Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-26, 08:00   #3541
natlem
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Dzis mam 35dc zrobilam test i negatywny:-( moze troche za szybko bo owu mialam 24dc jak @ nie przyjdzie to za pare dni poowtorze
Trzymam kciuki by się udało

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 08:49   #3542
Nadia_2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez heyho Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przygarniecie mnie z powrotem? Brakuje mi tej Waszej pozytywnej energii. Wykreślcie mnie proszę z I strony, nie będę na razie mamusią.

Starałam się chociaż psychicznie "odpocząć" przez tydzień, dziś przestałam krwawić... 2.12 mam wizytę u gin, zobaczymy czy organizm ładnie się wyczyścił. Nie gorączkowałam, jednie brzuch niesamowicie bolał, więc powinno być prawidłowo.

Nawet sobie nie wyobrażacie jak strasznie się winię za to co się stało. Dużo rozmawiam z TŻ, wspiera mnie niesamowicie. Jedyne co w tym momencie wiem na pewno to to, że wybrałam najlepszego mężczyznę na męża. Podchodzi do sprawy bardzo racjonalnie, tłumaczy to, co sama przecież wiem. Jednak ciągle myślę, że mogłam codziennie betę badać, mniej pracować, więcej lub mniej jeść, więcej lub mniej spać... Analizuję i wytykam sobie błędy. Nie mogę sobie poradzić z tym poczuciem winy. Tylko 5 dni wiedzieliśmy, że jestem w ciąży, a ja tak niesamowicie zdążyłam pokochać tego koralika. TŻ już planował, które kanty mebli i gniazdka trzeba zabezpieczyć... Wiem, że ogromny odsetek ciąż kończy się tak jak moja. Ale dlaczego akurat padło na mnie?

Poradźcie coś, czy któraś z Was przechodziła przez coś podobnego? Czy to normalne, że strata takiej malutkiej ciąży tak boli? TŻ twierdzi, że następnym razem nie powinnam robić testu tak szybko, tylko poczekać np. do 50 dc i od razu do lekarza słuchać serduszka... Tylko jakoś sobie tego nie wyobrażam, a gdy tylko myślę o staraniach i seksie to mam gulę w gardle i... nie chcę.
Kochana nie wyobrażam sobie tego jak się czujesz . . . na pewno nie jest łatwo żadne słowa nie sprawią że poczujesz się lepiej bo po prostu najlepszym lekarstwem jest czas, jestem pewna, że wszystko się ułoży i za jakiś czas będziecie cieszyć się maleństwem. Tym czasem masz prawo do tego aby to przeżyć tak jak Ty chcesz ale pamiętaj nie obwiniaj się. . . wiem że każdy Ci to powtarza ale to prawda, moja koleżanka na wiosnę straciła dziecko w 6tc, lekarz powiedział, że jest to bardzo częsta sytuacja i nie mamy praktycznie żadnego wpływu na to, wiele kobiet nawet nie wie ze było w ciąży okres przyszedł znacznie później, tłumaczą to sobie innymi czynnikami i nawet nie mają pojęcia że były w ciąży, tak jest. Jej lekarz powiedział, że najlepiej by było jakby po 2-3 miesiącach rozpoczęli starania na nowo. Także to że teraz nie myślisz o sexie i staraniach to nic dziwnego, dajcie sobie czas na wszystko, a to że masz kochanego męża sprawi że będzie łatwiej. Trzymaj się !

[QUOTE=kasia_ruda;53588233]Ja ostatnio nałogowo robię fotoksiążki, to tansze niż wywoływanie. Wlasnie wczoraj odebrałam tę z naszego ślubu (a ślub brałam prawie 5 lat temu ). Długo się je robi, ja jednej poświęcam tak do 4 godzin, ale potem to sama przyjemność je oglądać

Także jestem mocno wkręcona w robienie fotoksiążek, ostatnio robiłam ze ślubu wyszły wspaniale rodzice będą zachwyceni ja robię na colorland.pl a dodatkowo kupuję na grouponie ich oferty ze zniżkami i jedna fotoksiążka 100stron wychodzi za 90zł !!! Uważam że jest to świetne rozwiązanie u mnie w książce znajduje się ok 300 zdjęć, w tym kilkanaście na całe strony uwielbiam tworzyć fotoksiązki teraz mam zamiar robić z wakacji, wyjazdów itd. . . bardzo Wam polecam

Sprawdziłam że na tej stronie "uwolnijkolory.pl" są takie same szablony do robienia fotoksiążek co na "colorland.pl"

Kasia-ruda a w Twojej fotoksiążcke strony w środku ze zdjęciami są matowe czy błyszczące?
Nadia_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 10:42   #3543
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Błyszczące

Edytowane przez kasia_ruda
Czas edycji: 2015-11-26 o 10:43
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 11:21   #3544
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, Silver, beta jest w porządku, nie nakręcaj się niepotrzebnie, przyrost i wszystko inne jest bardzo indywidualne, a widełki dla bety bardzo szerokie, więc nie ma co się denerwować na zapas ;-)

Dziewczyny które przeżyły stratę dziecka - dla mnie to niewyobrażalny ból, strasznie Wam współczuję :-( i chociaż wiem, że każda z Was cierpi, to już zupełnie koszmarne dla mnie jest to, co przeżyła Izabela, po prostu niepojęte. W ogóle podziwiam Cię, że znalazłaś siłę na ten poród, to pożegnanie z Wikusią, to jest straszne, że takie namacalne, że to jest już normalne dziecko a nie maleńka fasoleczka... Życzę Wam jak najlepiej, i wierzę, że będziecie miały niejedno własne różowe niemowlę

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Dzięki Sama nie wiem, skąd we mnie taka siła była. Wtedy dla mnie było to takie oczywiste, muszę urodzić naturalnie bo tak zawsze chciałam, muszę wstać, ubrać Ją i potem też pojechałam ubrać Ją po sekcji na pogrzeb. Dla mnie tak trzeba było, i trzeba było uśmiechać się jak ktoś przychodził, a płakać tylko przy tż... Tak się nauczyłam i tak już mi zostało, dlatego każdy kto mnie widzi myśli, że się z tym pogodziłam i jest dobrze, a jest zupełnie na odwrót.

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
rośnie więc jest pięknie! gratulacje!

powinnam testować 2 dni później, bo planuje w 26 dniu a powinnam w 28, ale czeka mnie impreza więc myślę, że jakby coś miało być to wyjdzie. choć wątpie. coraz bardziej czuje, że będziemy mieć problem

ja za pierwszą wizytę z usg zapłaciłam 250... kolejna, aby sprawdzić czy doszło do owu;acji - 50. Więc w sumie monitoring 300 zl taki składający się z 2 wizyt... MASAKRA!

piękne zdjęcie i bardzo smutne... Bardzo się boję, że mnie to spotka...

nie wiem jak bym się zachowała w takiej stuacji jaką przeżyłaś. dla mnie to koszmar, bo jednak większość kobiet po tym 3-4 miesiącu oczekuje tylko dobrego, a taka tragedia pod koniec ciąży - szok. Myśle, że jakby straciła dziecko we wszesnych tygodniach to nie chciałabym go chować i w ogóle wspominać rzeczy typu kiedy by się urodziło itp. Ale to są moje przemyślenia teraz, a jak by mnie to spotkało to kto wie jak by było...

Na takim etapie jak ty byłaś wiem, że dla ciebie to było jeszcze gorsze, tyle miesiecy czekania, wszystko przygotowane... Nie wiem czy odważyłabym się wieszać jakieś fotki, ale rozumiem twoje podejscie.

tak naprawdę żadna z nas nie wie jak by się zachowała w danej sytuacji. możemy tylko gdybać.

obyśmy nie miały nigdy i wszystkie takich problemów.
Ja już gdybać nie muszę.
Ostatnio złapałam się na takiej myśli: wspominałam Wikusię i pomyślałam, że mogliśmy zrobić nagranie a nie tylko zdjęcia, że mogliśmy zrobić większy normalny pogrzeb, że mogłam Ją dać na dłużej tż i tego typu myśli i na koniec pomyślałam sobie, że "następnym razem postaram się o tym pamiętać i to zrobię". Tak jakbym uważała, że będę tracić każde dziecko.. Jak zdałam sobie sprawę z tego, co pomyślałam, to aż mi było głupio.
Myślę, że każda odważyła by się wieszać fotki. Wikusia na nich wygląda jakby spała i na każdym ma inną minę, nie wygląda strasznie. Dla nas jest śliczna i słodka, a że lubimy zdjęcia, to każde nasze dziecko mam nadzieję będzie w ramce

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja tak samo Powinnam testować później troszkę ale 11 grudnia idziemy na 18-tkę i chcę wiedzieć czy mogę ze spokojnym sumieniem wypić toast szampanem

Moim zdaniem genialny pomysł my też chcieliśmy takie odciski zrobić ale o odcisku Aniołka nie pomyśleliśmy, mam nadzieję że się nie obrazisz jak zgapię pomysł

Dobrze że macie zdjęcia córci w domu

A mi się dzisiaj śniło niemowlę, ale takie śliczne Leżało sobie takie fajne z ciemnymi oczkami i włoskami Oby to był dobry znak

Lecę do pracy Miłego dnia
Oczywiście, że się nie obrażę

Oby Twój sen się sprawdził!!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 12:05   #3545
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja jutro mam 13 dc i jadę na kontrolę do gina

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2015-11-26, 12:09   #3546
konefka_
Przyczajenie

Witajcie
Czy mogę się do was dołączyć.
Na imię mam Agnieszka, lat 25, starania rozpoczęliśmy w październiku.
W lipcu tego roku ujrzeliśmy dwie kreski, niestety puste jajo płodowe, 20 sierpnia miałam zabieg.
Od października mamy zielone światło . Ostatnia @ 28 września i do teraz cisza.... w ciągu ostatniego miesiąca zrobiłam 3 testy (negatywne) . Więc póki co czekam na @. Wizyta u gina dopiero w połowie grudnia.

31.12.2011 r.

"Nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny, każde zdarzenie ma jakiś ukryty cel..."
konefka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 12:46   #3547
asicuha
Wtajemniczenie

Czesc,
Po cudownej poniedzialkowej informacji umowilam sie na wizyte u gin- jakiz to byl blad...
Dzis Pani gin wrecz wysmiala mnie, ze jak z taka wczesna coaza smialam przyjsc? Przeciez na usg nic nie widac, ze oni widza dopiero przy becie 1000 (moja byla 71)
Nastraszyla mnie ze nic nie widac, podejrzenue ciazy poza macicznej i mam sie zglosic za 7 dni.
Na pewno nie wroce do tej kobiety, jutro zrobie ponowna bete i na przyszly tydzien umowie sie do jakiegos mam nadzieje ludzkiego lekarza...
Jakby co, nie polecam tak predkich wizyt, teraz bede zyc w mega stresie...

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-26, 12:52   #3548
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czesc,
Po cudownej poniedzialkowej informacji umowilam sie na wizyte u gin- jakiz to byl blad...
Dzis Pani gin wrecz wysmiala mnie, ze jak z taka wczesna coaza smialam przyjsc? Przeciez na usg nic nie widac, ze oni widza dopiero przy becie 1000 (moja byla 71)
Nastraszyla mnie ze nic nie widac, podejrzenue ciazy poza macicznej i mam sie zglosic za 7 dni.
Na pewno nie wroce do tej kobiety, jutro zrobie ponowna bete i na przyszly tydzien umowie sie do jakiegos mam nadzieje ludzkiego lekarza...

Przy bardzo dobrym sprzęcie i wprawnym lekarzu, można coś zobaczyć od bety 800. Trochę się pospieszyłaś. Ale jednak podejrzenie pozamacicznej to daleko idąca interpretacja. Na podstawie czego to stwierdzila? Tylko tego, że nie widziała pęcherzyka, czy może masz powiększony jajowod, czy coś w tym stylu? Powtórz betę, prawidłowy przyrost w bardzo dużym stopniu prawdopodobieństwa wykluczy pozamaciczną. (Od tego jestem niestety ekspertem ).

Stary 2015-11-26, 12:54   #3549
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Przy bardzo dobrym sprzęcie i wprawnym lekarzu, można coś zobaczyć od bety 800. Trochę się pospieszyłaś. Ale jednak podejrzenie pozamacicznej to daleko idąca interpretacja. Na podstawie czego to stwierdzila? Tylko tego, że nie widziała pęcherzyka, czy może masz powiększony jajowod, czy coś w tym stylu? Powtórz betę, prawidłowy przyrost w bardzo dużym stopniu prawdopodobieństwa wykluczy pozamaciczną. (Od tego jestem niestety ekspertem ).

Wlasciwie tylko na podstawie braku pecherzyka.
Bedanie bylo tak nie przyjemne, ze bolal mnie lewy jajnik, gdy jej o tym powiedzialam uznala, ze to moze byc zly znak.

Mani hybrydowy <3
Stary 2015-11-26, 13:03   #3550
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasciwie tylko na podstawie braku pecherzyka.
Bedanie bylo tak nie przyjemne, ze bolal mnie lewy jajnik, gdy jej o tym powiedzialam uznala, ze to moze byc zly znak.

Może, ale nie musi... W normalnej ciąży też może boleć. Poza tym mogła ona być niedelikatna i dlatego zabolało. Powtorz betę najlepiej ze dwa razy, jutro i w pon i wrzuć ją w kalkulator na necie, to powinno rozwiać twoje wątpliwości. Jak w pon miałaś 74, to wczoraj ze 150, jutro ok 300, pon 700 (oczywiscie bardzo bardzo mniej więcej), to w przyszłym tygodniu lekarz z dobrym sprzętem już coś zobaczy. A jeśli będzie źle przyrastała... Ech, no to przynajmniej będziesz o tym wiedziała i nic cię nie zaskoczy. Oczywiście mam nadzieję, że to cię nie spotka!

Stary 2015-11-26, 13:04   #3551
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Może, ale nie musi... W normalnej ciąży też może boleć. Poza tym mogła ona być niedelikatna i dlatego zabolało. Powtorz betę najlepiej ze dwa razy, jutro i w pon i wrzuć ją w kalkulator na necie, to powinno rozwiać twoje wątpliwości. Jak w pon miałaś 74, to wczoraj ze 150, jutro ok 300, pon 700 (oczywiscie bardzo bardzo mniej więcej), to w przyszłym tygodniu lekarz z dobrym sprzętem już coś zobaczy. A jeśli będzie źle przyrastała... Ech, no to przynajmniej będziesz o tym wiedziała i nic cię nie zaskoczy. Oczywiście mam nadzieję, że to cię nie spotka!

Dzieki za info. Na pewno tak zrobie, ale wiem ze dr byla po prostu kompletnie nie profesjonalna.
A powiedz mi jesli ciaza bylaby poza maciczna to co sie dzieje z beta?

Mani hybrydowy <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-26, 13:15   #3552
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez konefka_ Pokaż wiadomość
Witajcie
Zapraszamy

Cytat:
Czesc,
Eh niepotrzebnie poszłaś tak szybko Dziewczyny już wiele razy mówiły żeby nie lecieć od razu bo później się stresujesz że coś jest nie tak.
A swoją droga gin chamska
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 13:16   #3553
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Zapraszamy

Eh niepotrzebnie poszłaś tak szybko Dziewczyny już wiele razy mówiły żeby nie lecieć od razu bo później się stresujesz że coś jest nie tak.
A swoją droga gin chamska
Po postach ktore sie tu pojawialy tez tak uwazalam, ale niestety to nakrecanie sie jest straszne...

Mani hybrydowy <3
Stary 2015-11-26, 13:16   #3554
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za info. Na pewno tak zrobie, ale wiem ze dr byla po prostu kompletnie nie profesjonalna.

Za słabo przyrasta, nie mieści się w normach jej przyrost (ma rosnąć minimum o 66% w 48 godz, ale mój gin od in vitro uważa, że na samym początku to jest 100% ).

Ja nie mialam zdiagnozowanej ciązy pozamacicznej do samego końca, trafiłam do szpitala z mega silnymi bólami i dopiero tam doszli do tego, co mi jest, a to było już kilkanaście godzin po peknięciu jajowodu. To tez byla wina gina prowadzącego tę ciążę, bo zapewniał mnie, ze wszystko z nią ok. Absolutnie nie chcę cię straszyć, moja historia to ewenement, zwykle cp wyłapuje się dużo wczesniej i lekarze radzą sobie z nia lekami. ALE przecież nie masz cp, po prostu trafiłaś na głupią lekarkę. Dla twojego bezpieczenstwa i świetego spokoju sprawdź przyrost bety i idź za tydzień na usg.

Stary 2015-11-26, 13:17   #3555
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Czesc,
Ale chamski lekarz... Moja gin powiedziala ze beta jest potwierdzeniem ciazy, zlecila szereg badan - gr krwi, badanie mikrobiologiczne pochwy, hiv, rozyczke, tokso, mofrologie, glikoze itd. Zbadala mnie, potwierdzila ze macica ladnie rozpulchniona Na usg kazala zapisac sie w grudniu ale te pierwsza wizyte potraktowala powaznie. Zdecydowanie zmien lekarza.

Cytat:

Jest wtedy b slaby przyrost.
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 13:17   #3556
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Za słabo przyrasta, nie mieści się w normach jej przyrost (ma rosnąć minimum o 66% w 48 godz, ale mój gin od in vitro uważa, że na samym początku to jest 100% ).

Ja nie mialam zdiagnozowanej ciązy pozamacicznej do samego końca, trafiłam do szpitala z mega silnymi bólami i dopiero tam doszli do tego, co mi jest, a to było już kilkanaście godzin po peknięciu jajowodu. To tez byla wina gina prowadzącego tę ciążę, bo zapewniał mnie, ze wszystko z nią ok. Absolutnie nie chcę cię straszyć, moja historia to ewenement, zwykle cp wyłapuje się dużo wczesniej i lekarze radzą sobie z nia lekami. ALE przecież nie masz cp, po prostu trafiłaś na głupią lekarkę. Dla twojego bezpieczenstwa i świetego spokoju sprawdź przyrost bety i idź za tydzień na usg.

Dzieki za info, tak tez zrobie.

Mani hybrydowy <3
Stary 2015-11-26, 14:15   #3557
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Czesc,
przepraszam, ale pierwsze co pomyślałam o tej kobiecie (mimo, że na co dzień nie przeklinam), to: ale pier*li...

Ja zrobiłam bete 2 razy- pierwszy wynik 74, a drugi 210. Wizyte u gina mam na 8.12 i chyba do tego czasu już nic nie robię ... no oprócz relaksu

Edytowane przez Kasmina
Czas edycji: 2015-11-26 o 14:22
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 14:26   #3558
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
przepraszam, ale pierwsze co pomyślałam o tej kobiecie (mimo, że na co dzień nie przeklinam), to: ale pier*li...

Ja zrobiłam bete 2 razy- pierwszy wynik 74, a drugi 210. Wizyte u gina mam na 8.12 i chyba do tego czasu już nic nie robię ... no oprócz relaksu
Troche zazdrosze, ze masz tyle cierpliwosci :P
No ale ja osobiscie zaluje ze tam dzis poszlam, moglam sobie spokojnie zyc i isc za dobry tydzien, no ale coz :P jutro robie bete, moze po wynikach sie uspokoje

Mani hybrydowy <3
Stary 2015-11-26, 14:35   #3559
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Troche zazdrosze, ze masz tyle cierpliwosci :P
No ale ja osobiscie zaluje ze tam dzis poszlam, moglam sobie spokojnie zyc i isc za dobry tydzien, no ale coz :P jutro robie bete, moze po wynikach sie uspokoje
Teraz zrób koniecznie, bo na pewno Cię to uspokoi a jak wiadomo stres nie sprzyja

Sama jestem zaskoczona, że nie biegam codziennie na betę, ale wiem, że na tym etapie potrzebny jest spokój i odpoczynek. A jak się czujesz? masz jakieś objawy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-26, 14:40   #3560
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz zrób koniecznie, bo na pewno Cię to uspokoi a jak wiadomo stres nie sprzyja

Sama jestem zaskoczona, że nie biegam codziennie na betę, ale wiem, że na tym etapie potrzebny jest spokój i odpoczynek. A jak się czujesz? masz jakieś objawy
Ogolnie czuje sie ok, objawy mam takie ze caly czas cos mi jezdzi po zoladku, jelitach :P no i co jakis czas pobolewa mnie brzuch jak w pierwszy dzien okresu. Poza tym nic wiecej, a u Ciebie?

Mani hybrydowy <3
Stary 2015-11-26, 14:46   #3561
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Ogolnie czuje sie ok, objawy mam takie ze caly czas cos mi jezdzi po zoladku, jelitach :P no i co jakis czas pobolewa mnie brzuch jak w pierwszy dzien okresu. Poza tym nic wiecej, a u Ciebie?
Najbardziej dokuczliwym objawem jest ból piersi- ten przed okresem to nic w porównaniu do tego , poza tym tak jak u Ciebie- pobolewa mnie brzuch, jak coś zjem to wtedy mi coś jeździ, a i jeszcze minimalne mdłości jednym zdaniem MOŻNA Z TYM ŻYĆ
Stary 2015-11-26, 19:55   #3562
Ewula88
Wtajemniczenie

Dziewczyny dziś po raz pierwszy mam test owu pozytywny, cieszy mnie to bo w ostatnim cyklu to była lipa Czy Wam też wizaż nie działał dziś? Mi dopiero teraz ruszył... udało mi się dziś zapisać do gina na pon na NFZ!!! Ktoś odwołał wizytę, cieszę się bo będzie to 17dc to może gin stwierdzi czy owu była czy nie Poza tym mam zamiar mu powiedzieć, że staramy się ponad pól roku i nic, niech zrobi badania

Witaj konefka

Asicuha -masakra! Idź do innego gin, ale znieczulica.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 19:55   #3563
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Najbardziej dokuczliwym objawem jest ból piersi- ten przed okresem to nic w porównaniu do tego , poza tym tak jak u Ciebie- pobolewa mnie brzuch, jak coś zjem to wtedy mi coś jeździ, a i jeszcze minimalne mdłości jednym zdaniem MOŻNA Z TYM ŻYĆ
W koncu wizaz dziala :P
Mnie dzis tez piersi bardziej bola, ale mysle ze wszystko sie jeszcze rozkreci

Mani hybrydowy <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-26, 19:55   #3564
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc,
za za głupi babsztyl jak ja poszłam di gin z betą = 7 to już mi gratulował... wredne babsko, ja bym do niej nie poszła więcej, szkoda nerwów zwłaszcza teraz

ale awaria, co ten Wizaż

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 20:29   #3565
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dzięki Sama nie wiem, skąd we mnie taka siła była. Wtedy dla mnie było to takie oczywiste, muszę urodzić naturalnie bo tak zawsze chciałam, muszę wstać, ubrać Ją i potem też pojechałam ubrać Ją po sekcji na pogrzeb. Dla mnie tak trzeba było, i trzeba było uśmiechać się jak ktoś przychodził, a płakać tylko przy tż... Tak się nauczyłam i tak już mi zostało, dlatego każdy kto mnie widzi myśli, że się z tym pogodziłam i jest dobrze, a jest zupełnie na odwrót.

Ja już gdybać nie muszę.
Ostatnio złapałam się na takiej myśli: wspominałam Wikusię i pomyślałam, że mogliśmy zrobić nagranie a nie tylko zdjęcia, że mogliśmy zrobić większy normalny pogrzeb, że mogłam Ją dać na dłużej tż i tego typu myśli i na koniec pomyślałam sobie, że "następnym razem postaram się o tym pamiętać i to zrobię". Tak jakbym uważała, że będę tracić każde dziecko.. Jak zdałam sobie sprawę z tego, co pomyślałam, to aż mi było głupio.
Myślę, że każda odważyła by się wieszać fotki. Wikusia na nich wygląda jakby spała i na każdym ma inną minę, nie wygląda strasznie. Dla nas jest śliczna i słodka, a że lubimy zdjęcia, to każde nasze dziecko mam nadzieję będzie w ramce
Na pewno wyglądała normalnie, nawet nie chodzi o to jak mogła wyglądać, tylko ja bym się chyba bała najbardziej własnej reakcji, bałabym się że doznam jakiegoś szoku, nie wiem... Strasznie trudne to jest. Ale z perspektywy już matki, to też chciałabym zająć się maleństwem, nawet jeśli miałby to być jeden raz. Gorzej, gdybym nigdy nie miała dziecka, to nie wiem...

A Ty nie obwiniaj się za własne myśli, ważne, żebyś wiedziała że takie myślenie jest bez sensu, że po pierwsze czasu nie cofniesz, a po drugie wiesz już albo wkrótce się dowiesz jak zapobiec śmierci dziecka w kolejnej ciąży.

Cytat:
Witajcie
W lipcu tego roku ujrzeliśmy dwie kreski, niestety puste jajo płodowe, 20 sierpnia miałam zabieg.
Od października mamy zielone światło . Ostatnia @ 28 września i do teraz cisza.... w ciągu ostatniego miesiąca zrobiłam 3 testy (negatywne) . Więc póki co czekam na @. Wizyta u gina dopiero w połowie grudnia.
Witaj :-*

Cytat:
Czesc,
Nie do wiary jacy konowałowie chodzą po świecie :-/

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 21:06   #3566
nusia00
Raczkowanie

Cytat:
Czesc,
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
za za głupi babsztyl jak ja poszłam di gin z betą = 7 to już mi gratulował... wredne babsko, ja bym do niej nie poszła więcej, szkoda nerwów zwłaszcza teraz

ale awaria, co ten Wizaż
ja miałam bete 103 i widziałam mojego okruszka na USG domacicznym

Więc nie słuchaj tego babska !! skąd tacy lekarze się biorą po co sie brali za taką profesje jak teraz mają z tym problem
nusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 21:48   #3567
Megan1312
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela;53595070ó

Ja oglądam od dawna. Teraz denerwuje mnie nowa aktorka ale trudno. Znam też historię trochę i wiem, jak to się skończy więc to trochę przeszkadza bo nie mam elementów zaskoczenia [emoji2

Ja tez niemoge przyzwyczaic sie do tej nowej huren.
Tamta aktorka byla w ciazy miala depresje i nawet z turcji wyjechala, wiec mozna jej wybacz ze do konca serialu nie wytrzymala.

Konefka witamy

Ewula88 mnie moj gin po roku staran nie dal zadnego skierowania na badania tylko kazal sie dalej starac. Ale mam nadzieje ze ty trafisz na lepszego
Mnie tez wizarz nie dzialam cale popoludnie.
Stary 2015-11-26, 22:04   #3568
Megan1312
Raczkowanie

Przepraszam za cytowanie ale pisze z telefonu i jakos tak dziwnie mi czasem wychodzi. Usmieszkow tez nie moge wstawiac ani zmieniac rozmiaru i koloru czcionki, wy tez tak macie jak piwzecie z telefonu?
Stary 2015-11-27, 00:17   #3569
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jutro mam 13 dc i jadę na kontrolę do gina

Cytat:
Witajcie
Hej
Cytat:
Czesc,
Też byłam za wcześnie i też mnie gin straszyła, ponadto kazała brać no spę 3x dziennie na torbiel na jajniku. Głupota ostatni raz wtedy u niej byłam.
Cytat:
A mi jeździ bez ciąży a w ciąży przechodzi Ogólnie na organizm mi służyła, lepsza cera, zdrowe włosy i paznokcie i koniec anemii, nic nie jeździło i się nie cofało i w końcu mam cycki

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Na pewno wyglądała normalnie, nawet nie chodzi o to jak mogła wyglądać, tylko ja bym się chyba bała najbardziej własnej reakcji, bałabym się że doznam jakiegoś szoku, nie wiem... Strasznie trudne to jest. Ale z perspektywy już matki, to też chciałabym zająć się maleństwem, nawet jeśli miałby to być jeden raz. Gorzej, gdybym nigdy nie miała dziecka, to nie wiem...

A Ty nie obwiniaj się za własne myśli, ważne, żebyś wiedziała że takie myślenie jest bez sensu, że po pierwsze czasu nie cofniesz, a po drugie wiesz już albo wkrótce się dowiesz jak zapobiec śmierci dziecka w kolejnej ciąży.

Witaj :-*

Nie do wiary jacy konowałowie chodzą po świecie :-/

Łatwiej jest chyba jak się już jedno dziecko ma. Staram się nie obwiniać ale to nie zawsze takie proste. No i jestem pełna obaw, bo ciąża to zagrożenie też dla mnie...
Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Ja tez niemoge przyzwyczaic sie do tej nowej huren.
Tamta aktorka byla w ciazy miala depresje i nawet z turcji wyjechala, wiec mozna jej wybacz ze do konca serialu nie wytrzymala.

Konefka witamy

Ewula88 mnie moj gin po roku staran nie dal zadnego skierowania na badania tylko kazal sie dalej starac. Ale mam nadzieje ze ty trafisz na lepszego
Mnie tez wizarz nie dzialam cale popoludnie.
Miała albo i nie miała, w każdym razie dziecko urodziła. Ale o niebo lepiej grała. No i w realu była dużo młodsza od męża a tu tak nie wygląda...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 04:33   #3570
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Witaj oby @ szybko przyszła, nowy cykl - nowa nadzieja

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości