Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-24, 20:58   #4471
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Bedziesz testerka

Wazne, ze Ci sie humor poprawil
W takim razie czekam.
Już o wiele mi lepiej

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
No ja też się śmieję sama z siebie
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
tez to tak zrozumiałam
Dobrze, że nie jestem sama z moim myśleniem
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 21:00   #4472
Casaa
Zakorzenienie

Kalafior przeciez istnieje

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 21:00   #4473
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Ruda super wiesci od gina

Kinga wielkie brawa dla Ciebie naprawdę podziwiam

Co do samych twardnien macicy to ja juz nieraz pisalam ze sie nimi nie przejmuje bo na tym etapie ciazy sa tak samo normalne jak rosnacy brzuch wiec nie widzę potrzeby schizowania

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
No ja się też staram nie przejmować, ale jak mi się jakaś kumulacja zrobi, to się potrafię zdenerwować...

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Kurcze no to kamień z serducha że nie tylko mnie to dotyczy. Trochę lepiej się poczułam. Co nie zmienia faktu że mam wielka nadzieję że po ciąży wszystko wróci do normy....
Ja sobie kupiłam nawet wkładki tena ladies na wyjścia, co by przypału nie było

Cytat:
Ja mam takie podejście ze jesli mi gin mówi ze twardnienia i nawet bole jak na okres sa normalne to tak jest i juz staram sie sama nie nakręcac bo panika nie wskazana

Masz rację Karen, tylko nawet na naszym forum widać, że opinii jest wiele i się różnią. Najgorzej to jak w nocy się zdarza, bo w dzień zawsze sie mozna czymś zająć i przestać myśleć.

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
mi mówił, że jak pojawiają się twardnienia to dużo leżeć, odpoczywać itp. i brać no-spę.
W sumie jeśli to byłoby wyjście to czemu nie, tylko jak leżę i biorę nospę to i tak są
Oj zresztą tak jak mówię, sami lekarze mają na ten temat różne opinie... Inna sprawa, że przypadki też się różnią.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 21:01   #4474
Eleo765
Zadomowienie

Magdusia, wczoraj podczytywalam "w oczekiwaniu na dziecko ", rozdział o 8 miesiącu ciąży, i tam piszą ze właśnie takie problemy z nietrzymaniem moczu mogą się zdarzać
Stary 2015-11-24, 21:04   #4475
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
W sumie jeśli to byłoby wyjście to czemu nie, tylko jak leżę i biorę nospę to i tak są
Oj zresztą tak jak mówię, sami lekarze mają na ten temat różne opinie... Inna sprawa, że przypadki też się różnią.

Dokładnie tak
Ale jak się położę to mi trochę lepiej.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Magdusia, wczoraj podczytywalam "w oczekiwaniu na dziecko ", rozdział o 8 miesiącu ciąży, i tam piszą ze właśnie takie problemy z nietrzymaniem moczu mogą się zdarzać
ja mam ten problem od 6

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 21:05   #4476
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Malwi biorę nospę, owszem. Mnie to nawet rzadko kiedy boli, ale ja schizuję, jak mi się ilość zwieksza.

Stary 2015-11-24, 21:06   #4477
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sobie kupiłam nawet wkładki tena ladies na wyjścia, co by przypału nie było
Też to zrobię

Cytat:
Dziękuję za info. Kochane jesteście

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 21:15   #4478
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Malwi biorę nospę, owszem. Mnie to nawet rzadko kiedy boli, ale ja schizuję, jak mi się ilość zwieksza.
Moja mama położna, więc informacja z pierwszej ręki mówi: jeśli takim twardnieniom nie towarzyszą regularne skurcze jak na miesiączkę, nie nasilają się i z każdym kolejnym skurczem nie wydłużają, to nie ma się czym martwić. Macica musi się przygotować na taki wyczyn jak jest "wyrzucenie" z siebie dziecka. Poza tym naprawdę nie masz się czym martwić, masz długą szyjkę. Nie schizuj, dziecku to nie pomaga. Pomyśl, że moja szyjka po tygodniu leżenia, wychodzenia tylko na siku skróciła się o 0.5 cm, a twardnienia zagrażające przedwczesnemu porodowi mam od 29 tc

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 21:16   #4479
kinga1701
Zakorzenienie

czarnulax gdzie jesteś, jak wizyta ?
Stary 2015-11-24, 21:18   #4480
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Moja mama położna, więc informacja z pierwszej ręki mówi: jeśli takim twardnieniom nie towarzyszą regularne skurcze jak na miesiączkę, nie nasilają się i z każdym kolejnym skurczem nie wydłużają, to nie ma się czym martwić. Macica musi się przygotować na taki wyczyn jak jest "wyrzucenie" z siebie dziecka. Poza tym naprawdę nie masz się czym martwić, masz długą szyjkę. Nie schizuj, dziecku to nie pomaga. Pomyśl, że moja szyjka po tygodniu leżenia, wychodzenia tylko na siku skróciła się o 0.5 cm, a twardnienia zagrażające przedwczesnemu porodowi mam od 29 tc
Dzięki, masz rację. Myślę, że burza hormonów też nie poprawia mi równowagi emocjonalnej.

Właśnie wyliczylam sobie, że do TP z usg 12 tygodnia zostało mi 45 dni.

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-11-24 o 21:20
Stary 2015-11-24, 21:19   #4481
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
no gdzie? gdzie się podziewasz?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-24, 21:35   #4482
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
no gdzie? gdzie się podziewasz?
długo jej niema....
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 21:35   #4483
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie jakies zakupy albo dobre zarelko zahaczyli

Mi do tp zostalo 62 dni, a do planowanego cc 48
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 21:50   #4484
niepozorna
Zakorzenienie

Casaa piątka! U mnie też 48 dni

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 21:51   #4485
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dotka a takie plukanie ile trwa? Bo jesli daliby Ci leki na plukanie i wypuscili do czwartku, to moze warto. Najlepiej to byloby zadzwonic do gina i sie dowiedziec.
3 dni. Gin kazał zrobić kwasy żółciowe. Znowu 80zł nie moje, jak zrobię jutro, to wynik w piątek. Pewnie znów nic nie wyjdzie - ostatnio też się drapałam,a kwasy w porządku, po prostu wątroba nie wyrabia, ale to nie cholestaza. Niemniej jednak trzeba monitorować, bo wszystkie objawy wskazują na cholestazę i można by było łatwo przegapić kiedy to 'tylko wątroba', a kiedy już cholestaza..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 21:51   #4486
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ewusia - gratuluję już 35 tygodnia

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj po moich warsztatach o kąpieli noworodka. Co położna to inne opinie, ale garść informacji zdobyłam.
A jutro WRESZCIE jedziemy po wózek, trzymajcie kciuki żebyś coś kupili

Cytat:
Kogiel i co u Ciebie mówili o pepuszku myć, nie myć?
I oczywiście kciuki za jutrzejsze zakupy.
ja się nigdy jeszcze nie spotkałam z opinią żeby nie myć
wszędzie słyszę i czytam ze normalnie można myć tylko później dokładnie osuszyć. Zarówno na warsztatach jak i na mojej SR położne mówiły że można bez problemu moczyć pępek
Cytat:
Ja właśnie z.USG wróciłam, mimo mojej złośliwie twardniejącej macicy nadal mam szyjkę długą -3,8 (tyle samo co 2 mce temu). I brak cech porodu przedwczesnego, także ok. Mała ma 2 kg, i wszystko w normie, ułożona głową w dół. Więc kamień z serca, tylko po.diabła mi te twardnienia
super że wszystko ok
Cytat:
Muszę się pochwalić. Właśnie zrobiłam sobie pierwszego zastrzyka, siedziałam i płakałam przed nim pół godziny, ale udało się dałam radę powtarzałam sobie że to wszystko dla dzidziusia i tylko dlatego udało mi się zrobić.

jesteś dzielna

ja zawsze sobie sama robiłam, tak wolałam, ale teraz już Ci musi być naprawdę ciężko na takim napiętym brzuchu dobrze ze ja już nie muszę robić
Cytat:

Wcześniej dostałam za 1,5 miesiąca. Teraz właśnie czekam czy dostane za miesiąc czy znów za 1,5 miesiąca Na początku myślałam, że dostane za 2 tygodnie, ale nie dostałam więc czekam dalej..
może maja zwyczaj zbierać po 2 L4 i za tyle wypłacać.... u mnie tak właśnie zrobili
Cytat:
Dziewczyny mam do Was pytanie. To jest dla mnie dość wstydliwe ale czy macie może problemy z trzymaniem moczu? Bo ja dzisiaj dwa razy popuscilam podczas kichania :-/ pierwszy raz mi się to zdarzyło. Ale chyba nigdy nie czułam takiego zażenowania. Od razu sprawdzilam internety i niby w ciąży to całkiem normalne no ale w każdym razie głupio się poczulam...
kilka razy mi się zdarzyło przy mocniejszym kichnięciu
To chyba normalne skoro większości się zdarza
Cytat:
Hehe ok rozumiem nie aplikacje na telefonie, aplikacje tabletek.

Faktycznie Czarnuli coś długo nie ma....

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 22:00   #4487
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Jerzycka, no i bardzo dobrze, ciocie wizażowe już wcześniej wiedziały że na pewno wszystko będzie ok dobrze że pojechałaś bo tak byś się niepotrzebnie stresowała

A tak apropos staników - dziś na SR dostaliśmy -20% do mojego sklepu stanikowego okazało się że jedna z uczestniczek SRtam pracuje
Ciocie wizażowe miały rację, ale jam panikara i o.
Cytat:
Jerzyczka, super, ze wszystko jest w porzadku trzeba na siebie teraz bardziej uwazac i wieksza uwage zwracac na obrysy :P

Wyslane z Lumia920.
W nocy np.ręcę idą przodem po ciemku, żeby komodę wymacać i się nie zahaczyć. Naprawdę nie wiem jak ja to dziś zrobiłam źle obliczyłam wielkość brzucha i bach
Cytat:
Jerzyczka dobrze, że pojechałaś przynajmniej jesteś spokojna Super, że wszystko jest w porządku i że nic złego się nie stało

Cytat:
Dobrze, że pojechałaś, uspokoiłaś się a to najważniejsze.

Ja właśnie z.USG wróciłam, mimo mojej złośliwie twardniejącej macicy nadal mam szyjkę długą -3,8 (tyle samo co 2 mce temu). I brak cech porodu przedwczesnego, także ok. Mała ma 2 kg, i wszystko w normie, ułożona głową w dół. Więc kamień z serca, tylko po.diabła mi te twardnienia

A dzisiaj przyszedł też moj biustonosz do karmienia, z all za cale 18 zeta, szału nie robi, ale w sumie też nie jest zły, do szpitala na początek bedzie ok. Potem coś lepszego dobiorę.
Super, że z dzidziusem ok
Cytat:
Ruda super, że wszystko dobrze z Małą i z szyjką
Ja właśnie miałam przeprawę z goleniem, bo jutro wizyta W końcu zobaczę co tam u mojego łobuza słychać
Ale super, już kciuki zaciśnięte!
Cytat:
przynajmniej teraz jesteś spokojna i wiesz, że wszystko ok

Wcześniej dostałam za 1,5 miesiąca. Teraz właśnie czekam czy dostane za miesiąc czy znów za 1,5 miesiąca Na początku myślałam, że dostane za 2 tygodnie, ale nie dostałam więc czekam dalej..

Super, że wszystko ok, a te twardnienia są okropne

Dziewczyny czy wy same potraficie sobie sprawdzić szyjkę? W sensie czy jest wysoko czy nisko, czy twarda bądź miękka?
ja nie mam pojęcia jak to zrobić. wczoraj miałam ambitny plan masowania krocza i po pierwszej próbie przestałam, bo ja tego robić nie umiem
Cytat:
Dziewczyny mam do Was pytanie. To jest dla mnie dość wstydliwe ale czy macie może problemy z trzymaniem moczu? Bo ja dzisiaj dwa razy popuscilam podczas kichania :-/ pierwszy raz mi się to zdarzyło. Ale chyba nigdy nie czułam takiego zażenowania. Od razu sprawdzilam internety i niby w ciąży to całkiem normalne no ale w każdym razie głupio się poczulam...
Ja nie mam z tym problemu, ale moja Mama po dwóch porodach to ma. Mówi, że to jedyny skutek uboczny porodów naturalnych - ma problem z trzymaniem moczu od początku po dwóch ciążach. Chodzi jej o kichanie ewentualnie o bieganie czasem.
Cytat:
Ja mam takie podejście ze jesli mi gin mówi ze twardnienia i nawet bole jak na okres sa normalne to tak jest i juz staram sie sama nie nakręcac bo panika nie wskazana

to ja się dziś mega nakręciłam. w dodatku to twardnienie nocne i dziś, więc po tym ktg dzisiejszym mam mega ulgę
Cytat:
właśnie, czarnula się nie odzywa, a miała mieć jakoś po 18 wizytę.. Ciekawe co u Niej..

Ja z tych nerwów zasnęłam, a tż z łazienki nie wychodził po przyjeździe tak się zestresował
Powiem Wam, że spanikowałam, pewnie niejedna kobieta by się nie przejęła takim uderzeniem, ale jak się dowiedziałam, że dokładnie tam ma główkę to mam naprawde ulgę, że pojechałam i to sprawdziłam, bo mogło być różnie. Lekarz nie mógł uwierzyć jak ja to zrobiłam, że tak przyfasoliłam, bo powiedział, że siniak robi się naprawdę duży. Więc z jednej strony panika, a z drugiej strony może to i dobrze, że spanikowałam - wiem, że jest ok
Ale wasze wsparcie wizażowe nieocenione
A mały nadal obrotu nie zrobił, ale właśnie czytałam, że dziecko Kim Kardashian też ma położenie pośladkowe, to może po prostu znaczy to, że mój też będzie tak bogaty w przyszłości Mam nadzieję tylko, że to nie oznacza, że ma głupią matkę

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-11-24 o 22:02 Powód: .
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 22:01   #4488
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Magda i jak ten biustonosz?
w porządku tylko obwód wzięłam sobie za duży.. ale wyprałam i nic mu nie jest Nawet cyce wyglądają jako tako

Cytat:
Ja tez czasami mam problemy z obliczeniem odległości i często ocieram się o coś lub kogos brzuchem a przeważnie to w drzwiach
ja przy wychodzeniu z kościoła mam z tym problem bo ludzie napierają na Ciebie - ale staramy się wychodzić zaraz po błogosławieństwie i Tż przede mną a ja dodatkowo zawsze ręką się osłaniam i torebką inaczej nie raz bym dostała

Cytat:
Co za dzień, najpierw siedzę i płaczę, a teraz siedzę i nie moge przestać się śmiać, że pomyślałam o aplikacji na telefon
dopóki nie napisałaś że to chodzi o tabletkę to też myślałam o telefonie i zastanawiałam się, że jak wsadzają czy co?

