|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Magda, u mnie z cyckami jest identycznie. Jak siedze to leci z obu, a jak leze to z lewego. Mnie natura az za dobrze obdarzyla bo mam 85-90F.... Spie w sportowym, a w dzien raczej nie zdejmuje :|
Viki, gratki kolejnego tygodnia ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4292 |
|
Rozeznanie
|
a mnie jeszcze nic nie leci z cyckow ani kropelki i tak sie zastanawiam czy nie będzie problemu po porodzie
laktator kupiłam wiec w razie czego to może trochę pobudzi i wyciągnie co nieco
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też jeszcze susza.
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma to najmniejszego znaczenia, nie martwcie sie
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
haha mi nie ma co dyndać w ogóle to położna stwierdziła że mam skończony 33 tydzień a nie 32 kurde już sama nie wiem jak to się liczy i w którym tygodniu w końcu jestem |
|
|
|
|
#4298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy Cie tu wspierać cały czas Cytat:
ale jak będzie mleko lecieć to jednak trzeba będzie w staniku.... Cytat:
![]() i jeśli ktoś jeszcze zaczyna nowy tydzień to też ![]() Cytat:
![]() Ja dziś połowę poranka spędziłam dzwoniąc po przychodniach i umawiając wizyty które miałam jeszcze przed porodem załatwić Tak więc w przyszłym tyg mam diabetologa i okulistę, a w następnym konsultację anestezjologiczną, endokrynologa i ginekologa Jeszcze mi dentysta został do umówienia
|
||||
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
No to już w miarę bezpiecznie. Można się mniej stresować.
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje ruszanie się wygląda dokladnie tak samo. Oby nie poszło nam w regularne. Chociaż Ty jesteś ciut dalej o ile kojarzę, bo wg wczorajszej wizyty zaczęłam 31tc dopiero. A myślałam, ze jutro zaczynam 32. Co wizyta to inny werdykt. |
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze minimum tydzień musimy wytrzymać
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
A ja już szału dostaje od tej codziennej rutyny. Mieszkamy na uboczu Warszawy, na zamknietym osiedlu, nawet sklepu nie ma żadnego, tylko blisko las.Dzis jest zimno wiec nie wychodze.
Mama do mnie dzwoniła i tesknie za nia, za siostrami. Młodsza miałą przyjechać ale szkoła ;/ druga zakochana, nie przyjedzie. Mąż wraca o 16 i codziennie to samo. W wekkend tylko wychodzimy na zakupy to sobie łaże po ciucholandach i sklepach. Tak sobie myśle zebym pojechala do domu ale to aż 200km i nie wiem czy dam rade, maz mnie nie posci ;/ Nie mam mozliwosci zeby z nim na weekend tam pojechac bo nie ma tam warunkow dla nas 2, nie bylo by gdzie spac, dla mnie by siostra łózko odstąpiła. Zreszta bym chetnie pojechala sama, na pogaduchy z matka a nie tu maz bedzie sie kręcił ![]() Nie wiem... takie mam dylematy... W sumie to juz 34 tc i mama tez by sie bała zebym sama jechala ale tęsknie za nimi a tu sie strasznie nudze taka sama
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewusia,ja mam bardzo szerokie zebra,pod piersiami mialam przed ciaza 86cm,wiec jakbym nosila cos mniejszego niz 75 to umarlabym z niedotlenienia :-P Ja sie zastanawiam czy jakos do lekarza wczesniej nie iść,podbrzusze mi siw calkowicie płaskie zrobilo no i Olivia sie bardzo nisko rusza, wkurza mnie to ze od lipca nikt mi nie powiedzial długosci szyjki
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi na razie nic nie leci, ale tak jak dziewczyny pisza, ponoć to nic nie znaczy
Na SR babeczka mówiła, że w momencie porodu, jak oddziela się łożysko, mózg dostaje sygnał, że to jest czas na karmienie i mleko leci ![]() Ewusia to czeka Cię lekarski maraton
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obawiam się tych samych uczuć od poniedziałku
|
|
|
|
|
#4307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek wieczorem powinien być z powrotem.
Cytat:
Dziękuje dziewczyny Gratulacje I pojechał ![]() oczywiście upłakałam się. Mąż prosił dzidziusia, aby się ładnie ruszał, żebym mogła być spokojna, a on jak na złość dziś dzień leniuszka chyba ma Teraz będę się martwić, żeby mały się ruszał i żeby mąż szczęśliwie dojechał, nie lubię jak jedzie sam do Polski, bo ja siedzę i te 12 godzin myślę, a jeszcze pierwszy raz jedzie w dzień, nie wiadomo jak tam z korkami będzie, możne być jeszcze dłużej. Teraz jakieś zajęcie sobie znaleźć ciekawe muszę. No popłakałam, mogę wrócić do pisania na temat, a nie swoje smutki
|
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam ten problem. Noszę staniki 65e/f zalezy od firmy i modelu. Dlatego nie mogę sobie pozwolić na niedopasowane staniki bo od razu odbija się to na jędrności. Po roku noszenia dobrze dobranego stanika kondycja moich piersi uległa takiej zmianie, że pozbyłam się kompleksów na ich punkcie nie popsuję ich sobie teraz. No fckin' way ![]() A co do ceny to wiem. DDlatego mnie to tak zirytowało. Gdybym miała gotówkę to bym im dała odliczoną kwotę i tyle. Ale musiałam zapłacić kartą więc nie bardzo miałam jak dyskutować. Do tego skurcze, stanie przy kontuarze, 10 osób naokoło mnie gapi się na wymianę zdań....no dziwnie się czułam. Chyba nie umiem sobie radzić z takimi sytuacjami. |
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
kinga ja też się zawsze martwię jak mąż sam jedzie w taką trasę.
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga spokojnie
|
|
|
|
#4312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny ![]() Cytat:
wcale nie świadczy to o tym że będzie problem potem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie wydaje mi się, że kwestia źle dopasowanego, ja na to zwracam uwagę i mnie tam stanik nie uwiera nigdzie, jakby uwierał, to trochę średnio byłoby w ciągu dnia w nim wytrzymać (jednak jak się chociażby pracuje, to poza domem się spędza sporo tego czasu). Ale w domu mi lepiej bez.
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o dopasowanych stanikach, w końcu same natrafiłyście na odpowiedni czy byłyście u brafitterki? Ja jak będę w Polsce to właśnie chciałabym pójść do takiej specjalistki.
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
posprzątałam pomyłam podłogę szarlotka się dopieka zmywarka kończy prać mieszkanie wywietrzone patrze na zegarek a tu 13:25 MASAKRA a ja w proszku wizyta o 14:30 o 14:00 będzie mąż
![]() no tak ale jak sie wstaje późno to tak jest kręgosłup odmawia posłuszeństwa
|
|
|
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już bym była w stanie sobie sama dobrać ale i tak w "zwykłych" sklepach nie ma mojego rozmiaru ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytałam najpierw o tym jak poprawnie zakładać stanik i na co zwracać uwagę przy kupnie. Potem poszłam di brafitterki i popraktykowałam. Od tamtej pory wiem co i jak polecam bardzo, ponieważ konsekwencje źle dobranego to nie tylko grawitacyjne zwisy, ale tez np większe prawdopodobieństwo torbieli.
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Rozeznanie
|
Apropo staników. Pomysł dla osób które chcą się wstrzymać z kupnem stanika po porodzie, znalazłam sposób na necie jak można sobie szybko przerobić swój stanik. Wystarczy mieć lub zrobić stanik z odpinanym ramiączkiem i doszyć gumkę tak aby po odpieciu ramiączka nie uciekało ono na plecy. O tak :
|
|
|
|
#4319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez siedzę głównie sama w domu, ale przynajmniej wieczorami/popołudniami widzę się często z siostrą czy kuzynką, poza tym w centrum mieszkam więc do centrum handlowego czy na pocztę mogę wyskoczyć bez większego wysiłku, zawsze to jakaś atrakcja no ba Cytat:
dla kogoś te większe obwody też sa stworzone ![]() Cytat:
Cytat:
w ogóle raczej stacjonarnie kupuję staniki, bo z każdej firmy trochę inna rozmiarówka może sie trafić, no chyba ze jakąś firmę mam już sprawdzoną i wiem ze będzie dobry
|
||||
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
A taka konsultacja jest darmowa prawda, to po prostu że tak powiem lepsze salony mają taką Panią w obsłudze.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

laktator kupiłam wiec w razie czego to może trochę pobudzi i wyciągnie co nieco

Matko kochana kiedy to to tak urosło 

Jedna urodziła w 27 tygodniu, ale ... maluch miał już 2400 

Tak więc w przyszłym tyg mam diabetologa i okulistę, a w następnym konsultację anestezjologiczną, endokrynologa i ginekologa 

21.06.2014r.