|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 10
Cytat:
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Mujer co do położnych mnie tez żadna nie nawiedza tyle ze ja wybrałam z ujastka i dzwoniłam tam wczoraj jak będę wychodzić ze szpitala to mam zadzwonić ni wtedy dokładnie umawia się na pierwszą wizytę a później to wiadomo w miarę potrzeb
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą mama jak była z siostrą u jakiejś pani dr.to ta jej powiedziała, że z reguły dziewczynki dużo lepiej to przechodzą i często właśnie bezobjawowo. U chłopców podobno jest gorzej. Poza tym gin. mówiła, że najważniejsze, że nerki nie są powiększone i żeby się nie martwić póki co tylko właśnie po porodzie udać się na usg jamy brzusznej. Swoją drogą ciekawa jestem czy już w szpitalu po porodzie to sprawdzą... Co do położnej to ja się nawet nigdzie nie zgłaszałam. Wiem, że położne od nas dzwonić po lekarzach i pytają czy są jakieś ciężarne z okolicy, bo raz pani w rejestracji u mojej gin mi mówiła bo upewniała się czy dobry adres jej podałam... I nie spodziewałam się, że ktoś jeszcze do mnie zadzwoni przed porodem Także ja sobie położnej nawet nie wybierałam, sama się wprasza, a ja tak jak pisałam nie chciałam odmawiać, bo jej wizyta i tak mnie nie minie.
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie zgłaszałam w mojej przychodni, że jestem w ciąży, mogę mieć z tego powodu jakieś problemy? Czy wystarczy, że szpital wyśle im informację, że urodziłam?
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie tez polozna chchiala sie wprosic. Wyhaczyla mnie jak bylam u internisty i kilkakrotnie zapewniala ze ,, w ten czwartek przyjedzie " dobtej pory jej nie widzialam i nie chce widziec w sumie.
Cisnienie sie uapokoilo to chyba z nerwow mi tak podskoczylo. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ale się dzisiaj wyspalam jak nie ja normalnie Halwaya śliczne córeczki, Evci się nie wyprzesz taka podobna do Ciebie ciekawe jak Iga będzie wyglądać ![]() Mervie masz słodkiego synka, sliczniutki jeszcze raz gratuluję kochana a co do teściowej to słusznie radzilam co by ją splokac w umywalce bo szkoda słów na jej zachowanie :/---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- A jak ty się dzisiaj czujesz? Masz dalej skurcze?
|
#399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak przyjemnie mi się czytało ten post tyle miłości i radości w kilku słowach (nawet incydent z teściową tam ginie )Sliczne dziewczynki Witam się z rana bolą mnie wszystkie mięśnie po nocy, masakra, przekręcić się na drugi bok zaraz przestanie być wykonalne, i jeszcze te durnowate sny... ja chcę już grudnia!!! i jeszcze jak patrzę na wasze maleństwa i będzie ich coraz więcej to się nie mogę doczekać widoku swojej kruszynki... tak sobie myślę że koło 15.12 mogłaby już wychodzić
|
|
|
|
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie jak w jakimś tajnym wywiadzie ![]() Cytat:
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nikt nie przychodzi przed porodem nawet pytałam w przychodni. Dopiero po porodzie się pojawi, podobno fajna babka
mam nadzieję bo poprzednia położna była nawiedzona hehe
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Ja jeszcze raz wrócę do tematu suchych chusteczek znalazłyście może coś tańszego od tych chusteczek Tami? No bo jednak 4,99/30szt to drogo, drożej niż za nawilżane. Sroka pisała o jakichś bawełnianych ręczniczkach Alouette i o ręczniczkach Tami w rolce ale wczoraj w Rossku nie znalazłam ani jednych ani drugich a chciałam poczynić jakieś zapasy
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
cien ja wyciszylo sie, tzn rano jeszcze mnie siekaly bole bodbrzusza. Podniesc z lozka sie nie moglam. Tz myslal ze juz porodowka.
No i wydaje mi sie ze brzuch mam jeszcze nizej. |
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Albo po prostu nie TE skurcze
|
|
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Prawie całą noc przespana! Biodro nie boli więc czuję że mały maczal w tym palce wczoraj. Halwaya pieknosciii Evcia co z Twoim brzuszkiem że się martwisz ? Evcia mój brzuch też taki dziwny. Maly zajmuje większość miejsca a reszta taka flakowata jak pomacam. Ale to xhyba normalne.. ? Chyba że się mały przemieszcza to czuje Czubasek ! Gratki ![]() Twój przypalony omlet Fionka uzmysłowić mi że nie kupiłam pieczywa wczoraj :/ A ja wstaje laseczki długi dzień dzisiaj. Najpierw urzędy potem jadę do znajomego bo musimy przy aucie conieco zrobić a potem mam nadzieję że nie minę się z kurierem Miłego dnia kochane !!!!
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Aahh mam nadzieje ze to oststnie dni natym oddziale
![]() Ale laska zza sciany ten sam problem ze ona do domu, a on na wlasne zyczenie zawsze :p U mnie dzis spoko, ale wczoraj bylam polamaniec Mlodego prawoe nie czuje noe woem, ktg ok a on sie malo rusza |
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
kalusia mnie lapalo tak na minute i wtedy to az lzy w oczach. Cos jakby mi obrecz na podbrzusze zakladali i zaciskali z calych sil. I to hie brzuch tylko posbrzusze plus bozena. Lapalo mnie kilka razy co jakies 3 min juz myslalam ze rodze a tu nagle cisza.
|
|
|
|
#408 |
|
Konto usunięte
|
Sylwoha może tak jakby śpi?
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jak odmówię pokazywania tej akurat położnej krocza, to nie będzie robić napinki Nie wiem, co to za kobita i czy wzbudzi moje zaufanie, a jeśli nie będzie mnie nic niepokoić, to nie widzę potrzeby świeceniem cycem i kroczem. (a ponoć niektóre "życzą sobie" obejrzeć )Młody dziś nieruchawy, odpoczywa po wczoraj chyba... Albo za mało czekolady...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjechałam do poradni na ktg a na korytarzu cisza
Pierwszy raz widzę taka pustkę.Nie wiem czy wchodzić do gabinetu? Pukalam ale nie usłyszałam proszę. Ten lekarz taki stary ze moze nie uslyszal?
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
mujer moja cycow nie ogladala bo powiedzialam ze bede karmic mm, oklamalam perfidnie . Krocze ogladala chociaz nie chcialan pokazywac :/ wolalam jak tz dogladal.
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-11-26 o 09:43 |
|
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam podobny właśnie tylko z misiami jeszcze. Taki mega ciepły, naszykowałam go już mężowi na wyjście ze szpitala właśnie i leży z fotelikiem.
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przez to mam strasznie rozciągnięte macice uciska mi przepone, ciężko mi oddychać, cokolwiek zrobię to mam zadyszke, zaczęły mu też pychnac ręce u nogi od ucisku, no i hemiroid mu się przez to zrobił.. I generalnie ciężko mi uciska na kręgosłup.. No i mam problem z tetnem Na 23 grudnia
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba jestem jakaś dziwna, bo cieszę się z wizyty położnej. Nawet przed porodem mogłaby mnie odwiedzić, ale nie ma czasu na to. I zastanawiam się czy jechać dziś na SR. Ostatnie zajęcia, kapiel i pielęgnacja dziecka...
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że czytałam Twojego posta z mega bananem na ustach, dużo pozytywnych rzeczy napisalaś A powiedz mi jak z karmieniem piersią po CC? Masz pokarm? halwaya ale masz ślicznotki w domu śpiąca królewna ![]() czubasek czyli pełnia trochę na Ciebie podziałała.. współczuje nocnych przeżyć. też mi się wydaje, że miałaś wysokie ciśnienie.. Fionka zapukaj jeszcze raz, odczekaj chwilkę i zajrzyj może staruszek nie usłyszał. Co do suchych chusteczek to nie pomogę. Ale lecicie z postami ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Do mnie położna przyjdzie dopiero po urodzeniu dziecka. Zna mnie od dziecka i jest dość bezpośrednia, więc liczę na dobre rady i szybkie wizyty
|
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Do mojego tżta chyba zaczeło docierać że niedługo rodzina nam się powiększy bo wczoraj wpadł w panikę że jeszcze tyle rzeczy mamy do załatwienia. Heh rychło w czas ![]() Cytat:
ale w sumie lepiej tak niż martwić się że za mało je. Zdjecie niestety nie wyświetla mi sie na tel :/ |
|
|
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Fionka super ten kombinezon. Zapomniałam wczoraj pochwalić..
![]() Simka ciekawe co lekarz Ci powie.. współczuje takiego odczuwania koniaków
|
#419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojej aż nie ogarniam że w moim brzuchu też już takie ,,wyprodukowane, gotowe" dzieciątko mieszka Bardzo Ci gratuluję, byłaś mega dzielna! Niech Twój synek pięknie, zdrowo rośnie i niech przynosi Wam radość i pociechę
|
|
|
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

), a na zajęciach była 2 razy, bo ciągle mi coś innego wypadało. Poza tym wpędzały mnie te zajęcia we frustrację ;D
Także ja sobie położnej nawet nie wybierałam, sama się wprasza, a ja tak jak pisałam nie chciałam odmawiać, bo jej wizyta i tak mnie nie minie.
ale się dzisiaj wyspalam
ciekawe jak Iga będzie wyglądać
to ciągnięcie najgorsze...później leżenie jak kłoda - kolejna dziwna sprawa ale ja szybko zaczęłam kręcić nogami i ułożyłam się wygodniej. 

znalazłyście może coś tańszego od tych chusteczek Tami? No bo jednak 4,99/30szt to drogo, drożej niż za nawilżane. Sroka pisała o jakichś bawełnianych ręczniczkach Alouette i o ręczniczkach Tami w rolce ale wczoraj w Rossku nie znalazłam ani jednych ani drugich a chciałam poczynić jakieś zapasy

Pierwszy raz widzę taka pustkę.