/
Nie mam mozliwosci zeby z nim na weekend tam pojechac bo nie ma tam warunkow dla nas 2, nie bylo by gdzie spac, dla mnie by siostra łózko odstąpiła. Zreszta bym chetnie pojechala sama, na pogaduchy z matka a nie tu maz bedzie sie kręcił
Nie wiem... takie mam dylematy... W sumie to juz 34 tc i mama tez by sie bała zebym sama jechala ale tęsknie za nimi a tu sie strasznie nudze taka sama

Obawiam się tych samych uczuć od poniedziałku
Stary 2015-11-24, 13:19   #4307
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Podobno nie ma to znaczenia U mnie też jeszcze susza.
Cytat:
Nie ma to najmniejszego znaczenia, nie martwcie sie

Wyslane z Lumia920.
Cytat:
Mnie też nie leci, ale z tego co rozmawiałam z mamą, to mówiła, żebym się póki co tym nie przejmowała. Natura zrobi swoje
no to dobrze , bo już sie martwiłam. mojej kumpeli zaczęło leciec w 19tc a ja teraz w 31 i nadal nic. przynajmniej na razie na wkładkach przyoszczędzę
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:19   #4308
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy wraca do DE?
W czwartek wieczorem powinien być z powrotem.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Kinga nie smutaj będzie wszystko dobrze. Szybko zleci i niedługo znowu będziecie razem. Słabe pocieszenie ale my zostajemy z Tobą

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Masz nas Nie jesteś sama. To zleci.

Cytat:
będziemy Cie tu wspierać cały czas

Dziękuje dziewczyny

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

[/COLOR]A i u mnie dziś 32 tc
Gratulacje

I pojechał oczywiście upłakałam się. Mąż prosił dzidziusia, aby się ładnie ruszał, żebym mogła być spokojna, a on jak na złość dziś dzień leniuszka chyba ma
Teraz będę się martwić, żeby mały się ruszał i żeby mąż szczęśliwie dojechał, nie lubię jak jedzie sam do Polski, bo ja siedzę i te 12 godzin myślę, a jeszcze pierwszy raz jedzie w dzień, nie wiadomo jak tam z korkami będzie, możne być jeszcze dłużej.
Teraz jakieś zajęcie sobie znaleźć ciekawe muszę.
No popłakałam, mogę wrócić do pisania na temat, a nie swoje smutki
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:20   #4309
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
mam ten sam problem, noszę biustonosz z obwodem 65 ale obwód obwodowi nie równy a nie lubię jak mi stanik lata po plecach.

masakra jakaś i czysty wyzysk bo powinni o tym powiedzieć przed badaniem, 150 zł to dużo pieniędzy zwłaszcza w tym czasie pełnym wydatków
:

Tez mam ten problem. Noszę staniki 65e/f zalezy od firmy i modelu. Dlatego nie mogę sobie pozwolić na niedopasowane staniki bo od razu odbija się to na jędrności. Po roku noszenia dobrze dobranego stanika kondycja moich piersi uległa takiej zmianie, że pozbyłam się kompleksów na ich punkcie nie popsuję ich sobie teraz. No fckin' way

A co do ceny to wiem. DDlatego mnie to tak zirytowało. Gdybym miała gotówkę to bym im dała odliczoną kwotę i tyle. Ale musiałam zapłacić kartą więc nie bardzo miałam jak dyskutować. Do tego skurcze, stanie przy kontuarze, 10 osób naokoło mnie gapi się na wymianę zdań....no dziwnie się czułam. Chyba nie umiem sobie radzić z takimi sytuacjami.
Stary 2015-11-24, 13:22   #4310
czarnulax
Zakorzenienie

kinga ja też się zawsze martwię jak mąż sam jedzie w taką trasę.
Stary 2015-11-24, 13:24   #4311
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kinga spokojnie na pewno dojedzie szczęśliwie a dzidziuś się zacznie ruszać po prostu teraz poszedł spać
Stary 2015-11-24, 13:27   #4312
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam wielkiego biustu (choć w ciąży skoczył mi o rozmiar w górę i jest fajny bo wcześniej miałam taką chamską przerwę między cyckami, a teraz sie stykają ) ale nie wyobrażam sobie latać bez stanika nawet jak w obwodzie niezbyt wygodnie to i tak lepsze to niż wrazliwe sutki w zetknięciu z bluzką brrrrrr
Mnie też zawsze dziwi jak ktoś pisze że zdejmuje stanik w domu ze wygodniej bez, IMHO chyba kwestia źle dopasowanego stanika (bo nawet jesli ma się mały biust to stanik nie powinien uwierać) bo mi ewidentnie jest wygodniej W staniku
Cytat:

graty!
Cytat:
Viki, gratki kolejnego tygodnia .
Cytat:

Dzięki dziewczyny
Cytat:
E tam u mnie "samo" tez nie leci, jak odpowiednio nacisnę to jakaś kropelka się pojawia wcale nie świadczy to o tym że będzie problem potem

Cytat:
I pojechał oczywiście upłakałam się. Mąż prosił dzidziusia, aby się ładnie ruszał, żebym mogła być spokojna, a on jak na złość dziś dzień leniuszka chyba ma
Teraz będę się martwić, żeby mały się ruszał i żeby mąż szczęśliwie dojechał, nie lubię jak jedzie sam do Polski, bo ja siedzę i te 12 godzin myślę, a jeszcze pierwszy raz jedzie w dzień, nie wiadomo jak tam z korkami będzie, możne być jeszcze dłużej.
Kinga jak co to masz nas, zawsze mozesz pisać jak byś miała potrzebę wygadania się
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Tez mam ten problem. Noszę staniki 65e/f zalezy od firmy i modelu. Dlatego nie mogę sobie pozwolić na niedopasowane staniki bo od razu odbija się to na jędrności. Po roku noszenia dobrze dobranego stanika kondycja moich piersi uległa takiej zmianie, że pozbyłam się kompleksów na ich punkcie nie popsuję ich sobie teraz. No fckin' way
Same here niedopasowane staniki to zuuuuooo
Stary 2015-11-24, 13:32   #4313
czarnulax
Zakorzenienie

Raczej nie wydaje mi się, że kwestia źle dopasowanego, ja na to zwracam uwagę i mnie tam stanik nie uwiera nigdzie, jakby uwierał, to trochę średnio byłoby w ciągu dnia w nim wytrzymać (jednak jak się chociażby pracuje, to poza domem się spędza sporo tego czasu). Ale w domu mi lepiej bez.
Stary 2015-11-24, 13:32   #4314
kinga1701
Zakorzenienie

Piszecie o dopasowanych stanikach, w końcu same natrafiłyście na odpowiedni czy byłyście u brafitterki? Ja jak będę w Polsce to właśnie chciałabym pójść do takiej specjalistki.
Stary 2015-11-24, 13:34   #4315
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

posprzątałam pomyłam podłogę szarlotka się dopieka zmywarka kończy prać mieszkanie wywietrzone patrze na zegarek a tu 13:25 MASAKRA a ja w proszku wizyta o 14:30 o 14:00 będzie mąż

no tak ale jak sie wstaje późno to tak jest

kręgosłup odmawia posłuszeństwa
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:38   #4316
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie o dopasowanych stanikach, w końcu same natrafiłyście na odpowiedni czy byłyście u brafitterki? Ja jak będę w Polsce to właśnie chciałabym pójść do takiej specjalistki.
Ja do sklepu z brafitingiem chodzę i od tego sie zaczęło, jak się raz ubierze taki dobrze dopasowany stanik to już się nie chce innego teraz już bym była w stanie sobie sama dobrać ale i tak w "zwykłych" sklepach nie ma mojego rozmiaru

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
posprzątałam pomyłam podłogę szarlotka się dopieka zmywarka kończy prać mieszkanie wywietrzone patrze na zegarek a tu 13:25 MASAKRA a ja w proszku wizyta o 14:30 o 14:00 będzie mąż

no tak ale jak sie wstaje późno to tak jest

kręgosłup odmawia posłuszeństwa
Nic nie mów ja o 11.30 wstałam dziś
Stary 2015-11-24, 13:40   #4317
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

Poczytałam najpierw o tym jak poprawnie zakładać stanik i na co zwracać uwagę przy kupnie. Potem poszłam di brafitterki i popraktykowałam. Od tamtej pory wiem co i jak polecam bardzo, ponieważ konsekwencje źle dobranego to nie tylko grawitacyjne zwisy, ale tez np większe prawdopodobieństwo torbieli.
Stary 2015-11-24, 13:41   #4318
86ewula
Rozeznanie

Apropo staników. Pomysł dla osób które chcą się wstrzymać z kupnem stanika po porodzie, znalazłam sposób na necie jak można sobie szybko przerobić swój stanik. Wystarczy mieć lub zrobić stanik z odpinanym ramiączkiem i doszyć gumkę tak aby po odpieciu ramiączka nie uciekało ono na plecy. O tak :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1448368893503.jpg (65,1 KB, 23 załadowań)
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:41   #4319
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
nie dziwię CI się ze Ci nudno i smutno samej
ja tez siedzę głównie sama w domu, ale przynajmniej wieczorami/popołudniami widzę się często z siostrą czy kuzynką, poza tym w centrum mieszkam więc do centrum handlowego czy na pocztę mogę wyskoczyć bez większego wysiłku, zawsze to jakaś atrakcja
Cytat:
Cały pakiet
no ba
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość

Ewusia,ja mam bardzo szerokie zebra,pod piersiami mialam przed ciaza 86cm,wiec jakbym nosila cos mniejszego niz 75 to umarlabym z niedotlenienia :-P
no wiadomo ze każdy ma obwód jaki ma dla kogoś te większe obwody też sa stworzone
Cytat:
Ewusia to czeka Cię lekarski maraton

Cytat:

na pewno dojedzie szczęśliwie i będzie ok
Cytat:
ja byłam u brafitterki, tzn w salonie z bielizną gdzie pracują dziewczyny wyszkolone w doborze staników w ogóle raczej stacjonarnie kupuję staniki, bo z każdej firmy trochę inna rozmiarówka może sie trafić, no chyba ze jakąś firmę mam już sprawdzoną i wiem ze będzie dobry

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 13:42   #4320
kinga1701
Zakorzenienie

A taka konsultacja jest darmowa prawda, to po prostu że tak powiem lepsze salony mają taką Panią w obsłudze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości