Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-26, 21:33   #901
20160901857
Konto usunięte

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III

Ładny, zrobię sobie taki na nowe mieszkanie Teraz w sklepach jest dużo różnych papierów ozdobnych, to można zaszaleć. Tylko nie wiem czy mi wyjdzie, bo nie jestem zbyt dobra w DIY
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 21:34   #902
Terha
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy widziałyście ale są fajne kody rabatowe na spore sumy na zakupy w Tesco http://kodyrabatowe.pl/tesco
Dzięki wielkie za cynk .
Ja chcę jeszcze na poniedziałek zamówić mleko 3,2 bo jest po 1,99 tylko do końca miesiąca .

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 00:35   #903
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
W kwestii przeróbek, mogę się pochwalić moim ostatnim DIY - organizerem na biurko zrobionym z rolek po papierze toaletowym: xxx
Chyba jutro, a raczej już dziś, ale o bardziej ludzkiej porze pójdę w Twoje ślady - właśnie przedwczoraj miałam ochotę wydać na podobny fajny bambusowy bajer prawie 60 zł w TKMaxxie, ale darowałam sobie - na biurku mam co prawda organizer, ale w kuchni takie cosik mi się przyda - a akurat nie powywalałam jeszcze kartonu z makulaturą i rolkami po papierze i ręcznikach

Nie mam co prawda washi tape, ale chyba okradnę dziecię z samoprzylepnego papieru kolorowego

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-01-08 o 20:17 Powód: Reklama bloga w cytacie.
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 00:42   #904
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Ładny, zrobię sobie taki na nowe mieszkanie Teraz w sklepach jest dużo różnych papierów ozdobnych, to można zaszaleć. Tylko nie wiem czy mi wyjdzie, bo nie jestem zbyt dobra w DIY
Nic trudnego, na pewno dasz radę

W komentarzach jedna z dziewczyn wspomniała o sklejeniu rolek ze sobą, chyba wykorzystam to i faktycznie tak zrobię, myślę, że całość będzie wtedy lepiej się trzymać

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Chyba jutro, a raczej już dziś, ale o bardziej ludzkiej porze pójdę w Twoje ślady - właśnie przedwczoraj miałam ochotę wydać na podobny fajny bambusowy bajer prawie 60 zł w TKMaxxie, ale darowałam sobie - na biurku mam co prawda organizer, ale w kuchni takie cosik mi się przyda - a akurat nie powywalałam jeszcze kartonu z makulaturą i rolkami po papierze i ręcznikach

Nie mam co prawda washi tape, ale chyba okradnę dziecię z samoprzylepnego papieru kolorowego
Papier kolorowy to dobra opcja, równie wygodna

Cieszę się, że pomysł Wam się spodobał. Parę dni temu miałam fatalny wieczór i postanowiłam czymś się zająć - nieźle oczyszcza głowę takie skupienie się na czymś. Zacznę praktykować w przyszłości
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 09:05   #905
CptCook
Zakorzenienie

Jaki kolorowy . Mój organizer to pudełko z puszka po harisie ale ja mam mało takich papierniczych rzeczy.

Wczoraj sprzedałam nietrafione kosmetyki i jestem stówkę do przodu Dzis będę wystawiać biżuterie, szkło i jeszcze raz spróbuje wystawić ciuchy i buty... Ale z tymi ostatnimi jest cieżko.
Mam 2miesiace na pozbycie sie tego, a znając życie w styczniu będzie wielkie zaciskanie pasa po świętach i nic nikt nie kupi

2017 - rok oszczędzania, rok bez zakupów
CptCook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 09:35   #906
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za cynk .
Ja chcę jeszcze na poniedziałek zamówić mleko 3,2 bo jest po 1,99 tylko do końca miesiąca .
Ja wczoraj już zrobiłam zakupy za 200 zł a zapłacę 160
Tylko wzięłam z odbiorem osobistym a zawsze brałam z dostawą do domu, wiecie jak wygląda odbiór osobisty zakupów w Tesco?
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 10:21   #907
ineska86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiadomo, że oszczędzać powinien każdy (niezależnie od zarobków), to chyba nie podlega dyskusji ale umówmy się, 3000zł to nie są grosze. Da się wyżyć z takiej kasy bez zaciskania pasa, choć poziom życia na pewno zależy od miejsca zamieszkania.
Zgadzam się że 3000 zł to nie są grosze Baaaaardzo rzadko wydaję tyle miesięcznie, choć mam pensję blisko tej kwoty (mówię tylko o mojej "części" wydatków, mieszkam z TŻ). Nie mówię o wakacjach czy extra wydatkach, większych zakupach np laptop itp. Wynajmujemy mieszkanie, ale nie mamy samochodu więc koszta paliwowe odpadają. Zastanawiam się na ile "dostatnio" bym się czuła gdybym tylko na siebie wydała te 3000 zł. Chyba całkiem sporo można za taką kwotę przekonsumować

Edytowane przez ineska86
Czas edycji: 2015-11-27 o 10:26
ineska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 10:53   #908
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CptCook Pokaż wiadomość
Chciałam tylko powiedzieć że są ludzie którzy zarabiają 5tys i przerabiają meble i ciuchy. To chyba kwestia poglądów a nie zasobności kieszeni .
Ale ja nigdzie nie twierdziłam, że ich nie ma. Powiedziałam, że liczyłam na rady jak z niczego coś ukroić i oszczędzić. A tutaj zazwyczaj o oprocentowanych kontach oszczędnościowych czytam. A ja liczyłam na rady jak oszczędzić aby mieć co wpłacić

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
możesz szukać innej pracy, ew. narzekać

Oczywiście, że szukam. Ale jestem po średniej, mam dwa (jak sie okazało) bezużyteczne zawody i nie jest tak łatwo znaleźć coś. Czasem dorabiam sprzątaniem, albo opieką, ale tu też nie szukają. Mieszkam w małym mieście a do dużego daleko. I nie narzekam, że mało zarabiam, tylko szukam sposobów jak oszczędzić, aby mieć na start w dużym mieście i tam czegoś szukać.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:09   #909
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Co myślicie o takiej metodzie antykoncepcji:

http://www.ladycomp.pl/Pearly__33

Ja wczoraj pierwszy raz w życiu uslyszałam o tym. Zastanawiam się dlaczego nie jest to promowane, skoro jest zdrowsze niż tabletki, bardziej ekologiczne niż gumki i generalnie tańsze niż te metody... a skuteczność jest zadziwijąco wysoka.
Moje tabletki zwróciłyby się po ok 4 latach (a biore dłużej...)..jeśli używałabym nuva ring jak kiedyś to nawet po 2 latach!
Co myślicie?

To nie jest metoda antykoncepcji w zasadzie, bo antykoncepcja to sposób na niezajście w ciąże, kiedy uprawia się seks, a ten termometr wskazuje ci dni, kiedy do zbliżenia dojść nie może. Zatem taka szklanka wody zamiast

Ale powstrzymywanie się od zbliżenia w dni wysokiego ryzyka to najskuteczniejszy sposób by niechcianego potomstwa nie mieć. Cena jest trochę zaporowa, bo w naszym kraju nie stać chyba wielu kobiet na to, by wywalić tak od razu 1200zł.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:25   #910
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Ale ja nigdzie nie twierdziłam, że ich nie ma. Powiedziałam, że liczyłam na rady jak z niczego coś ukroić i oszczędzić. A tutaj zazwyczaj o oprocentowanych kontach oszczędnościowych czytam. A ja liczyłam na rady jak oszczędzić aby mieć co wpłacić
Nie jesteś sama, też jestem raczej na etapie "jak zaoszczędzić", niż "jak pomnażać co zaoszczędzone".
Bo na razie, to marnie to idzie. Mieszkamy z TŻtem 3 lata razem, pierwszy rok mieliśmy bardzo niskie dochody (rodzice nam dokładali żeby było nas stać na wynajem), w kolejnym trochę lepsze, ale bez szaleństwa... Potem ja znalazłam pracę, TŻ awansował, ale wzięliśmy kredyt na mieszkanie i nie odczuliśmy za bardzo lepszych dochodów w codziennym życiu. Potem były wydatki na mieszkanie, pożyczka od rodziny.
Teraz zmienił pracę na lepiej płatną i może teraz wreszcie zaczniemy spłacać pożyczkę i coś odkładać przy okazji...

A 3000 na głowę uważam za niezłe pieniądze pod warunkiem, ze mówimy o 2 osobach w gospodarstwie domowym. Sama za 3000 bym coś wynajęła i się utrzymała bez wielkiego bólu, ale i bez wielkich przyjemności.
W dwie osoby to już dużo lepiej, wydalibyśmy jakieś 1600 z tego na mieszkanie (kredyt i rachunki), jakieś 1200 na jedzenie i chemię, 200 na psy, zostają 3000 na szeroko pojętą resztę.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:00   #911
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ineska86 Pokaż wiadomość
Zgadzam się że 3000 zł to nie są grosze Baaaaardzo rzadko wydaję tyle miesięcznie, choć mam pensję blisko tej kwoty (mówię tylko o mojej "części" wydatków, mieszkam z TŻ). Nie mówię o wakacjach czy extra wydatkach, większych zakupach np laptop itp. Wynajmujemy mieszkanie, ale nie mamy samochodu więc koszta paliwowe odpadają. Zastanawiam się na ile "dostatnio" bym się czuła gdybym tylko na siebie wydała te 3000 zł. Chyba całkiem sporo można za taką kwotę przekonsumować
Ale właśnie w dostatnim życiu chyba nie o to chodzi żeby przekonsumować wszystko co się ma i stresować pustką na koncie pod koniec miesiąca tylko mieć poduszkę bezpieczeństwa i poczucie, że się tworzy jakieś oszczędności I wiadomo że młoda osoba jeszcze sobie wynajmie pokój z kimś innym ale w pewnym momencie już może męczyć obecność obcych ludzi i trzeba wynająć choćby kawalerkę to razem z opłatami z pensji 3000 znika 1500 zł. Do tego jedzenie i można oszczędzić i za mniej niż 1000 trzeba wykupić leki, ubrania, transport, ubezpieczenia, wakacje, rozrywkę itd. a jeszcze z tego oszczędzić

I np. trudno będzie z tej pensji w pojedynkę zgromadzić wkład własny

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2015-11-27 o 12:15
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:04   #912
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Nic trudnego, na pewno dasz radę

W komentarzach jedna z dziewczyn wspomniała o sklejeniu rolek ze sobą, chyba wykorzystam to i faktycznie tak zrobię, myślę, że całość będzie wtedy lepiej się trzymać

Papier kolorowy to dobra opcja, równie wygodna

Cieszę się, że pomysł Wam się spodobał. Parę dni temu miałam fatalny wieczór i postanowiłam czymś się zająć - nieźle oczyszcza głowę takie skupienie się na czymś. Zacznę praktykować w przyszłości
hehe, znalazłam takie ładne pudełka po dzieciowych butach, że się zastanawiam czy je w ogóle oklejać, póki co zaglądam w różne kąty co się gdzie po chacie wala, muszę też jakiś organizer wymyślić na kuchenne łapki i rękawice, bo strasznie nie lubię jak to się wala na wierzchu (załosną metodą na nielubienie jest utykanie tychże na półkach z książkami kucharskimi )

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-27, 12:34   #913
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ale właśnie w dostatnim życiu chyba nie o to chodzi żeby przekonsumować wszystko co się ma i stresować pustką na koncie pod koniec miesiąca tylko mieć poduszkę bezpieczeństwa i poczucie, że się tworzy jakieś oszczędności I wiadomo że młoda osoba jeszcze sobie wynajmie pokój z kimś innym ale w pewnym momencie już może męczyć obecność obcych ludzi i trzeba wynająć choćby kawalerkę to razem z opłatami z pensji 3000 znika 1500 zł. Do tego jedzenie i można oszczędzić i za mniej niż 1000 trzeba wykupić leki, ubrania, transport, ubezpieczenia, wakacje, rozrywkę itd. a jeszcze z tego oszczędzić

I np. trudno będzie z tej pensji w pojedynkę zgromadzić wkład własny

u mnie bez rodziców nie dalibyśmy rady uzbierać sensownego wkładu własnego
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:51   #914
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, znalazłam takie ładne pudełka po dzieciowych butach, że się zastanawiam czy je w ogóle oklejać, póki co zaglądam w różne kąty co się gdzie po chacie wala, muszę też jakiś organizer wymyślić na kuchenne łapki i rękawice, bo strasznie nie lubię jak to się wala na wierzchu (załosną metodą na nielubienie jest utykanie tychże na półkach z książkami kucharskimi )
W poprzednim domu miałam takie haczyki od zewnętrznej strony szafy, w której był zabudowany piekarnik. Tzn. cała kuchnia była na wymiar, więc w takiej jakby wnęce wisiały. W sumie chyba zagmatwałam opis, ale chodzi mi o to, że były widoczne i sobie radośnie wisiały zamiast leżeć. Może to dobry pomysł?

Edytowane przez tamtaglista
Czas edycji: 2015-11-27 o 12:52
tamtaglista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:19   #915
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
W poprzednim domu miałam takie haczyki od zewnętrznej strony szafy, w której był zabudowany piekarnik. Może to dobry pomysł?
chcę to w ogóle gdzieś schować, mam w kuchni taki filar w półkami z boku kuchennej wyspy - od strony salonu TV, od strony kuchni szafki, z jednej strony przejście, z drugiej filar, który ma z 2 stron półki - od strony salonu na cd i dvd, od strony kuchni książki kucharskie i kosze - akurat bdb wpasowujące się w półki - na makulaturę i na siatki

przy mojej diecie muszę przewertować te książki i pozbyć się większości, z której raczej nie pogotuję już, ale robię to stopniowo - jak nieco poprzedkładam to może zwolni mi się półeczka na organizery

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

estetyką to Futbolowej nie przebiję, ale jeden problem rozwiązany - długie wąskie pudełko na buty będzie organizerem, a raczej miejscem na wrzutę rękawic kuchennych

pudełko okleiłam metodą na lenia, bo będzie widoczne na półce tylko z jednej strony, więc tą widoczną okleiłam (i tu pełen recycling z którego się jaram, zaoszczędzony papier kolorowy na inną okazję ) wyciętym fragmentem z kartonika po chusteczkach higienicznych z biedry jedyny koszt to kapka kleju biurowego, jeszcze przytnę sobie resztę na zakładkę do książki, którą mi pewnie zaraz mała gwizdnie do wklejania do swojego zeszytu ze skarbami

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-27, 13:34   #916
CptCook
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53608416]To nie jest metoda antykoncepcji w zasadzie, bo antykoncepcja to sposób na niezajście w ciąże, kiedy uprawia się seks, a ten termometr wskazuje ci dni, kiedy do zbliżenia dojść nie może. Zatem taka szklanka wody zamiast

Ale powstrzymywanie się od zbliżenia w dni wysokiego ryzyka to najskuteczniejszy sposób by niechcianego potomstwa nie mieć. Cena jest trochę zaporowa, bo w naszym kraju nie stać chyba wielu kobiet na to, by wywalić tak od razu 1200zł.[/QUOTE]

Za swoje na pewno nie kupię , niech TZ funduje skoro chce szaleć bez gumki..takie jest moje podejście ja do tej pory płace za taletki a nie powinno tak być. W ogóle okazało się że moja kuzynka to od 6 lat stosuje a ja o tym 1 raz słysze... na serio jakaś niedoinformowana jestem.

W C&A są o 50% przecenione ciuchy które już mają obniżoną cenę. Chyba tylko w ten weekend jakby co .

Stary 2015-11-27, 14:04   #917
Konto usunięte

Cytat:

W C&A są o 50% przecenione ciuchy które już mają obniżoną cenę. Chyba tylko w ten weekend jakby co .
Wszędzie są obniżki w ten weekend, w końcu Black Friday - największa ściema konsumpcyjnego świata
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:05   #918
scarlett26
Zakorzenienie

jakoś tak od tego gadania zdjęłam wszystkie książki kucharskie z półek, odkurzyłam, poukładałam z powrotem, wyrzuciłam jakieś zbędne kurzołapy co się dookoła znajdowały, trochę ścisk z tymi książkami, ale zorganizowałam półkę na pudełko z rękawicami i jakieś organizery jak już je sklecę

coraz bardziej mi wszystkie rzeczy ciążą, już bym się chciała pozbyć gwiazdkowych prezentów w domu, bo strasznie mi to graci...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-27, 15:08   #919
Konto usunięte

Cytat:

coraz bardziej mi wszystkie rzeczy ciążą, już bym się chciała pozbyć gwiazdkowych prezentów w domu, bo strasznie mi to graci...

Może pora wprowadzić do życia zasady minimalizmu? Myślałaś nad tym?
Stary 2015-11-27, 15:20   #920
CptCook
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53610843]Wszędzie są obniżki w ten weekend, w końcu Black Friday - największa ściema konsumpcyjnego świata [/QUOTE]

Hmm nowe spodnie za 25pln to dla mnie może i być ściema, ale wychodzi taniej niż w niektórych warszawskich szmateksach.

Oczywiście nic nie kupiłam...dziś tylko sprzedaję

Stary 2015-11-27, 15:20   #921
scarlett26
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53611522]Może pora wprowadzić do życia zasady minimalizmu? Myślałaś nad tym? [/QUOTE]

pewnie, udzielam się na wątku minimalistycznym i wciąż się zastanawiam co jeszcze wylatuje z chaty

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-27, 16:08   #922
I ona
Zakorzenienie

Zainspirowalyscie mnie do zrobienia organizerow do kuchni. Potrzebuje do szafek na galaretki, przyprawy w saszetkach itp. W sumie mialam kupic, ale po co wydawac kase na organizery ktorych nawet nie widac. Papiery mam, pudelka tez potrzebuje tylko klej ☺
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:16   #923
CptCook
Zakorzenienie

Jeszcze a propos kuchni to do przechowywania przypraw, herbat i innych sypkich suchych rzeczy używamy zawsze słoików. Tanio, zdrowo i nic nie wietrzeje, a wszystkie słoiczki są z odzysku .

Jeśli miałabym własne mieszkanie to chciałabym magnetyczną tablicę z przyprawami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg na_magnes.jpg (20,9 KB, 68 załadowań)

Stary 2015-11-27, 16:28   #924
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze a propos kuchni to do przechowywania przypraw, herbat i innych sypkich suchych rzeczy używamy zawsze słoików. Tanio, zdrowo i nic nie wietrzeje, a wszystkie słoiczki są z odzysku .

Jeśli miałabym własne mieszkanie to chciałabym magnetyczną tablicę z przyprawami
Nie musisz mieć tablicy, wystarczy lodówka Takie pojemniki były kiedyś w Ikei na pewno, mogą być na Allegro.
Stary 2015-11-27, 16:34   #925
CptCook
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53612372]Nie musisz mieć tablicy, wystarczy lodówka Takie pojemniki były kiedyś w Ikei na pewno, mogą być na Allegro.[/QUOTE]

Ale lodówka musi być duża a nie w każdym mieszkaniu jest pełnowymiarowa (my teraz mamy taką małą więc schylanie się po przyprawy odpada). Wiem że teraz są w Tigerze takie pojemniki.
Ja poczekam na jakieś mieszkanie na dłużej, wcześniej nie będę inwestować w rzeczy do domu ktory nie jest mój.

Stary 2015-11-27, 16:38   #926
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Zainspirowalyscie mnie do zrobienia organizerow do kuchni. Potrzebuje do szafek na galaretki, przyprawy w saszetkach itp. W sumie mialam kupic, ale po co wydawac kase na organizery ktorych nawet nie widac. Papiery mam, pudelka tez potrzebuje tylko klej ☺
galaretki, kisiele, budynie , cukier waniliowy, sodę, żelatynę i takie tam w torebkach papierowych o zbliżonym formacie przechowuję w plastikowych organizerach z recyklingu. Czasami owoce lub inne produkty spożywcze są sprzedawane w plastikowych, zafoliowanych prostokątnych pojemnikach bez wieczka. Takie kuchenne produkty super się w nich mieszczą, widzę też co w nich jest bez konieczności otwierania.
Nie maluję ich ani nie wyklejam papierem, jak się zabrudzą to umyję.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 17:52   #927
CptCook
Zakorzenienie

Najlepsze są pudełka biedronkowe z pieczarek jak chodzi o taki plastikowy pojemnik z odzysku .

Stary 2015-11-27, 18:24   #928
I ona
Zakorzenienie

W sumie tez dobry pomysl. W kazdym razie na pewno nie kupie gotowych bo po prostu szkoda mi kasy. W ogole to mielismy do konca roku dopiac mieszkanie na ostatni guzik. A powiem Wam nie chce mi sie tak strasznie chodzic juz po sklepach wybierac tych ☠☠☠☠☠☠☠. W ogole to chodze od 3 tygodni za zyrandolami/lampami i jest taki wybor ze nie moge wybrac. Trafia mnie doslownie.
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:26   #929
CptCook
Zakorzenienie

Klęska urodzaju .
Ja kupiłam perfumy ... więc z moimi sprzedażami wyszłam na zero...

Stary 2015-11-27, 18:41   #930
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj już zrobiłam zakupy za 200 zł a zapłacę 160
Tylko wzięłam z odbiorem osobistym a zawsze brałam z dostawą do domu, wiecie jak wygląda odbiór osobisty zakupów w Tesco?
Nigdy nie brałam odbioru osobistego.
Ja wczoraj dostałam kupony lojalnościowe .

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama, też jestem raczej na etapie "jak zaoszczędzić", niż "jak pomnażać co zaoszczędzone".
Z pustego i Salomon nie naleje, więc jak się nie ma możliwości oszczędzać to nic nie można poradzić. Jeśli wydajesz na rzeczy konieczne więcej niż zarabiasz to nie ma mowy o oszczędzaniu. Jak wydajesz na rzeczy niekonieczne i dalej uważasz, że się nie da oszczędzić to już inna sprawa. Albo ma się inne priorytety, albo po prostu brakuje motywacji. Jak już sobie zdasz sprawę jaka sytuacja Ciebie bezpośrednio dotyczy, to wtedy wiadomo, czy da się z tym jakoś walczyć.

Cytat:

estetyką to Futbolowej nie przebiję, ale jeden problem rozwiązany - długie wąskie pudełko na buty będzie organizerem, a raczej miejscem na wrzutę rękawic kuchennych
Pudełka po butach to naprawdę świetna sprawa . Przydają się do wszystkiego .

Cytat:
Ja mam cały zestaw szklanych pojemników po kawach Jacobs zrobionych metodą decoupage (na cukier, sól, bułkę itd.). A po tych samych kawach tylko pięćdziesięciogramowych mam pojemniki na pieprz i inne drobiazgi. Zdecydowanie fajna i tania sprawa .

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości