|
|
#421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 10
O wow
a starsza to wykapana mama, ależ jak skóra zdjęta, Twoje oczy, Twój nosek Słoooodko razem tak wyglądają Masz dzielnego pomocnika przy małej ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
), Ty 38 tydzień tak? Ja też, no to czekamy cierpliwie dziś mi aplikacja w telefonie powiedziała, że ,,100% donoszony noworodek, a teraz po prostu czekamy, czekamy i jest to tak jak z teleturniejem u Majewskiego - końca nie widać " hehe
|
|
|
|
|
#422 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez telefon była miła, więc mam nadzieję, że taka będzie i jutro ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#423 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza z wątku grudniowych mam! ja się wczuwam i rozklejam jak patrzę na te maluchy Wasze, wizażowa rodzinka, trochę Was znam z opowieści dzięki Wam raźniej mi było przeżyć te msce, dzięki Wam wydaje mi się że lepiej się przygotowałam na wszystko co mnie czeka teraz jakoś przeżywam Wasze porody jak swój hehe Uważaj, ubieraj się ciepło jak będziesz jechać, u mnie za oknem mróz i ziiimno! Żebyś nie przemarzła ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też zimno, ale ja autem jadę i daleko nie mam, więc mam nadzieję, że pozostanę zdrowa
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Merwie jaki przystojniak
Halwaya słodkie twoje dziewczyny Cytat:
Dzisiaj nie powinnam chyba nic robić. Nie wiem jak to zrobiłam, ale przy robieniu herbaty rano rozcięłam palec (chyba otwierając puszkę z herbatą). Szykując kanapki zdarłam sobie skórę z palca w drugiej ręce |
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
MERVIE ale się rozkleilam tym Twoim postem, normalnie liter na telefonie nie widze
slicznego masz synka, jako nosek ma grubiutki, piękny jest ![]() Tak miło czytać takie rzeczy, jak ja też już chce swoją Kruszynke zobaczyć, ale niech czeka dzielnie do dobrego terminu ![]() Cieszę się, ze miałaś częściowe znieczulenie i mam nadzieję, ze dzisiaj spokojnie przebiegnie Twój dzień i będziesz się coraz lepiej czuła ;*;*;* ściskam mocno, całuski dla Iwa ;* AGRITA te pomyślałam o tych skokach ciśnienia i szczerze? Boję się to sprawdzić... HALWAYA może chodzi o to, ze jednak dziecko najwięcej rośnie w nocy i przez to taki ma apetyt, Noe martw się tym, chyba gorzej by było, jakby nie chciała jeść ;* al w domyślam się, jak jesteś zmeczona. Jakie fajniutkie zdjęcie ![]() EVCIAPO a co Cię z brzuchem niepokoi? Doczytałam a kiedy masz wizyte? Może zadzwoń i powiedz o tym ginowi? LIMONKA oczywiście będziemy przeżywać razem z Tobą!! CZUBASEK te pierwsze trochę za wysokie, a co robiłaś przed jak mierzylas? Bo to trzeba po 10 min spoczynku, najlepiej jak tak się zmierzy. ANDRIUSZKA tak samo to odbieram, niegdyś bym nie pomyślała, że na zdjęcie dziecka osoby znanej tylko z internetu się połączeń, a juz niedługo co raz więcej takich zdjęć będzie ![]() Ja o połowie rzeczy bym nie wiedziała gdyby nie Wy ![]() Dzień dobry! U mnie noc ok, tylko po 24 wstawalam... zjeść! bo,głodna byłam, potem na siku i już jestem po śniadaniu z Tz, lubię takie ranki, kiedy razem możemy zjeść ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czubasek to wysokie ciśnienie było, ale jak jednorazowo to spoko. Rozkurczowe masz ok, jakby ono było za wysokie to wtedy może świadczyć o dodatkowym bonusie. Mervie ale masz ładnego kawalera włosy wymiatają halwaya ooo, ale Evcia Ci urosła! I jaka zadowolona z siostry U nas nie trzeba korzystać przed porodem z wizyt położnej, ale po porodzie obowiązkowe jest 5 wizyt (dogląda dzieciaka i krocze matki oraz jak idzie kp). A ja się cieszę, że teraz się spotykamy raz w tygodniu, bo czasem na wizycie nie ma czasu lekarza o niektóre rzeczy zapytać, a położna cierpliwie odpowie na każde pytanie. Ostatnio mi mówiła o probiotyku, nowość w Polsce, który stosuje się żeby przy kp mieć cyce w dobrym stanie, tj. żeby nie dopuścić do stanu zapalnego. Ponoć działa cuda, ale 21 saszetek kosztuje średnio od 120-200 zł (pijemy jedną saszetkę dziennie). A jeśli chodzi o probiotyki brane miesiąc przed porodem to jej zdaniem bajka, że uchraniają dziecko przed alergiami. Radziła raczej skupić się na probiotykach naturalnych jak kapusta kiszona, domowe jogurty i kefiry - nie zaszkodzą i smakują ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
hej.Ja jak evcia mam u gory brzucha pustkę po jednej z nocy z seria skurczy mam mega nisko brzuch wczoraj położna naktg mi mówila ze baaaardzo nisko. Na ktg jakieś tam skurcze i tyle ![]() Jeszcze tydzień do wizyty u gin... ja chcę rodzic na początku grudnia ! zamawiam piątek wieczor jak syn będzie spal żeby spokojnie do szpitala i wolnego w tygodniu nie brać aaa i kazali mi plan pprodu wypełnić. Przepraszam ale dla mnie to bez sensu :/:/ serio.... kto w szpitalu niby na to patrzy i przestrzega?Nie wierzę ![]() Ja chcę Zzo i niech dadzą mi spokoj i urodze żadnych balonikow i innych i studentów tez "D ale o to wszystko sama paszcze bede darla bo wiem ze kartka z dumna nazwa plan porodu mi tego nie zapewni :/Wczoraj byłam tak wściekła na teściowa ze rykoszetem oberwal maz plus nawet nie mialam ochoty bajek dziecku czytać; / wiecie jak to jest jak ktoś tak was wkurza ze az się z zlosci trzęsiecie?;/ to wczoraj tak miałam :/ poA tym od razu mi się przypomniało wszystko co mi zrobila powiedziała itd odkąd małżeństwem jesteśmy ehhOstatnio teściowa mi na dzień dobry jak ja odwiedziliśmy to "dzień dobry grubasie" ) milo...Ehh... nawet dziś nadal mam lekki wk.. na wszystko
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
OGOLNIE a co to za probiotyk?
I co miałaś na myśli pisząc dodatkowy bonus, bo nie kumam ;P Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Byłam z Wami gdzies tam w początkowych częściach, jednak potem zamilkłam bo ciężko było z nadążaniem, nawet nie zdążyłam się wpisać na listę jednak cały czas podczytywałam, przezywałam wszytsko razem z Wami, a ostatnimi dniami jestem w miarę na bierząco, nawet jak tak pędzicie zaczęło sie rozpakowywanie to i zrobiło się ciekawiej ![]() Gratuluję mervie, kortisi, halwayi no i cieszę się że z Julką od Żanety wszytko dobrze ![]() może mi się uda jeszcze na te ostatnie cześci wkręcić w wątki, ciężki czas przed nami i mam nadzieje że i mnie przyjmiecie jakoś i wspomożecie dobrymi radami ![]() Miłego dnia dla Was
|
|
|
|
#431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Adka pocieszyłaś mnie z tym brzuchem
Cytat:
Chyba właśnie sobie wkręcam, bo jak stoję to ten brzuch jest normalny ![]() Cytat:
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Nonie, ja Cię pamiętam
pisz śmiało
|
|
#433 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję donoszenia Cytat:
chyba coś z tego mają bo baaardzo jej zależy na spotkaniach. Szczerze mówiąc średnio mi to pasi bo w sumie niczego nowego się od niej nie dowiedziałam... chciałabym się jej pozbyć, ale nie wiem jak ![]() Cytat:
jak ktg ok to się nie martw. Mój też mniej się teraz rusza, czuję pojedyncze ruchy, ale za to głową w lewą pachwinę nawala konkretnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krocze też wybranym tylko pokazuję niezależnie od tytułu przed nazwiskiem, no ale to moje osobiste zboczenie ![]() Cytat:
Znacz, ja ogólnie się probiotykuję i nawet w trakcie porodu planuję <szajba>, ale ciekawe, co to za nowość. A krocze myślę sama doglądać mimo wszystko. Chyba, że przerobią mi je na pasztet i nie będzie już czego doglądać ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Szczelom, że ten: http://marjadin.pl/p/25603/6335/milu...la-dzieci.html Czyli: Lactobacillus salivarius. Hm, widzę, że mój probiotyk to posiada. Ciekawe, jak dawka, ale mniemam, że jak je inuliną potraktuję, to i tak się rozmnożą. Bo drogi ten probiotyk faktycznie. Edytowane przez mujer Czas edycji: 2015-11-26 o 10:40 |
||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno coś z tego mają bo jak zapisywałam się do przychodni to dostałam 3 deklaracje- lekarza rodzinnego, pielęgniarki i położnej, że niby tak trzeba. Wiedziałam, że na pewno nie trzeba bo przecież można mieć np inną położną (dziewczyny które chodzą na sr też pewnie te deklaracje wypełniały) ale nie chciało mi się wykłócać. Gdyby nic z tego nie mieli to na pewno nie byłoby takiego nacisku na te deklaracje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Szybciej do mamy dojadę
![]() Cytat:
A teściowa widzę, że wykazuje się wysoką kulturą Dobrze, że ja swoich teściów oglądać nie muszę ![]() Cytat:
![]() Ogarnęłam połowę tego co sobie założyłam, idę robić resztę... Mój bolący pośladek tego nie ułatwia... jak tak dalej pójdzie to będę nogę za sobą ciągnąć
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czubasek i jak to ciśnienie twoje? Te 150 trochę za wysokie, ale większe znaczenie ma druga wartość, więc jak ci się udało zbić to super a jak nie to zadzwoń do lekarza albo położnej
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Ej to wychodzi na to, że ja nie musiałam ze swoją się umawiać... ech, trudno jakoś zniosę jej wizytę. Jak będzie chciała jeszcze raz przed porodem to powiem, że nie mam potrzeby
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale ślicznotki.
Cytat:
Jeśli czujesz ruchy to bym nie panikowała. Cytat:
Na SR nam mówili, żeby po porodzie (albo przed, a później tylko zadzwonić, że się urodziło) zgłosić w swojej przychodni, żeby położna przychodziła. Cytat:
![]() Cytat:
Witamy się w 37 tygodniu. Wizualnie tego nie widzę, ale wczoraj zaczęło mi się lepiej oddychać i dzisiaj od rana to samo.
|
|
|
#441 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja juz po testach zelazka - moze polubie prasowanie ![]() zaraz biore sie za segregowanie ubran małej bo dzisiaj tż wkońcu zamontuje półki ! )---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Xisnienie drugi raz mierzylam. Juz mialam normalne
![]() Co do wizyt poloznych. One za kazdy wyjazd do pacjentki maja placone wiec im sie baaaardzo oplaca. I tyle pamietam. Lece ogarniac chatke na weekend
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj NONIE, my się nie znamy
![]() EVCIAPO ja tak samo liczne na odchwalnie, bo jak mnie zostawicie to nie wiem co zrobię ;( LOBO Twoja teściowa to masakra, potrafi niezłe humor poprawić już na początku ;/ Mam nadzieję, ze dziś już się uspokoilas ;* Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba dostarczyć do przychodni książeczkę szczepień i niektóre szpitale same ją wysyłają
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawa jestem jak niby probiotyki mają wpływać na stan cycków
jaki to mechanizm niby działa?? dla mnie jest to mocno naciągane...
|
|
|
|
#446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uważaj, to niezdarny czas, łatwo o kuku, lepiej dmuchać na zimne i robić wszystko 10 razy wolniej
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam jeszcze z kolei problem co podać jeśli chodzi o wybór pediatry dla córci, bo przychodnia we wsi gdzie jest też najbiżej ma jakąś durną lekarkę ze złymi opiniami... muszę jeszcze poczytać przychodnie też teraz można wybrać jaką się chce? Wie coś któraś? |
|
|
|
|
#448 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapraszamy ponownie Cytat:
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze że się poprawiło. Ja bym na te zajęcia chętnie pojechała ale tż będzie mi truł, że znów gdzieś latam...
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
Coś czuję, że ja przenoszę
zero skurczy, brzuch wysoko, czop na miejscu i szyjka długa. Już w 27 tyg miałam większe skurcze niż teraz w 37 Nie chcę zostać do stycznia Wiem, że jest jeszcze czas, ale dobija mnie taki stan, czuję się niedołężna - założyć skarpetkę albo ogolić nogi to dla mnie mega wyczyn - a nic nie postępuje :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

a starsza to wykapana mama, ależ jak skóra zdjęta, Twoje oczy, Twój nosek
), Ty 38 tydzień tak? Ja też, no to czekamy cierpliwie 

Nie wiem, co to za kobita i czy wzbudzi moje zaufanie, a jeśli nie będzie mnie nic niepokoić, to nie widzę potrzeby świeceniem cycem i kroczem. (a ponoć niektóre "życzą sobie" obejrzeć
Pierwszy raz widzę taka pustkę.

bo,głodna byłam, potem na siku i już jestem po śniadaniu z Tz, lubię takie ranki, kiedy razem możemy zjeść

zero skurczy, brzuch wysoko, czop na miejscu