|
|
#3811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Słoneczko gratuluje wymarzonej córeczki
![]() Gosza dobrze ze wszystko ok z mężem
|
|
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
32 wlasnie zazylam spasfon ( tutejsza no spa) i cholera juz mam czarne mysli
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#3815 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Bonku
Dlatego zamykamy ten temat i piszemy już o przyjemnych rzeczach m.in. o Naszym przyszłym macierzyństwie |
|
|
|
#3816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zawsze ten sam wstep: Kochanie tylko sie nie denerwuj..Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
Mira ja jej już zazdroszczę
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Mira te ich "tylko się nie denerwuj "kiedyś nas naprawdę do zawału doprowadzi
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#3819 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosza najważniejsze, że mąż cały. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co poczułas jak zadzwonił. Niech na siebie uważa !
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
Mira nie denerwuj się tylko, bo podobno stres może nasilac skurcze. Zrelaksuj się, pomyśl o czymś miłym i na pewno będzie wszystko dobrze.
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Ups, widzę, że nie w porę napisałam: "nie denerwuj się"
|
#3822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Kallina no wlasnie przewrotne te slowa...czlowiek slyszy "nie denerwuj" sie i zaczyna od razu " trzasc portkami" Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#3823 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Kalina
Co chwilę do niego dzwonię i mu o tym przypominamMira jak już czujesz jakaś nawet i małą poprawę tzn że jest i będzie już tylko lepiej |
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3825 |
|
Rozeznanie
|
Jutro mam poranną wizytę siostry idę zrobić szybkie fit ciasto z czerwonej fasoli nawet mi zasmakowało
|
|
|
|
#3826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to myślę, że dadzą bądźmy dobrej myśli!wrzucicie przepis na to ciasto fasolowe? ![]() muszę odbić parę deko, bo na tym szpitalnym żarciu na pewno coś spadło
|
|
#3828 |
|
Rozeznanie
|
z białej też nie jadłam
ja to robie na mleku w proszku bez cukru z kakaem oczywiście bez cukru
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
32 ja juz nie pamietam z ktorego przepisu robilam..bo to juz dosc dawno bylo..ale w necie jest pelno przepisow na nie..w kazdym razie w moim przepisie byla glownie fasolka,banany, kako ..sa tez przepisy z czekolada zamiast kakao i bez bananow..
Moze Gosza ma jakis swiezy przepis pod reka Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3830 |
|
Raczkowanie
|
Mi też się jakoś brzuch spina właśnie byłam w aptece po nospe. Niby dziś byłam u lekarza mówił że wszystko w porządku.Ale jak was poczytałam i o tych przedwczesnych porodach to już mam takiego stresa że nie wiem czy usne. 😰
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3831 |
|
Konto usunięte
|
Ja to tez mam przez zaparcia taki brzuch i odkąd pamiętam miałam brzuch jak bania bo mam problem z żołądkiem . U mnie mała teraz tez szaleje. Kopie tak ze szok;-)
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Ja mam brać 3x1 nospe forte i magnez 3x1 |
|
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
mnie wypuścili, jestem w domu i zaraz postaram się chociaż troch was nadrobić ![]() Z usg wynika że dziecko rozwija się prawidłowo, waży 800g !! (mam wrażenie że jakaś duża ta moja kruszyna?) za to u mnie trochę skrócona szyjka do 29mm |
|
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, ja już idę spać
![]() Trzymam kciuki żeby wszystkie brzuszki się zrobiły miękkie Jutro mam ambitny plan wstać o 7.30
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
uploadfromtaptalk1448398989348.jpg
Monia wrzucam przepis. Dopiero wpadłam na to żeby zrobić po prostu zdjęcie. Przypis pochodzi z książki pyszne25. Ja cukier zmieniłam na ksylitol i zmniejszylam ilość o jedną łyżkę. Dodałam tez trochę oleju kokosowego. Trzeba chyba dlugo miksowac żeby był aksamitny bo ja za krótko i się kruszy. Ale w smaku dla mnie pycha. Nadia owszem w ciąży magiczne jest to ze rośnie w nas nowe życie. Te ruchy dziecka... Ale to wszystko co dzieje się z moim ciałem A jeszcze jak się przeżywa to pierwszy raz to już masakra. Co do nieprzespanych nocek po porodzie to ja też tak miałam przy pierwszym. Boziu co to był za szok dla organizmu! Wstawalam w nocy taka nieprzytomna. Mały zawsze spał w swoim łóżeczku, karmilam na siedząco i zawsze go odkladalam, nie było opcji żeby zasnąć z nim na łóżku, ale jak mnie budził na karmienie to nie wiedziałam gdzie on jest, gdzie ja jestem i o co chodzi! Jak spałam przytulona do tzta a on się ruszył to go lapalam przez sen bo myślałam że dziecko mi spada z łóżka Teraz często zdarza mi się spac 5h z przerwą a w dzień funkcjonuje jakby nigdy nic. Co to ja jeszcze chciałam... Trzydziescidwa super ze juz w domku. |
|
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mira mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, spokojnego wieczoru i staraj się o zwolnienie!Wstawiam zdj bo w końcu mam fotkę mojej kruszynki Chciałam jeszcze żeby mi nagrał badanie na płytkę i wiecie co? Otwarcie powiedział, że lekarze, w tym on, już się boją nagrywać bo później pacjentki biegną do sądu jak tylko coś jest nie tak i to jest twardy dowód ale skoro wszystko jest okej to dlaczego nie ?
|
|
|
#3836 |
|
Wtajemniczenie
|
Słoneczko śliczna niunia
|
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
32, sowa, dorka dobrze, że już jesteście w domu
![]() słoneczko gratuluję wymarzonej córeczki ![]() gratuluję reszcie udanych wizyt ![]() Dziś robiłam pierogi z teściową z kapustą i grzybami a w weekend będę robić pierniczki Do jutra |
|
|
|
#3838 |
|
Konto usunięte
|
Witam się,
ja nie mogłam tej nocy spać, co za.. ![]() Taka zmęczona byłam, a tu nic. Ale przynajmniej nadrobiłam was i jestem na bieżąco. Przygotowaliśmy pod malowanie górę. Emma- to tylko malowanie. łatanie dziurek i małe przemeblowanie i zmiana wystroju. Będzie robić wieczorami po jednym, dwa pokoje. Więc, ja rano przygotowuje pokój - obklejam listwy (i to co mnie nauczył , )wynoszę to co dam radę, później sprzątam po jego malowaniu i następny pokoj następnego dnia. Na remont całego dołu , bo tu więcej do roboty przyprowadzi ekipę bud., żeby szybko to zrobić. Przed Świętami mamy wyrobić się. A po świętach zacznę, już przygotowywać się do przyjścia na świat malca. Zakupy, przygotowanie komody, ciuchów, i t.d. Słoneczko gratuluje wymarzonej córeczki ![]() Gosza - no takie wydatki nigdy nie są przewidywalne, ale szczęście w nieszczęściu że tak się wszystko skończyło. Olgietka- kocyk jest super, ja też kiedyś umiałam i na drutach i na szydeku (nawet jeden z moich fachów z tym związany) ale mi się nie chce.Mamie kazałam zrobić wnukowi taki prezent mira81;- nie martw się, trzymaj się . Ja też mam skurczę i też doktorka mówiła że jeśli 2 r.luteina nie pomoże to szpital. Ale mi pomogła luteina, teraz nawet nie biorę fasolka, mooonia- no to powodzenia, ja aż tak zdyscyplinowana nie jestem i stawiam na swoją własną wygode też.Nie wyobrażam chodzić po nocy, nawet za ścianę nie wiadomo jaką ilość razy na karmienie czy przewijanie , a i smierć łóżeczkowa mnie przeraża. Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-11-25 o 06:55 |
|
|
|
#3839 | ||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Przykro mi z wypadku Twojego TŻ. Najważniejsze, że jemu się nic nie stało. Nie wyobrażam sobie tych emocji, które Ci wtedy towarzyszyły. Ja się od kilku dni zabieram za pierogi z serem, ale mam pieczarki i może jednak uszka zrobię z barszczem czerwonym ![]() Cytat:
Tak samo było z oduczaniem go smoczka/ zakładaniem pampersa na noc. Ona mu nie dała, dziecko popłakało troszkę, przyszedł dziadek z za przeproszeniem japą, narobił rabanu, że co to za matka, że dziecku smoczka broni, bo płacze Boję się tego, że jak im zostawię Małą pod opieką to później właśnie będzie podobnie: a czemu jej nie dajesz tego, a co to znaczy, że czipsów nie je/napojów gazowanych czy innej chemii )32, kiedyś wspominałaś, że Twój gin pilnuje przyrostu kg? Ja jak poszłam przedostatnio to na początku zwróciła mi uwagę, że przyrost niecałe 3kg/3tyg i żebym się trochę hamowała że u niej norma to 200g/tydz. Ostatnio jak poszłam (też z podobnym przyrostem) to stwierdziła, że ładnie tyję , bo generalnie przed ciążą miałam niedowagę i że generalnie jest ok . I bądź tu człowieku mądry . Ja wychodziłam z 53 kg przy moich 175 cm...Dzień dobry! . 1. Ile u Was kosztuje morfologia podstawowa? Bo się zastanawiam czy sobie nie machnąć prywatnie (teraz miałam skierowanie tylko na mocz) 2. Po jakim czasie od urodzenia zaczęłyście z tż figle? za wizyty!
|
|
#3840 |
|
Konto usunięte
|
A! I jeszcze w sprawie reakcji w ogóle mojej mamy na płeć dziecka.
Na początku , a i jeszcze przed, ciąża myślałam, że będe mieć córeczkę. Jakoś w otoczeniu tak się układało że w większości drugie dziecko w większym odstępie wiekowym rodziło się innej płci. Ale jak byłam w ciąży to dopadła mnie totalna nie wiedza, ale otoczenie z pracy, znajomi, rodzina wszyscy że o będzie córa, tra-ta ta. Nawet nikt nie był na tyle kulturalnym, aby pomyśleć o naszych z mężem preferencjach- córa i koniec. Moja mama to już prawie zaczęła zakupy dla wnusi . Ona zawsze bardzo chciała mieć córki, i miała dwie ![]() No i nam z siostrą życzyła córek, mimo że my oboje chcieliśmy synów. Siostra miała dwóch synów, tam odstęp 2 lat. Kiedy była w ciąży z drugim to powiedziała mamie ze będzie mieć drugiego syna, reakcja mamy była płaczliwa. Ja byłam w szoku, przecież to nawet komentować szkoda!!! Masakra! Też mi truła jak dobrze mieć córe, bo ona miała i że pomocne i trra-ta-ta.. Oczywiście wypowiedziałam się co o tym myślę, przecież nie jestem dobrą wróżką, aby sobie córę wyczarować, i że to nie ona będzie wychowywaś tą wnusie, bo widzi nas raz do roku , to poszła po rozum do głowy. Już się nie odzywa. Ale generalnie płeć mojego dziecka była dla wszystkich i każdego -niespodzianką. Tym bardziej że trochę się chował maluszek . ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Nieznajoma- masakra z takimi dziadkami, ale starych nie nauczysz. Bedziesz musiała zostawić dziecko ze swoimi rodzicami lub nianią. Bo takie niezdrowe rozpieszczanie nikomu na korzyść, tylko dziecku w głowie namonci . A z mężem po 40 dniach,6 tygodni dokładnie , tyle chyba trwa połóg. trochę trzeba pomęczyć się, niestety ![]() a! pisałaś coś o pomyślę na biznes, zdradzisz delikatnie? ![]() U mnie gin na wadzę jakoś nie skupia się. Ja w ogóle mało przytyłam, tylko pańczos urósł. Obecnie + 3,5 Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-11-25 o 07:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

!

ala:

A jeszcze jak się przeżywa to pierwszy raz to już masakra.
ale skoro wszystko jest okej to dlaczego nie

)
za wizyty!