![]() |
#631 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
z racji tego ze a chce mieć max 2 dzieci wiec ta ciaza była by ostatnia to chce się nacieszyć kazda chwwila z fasolka brzuszkiem i spelniacc kazda zachcianke ciazowa na zgbienie kg będę mieć reeszte zycia biagajac za dzieciakami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Ja staram się jeść zdrowo i też się nie ograniczam, jak mam ochotę to jem, ale jednak staram się unikać słodyczy, fast foody to będę sobie pozwalać, ale tak np raz na 2 tyg, np. jakaś pizza (bo uwielbiam i muszę od czasu do czasu zjeść), ogólnie jem więcej owoców, wyjątkowo smakują mi teraz cytrusy, warzywa. Wciągam sporo jogurtów. Chciałabym nie przytyć więcej niż 12kg, ale jak będzie to się okaże
![]()
![]() |
#633 |
Zadomowienie
|
No właśnie Marcelkowa- dobrze powiedziane 😊 będziemy biegac za dwójeczka to kg szybko spadną 😃
#634 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Robisz test bo chcesz? Czy jesteś w grupie "ryzyka"? Ostro się nad tym zastanawiam czy to ma sens... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie do końca się z wami zgadzam. Tyle kilogramów na plusie jest dużym obciążeniem dla organizmu. Poza tym mój lekarz twierdzi że to wręcz nie zdrowe dla malucha. Ciało tez nie wróci do tego co było przed. Dla mnie najważniejsze zdrowe maleństwo. Nie mam zamiaru się katować dietą. Staram się wykluczyć produkty zbędne. To też nie znaczy że nie zdarzy mi się złamać postanowienia
![]()
#636 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Na razie powiedziałam tylko mężowi i dwóm przyjaciółkom, jeśli wszystko pójdzie dobrze, to rodzinę powiadomimy dopiero w Boże Narodzenie, a pozostałych po 1 trymestrze (na oko wypadnie mi jakoś w połowie stycznia). Poprzednio najbliższej rodzinie pochwaliłam się już na samym początku i potem żałowałam, bo wiadomość się rozeszła (za sprawą mojej mamy, niestety) i jeszcze długo pytali mnie, jak tam dziecko i kiedy rodzę, a ja poroniłam i za każdym takim pytaniem mało nie ryczałam. Teraz, zresztą jak wtedy, zakładam że wszystko będzie OK, ale jakoś na razie szczególnie mamie wolę nic nie mówić.
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, teraz pewnie więcej, ale jakoś się nie przejmuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie wiedzą rodzice moi i małża i nasze rodzeństwo, no i u mnie w pracy, bo jestem na l4, ale to tylko kilka osób ![]() ![]()
M ![]() M ![]() Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2015-11-25 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Mój też ![]() Ja nie mam, bo na karcie jest wpisane czy ciąża jest pojedyńcza a tego nie wiem. We wtorek dostanę ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
Ale ja nie mówię o skrajnym podejściu, tylko racjonalnym 😊 zdrowe odżywianie plus od czasu do czasu spelnianie zachcianek, co nie znaczy ze od rana do nocy objadam się słodyczami i fast foodami 😊
Ja jestem kawoholikiem, teraz ograniczam się do 1 kawy dziennie, czasem ewentualnie bezkofeinowa sobie zrobię 😊
#641 |
Zakorzenienie
|
Mnie od kawy odrzuca - nawet od Inki
![]() ![]()
#642 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie uderzenia gorąca? Bo dziś pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło, nagle zrobiło mi się gorąco, trochę słabo, trwało to może z 5-10min i już jest ok, znowu mi zimno
![]()
![]() |
#643 | |
Zakorzenienie
|
Mamuśki jaka różnica między Waszymi pociechami? Jeśli mała boicie się jak to będzie? U nas będzie 20.5 miesiąca różnicy i tak myślę...
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
Ale też tak wcześnie? Bo u mnie to dopiero 7tydz myślałam, że to za wcześnie na takie coś
![]()
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam identycznie ![]() a kartę ciąży mam założoną ![]()
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Też mam kartę ciąży założoną ![]()
#648 |
Zadomowienie
|
Też nie mogę kawy - generalnie ją kocham, lekarz kazał ograniczyć do jednej, a teraz już od samego zapachu robi mi się niedobrze. Za to herbatę - bardzo chętnie, a wody wypijam 3 l dziennie. Tyle mi się chce, nie że się zmuszam czy coś.
O wagę się trochę martwię, bo przed ciążą sporo straciłam (15 kg, z czego 10 dzięki metforminie) i wolałabym już do tej górki nie wracać. Jak na razie schudłam o kolejne 1,5 kg, pewnie przez to, że szczególnie śniadania muszę w siebie wmuszać i nie wszystko dojadam, albo z rozpędu tak idzie, chociaż chyba wolałabym, żeby już stało w miejscu. Do tego jestem z grubej rodziny, a moja mama i babcia potrafiły w ciąży przytyć po 30 kg, część zrzuciły, a część została już na zawsze :/
#649 |
Zakorzenienie
|
Wy to jesteście z wszystkim do przodu
![]() ![]() Ja w 1 ciązy przytyłam 15 kg, połowa spadła szybko a reszta została (ale ja nie karmiłam piersią). Reszte zgubiłam bo miałam wycięty pęcherzyk żółciowy i dieta lekkostrawna. Ważę tyle ile przed ciążą 1 ale powinnam jeszcze z 8 kg zgubić. Zaczełam się odchudzać ale na teście 2 kreski i wstrzymane odchudzanie. Tzn nie mam nadwagi, ważę niby w normie ale jednak te 5-8 kg i byłabym laska hahaha Edytowane przez Monian Czas edycji: 2015-11-25 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#650 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tez tak mam ![]() Cytat:
u mnie bedzie dokladnie 24mc. Syn tez z lipca ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
U mnie też - córka też z lipca
![]() ![]()
#652 |
Raczkowanie
|
Melduje a raczej meldujemy sie po wizycie .
Ciąza oficjalnie potweirdzona a wizyta wygladala tak . Wchodze do gabinetu a pan doktor mowi ze ma zepsute usg i ze jutro mam przyjść ja lzy w oczach bo objawow nie mam nie mdli ani nic a w 4tc i 4 dniu w macicy nie było nawet pęcherzyka ciążowego wiec odliczałam dni do wizyty by mieć pewność . Doktor ubłagał Pania kardioog która miała mase pacjentow by nas wpóścila na usg bo pilny przypadek i na usg widoczny piękny zagniezdzony w macicy pęcherzyk cisazowy z zaodkiem i dokładnie 6 tc wiec mam już banana na twarzy od ucha do ucha i jestem bardzo szczesliwa i kamien z serca ze tak powiem ![]() Nastena wizyta 23,12,2015 i wtedy zalozymy karte i wszystki i w każdej chwili jak będę mieć ochote mam dzwonic po l4 :P |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
MarcelkowaMama gratuluję
![]() Ja już też po wizycie, niestety nie było mojego lekarza, zastępował go jakiś inny ale też spoko ![]() ![]() Moje dzieciątko przez równy tydzień urosło z 4mm do 12mm ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, mi też od razu proponował l4 ale oczywiście jeszcze nie chcę ![]()
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2015-11-25 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdroszcze braku objawow ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Też ma wcześniaka "niektore dzieci przychodzą wczesnij niż było w planach bo maja swiatu więcej do zaoferowania " <3
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Super, że wizyty udane
![]() ![]() Moja wcześniej tylko o 2 dni także terminowa bardzo ![]() ![]()
#657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie bez powodu ciezka zamartwica, niedotlenienie. Praktycznie gdyby nie moja intuicja nie bylo by synka z nami.... uratowali go w ostatniej chwili. Teraz jestem nastawiona 100% pozytywnie, bedzie klucha 4kg i nie obraze sie za przenoszone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
tez chce kluche chce 9 miesięcy i chce weilkirzuch .
Pierwszy synek urodzil się w 30 tc z waga 1500gram ze względu na stan przedrzucawkowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
mój gin 4 tc ma mój nr tel zapisany w komórce a jak będzie jakikolwiek ryzyko ze znowu wcześnie to On będę mnie w nocy pilnował :P tefraz musi być dobrze i tak będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.