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
długo jej niema....
Jak się wyrwała z domu to tyle ją widziano Tż wyprowadził swoje zwierzątko to teraz pewnie szaleje
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 22:05   #4489
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
dopóki nie napisałaś że to chodzi o tabletkę to też myślałam o telefonie i zastanawiałam się, że jak wsadzają czy co?
:
Ja też tak zaczęłam się zastanawiać, bo są przecież te aplikacje na telefon co to odległość mierzą i myślałam juz, że może i takie coś i do tego wymyślili.
Stary 2015-11-24, 22:09   #4490
Dotka90
Zakorzenienie

Jezuuuu poodpisywałam Wam na posty i zamknęłam zakładkę
Wiedziałam, że jak nie napiszę w notatniku to mnie pokarze.
Stary 2015-11-24, 22:12   #4491
Eleo765
Zadomowienie

Polecam do poczytania do poduszki http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...ski-w-usa.html bo o urlopie tacierzynskim zalozyciela fejsa pewnie czytalyscie juz :p
Stary 2015-11-24, 22:18   #4492
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Mi do tp zostalo 62 dni, a do planowanego cc 48
mi 44 dni do porodu

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-24, 22:18   #4493
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Polecam do poczytania do poduszki http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...ski-w-usa.html bo o urlopie tacierzynskim zalozyciela fejsa pewnie czytalyscie juz :p
ale tam mają masakrę.. są przyzwyczajeni napewno, ale dla mnie to horror by był
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 22:23   #4494
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się zdarza Ćwicz mięśnie Kegla i kaszl/kichaj z otwartymi ustami

Która tu płakała na żylaki? Mój gin dzisiaj w SR mówił,że to absolutnie normalne i że w większości przypadków wraca do normy po porodzie
Stary 2015-11-24, 22:25   #4495
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ale super, już kciuki zaciśnięte!

A to masowanie krocza ma ułatwić poród? Muszę poczytać o tym...

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jezuuuu poodpisywałam Wam na posty i zamknęłam zakładkę

Wiedziałam, że jak nie napiszę w notatniku to mnie pokarze.

Też mi się to zdarza

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-24, 22:27   #4496
uaoo
Zakorzenienie

Mam skurcze. Wiecie.. boje się. Są one nieregularne ale częste, czasami trwają dłużej czasami krócej, są dość bolesne. Już drugi dzień. Teraz trwają już z 30 minut, dodatkowo mała załapała czkawkę.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-24, 22:30   #4497
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Moja mała jest ułożona cały czas bokiem, bo mnie kopie z boku brzucha. Mam nadzieję że się przekręci jeszcze..

Co do wypłat dziewczyn na l4 i wypłat od zusu mam pytanie. Skończyła mi sie w pracy umowa bo babeczka wróciła (byłam na zastępstwo) i do nich juz zwolnienia nie mam wysyłać. To teraz wysyłać do zusu z ich nipem czy jak?
Mnie też kopie często z boku, a jest ułożona główkowo.

Cytat:
przynajmniej teraz jesteś spokojna i wiesz, że wszystko ok

Super, że wszystko ok, a te twardnienia są okropne

Dziewczyny czy wy same potraficie sobie sprawdzić szyjkę? W sensie czy jest wysoko czy nisko, czy twarda bądź miękka?
Nie potrafię i nie mam takiej potrzeby bo gin zawsze mówi, że długa, zamknięta i główka wysoko.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 22:31   #4498
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Mam skurcze. Wiecie.. boje się. Są one nieregularne ale częste, czasami trwają dłużej czasami krócej, są dość bolesne. Już drugi dzień. Teraz trwają już z 30 minut, dodatkowo mała załapała czkawkę.
No to idź do lekarza
Stary 2015-11-24, 22:32   #4499
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym jechała na IP. Ja miałam ostatnio chyba (?) lekkie skurcze, ale to było jednorazowe, tzn. jednej nocy i przeszło. Jeśli u Ciebie to już drugi dzień to myślę, że nie ma co bagatelizować sprawy.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-24, 22:33   #4500
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
No to idź do lekarza
pójdę.

Cytat:
Ja bym jechała na IP. Ja miałam ostatnio chyba (?) lekkie skurcze, ale to było jednorazowe, tzn. jednej nocy i przeszło. Jeśli u Ciebie to już drugi dzień to myślę, że nie ma co bagatelizować sprawy.
Zastanawiam się czy to nie są po prostu skurcze tzw. skurcze Braxtona-Hicksa?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości