|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
Cytat:
![]() Mi zdarzyło się tylko raz otrzymać zdjęcie... pupy Na szczęście tylko tyle. Ale, jako, że kocham rozmawiać z ludźmi przez Internet dostawałam różne "propozycje", wiadomo.Dalszy ciąg narzekania: Rozwala mnie to, że NIGDY nie spotkałam nawet mężczyzny, który tak naprawdę by mi się podobał. Tak, wiem, piszę znów to samo, ale... NIGDY nie spotkałam kogoś, w kim zauroczyłabym się na płaszczyźnie fizycznej i duchowej jednocześnie. Nikt mi się nie podoba. Od razu czuję, że nic z tego nie będzie. I naprawdę nie jest to wina zbyt wysokich wymagań. Jestem w sumie dość (nawet bardzo) oryginalną osobą pod pewnym względem i drugiej takiej nie spotkałam jeszcze I głupie jest to, że jak spotykam kogoś, kto CHOCIAŻ z wyglądu mi odpowiada, to mi to przysłania rzeczywistość. Nawet, jeśli cały jego charakter mi nie pasuje, to się do niego przywiązuję zbyt szybko, bo przynajmniej w jednym aspekcie jest dobrze, podczas gdy pozostali nijak mi nie odpowiadają. I mam wrażenie, że nigdy nie spotkam nikogo pasującego do mnie. Edytowane przez gamblenka Czas edycji: 2015-11-25 o 12:14 |
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa
Wydaje mi sie, ze do przyciagania frustratow nie trzeba zadnego magnetyzmu, sami sie przyciagaja w nadziei ze moze cos ugraja
|
#3633 |
|
Rozeznanie
|
Znów odezwał się do mnie facet, którego nie cierpię, a który jest jednocześnie od półtorej roku jedynym, z którym czasem miałabym ochotę się przespać. Z drugiej strony jest to samo. Nie cierpi mnie, a nie może się uwolnić.
Miałyście tak kiedyś? Oczywiście powiedziałam mu, że mam kogoś. |
|
|
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Bedziesz miala porblem z glowy Podejrzewam, ze miedzy wami jest po prostu silna chemia, ktora was do siebie ciagnie, ale nie nie odpowiadaja wam wasze charaktery ![]() Ja tak mialam z moim eks
|
|
#3635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale owszem, chemia jest. Wypatrzyłam go kiedyś, postanowiłam jednak nie zawracać sobie głowy. Kilka tygodni później on sam mnie zaczepił (co zabawne - nie wiedział, że jakiś czas wcześniej wpadł mi w oko, wcześniej nawet nie wiedział o moim istnieniu; czasem sobie myślę, że przyciągnęłam go samą myślą jak jakaś wiedźma ). Szybko wyszło, że jesteśmy kompletnymi przeciwieństwami. On - konserwatysta, ja - klasyczny liberał, libertarianka. Ja uważam, że religie budują w ludziach mentalność niewolniczą, on - że to ostatnia ostoja porządku w społeczeństwie, on uważa feminizm za przyczynę wielkiego zła, ja gorąco popieram feminizm pierwszej fali. I tak w nieskończoność...Najbardziej bawi mnie to, że te wszystkie jego wcielenia "idealnej kobiety" - potulne, pokorne, uległe, delikatne, dobre duszyczki błyskawicznie go nudzą, a ciągnie go do kobiety, która jeździ motorem, potrafi obsłużyć kałacha i powie mu wprost, że chyba na głowę upadł, kiedy się z nim nie zgadza. A do tego potrafi podnieść mu ciśnienie, wykłócając się z nim na tematy ideologiczne do trzeciej w nocy. Coś jednak jest w tym, że ludzi ciągnie do tych, którzy wzbudzają w nich emocje. Choć jak byliśmy na kilku randkach, to zachowywaliśmy się bardzo grzecznie i zręcznie omijaliśmy "drażliwe" tematy. Ale to było z rok temu, ten stan jest na dłuższą metę męczący, wolę więc chłopaka teraz zbywać. Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2015-11-25 o 13:37 |
|
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
I żeby nie było, że jakoś przesadzam - konserwatyści to ten typ mężczyzn, który mnie najbardziej obrzydza, to ci goście z podwójnymi standardami, dla których facet mający wiele partnerek jest spoko, a kobieta w takim przypadku to już dziwka. Gdyby gość nie był światopoglądowo tak durny to może i by coś z tego było.
|
|
|
|
#3637 |
|
BAN stały
|
Nie uosabiałbym konserwatystów z podwójnymi standardami. Ludzie z podwójnymi standardami, hipokryci są w każdej z grup.
Ja czasem sobie myślę, że może kiedyś sobie znaleźć jakąś taką potulną dziewczynę która lubi gotować, lubi dzieci ale szybko bym się taką znudził A znam dwie takie więc to nie byłby problem.Co do tego z ruchaczem spoko a puszczalską dziwką wydaje mi się, że obie grupy przesadzają ponieważ faktem jest, że facet musi się popisać jakimiś umiejętnościami by poruchać. Natomiast u kobiet się to sprowadza do podania się na tacy. Jednak stawianie ruchacza jako jakiegoś guru a kobiety która lubi pobzykać jako szmaty też jest jakimś tam nadużyciem. Osobiście uważam, że jedno równa się drugiemu. Nie ma dla mnie znaczenia czy facet musi się popisać bardziej by poruchać. Mój znajomy jest można powiedzieć konserwatystą ale zupełnie nie łapie się w Twoje kryteria tego przebrzydłego konserwatysty więc być może facet jest wart świeczki. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-11-25 o 17:41 |
|
|
|
#3638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do ideologii, to ludzie często mówią o tych samych rzeczach, tylko innym językiem. |
|
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Czołem
![]() Mój amant po stu miliardach wiadomości w dniu wczorajszym troszeczkę się uspokoił, Dzięki Bogu bo już myslałam że go poblokuje )Jest mocno męczący , wczoraj na 5 min dosłownie odeszłam od FB a tu zaraz sms , (bo kilku wiadomosci nie odczytałam ) proszę nie gniewaj się na mnie że tak do Ciebie pisze Napisalam mu ze nie gniewam się ale moje życie nie składa się tylko z siedzenia i pisania wiadomości i że nie chce wyjśc na zimną sukę ale północ a ja chcę się położyc poczytać i iśc spać Dzisiaj się nie odezwał do 11 :P |
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, mnie taki nawał wiadomości tez zawsze wkurzal. A teraz kurcze non stop pisania smsow a mnie to nic a nic nie denerwuje. Dziwne
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podreslone zdanie to dla moim zdaniem - zdanie klucz w zasadzie wyjasniajace to cale przyciaganie:P Wiem o jakim typie faceta mowisz, tez za takimi nie przepadam tzw. podwojne standardy i sztywnosc umyslowa Malo elastyczni , wszystko wiedzacy, dialog z nimi to tylo po to by wcisneli swoje poglady. Poza tym skoro lubi takie potulne laski, to na kij sie z Toba kontatuje? Jakis niekonsekwentny ten chlop :P Rzeczywiscie jestescie za bardzo "rozminieci" swiatopogladowo, na dluzsza mete byloby to meczace :P ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Choc podziwiam cierpliwosc, bo ja po takim smsie bym mu juz nic nie odpisala. Zreszta ja nie lubie taiego ciaglego pisania smsow.
|
|
#3642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak już jesteśmy przy takich sprawach to podam ciekawostkę: jeśli urządzimy wystawę obrzuconych łajnem obrazów przedstawiających świętych - konserwatyści będą oburzeni, a lewica powie: "przecież to tylko sztuka", jeżeli jednak urządzimy wystawę obrzuconych łajnem zdjęć osób ciemnoskórych - rzecz będzie wyglądała odwrotnie - to samo oburzenie poczuje tym razem lewica
|
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem przynajmniej, że muszę znaleźć faceta z tak olbrzymią energią i wtedy coś się we mnie zapali
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Hah. Dlatego jestem ciekawy jakich argumentów użyje lewica wobec Bena Carsona. Nie może go nazwać białym faszystą czy rasistą. Tak samo jak u nas w tv nie mogli nazwać Miriam Shaded rasistką czy faszystką bo jest pół-syryjką. |
|
|
|
|
#3646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak często mam (abstrahując zupełnie od cytatu), że rozpaczam z powodu niemożliwości związania się z kimś, kto nijak do mnie nie pasuje, aczkolwiek jakaś jedna cecha mi się w nim podoba, bo nie wierzę, że znajdę kogoś innego, w kim też mi się coś spodoba. |
|
|
|
|
#3647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, no i nikt już nie pamięta co to feminizm I fali ), jestem po prostu osobą za równością wobec prawa i tyle.https://youtu.be/piNKNBU7oCo (o feminizmie, rasizmie i takich tam, zgadzam się w 100%, jest opcja polskich napisów) Z drugiej strony - podwójna moralność brzydzi mnie okrutnie i wobec takich osób stosuję ostracyzm. Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2015-11-25 o 21:21 |
|
|
|
|
#3648 |
|
BAN stały
|
Kobieta prawicowiec. Rzadko się to zdarza
![]() Mnie denerwuje, że jeżeli powiem, że chcę zatrzymać nielegalną imigrację z Afryki i bliskiego wschodu to od razu dostanę, że jestem rasistą itp. Na szczęście moi znajomi się nie znają więc delikatnie kierunkuje ich w prawo natomiast najgorsze batalie prowadzę w internecie, ugh a najgorzej z liberalnymi amerykankami. W każdym razie nie sądzę by zmądrzały. Co do Rona. Ron tak ładnie wszystko ubiera w słowa, że przyjemnie się by go słuchało nawet gdyby mówił o komunie. Natomiast co do filmiku. To oglądałem go dobre parę lat temu i mam podobne patrzenie na te rzeczy. Sorki, że post taki nieskładny ale mam problem z zebraniem myśli gdy słucham muzyki ![]() I co masz na myśli z tą Magdaleną Środą ? Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-11-25 o 21:51 |
|
|
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
Nie, nie, klasyczny liberał pomiędzy prawicą a lewicą jest
To taki 100% wolnościowiec, liberał w starym, dobrym tego słowa znaczeniu, sprzed skażenia Marksem. Wolność gospodarcza, ale też niezaglądanie nikomu do łóżka - żyj jak chcesz, możesz być gejem, hipisem, możesz mieć wielu mężów/żon, bylebyś nikogo nie krzywdził. Niestety to chyba jeszcze rzadsze niż kobieta prawicowiec. W Partii Libertariańskiej jest na przykład mniej niż 5% kobiet, a parytety ich wyniszczyły... Kiedyś na większym babskim spotkaniu (konferencji) Środa, usłyszawszy moje stanowisko, strasznie się obruszyła, a w książce "Kobiety i władza" opisała je jako antyfeministyczne. Jak sam po sobie widzisz - wystarczy mieć choć trochę różną opinię od tych najpopularniejszych i można łatwo złapać jakąś łatkę (rasisty, szowinisty czy jakiegoś foba). Przekonywanie znajomych do swoich poglądów potrafi uzależniać ![]() Wracając do głównego tematu - jutro jadę na dwudniową konferencję, gdzie będzie mnóstwo gorących starszych panów, może coś wyrwę
|
|
|
|
#3650 |
|
BAN stały
|
Cześć Wam
_Jinx_ jak dla mnie to Ty jesteś osobą prawicową. Popierasz równość wobec prawa co jest charakterystyczne dla prawicowców a nie lewicowców. Lewica stara się raczej uprzywilejowywać poszczególne grupy by zdobyć ich poparcie co w konsekwencji prowadzi, tak jak napisałaś, do nienawiści do tych grup przez społeczeństwo. A teraz o religii. Ma ona ogromny wpływ na to, jak funkcjonują poszczególne kultury. Wystarczy porównać kulturę zachodnio-europejską i dajmy na to Bliski Wschód. Wiem, możesz napisać, że wartości którymi się kierujemy są dość podstawowe i instynktowne i nie potrzeba nam religii. Guzik prawda. Jesteś inteligentną osobą i Twój światopogląd mogły kształtować książki, własne wnikliwe obserwacje itp. Tylko pamiętaj, że zdecydowana większość to ludzie prości, którzy potrzebują zewnętrznych wskazówek. W kulturze zachodnioeuropejskiej takich wskazówek udzielał Kościół. Komunizm zakładał wolność od religii aby móc w pełni kontrolować ludzi. I jak ludzi żyli za komuny? Zadaniem rządu jest utrzymanie władzy. Łatwiej ją kontrolować gdy nie ma innej siły utrudniającej totalną kontrolę nad ludźmi. Kościół jest właśnie taką przeciwwagą. Ja sam jestem niewierzący ale uważam, że Kościół to obecnie jedyna siła która jest w stanie skupić ludzi do walki przeciw bezwzględnemu przyporządkowaniu się ludzi Państwu. Dlaczego Państwo nienawidzi Kościoła? Odpowiedz sobie sama. Co się tyczy "podwójnych standardów" to nie jest on żadnym konstruktem społecznym tylko zakorzenionym w nas instynktem. Normalny, zdrowy psychicznie mężczyzna szukający matki dla swoich przyszłych dzieci będzie raczej zwracał uwagę na podejście do seksu swojej partnerki. To się dzieje podświadomie. Facet chce mieć pewność, że wychowuje swoje geny. Z tym nie ma co się kłócić bo faceci tak to widzą. Faceci, którzy uważają inaczej zmieniają śpiewkę gdy szukają kobiety na poważnie. Pozdro szejset P. s. _Jinx_ Jest na youtube wideo konferencja na której jedziesz Środę? Nie lubię tej kobiety za bardzo więc taki pojazd poprawiłby mi humor. Edytowane przez pleblo26 Czas edycji: 2015-11-25 o 23:37 |
|
|
|
#3651 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie uważam, by Kościół był (zwłaszcza obecnie) jakąś przeciwwagą dla państwa. Więcej - uważam, że kościół uczy pokory, poddaństwa, ba - nawet nakazuje być posłusznym władzy (jest taki cytat w Piśmie Świętym, poszukałabym, ale muszę się spakować i w końcu iść spać). Moim osobistym zdaniem Kościół wykonał dla komuny kawał dobrej roboty, przygotowując pod nią bierne, posłuszne, niesamodzielne społeczeństwo. Cytat:
Niestety nie, wówczas byłam jeszcze dzieciakiem i zadawałam pytania z widowni. |
|||
|
|
|
#3652 |
|
BAN stały
|
Jak dla mnie z tego wykresu wynika, że jesteś materiałem na wyborcę KORWIN. Więcej napiszę na pw by tu nie spamować.
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
I mówiłam. Na "s" facet się odezwał. Chciał mnie poznać. Super. Czy możemy się spotkać - nie ma sprawy. Na coś więcej. Na co? Na seks. Grzecznie odmówiłam. Ale mam 24 cm nie będziesz żałować -.-
I co? Mam sikać ze szczęścia? Na portalu nie mam nic co mogłoby wskazywać, że interesuje mnie seks... A do ulubionych dodał mnie oblesny koleś. Jego większość zdjęć jest w bokserkach, z papierosem w twarzy i ręką w gaciach. Serio? Takie zdjęcia przechodzą? Od razu gościa zablokowałam. Męczy mnie to. Nie jestem seksowna, ubieram się... mało seksownie. Nie rozumiem tego.
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu męczy mnie to, że jak co do czego przychodzi to tylko seks interesuje facetów. No a ja marzę o czyms poważnym. Gdyby chodziło o seks to bym sie nie wysilała i raz na jakiś czas na jakiś czat bym weszła i tyle.
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odpuściłam sobie portal i w ogóle "polowanie" na faceta. Kompletnie się do tego nie nadaję, także lepiej niech nie zatruwam nikomu innemu życia.
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
Byłam w kinie z amantem . Jest miły ,bardzo się stara , ale mnie jako faceta kompletnie ie interesuje , Ja wiem zeto tylko 2 spotkania ale on baaaardzo naprawdę bardzo chcę romantycznych uniesien , przytulania w kinie (odsunełam się w drugą strone) złapał mnie za rekę , zabrałam ją. Czuje się z tym podle ale nie zmuszę się nie ma opcji . Jak pisaliśmy tyle razy mu wspominałam zeby mnie nie przyciskał itp ale nie rozumie
![]() Napisał mi ze dziekuje za cudowny wieczór , że przeprasza ale się przy mnie bardzo stresuje zę mu się bardzo podobam. Nie odpisałam , Nie wiem co ![]()
|
|
|
|
#3658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam randkę niby za tydzień ale Odechciewa mi się juz próbować szczerze mówiąc bo zawsze kończy się tak samo.
|
|
|
#3660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Na szczęście tylko tyle. Ale, jako, że kocham rozmawiać z ludźmi przez Internet dostawałam różne "propozycje", wiadomo.

). Szybko wyszło, że jesteśmy kompletnymi przeciwieństwami. On - konserwatysta, ja - klasyczny liberał, libertarianka. Ja uważam, że religie budują w ludziach mentalność niewolniczą, on - że to ostatnia ostoja porządku w społeczeństwie, on uważa feminizm za przyczynę wielkiego zła, ja gorąco popieram feminizm pierwszej fali. I tak w nieskończoność...