Co sądzicie o imigracji osób z Afryki i Bliskiego Wschodu do Europy - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-24, 22:09   #3211
rousse
BAN stały

Dot.: Co sądzicie o imigracji osób z Afryki i Bliskiego Wschodu do Europy

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
Zbyt dużo teorii spiskowych czytasz bo tylko spiski wszędzie widzisz.
Ruscy nie raz latali nad niebem tureckim, w końcu ci mogli powiedzieć dość i mogli strzelić w końcu nad swoim niebem mieli prawo do tego.
A gdzie do zestrzelenia doszło dowiemy się po śledztwie bo pewnie jakieś będzie.
A Ty za dużo oglądasz tvn, bo wszędzie widzisz teorie spiskowe. Nie napisałam "czytałam, że", tylko "myślę, że". Są ludzie co mają własne poglądy i myśli, nie narzucone przez nikogo, wiesz...

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
BTW historia zna przypadki zestrzelenia samolotow pasazerskich, ktore znalazly sie na obcym terytorium, wiec zestrzelenie mysliwca to zadna przesadna teoria spiskowa.
Zapewne ten malezyjski airbus nad Ukraina sam specjalnie sie rozbil, zeby wrobic rosyjskich pacyfistow
tyle, że turcy dobrze wiedzieli, że ruscy tam latają i że to nie napad ufo albo chin na ich kraj więc działanie turcji było świadome.
o airbusa zapytaj hamerykanów, o ile wiem nie ujawnili swoich zapisów z satelity (chyba, że o czymś nie wiem), pewnikiem, żeby chronić ruskich pacyfistów...
rousse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 22:50   #3212
Imperialista
BAN stały

Tylko ja nie wiem dlaczego Turcy wkurzyli Rosjan? Przecież nie mieli żadnego realnego interesu ich drażnić. Ja wiem, że ropa od ISIS to fajna sprawa, bo jest bardzo tania, ale doigrają się jak Rosjanie będą popierać Kurdów.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 23:00   #3213
201712071518
Konto usunięte

Dot.: Uchodźcy z Syrii - przyjmować czy nie?

No pewnie. To hamerykanie zestrzelili airbusa. Bo przeciez niemozliwe, zeby rosyjscy pacyfisci
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 01:10   #3214
rousse
BAN stały

A ja chcę zapis z hamerykańskiego satelity.

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Tylko ja nie wiem dlaczego Turcy wkurzyli Rosjan? Przecież nie mieli żadnego realnego interesu ich drażnić. Ja wiem, że ropa od ISIS to fajna sprawa, bo jest bardzo tania, ale doigrają się jak Rosjanie będą popierać Kurdów.
chyba, że liczą, że zastraszą Rosję i ci się wyniosą i nie będą im i USA przeszkadzać w interesach.
Stary 2015-11-25, 06:05   #3215
201605301111
Konto usunięte

A imię USA 40 i 4
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 10:41   #3216
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
A imię USA 40 i 4
"wskrzesiciel narodu. z matki obcej, krew jego dawne bohatery a imię jego będzie 40 i 4"

a moż to aluzja do ojca obamy- muzułmanina sunnity? matka obca, bo biała była, a poza tym jego krew to allah akbar
Stary 2015-11-25, 11:38   #3217
DopplegangerEddarda
BAN stały

Moja przyjaciółka jest turczynką i mówi, że obecny rząd to "fucking muslims" oraz, że ortodoksyjny islam nabiera tam rozmachu więc nie zdziwiłbym się gdyby Turcja zestrzeliła rosyjski samolot na terytorium Syrii.

Zresztą. ISIS codziennie zarabia 1,5-3 mln na ropie. Kto to od nich kupuje ? Jak ruscy zajęli Krym to zaraz były sankcje a teraz co ? Tam giną chrześcijanie i mniej ortodoksyjni muzułmanie a oni chcą przyjmować jakiś islamski motłoch do Europy. Wystarczy na zimę odciąć ich od kasy i systematycznie bombardować a resztą niech się zajmie Baszar i kurdowie.

Zresztą. Kiedy dyktatorem państwa w którym większość to ortodoksi jest alawita czyli ktoś nie ortodoksyjny to taka bańka łatwo może pęknąć przy "pomocy" jakiegoś mocarstwa.

Spełnił się jeden z moich spisków. Mianowicie ten w którym mówiłem, że sprowadzania arabów jest po to by ograniczyć wolności obywatelskie. Mam na myśli to o ograniczeniu dostępu do broni który np. we Francji jest dość łatwy. Akurat taki kozo☠☠☠ca poleci do sklepu kupić broń.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Mapa przemocy wobec kobiet z francuskiego "Liberte" który z prawicą i katolicyzmem nie ma nic wspólnego. Im ciemniejszy kolor tym więcej przemocy.
Ten okropny katoliban...

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2015-11-25 o 11:35
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:44   #3218
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
"wskrzesiciel narodu. z matki obcej, krew jego dawne bohatery a imię jego będzie 40 i 4"

a moż to aluzja do ojca obamy- muzułmanina sunnity? matka obca, bo biała była, a poza tym jego krew to allah akbar

Miało być Rosja, za wcześnie wstalam xd
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 12:43   #3219
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka jest turczynką i mówi, że obecny rząd to "fucking muslims" oraz, że ortodoksyjny islam nabiera tam rozmachu więc nie zdziwiłbym się gdyby Turcja zestrzeliła rosyjski samolot na terytorium Syrii.
wczoraj coś słyszałam niestety tylko urywki, jak chyba jakiś dyplomata w tvp info powiedział o turcji, że nie ma demokracji i tam polityk nie obraża się na dziennikarza, tylko wysyła komandosów i zamykają całą redakcję w tym momencie dziennikarz mu przerwał i odchrząknął "może w tym momencie zakończmy..."

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Miało być Rosja, za wcześnie wstalam xd
nie tłumacz się, podobno pomyłki to głos podświadomości
Stary 2015-11-25, 14:31   #3220
Imperialista
BAN stały

Rosja na tle Turcji jest liberalnym i demokratycznym państwem przyjaznym dla obywateli.
Stary 2015-11-25, 15:50   #3221
StarFighter
BAN stały

Jak su-24 leciał bombardować turkmenów walczących z asadem i kurdami to turcja w końcu interweniowała w obronie swoich sojuszników przede wszystkim walczących z kurdami. Zreszta turcy oswiadczyli ze samolot został zestrzelony po wielokrotnych ostrzezeniach ze "zbliza sie do granicy turcji". Pewnie leciał wzdłuż i mu przywalili. Prawda jest ze turcja wspiera terroryzm ponieważ atakuje kurdów którzy są najsilniejsza siłą obok asada walczącą z IS, nawet ich dowództwo podało ostatnio ze zblizają sie do ar-rakki, stolicy IS. Kurs wobec nikczemnej turcji powinien zostać zaostrzony to przez nieszczelna granicę syryjsko-turecką przedostają sie terrorysci do europy. Jakie normalne panstwo by tolerowało taki twór jak IS pod własną granicą
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 19:30   #3222
rousse
BAN stały

Rosyjski bombowiec jak podają media naruszył przestrzeń Turcji na 17 sekund, wtedy zawracał, myśliwce tureckie ruszyły za nim w pogoń nad terytorium Syrii...
Stary 2015-11-25, 22:28   #3223
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
To już chyba tylko kwestia czasu gdy Francuzi podzielą los żydów i zaczną być eksterminowani na masową skalę, służby niby w stanie gotowości, niby terrorystów inwigilują a tu się okazuje że ci się im śmieją w twarz i organizują coraz to nowsze akcje, nie obawiając się służb.
Cytując klasyka "Państwo Francuskie istnieje tylko teoretycznie".
Francuzi teraz się budzą, pytanie czy nie za późno...
Bardzo chciałam wyjechać na uczelnię do tego kraju i akurat w moim mieście jest spokój, na studiach super i absolutnie nie żałuję wyjazdu, ale naprawdę się cieszę, że w styczniu wracam na ostatni semestr do Polski Pomijając, że chcę skończyć studia z moim rokiem, z którym przez 5 lat bardzo się zżyłam, cały czas będąc ich starostą, tutaj nie czuję się tak bezpiecznie jak w Polsce. Wystarczy, że czasami muszę wrócić z uczelni sama wieczorem, najchętniej skołowałabym skądś broń, jednak teraz to nie takie proste, bo tak jak Konrad pisał we Francji dostali świra z pozwoleniami na nią, kontrolami itp. Terroryści na pewno kupują broń legalnie w sklepach, tak...
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 22:31   #3224
DopplegangerEddarda
BAN stały

Tzn. jako, że nie jesteś obywatelem Francji byś miała spory problem.

Ale polecałbym się zaopatrzyć w paralizator.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 22:45   #3225
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Tzn. jako, że nie jesteś obywatelem Francji byś miała spory problem.

Ale polecałbym się zaopatrzyć w paralizator.
Takie i inne niespodzianki to ja mam Zresztą najlepiej nie ryzykować i nie łazić po nocy, jak ktoś jest ostrożny to powinno być ok.
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 06:59   #3226
Hvid
Zakorzenienie

Ja czasem muszę wyjść na spacer z psem w nocy ale u mnie w okolicy nie ma problemu, jest bezpiecznie i chcę, żeby tak zostało.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:35   #3227
rousse
BAN stały

Jeden z pilotów zestrzelonego su-24 przeżył i zaprzecza naruszeniu przestrzeni powietrznej Turcji, twierdzi też, że nie było żadnych ostrzeżeń... Podobno akcja ratunkowa pilota przypominała "Helikopter w ogniu", wysłano po niego śmigłowce, żołnierze znajdowali się pod ciągłym ostrzałem m.in. z moździerzy ze strony islamskich rebeliantów (wspieranych przez USA), jeden z Rosjan zginął, stracili też śmigłowiec. Rebelianci opublikowali filmik na którym strzelają z amerykańskiej wyrzutni rakiet do rosyjskiego helikoptera. (Po co im i od kogo wyrzutnia?, bo nie do walki z ISUS- oni helikopterów i czołgów nie mają...)

A tymczasem w Turcji dziennikarz trafił do więzienia za upublicznienie dostawy broni dla rebeliantów-islamistów w Syrii, ma zarzut szpiegostwa, za co chyba jest czapa.
Stary 2015-11-27, 13:25   #3228
Imperialista
BAN stały

Nie, żebym jakoś bronił Turcji, ale miała pełne prawo zestrzelić rosyjski samolot wojskowy.
Stary 2015-11-27, 15:48   #3229
rousse
BAN stały

Cytat:
Nie, żebym jakoś bronił Turcji, ale miała pełne prawo zestrzelić rosyjski samolot wojskowy.
Nie rozumiem ostatnio Twojego poczucia humoru
Stary 2015-11-27, 15:54   #3230
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Rosjanie za duzo sobie pozwalali. nad polska hyba tez latali. Testuja
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:23   #3231
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Rosjanie za duzo sobie pozwalali. nad polska hyba tez latali. Testuja
uwielbiam teorie spiskowe tvn testują, bo pewnie się nas boją
usa nad nami lata i to wcale nie testy na ile się zgodzimy, nie?
Stary 2015-11-27, 16:27   #3232
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam teorie spiskowe tvn testują, bo pewnie się nas boją
usa nad nami lata i to wcale nie testy na ile się zgodzimy, nie?
Co w tym dziwn2go? 1 min na naszym terytorium i chlopaki widza jak nasi reaguja
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:57   #3233
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Nie rozumiem ostatnio Twojego poczucia humoru
Bo mają prawo bronić swojego terytorium, nawet jak samolot wleciał na 17 sekund w ich strefę powietrzną. Gdyby rosyjski samolot wojskowy przeciął Półwysep Helski to mamy pełne prawo wysłać za nim rakiety ziemia-powietrze albo myśliwce F16 i go zestrzelić na Bałtyku.

Inna sprawa, że zrobili to na życzenie Jankesów i wbrew swoim interesom.
Stary 2015-11-27, 17:02   #3234
201605090949
Konto usunięte

Być może słyszeliście lub czytaliście, że Kanada postanowiła przyjąć 25 tys. uchodźców, ale tylko kobiety, dzieci i rodziny, samotnych facetów nie, z wyjątkiem gejów. Niektórzy mogliby powiedzieć, że to dyskryminacja hetero facetów, ale to nieprawda - ISIS za heteroseksualizm nie zabija, za homoseksualizm owszem. Rząd Kanady zapewne wyciągnął wnioski z tego, co dzieje się w Europie i stąd takie ograniczenie.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2015-11-27 o 17:09
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 17:10   #3235
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Co w tym dziwn2go? 1 min na naszym terytorium i chlopaki widza jak nasi reaguja
po pierwsze, nie słyszałam o rosyjskich samolotach nad Polską - podasz szczegóły? słyszałam tylko o krajach bałtycich bodajże I co, ktoś do nich strzelił? Pewnie racja, że niektóre kraje się testują, ale raczej nie nas jesteśmy tylko pieskiem USA i nie startujemy w wyścigu zbrojeń. wszyscy wiedzą ile mamy f16. co do prowokacji którą sugerujesz - nasz głupi rząd żeby się przylizać USA prowokował Rosję jak mógł. a że mógł tylko słownie to robił to słownie. nic dziwnego, że stosunki z rosja są napięte.

po drugie w Syrii i w tym obszarze przy granicy tureckiej ten samolot nie był dla zabawy ani na ćwiczeniach, do pilotów nie strzelały zielone ludziki. Turcji też nie musieli sprawdzać, wiadomo, że tam rządzą islamskie oszołomy nienawidzące Rosji, a wcześniej zestrzelili turcy drona. Pytanie czy okaże się, czy naruszono przestrzeń czy nie i czy tureckie samoloty miały prawo ich ścigać w Syrii.
Stary 2015-11-27, 17:20   #3236
Imperialista
BAN stały

Cytat:
nasz głupi rząd żeby się przylizać USA prowokował Rosję jak mógł. a że mógł tylko słownie to robił to słownie. nic dziwnego, że stosunki z rosja są napięte.
Gdyby nad Polską leciał rosyjski myśliwiec czy bombowiec to bym go zestrzelił. Bez minuty wahania.

Cytat:
Pytanie czy okaże się, czy naruszono przestrzeń czy nie i czy tureckie samoloty miały prawo ich ścigać w Syrii.
Turcja miała pełne prawo zestrzelić rosyjski samolot wojskowy na swoim terytorium. A Rosjanie niech poprawią radary i tyle.
Stary 2015-11-27, 17:25   #3237
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Być może słyszeliście lub czytaliście, że Kanada postanowiła przyjąć 25 tys. uchodźców, ale tylko kobiety, dzieci i rodziny, samotnych facetów nie, z wyjątkiem gejów. Niektórzy mogliby powiedzieć, że to dyskryminacja hetero facetów, ale to nieprawda - ISIS za heteroseksualizm nie zabija, za homoseksualizm owszem. Rząd Kanady zapewne wyciągnął wnioski z tego, co dzieje się w Europie i stąd takie ograniczenie.
słyszałam, z drugiej strony, terroryzm czy fundamentalizm często 'obejmuje' rodziny - nie bez powodu we Francji próbowano zatrzymać rodziny zamachowców , ktoś się wtedy bodajże wysadził.
Stary 2015-11-27, 17:30   #3238
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
słyszałam, z drugiej strony, terroryzm czy fundamentalizm często 'obejmuje' rodziny - nie bez powodu we Francji próbowano zatrzymać rodziny zamachowców , ktoś się wtedy bodajże wysadził.
A to nie była obława w Belgii? Wtedy wysadziła się chyba kobieta.
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 17:41   #3239
rousse
BAN stały

Cytat:

Turcja miała pełne prawo zestrzelić rosyjski samolot wojskowy na swoim terytorium. A Rosjanie niech poprawią radary i tyle.
To wiadomo, gdyby rakieta uderzyła w samolot na terytorium turcji, a czy tureckie samoloty miały prawo lecieć za nim do Syrii jeśli ten zawrócił i już nad Turcją nie był? Czekam, aż wyjaśnią wszystkie szczegóły.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;5361303 9]A to nie była obława w Belgii? Wtedy wysadziła się chyba kobieta.[/QUOTE]
Paryż saint-denis chyba, w Belgii też na pewno uderzono do rodzin zamachowców

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Gdyby nad Polską leciał rosyjski myśliwiec czy bombowiec to bym go zestrzelił. Bez minuty wahania.

.
A co byś zrobił z innymi obcymi wojskami na naszym terenie?
Stary 2015-11-27, 18:08   #3240
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie przez takich nierozważnych durni (m.in.) mamy bezsensowne konflikty wojenne, w których bezsensownie giną cywile.

Lepszego świadectwa siebie dać nie mogłeś .
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości