|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Jak mi się sytuacja finansowa mocno pogorszyła to nauczyło mnie dużej dyscypliny finansowej. Nie kupiłam jeśli nie stwierdziłam że czegoś na prawdę nie potrzebuję, nie chodziłam na zakupy ciuchowe, kasę wydawałam na jedzenie, opłaty.Szukałam promocji. Dobrze że zdrowa wtedy byłam bo bym finansowo nie dała rady. A miałam wsparcie rodziny i przyjaciół. Co Ci poradzić? Odkładaj chociaż trochę miesięcznie, szukaj okazji, rozmawiaj z ludźmi, mów że szukasz okazji do dorobienia sobie.... Będzie lepiej. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Nie wybieraj na siłę, niech trochę powisi żarówka to nic nie szkodzi. Jeżeli mogę doradzić - zwróć uwagę jak układa się na suficie światło z żyrandola. Ładne wzorki na kloszu dają czasami efekt smug na suficie. I dopytaj czy czasami żyrandol nie jest na stałe zintegrowany - bo podobał mi się kiedyś taki który nie miał możliwości wymiany żarówek. Wiem że to dziwne |
|||
|
|
|
#932 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Cytat:
i móc się potem cieszyć własnym miejscem na ziemi Myślę że we dwójkę będzie to cel osiągalny.Mimo grudnia spinam budżet i nie wyszłam na żaden Black Friday
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Boże ....jaka akcja.. Babka w okienku na poczcie (bank pocztowy) powiedziała mojej babci, ze nie ma na koncie żadnej kasy
. A babcia od kilku miesięcy specjalnie nie wyciągała hajsu zeby zaoszczędzić na wyjazd i na to konto dostała jakiś dodatek..wiec powinna być ładna kwota. Nerwówka w domu teraz jest bo przezneta tez sie nie mogą zalogować.... Eh biedna babcia.
|
#934 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Skoro babcia nie wypłacała pieniędzy trzeba szybko wszystko wyjaśnić, nie mogły od tak sobie wyparować z konta
|
||
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a ja znów przychodzę z linkiem
, tym razem o relacji osobowość - stosunek do pieniędzy: http://www.polityka.pl/jamyoni/16073...a-portfel.read
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! Podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć do Was,bo temat oszczędzania też mnie dotyczy. W przyszłym roku bierzemy ślub z Tż a teraz zaczynamy planować budowę domu i załatwiamy formalności. Ns razie każde z nas mieszka ze swoimi rodzicami,pracujemy i studiujemy. Ja kończę studia w lipcu, a Tż rok później. Jesteśmy teraz na etapie oszczędzania ile się da. Pochodzimy z podkarpacia.
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#938 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A kiedy ślubujecie? My też w przyszłym roku .---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
A możesz w takim razie pokrótce streścić?
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super!Macie dobry pomysł z tymi opakowaniami po warzywach, muszę je sobie zacząć zostawiać, przydadzą się w kuchni. Chociaż ja akurat przyprawy mam w słoiczkach [załącznik], kisiel i budyń robię sama, więc w sumie niewiele tam takich torebkowych gotowców
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to jakaś awaria? Mnie wczoraj pobrało 2 razy kasę za zakupy przez net. Najgorzej, że w księgarni Znaku wciąż wyskakuje info, że nie zapłaciłam, a w banku podwójna kwota zablokowana. Ale tam ogólnie coś było nie tak z BPH wczoraj, bo dostałam wypłatę, ale nie widziałam transakcji w historii - jedynie całą kwotę. Dopiero po paru przelogowaniach ta transakcja się pokazała. Ech, my a ten weekend musieliśmy ruszyć oszczędności, bo macierzyński mi się opóźni, a jutro chrzcziny/roczek naszej małej. Jeszcze nie wiem ile wydamy na większość jedzenia, bo przygotowuje je dla nas właścicielka mieszkania i dopiero jutro zobaczymy, ile wydała.
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że dzisiaj na całodobowej poczcie moja mama wyjaśni sprawę. Ale wiecie.. dla starszej osoby to niezły stres...a i na poczcie i w obsłudze telefonicznej mówią że nie ma kasy na koncie .
|
|
#944 |
|
Kawaii strona mocy
|
Bo to za poważna sprawa i bezpieczeństwo danych, nic dziwnego, że nie da się załatwiać, przecież łatwo się podszyć pod kogoś ... Tym niemniej współczuję stresu, mam nadzieję, że w poniedziałek wszystko się wyjaśni
|
|
|
|
#945 |
|
Konto usunięte
|
swoimi postami przypomniałyście mi o tym, jaki mam bajzel w szafkach w kuchni... właśnie myślę, czy zabrać się za sprzątanie czy sobie odpuścić :P
|
|
|
|
#946 |
|
Kawaii strona mocy
|
Sprzątaj, sprzątaj
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
:-P ja nie mogła bym mieć bajzlu w kuchni :-P jestem zbyt dużym pedantem :-P u mnie w domu wszystko ma swoje miejsce :-P ....
czuje wewnętrzny niepokój gdy mam bałagan ha ha ha
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj wybieram zdjecia ze slubu dla najblizszych do wywolania bo w empiku promocja -70% do dzis. Denerwuje mnie to, bo zawsze wszystko musze robic sama a maz sie jeszcze wymadrza. Zrobilam mu awanture o to i sie uciszyl, kurcze bo dla jego rodziny wybieram sama ja bo on nie wie, ale co wybiore to komentuje. Normalnie ukatrupic!
|
|
|
|
#949 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() żeby nie było, udało nam się trochę zaoszczędzić na jedzeniu, a myślałam, że nie będzie to możliwe nie schodząc z jakości. jestem z nas dumna |
|
|
|
|
#950 |
|
Kawaii strona mocy
|
Ja lubię mieć porządek w przyprawach, kaszach i makaronach, różnych słoikach i puszkach, za to nie lubię zmywać ... no nie może być za idealnie
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Drugi to montowanie filmiku/teledysku i robienie albumów dla rodziny. Ostatnio się dowiedzialam, że dostaniemy płytę z fotami i nagraniem ze ślubu mojej kumpeli...na którym byliśmy kilka godzin raptem. Nie chcę tego.... Mam na kompie 2 foty z parą młodą i wystarczy....
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie zdjecia w formie papirowej to zbyteczna rzecz. Serio, mam tyle albumow ze nie ma ich gdzie trzymac, wole forme elektroniczna. No ale rodzice i babcie .. wiadomo ze trzeba im podrukowac.
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się że mnie ominą takie atrakcje i takie wydatki
chyba bym nerwowo nie zdzierżyła...
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#956 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. Już na pewno tego nie zrobię. Ale jak mam wybierać to wolę zdecydowanie zdjęcia na papierze, bo mają duszę .
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam wywołane zdjęcia, albumy mam poopisywane i uwielbiam je przeglądać. Właśnie planuję robić zdjęcia przez cały grudzień, Bo ten będzie zdecydowanie wyjątkowy
Kasze, mąki, sypkie dodatki itp mam w pojemnikach z ikei - są tanie a wszystko mam w podobnych pojemnikach. Dobrze to wygląda i wygodnie mi się korzysta z zawartości szafek
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
A ja podjęłam właśnie decyzję, że kredytu jeszcze nie mam (umowa zlecenie) ale nie ma przeszkód żeby np. 1000zł miesięcznie przelewała na konto w innym banku tak żebym ich nie widziała i żeby się już powoli zbierały na wkład własny
|
|
|
|
#960 |
|
Kawaii strona mocy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

jak chodzi o taki plastikowy pojemnik z odzysku
.
i móc się potem cieszyć własnym miejscem na ziemi
. A babcia od kilku miesięcy specjalnie nie wyciągała hajsu zeby zaoszczędzić na wyjazd i na to konto dostała jakiś dodatek..wiec powinna być ładna kwota. Nerwówka w domu teraz jest bo przezneta tez sie nie mogą zalogować.... Eh biedna babcia.
Skoro babcia nie wypłacała pieniędzy trzeba szybko wszystko wyjaśnić, nie mogły od tak sobie wyparować z konta

mam nadzieję, że dzisiaj na całodobowej poczcie moja mama wyjaśni sprawę. Ale wiecie.. dla starszej osoby to niezły stres...a i na poczcie i w obsłudze telefonicznej mówią że nie ma kasy na koncie
13.03.2008