|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Jak leżałam w szpitlu, to była ze mną na sali dziewczyna, która właśnie chwaliła sobie szczepionke na rotawirusa. Zdarzyło jej się tak, że Mała wylądowała w szpitalu na jakies oskrzelowe sprawy i tam między innymi był taki chłopczyk właśnie z rotawirusem (genialna matka zataiła ten fakt przed lekarzem). Wszystkie dzieci na sali zaraziły się w ciągu jednej nocy, a jej Mała cały dzień spała i nic jej nie było.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, Kasiulenkowo kciuki za wizyty.
![]() Casaa pochwal się meblami jak już je złożycie Ewusia gratulacje nowego tygodnia ![]() Ja z rana byłam u diabetologa i okazało się, że dzisiaj nie wchodzę do niej tylko mi krew pobrali na to badanie i w czwartek mają być wyniki i wtedy mam już normalną wizytę u diabetolog. Pojechaliśmy kupić jeszcze buty, dla męża bo wczoraj już nam sklepy pozamykali i zdążyliśmy tylko te spodnie kupić. I teraz jakiś wczesny obiad zrobić i już będzie jechał
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
jak już pisałam, ja jestem wielką zwolenniczką szczepień. aktualnie jestem nieszczęśliwa że lekarz zalecił ostrożność z krztuścem w ciąży, bo tutaj szczepi się dopiero w 2ms życia więc przez te 2 miesiące będę się denerwować. ale co zrobić
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, na razie sa elementy na skrzynki wiec generalnie po zlozeniu efektu jeszcze nie bedzie
pochwale sie zdjeciami wszystkich pomieszczen jak juz bedzie wszystko zrobione czyli pewnie cos w polowie grudnia.A kiedy wraca do DE? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
Nebula i bardzo dobrze ze zdecydowalas się do nich napisać. Niewiadomo czy to coś da i czy zwrócą pieniądze ale chociaż niech wiedzą że takie praktyki to lekka zenada. To nie jest podniesienie kwoty o 20 czy 50 zl ale prawie dwa razy tyle. Trzymam kciuki w każdym razie
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Kinga nie smutaj będzie wszystko dobrze. Szybko zleci i niedługo znowu będziecie razem. Słabe pocieszenie ale my zostajemy z Tobą
|
#4266 |
|
Rozeznanie
|
w koncu Was nadrobiłam po całym weekendzie
![]() gratuluje nowych tyg i udanych wizyt ![]() w ostatnich dniach zrobiłam o zgrozo 7 pralek dzieciowych rzeczy i zostały jeszcze ze dwie. no i oczywiście nie mogę dokończyć bo pralka odmówiła posłuszeństwa poprasowane mam dopiero tylko dwa komplety pościeli i pieluchy. ciuszki będę prasować jak już wszystko bedzie poprane bo chce najpierw je posegregować rozmiarowo. powiem Wam ze strasznie duzo czasu zajmuje mi to prasowanie, chyba jestem za dokładna i nie wiem czy potem będzie mi się chciało prasować po każdym praniu ![]() w niedziele byliśmy oglądać wózki. chciałam się przyjrzeć jakimś modelom tako, ale na 3 sklepy znaleźliśmy tylko 2sztuki w weekend znowu jedziemy chyba tez w trzy miejsca i jak nic nie wybierzemy to pozostanie kupienie w ciemno przez neta, bo ja już się nie nadaje na takie wyprawy
|
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia, gratuluje 35 tyg
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4268 | ||
|
Rozeznanie
|
Co do staników ja chciałabym juz na teraz zamówić z Alles Mama ale obawiam się, że nie trafię z rozmiarem..
Przyjechał materacyk Cytat:
Cytat:
Nie jesteś sama. To zleci.
|
||
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pewno się w coś miękkiego zaopatrzę do szpitala. Pewnie kupię jeden ten co wam pokazywałam, po domu też wolę chodzić bez, bo wygodniej, a z moimi maluszkami, to nie problem, teraz podrosły, ale z grawitacją nie mają problemu jeszcze
ale jednak w szpitalu bym nie chciała mieć wiecznie mokrych plam od mleczka (a tego nie przewidzę, jak będzie). W domu pewnie też jeśli będzie mocno leciało moja wygoda pójdzie na dalszy plan.Dotka o 18.30. ewusia gratulacje Ja w nocy nie podjadam. Ale musze zjeść coś przed spaniem. Potem dopiero jem z mężem śniadanie jak wstaje do pracy. Cytat:
Na SR to się wiecznie za brzuch łapałam. Ale znając życie wejdę do lekarza, to mi wszystko przejdzie. ![]() A dzisiaj nam nasza położna powiedziała, że już trzy dziewczyny z naszej grupy się wykruszyły Jedna urodziła w 27 tygodniu, ale ... maluch miał już 2400 I na tyle zdążył się rozwinąć, że jest w stanie nawet sam oddychać. To jest dopiero szczęście.
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
2400 w 27tc?! :O o mamo.... To ile by mial donoszony? Chyba z 5kg...
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
No my wszystkie zrobiłyśmy tak
Przypuszczam, że na dzisiejszej wizycie nasza córa może mieć coś w tych okolicach, no ale to jest jednak kilka tygodni dalej
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, Jerzyczka, to widzę że jest nas trzy z kiepską nocą. Ja siedzę sama w domu i chyba sobie aż pochlipię z tego stresu. Teraz jest już ok, ale dlaczego musimy takie atrakcje znosić, dlaczego nie możemy mieć "normalnie"...
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz poplakalam dzis.. Czarnula, ale duze dziecko w 27 tygodniu :O O ktorej wizyte masz?
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Mi coś wieczorem brzuch też dawał czadu. W nocy ledwo zasnęłam. Rano boli mnie podbrzusze, więc do teraz kiszę się w pościeli. Trzeba napisać pracę naukową o wpływie pogody na macicę
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
2400 w 27 tc o matulu, Wojtuś w 31tc miał coś ok 1700g, no ale ja też mam mały brzuszek i wychodzi na to, że Młody też będzie malutki, chociaż rozwija się prawidłowo.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się już nawet nie wypowiadam, bo ja dzisiaj wstałam do wc, umyłam zęby, założyłam getry na tyłek i ledwo doszła do łóżka. Już mnie tak spina macica, chociaż ja często już nawet na to nie reaguje. Dopóki nie ma regularnych skurczy, to się nie martwię.
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie, że niedługo kończymy swą przygodę z ciążą i będziemy się rozpakowywać
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Zimne powietrze jednak daje czadu
Olka śpi już jak zabita mimo że spała całą noc! Pół godzinny spacer na pewno w tym pomógł ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, a u Ciebie który to tydzień?
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula zdjęcia dzieciaczka boskie
Dotka ale lipa z tym swędzeniem :/ dobrze, że w szpitalu będą mogli pomóc, a ciekawe co jeszcze Twój gin powie magda po tych objawach co piszesz to bym się nie zastanawiała tylko zmieniała kosmetyki na takie jak najbardziej naturalne, myślę, że olej z migdałów sie sprawdzi uaoo ale jak się mała obróciła to jeszcze o niczym nie świadczy, że poród tuż tuż. A skurcze pewnie z wysiłku, postaraj się poleżeć dzisiaj wiecej malwi ja jeszcze nie wiem czy będę szczepić na rota ![]() Córka koleżanki teraz na to zachorowała i generalnie jest niewesoło :/ ale ja zamierzam skonsultować sprawę z naszym pediatrą bo już wybrałam sobie jednego bardzo ogarniętego i mam nadzieję, że będzie mu można ufać. Ewusia już 35 tc!? Wow ale wysoko, gratulacje! ![]() czarnula o kurde, jaki duży dzieć w 27 tc! No chyba, że dziewczyna miała źle wyliczany wiek ciaży
|
#4283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co jest trochę śmieszne bo przed ciążą taka białkowa kolacja mi zupełnie nie podchodziła ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- A i u mnie dziś 32 tc
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Dolaczam do klubu nieudanej nocy,zgaga i bole brzucha nie pozwolily spac. Dzisiaj robie dzien leniwca,już nie mam siły zajmowac sie tym remontem,niech maz sie tym dzisiaj martwi bo ma wolne...poki co wstałam z łóżka tylko auto przeparkowac i sniadanie zjesc :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję skończonych tygodni
miałam ochotę na sałatkę i chyba nie mogę jej zjeść do końca.. najadłam się jej wczoraj wieczorem na kolację i całą noc mnie zgaga męczyła. Zjadłam jakieś 2 h temu znowu i znowu zgaga
|
|
|
|
#4286 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
po porodzie jesli urosną te pewnie będę musiała zmienić nawyki co by mi "uszy jamnika" nie zostałya propos czy to normalne że mleko czy co tam teraz wycieka leje się tylko z jednej piersi? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt i dobrych wieści, trzymam kciuki za dzisiejsze Jestem już po spotkaniu z położną, miła babka, będzie do mnie przychodziła teraz co tydzień, ma całą rozpiskę tematów do przerobienia Zapytałam ją o laktator i poleciła oczywiście Medelę na dodatek elektryczną ponoć warto zainwestować jak się planuje kolejne dziecko ale boję się utopić tyle kasy.......myślałam że laktatorowe dylematy się rozwieją a tu |
||||||||
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jak wy to robicie, że chodzicie bez stanika nie lubię jak mi coś dynda A mleko mi leci głównie z lewego cycka a może to też dlatego, że lewego cycka mam większego?
|
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
graty!
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam wielkiego biustu (choć w ciąży skoczył mi o rozmiar w górę i jest fajny bo wcześniej miałam taką chamską przerwę między cyckami, a teraz sie stykają
) ale nie wyobrażam sobie latać bez stanika
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

poprasowane mam dopiero tylko dwa komplety pościeli i pieluchy. ciuszki będę prasować jak już wszystko bedzie poprane bo chce najpierw je posegregować rozmiarowo. powiem Wam ze strasznie duzo czasu zajmuje mi to prasowanie, chyba jestem za dokładna 

Na SR to się wiecznie za brzuch łapałam. Ale znając życie wejdę do lekarza, to mi wszystko przejdzie.
Jedna urodziła w 27 tygodniu, ale ... maluch miał już 2400
I na tyle zdążył się rozwinąć, że jest w stanie nawet sam oddychać. To jest dopiero szczęście.

21.06.2014r.
Potem jak umyli i jej przynieśli to zmieniła zdanie
nie wiem czego się czepic..