Mamusie grudniowe 2015 cz. 10 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-26, 08:40   #391
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 10

W ogóle gin mówiła, że Mała ma już ciasno w brzuszku.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-26, 08:42   #392
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Właśnie też tak pomyślałam. Ruchy czuję, troszkę mniej niż zwykle, ale się rusza.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Nie mam już wyznaczonej wizyty, jutro jest położna i lekarz w przychodni, może się przejdę do nich.
Może dobrze sprawdzić, nie chcę siać paniki. Tak na oko rzekłabym, że coś uciekło i może już lada chwila poród. W sumie czas
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 08:44   #393
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Może dobrze sprawdzić, nie chcę siać paniki. Tak na oko rzekłabym, że coś uciekło i może już lada chwila poród. W sumie czas
W sumie to mogłoby się zacząć, bo przez większość ciąży byłam spokojna, a teraz zaczęłam schizować

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 08:45   #394
limonka_86
Zadomowienie

Mujer co do położnych mnie tez żadna nie nawiedza tyle ze ja wybrałam z ujastka i dzwoniłam tam wczoraj jak będę wychodzić ze szpitala to mam zadzwonić ni wtedy dokładnie umawia się na pierwszą wizytę a później to wiadomo w miarę potrzeb
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 08:47   #395
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Jest spora różnica, bo tata pewnie ma chorobę już zaawansowaną, wiek też robi swoje. A taki maluszek, jeśli od pierwszego stadium jest obserwowany oraz jest młody i ma dużą zdolność regeneracji, to może sobie dać radę, albo przynajmniej, w najgorszym wypadku można to (tego akurat jestem pewna) przystopować. Dlatego paczam na to optymistycznie

No do mnie żadna położna się nie odzywa, a niby zapisałam się do szpitala na zajęcia i mi tam położną kazali sobie wybrać. W sumie bez sensu, bo okazało się, że żadnego wyboru nie mam, tylko jedna łaskawie może do mnie wpaść (nie wiem nawet czy ją lubię ), a na zajęciach była 2 razy, bo ciągle mi coś innego wypadało. Poza tym wpędzały mnie te zajęcia we frustrację ;D
Tata miał już dializy, chociaż i tak bardzo późno się na nie zdecydował.
Zresztą mama jak była z siostrą u jakiejś pani dr.to ta jej powiedziała, że z reguły dziewczynki dużo lepiej to przechodzą i często właśnie bezobjawowo. U chłopców podobno jest gorzej.
Poza tym gin. mówiła, że najważniejsze, że nerki nie są powiększone i żeby się nie martwić póki co tylko właśnie po porodzie udać się na usg jamy brzusznej. Swoją drogą ciekawa jestem czy już w szpitalu po porodzie to sprawdzą...

Co do położnej to ja się nawet nigdzie nie zgłaszałam. Wiem, że położne od nas dzwonić po lekarzach i pytają czy są jakieś ciężarne z okolicy, bo raz pani w rejestracji u mojej gin mi mówiła bo upewniała się czy dobry adres jej podałam...
I nie spodziewałam się, że ktoś jeszcze do mnie zadzwoni przed porodem Także ja sobie położnej nawet nie wybierałam, sama się wprasza, a ja tak jak pisałam nie chciałam odmawiać, bo jej wizyta i tak mnie nie minie.
Stary 2015-11-26, 08:51   #396
kalusia87
Zakorzenienie

A ja nie zgłaszałam w mojej przychodni, że jestem w ciąży, mogę mieć z tego powodu jakieś problemy? Czy wystarczy, że szpital wyśle im informację, że urodziłam?
Stary 2015-11-26, 08:54   #397
czubasek20
Zakorzenienie

Do mnie tez polozna chchiala sie wprosic. Wyhaczyla mnie jak bylam u internisty i kilkakrotnie zapewniala ze ,, w ten czwartek przyjedzie " dobtej pory jej nie widzialam i nie chce widziec w sumie.

Cisnienie sie uapokoilo to chyba z nerwow mi tak podskoczylo.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 08:56   #398
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dzień dobry ale się dzisiaj wyspalam jak nie ja normalnie
Halwaya śliczne córeczki, Evci się nie wyprzesz taka podobna do Ciebie ciekawe jak Iga będzie wyglądać
Mervie masz słodkiego synka, sliczniutki jeszcze raz gratuluję kochana a co do teściowej to słusznie radzilam co by ją splokac w umywalce bo szkoda słów na jej zachowanie :/

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Do mnie tez polozna chchiala sie wprosic. Wyhaczyla mnie jak bylam u internisty i kilkakrotnie zapewniala ze ,, w ten czwartek przyjedzie " dobtej pory jej nie widzialam i nie chce widziec w sumie.

A jak ty się dzisiaj czujesz? Masz dalej skurcze?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 08:57   #399
arisah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
Mam chwilę to napiszę w skrócie co za dzień ekipa w szpitalu świetna, czułam że się mną interesują, drugi anestezjolog przyszedł na konsultacje i zdecydowaliśmy spróbować częściowe znieczulenie, nie ogólne i cieszę się że tak wyszło bo szybciej dochodzę do siebie.

Samo cc lekko straszne, ale skutecznie mnie zagadywano to ciągnięcie najgorsze...później leżenie jak kłoda - kolejna dziwna sprawa ale ja szybko zaczęłam kręcić nogami i ułożyłam się wygodniej.

Iwo przyjechał do mnie na salę niedługo jak mnie wwieźli , na kangurowanie, possał sobie pół godziny i dzięki mojej za☠☠☠istej teściowej go zabrali bo poleciała, że mu główka spada i popłakuje...brak słów, tż zaraz po wywiózł ją do domu a ja zostałam z moją mamą. Cały dzień jakieś kroplówki mam, głód straszny mi nie przeszedł ale już jutro sucharki!!!

Po południu zażyczyliśmy sobie dzieciątko do sali i siedzieliśmy ponad dwie godziny a Iwo spał. I tylko sobie stękał jak mały kotek ❤

Teraz znowu go dostałam na dostawienie a on znowu spał, i takim oto sposobem nie widziałam jeszcze jego oczek nie wiem czy mu tak zostanie czy się rozkręca...

Poleżał sobie tylko na cycku, podrapał mnie odrobinę i pościskał i popiszczał, usnęłam razem z nim.

Jeszcze nie załapałam paniki, jest fajnie, mogłabym czuć to ciepełko non stop!

Nie wiedziałam też, że na mnie to zadziała ale oczywiście uważam że jest najpiękniejszy hahaha tż dumny jak paw, uśmiech od ucha do ucha mu nie schodził

Postaram się załączyć zdjęcie
o raaany jaki przystojniak i ta czuprynka urocza
tak przyjemnie mi się czytało ten post tyle miłości i radości w kilku słowach (nawet incydent z teściową tam ginie )

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Jako załącznik moje dwie skorpionki
Sliczne dziewczynki

Witam się z rana

bolą mnie wszystkie mięśnie po nocy, masakra, przekręcić się na drugi bok zaraz przestanie być wykonalne, i jeszcze te durnowate sny... ja chcę już grudnia!!! i jeszcze jak patrzę na wasze maleństwa i będzie ich coraz więcej to się nie mogę doczekać widoku swojej kruszynki... tak sobie myślę że koło 15.12 mogłaby już wychodzić
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 08:59   #400
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A ja nie zgłaszałam w mojej przychodni, że jestem w ciąży, mogę mieć z tego powodu jakieś problemy? Czy wystarczy, że szpital wyśle im informację, że urodziłam?
Ja też nie zgłaszałam, same wyszukały, że jestem w ciąży normalnie jak w jakimś tajnym wywiadzie

Cytat:

Coś czuje, że moja jednak będzie słowna
Stary 2015-11-26, 09:01   #401
cienwiatru
Wtajemniczenie

U mnie nikt nie przychodzi przed porodem nawet pytałam w przychodni. Dopiero po porodzie się pojawi, podobno fajna babka mam nadzieję bo poprzednia położna była nawiedzona hehe

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:13   #402
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Także ja sobie położnej nawet nie wybierałam, sama się wprasza, a ja tak jak pisałam nie chciałam odmawiać, bo jej wizyta i tak mnie nie minie.
Z tego co wiem, każda kobieta ma swoją położną i pielęgniarkę środowiskową. Pewnie jak zapisywałaś się do przychodni to Cię do kogoś dopisali.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Ja jeszcze raz wrócę do tematu suchych chusteczek znalazłyście może coś tańszego od tych chusteczek Tami? No bo jednak 4,99/30szt to drogo, drożej niż za nawilżane. Sroka pisała o jakichś bawełnianych ręczniczkach Alouette i o ręczniczkach Tami w rolce ale wczoraj w Rossku nie znalazłam ani jednych ani drugich a chciałam poczynić jakieś zapasy
Stary 2015-11-26, 09:13   #403
czubasek20
Zakorzenienie

cien ja wyciszylo sie, tzn rano jeszcze mnie siekaly bole bodbrzusza. Podniesc z lozka sie nie moglam. Tz myslal ze juz porodowka.
No i wydaje mi sie ze brzuch mam jeszcze nizej.

Stary 2015-11-26, 09:17   #404
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
cien ja wyciszylo sie, tzn rano jeszcze mnie siekaly bole bodbrzusza. Podniesc z lozka sie nie moglam. Tz myslal ze juz porodowka.
No i wydaje mi sie ze brzuch mam jeszcze nizej.
Ale to były takie konkretne skurcze? Bo ja miałam wczoraj coś takiego ale jakbym miała powiedzieć, jak często albo jak długo trwały to nie byłabym w stanie określić. To bardziej był taki jednostajny ból z bardziej bolesnymi momentami. Czyli to chyba nie skurcze?

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Albo po prostu nie TE skurcze
Stary 2015-11-26, 09:18   #405
adka_19
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Prawie całą noc przespana!
Biodro nie boli więc czuję że mały maczal w tym palce wczoraj.

Halwaya pieknosciii

Evcia co z Twoim brzuszkiem że się martwisz ?
Evcia mój brzuch też taki dziwny. Maly zajmuje większość miejsca a reszta taka flakowata jak pomacam. Ale to xhyba normalne.. ? Chyba że się mały przemieszcza to czuje

Czubasek ! Gratki

Twój przypalony omlet Fionka uzmysłowić mi że nie kupiłam pieczywa wczoraj :/

A ja wstaje laseczki długi dzień dzisiaj. Najpierw urzędy potem jadę do znajomego bo musimy przy aucie conieco zrobić a potem mam nadzieję że nie minę się z kurierem

Miłego dnia kochane !!!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-26, 09:19   #406
sylwoha
Zakorzenienie

Aahh mam nadzieje ze to oststnie dni natym oddziale
Ale laska zza sciany ten sam problem ze ona do domu, a on na wlasne zyczenie zawsze :p

U mnie dzis spoko, ale wczoraj bylam polamaniec
Mlodego prawoe nie czuje noe woem, ktg ok a on sie malo rusza
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:26   #407
czubasek20
Zakorzenienie

kalusia mnie lapalo tak na minute i wtedy to az lzy w oczach. Cos jakby mi obrecz na podbrzusze zakladali i zaciskali z calych sil. I to hie brzuch tylko posbrzusze plus bozena. Lapalo mnie kilka razy co jakies 3 min juz myslalam ze rodze a tu nagle cisza.

Stary 2015-11-26, 09:27   #408
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Sylwoha może tak jakby śpi?

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:32   #409
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
U mnie nikt nie przychodzi przed porodem nawet pytałam w przychodni. Dopiero po porodzie się pojawi, podobno fajna babka mam nadzieję bo poprzednia położna była nawiedzona hehe
Nawiedzona tzn. jaka?

Mam nadzieję, że jak odmówię pokazywania tej akurat położnej krocza, to nie będzie robić napinki Nie wiem, co to za kobita i czy wzbudzi moje zaufanie, a jeśli nie będzie mnie nic niepokoić, to nie widzę potrzeby świeceniem cycem i kroczem. (a ponoć niektóre "życzą sobie" obejrzeć )

Młody dziś nieruchawy, odpoczywa po wczoraj chyba... Albo za mało czekolady...
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:35   #410
Fionka_31
Zakorzenienie

Przyjechałam do poradni na ktg a na korytarzu cisza Pierwszy raz widzę taka pustkę.

Nie wiem czy wchodzić do gabinetu? Pukalam ale nie usłyszałam proszę. Ten lekarz taki stary ze moze nie uslyszal?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:35   #411
czubasek20
Zakorzenienie

mujer moja cycow nie ogladala bo powiedzialam ze bede karmic mm, oklamalam perfidnie . Krocze ogladala chociaz nie chcialan pokazywac :/ wolalam jak tz dogladal.

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-11-26 o 09:43
Stary 2015-11-26, 09:39   #412
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
A i kombinezon. On aż tak różowy nie jest. Zdjęcie przekłamało, pod spodem ten drugi bo porównywałam czy oby na pewno mniejszy jest

Słodki ten kombinezon Mam podobny właśnie tylko z misiami jeszcze. Taki mega ciepły, naszykowałam go już mężowi na wyjście ze szpitala właśnie i leży z fotelikiem.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:41   #413
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Simka poprosze chociaz teraz to juz tylko odliczam

A co masz za dolegliwosci oprocz tego ze twoj brzuch jest trampolina?
No niestety jak wody nabrały to brzuch jak balon, napięty, bóle mam przez to każdy kopniak jest okropny, tym bardziej że mały ma dużo miejsca i kręci się na maxa..
Przez to mam strasznie rozciągnięte macice uciska mi przepone, ciężko mi oddychać, cokolwiek zrobię to mam zadyszke, zaczęły mu też pychnac ręce u nogi od ucisku, no i hemiroid mu się przez to zrobił..
I generalnie ciężko mi uciska na kręgosłup.. No i mam problem z tetnem

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Simka a na kiedy masz termin?
Na 23 grudnia

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-11-26, 09:43   #414
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Ja jestem jeszcze gorsza...zjadłam dziecku Kinder niespodziankę - tłumacząc sobie po cichu że 1) dbam o jego zęby 2) i tak już za długo leżało i nie wiadomo czy było dobre (było pyszne )
hehe
Stary 2015-11-26, 09:45   #415
rudaska
Zakorzenienie

To ja chyba jestem jakaś dziwna, bo cieszę się z wizyty położnej. Nawet przed porodem mogłaby mnie odwiedzić, ale nie ma czasu na to. I zastanawiam się czy jechać dziś na SR. Ostatnie zajęcia, kapiel i pielęgnacja dziecka...
Stary 2015-11-26, 09:48   #416
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Mam chwilę to napiszę w skrócie co za dzień ekipa w szpitalu świetna, czułam że się mną interesują, drugi anestezjolog przyszedł na konsultacje i zdecydowaliśmy spróbować częściowe znieczulenie, nie ogólne i cieszę się że tak wyszło bo szybciej dochodzę do siebie.

Samo cc lekko straszne, ale skutecznie mnie zagadywano to ciągnięcie najgorsze...później leżenie jak kłoda - kolejna dziwna sprawa ale ja szybko zaczęłam kręcić nogami i ułożyłam się wygodniej.

Iwo przyjechał do mnie na salę niedługo jak mnie wwieźli , na kangurowanie, possał sobie pół godziny i dzięki mojej za☠☠☠istej teściowej go zabrali bo poleciała, że mu główka spada i popłakuje...brak słów, tż zaraz po wywiózł ją do domu a ja zostałam z moją mamą. Cały dzień jakieś kroplówki mam, głód straszny mi nie przeszedł ale już jutro sucharki!!!

Po południu zażyczyliśmy sobie dzieciątko do sali i siedzieliśmy ponad dwie godziny a Iwo spał. I tylko sobie stękał jak mały kotek ❤

Teraz znowu go dostałam na dostawienie a on znowu spał, i takim oto sposobem nie widziałam jeszcze jego oczek nie wiem czy mu tak zostanie czy się rozkręca...

Poleżał sobie tylko na cycku, podrapał mnie odrobinę i pościskał i popiszczał, usnęłam razem z nim.

Nie wiedziałam też, że na mnie to zadziała ale oczywiście uważam że jest najpiękniejszy hahaha tż dumny jak paw, uśmiech od ucha do ucha mu nie schodził

Ale macie przystojniaka śliczny jest
Powiem Ci, że czytałam Twojego posta z mega bananem na ustach, dużo pozytywnych rzeczy napisalaś

A powiedz mi jak z karmieniem piersią po CC? Masz pokarm?

halwaya ale masz ślicznotki w domu Evcia bardzo podobna do Ciebie, a Iga jest równie śliczna śpiąca królewna

czubasek czyli pełnia trochę na Ciebie podziałała.. współczuje nocnych przeżyć. też mi się wydaje, że miałaś wysokie ciśnienie..

Fionka zapukaj jeszcze raz, odczekaj chwilkę i zajrzyj może staruszek nie usłyszał.

Co do suchych chusteczek to nie pomogę.

Ale lecicie z postami

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Do mnie położna przyjdzie dopiero po urodzeniu dziecka. Zna mnie od dziecka i jest dość bezpośrednia, więc liczę na dobre rady i szybkie wizyty

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:49   #417
benita84
Zadomowienie

Witam

Do mojego tżta chyba zaczeło docierać że niedługo rodzina nam się powiększy bo wczoraj wpadł w panikę że jeszcze tyle rzeczy mamy do załatwienia. Heh rychło w czas

Cytat:
Ja juz chyba od 2:00 nie śpię i dokarmiam non stop tego glodomora.. raz jeden cycek, potem drugi, potem 30ml modyfikowanego, po godzinie znow głodna to dokladka, z cycka i znow 30ml mm.. po niecalej godzinie jeszcze głodna. Zrobiłam jej 45ml i zasnela.. ciekawe na jak długo.. nie kumam tego - za każdym razem pije jakbyśmy jej pół dnia glodzili.
To faktycznie mała ma niezły apetyt ale w sumie lepiej tak niż martwić się że za mało je.
Zdjecie niestety nie wyświetla mi sie na tel :/
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-11-26, 09:50   #418
_karmazynova_
Zadomowienie

Fionka super ten kombinezon. Zapomniałam wczoraj pochwalić..

Simka ciekawe co lekarz Ci powie.. współczuje takiego odczuwania koniaków trzymam kciuki, żeby było wszystko ok!

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:51   #419
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Jaki cudny, a jaką ma czuprynkę dużą już, wow Ojej aż nie ogarniam że w moim brzuchu też już takie ,,wyprodukowane, gotowe" dzieciątko mieszka

Bardzo Ci gratuluję, byłaś mega dzielna! Niech Twój synek pięknie, zdrowo rośnie i niech przynosi Wam radość i pociechę
Stary 2015-11-26, 09:51   #420
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
Jako załącznik moje dwie skorpionki
Halwaya ale mnie rozczuliło zdjęcie Twoich dziewczynek! Śliczne a Evcia chyba podobna do Ciebie
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości