|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Cytat:
Ja wizytę u mojego gina mam w poniedziałek i już zaczynam się troszkę stresować... a przed 16.12 to chyba zwariuję. Mam nadzieję, że w poniedziałek zrobi mi USG i zobaczę cokolwiek bo ostatnio tylko pęcherzyk widać było... Dziewczęta udanego weekendu życzę i oddalam się zaserwować rosół mojemu Jaśnie Panu Mężowi
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam lenia
robię chłopakom obiad na szybkości: schabowe, ziemniaki, mizeria i nara ![]() naleśniki kocham i też bym zjadła, kocham z twarogiem, ale cały zużyłam do pierogów, a nie chce mi się jechać na zakupy bo: a) jest sobota i będą tłumy b) musiałbym zabrać młodego
|
#4053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a 16.12 podzielimy się dobrymi wieściami ![]() Kurcze muszę się w końcu nauczyć robić rosół. Dwa razy próbowałam i poniosła porażkę
|
|
#4054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodzi za mną od paru dni od kiedy szłam sobie w sklepie koło baru i tam kalafiorową było czuć. Kupie w tym tygodniu koniecznie.W ogóle to mam teraz węch jak pies myśliwski. U mnie dzisiaj leń obiadowy. Posiekałam wielki gar sałatki jarzynowej i taka dzisiaj u nas zimna płyta na obiad. Młody podkradł ugotowaną marchewkę przy siekaniu i taką wielką marchewę zjadł ze smakiem Potem podawał mi warzywa do siekania i z każdego małego kęsa musiał też zjeść (sałatka zostanie zjedzona w gronie rodziny, żeby nie było ;-)
|
|
|
|
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam do dziewczyn z leniem
od rana zbieram się do sprzątania jak na razie wytarłam aż lustra... Jeszcze tyle przede mną, nie wiem na co czekam obiadu też nie zrobiłam, ale na szczęście mam kucharzącego tż-ta, więc w weekendy nie musze o tym myśleć. Dzisiaj mi zaserwował tego łososia, co mi ostatnio któraś smaka narobiła
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia999 o, skąd jesteś 😊? Ja juz nie mieszkam w Gdańsku, do Gdyni sie przenieśliśmy na swoje 😉
Eh. Skknczylo sie na pizzy, no bo cóż innego jak sie tylka nie chce ruszyć 😃 Veronique, zazdroszczę 😎 mój tz kompletnie nie umie gotowac. A próbował robic cos kilka razy 😎 Honcia nie denerwuj sie, na pewno wszystko będzie dobrze Ja mam wizytę u NORMALNEGO -tak dla odmiany gina w środę. We wtorek musze badania zrobić |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
mój mąż z tych gotujących, ale chwilowo jestem jak samotna matka bo on w każdej wolnej chwili remontuje
![]() zjadłam na obiad puree z brokułem, a chłopaki do tego jeszcze kotleta i fajrant
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
ZEBRAH ja jeszcze nie powiedziałam w pracy. Czekam na uregulowanie kilku tematów. Pracować z jednej strony chciałabym do polowy/konca marca (termin mam na 1.06). Ale wszystko zależy od atmosfery (póki co jest kiepska, do tego bardzo stresowi) i przede wszystkim od zaleceń lekarza. Z Galgankiem chciałam pracować do 30tc, ale w 28 lekarz zagroził przyspieszonym porodem, jak nie pójdę na l4
a potem tak odpoczywalam ze 4dni po terminie urodziłam. od marca podwyżka to zawsze dwa miesiące z kawałkiem wyższej pensji. Bo L4 masz na 100%.MADZIA u nas oprócz zakupów, prania i zmywarki nic nie ogarnięte a jest 19. Padlam na drzemkę za to ooo też z Gdańska?Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
Ja niestety dzis w pracy bylam, po pracy szybkie zakupy, obiad ugitowalan i zaraz zabieram sie do sprzatania bo dzis moja kolej
(mieszkam ze szwagierka i jej mezem i dzuecmi, co tydzien sie zmieniamy w sprzataniu lazienki, kuchni jadalni i salonu)Chudzaszek rosolek robi sie sam wrzucasz do zimnej wody kurczaka ( dodatkowo moze byc wolowina, kaczka indyk) warzywa (marchew, por seler pietruszka i przypalona cebula - ma lepszy smak i kolor cieny zolty), zagotujesz zbierasz "szumowiny" i gotujesz na wolnym ogniu godzine do poltorej. Po tym czasie ja doprawiam sola, pieprzem, slodka papryka, swierza pietruszka i duzo lubczyku. Nie ma bata zeby nie wyszedl ![]() Ja tak jak Wy marze aby dzidzia byla przede wszystkim zdrowa. Oczywiscie chcialabyn dziewczynke, ale czuje bardziej ze to chlopak. Tez bede sie cieszyc ![]() Bardzo ladne ubranka zakupilyscie ![]() U mnie w drugi dzien swiat bede najwieksze wyprzedaze i boje sie ze poplyne.... Uwielbiem wyprzedaze, szczegolbie w Nextcie. Jak mojemu bratu miala urodzic sie coreczka to na nia na wyprzedazach ok 100e wydalam i cala torbe ciuchow dla niej mialam )Boje sie co teraz bedzie jak dla swojego kupowac bede )
|
#4060 |
|
Ania
|
Och, ja też mam lenia, ale że mnie tydzień w domu nie było, to przynajmniej nie musialam za bardzo sprzątać...
![]() I jakoś pesymistyczne myśli mnie nachodzą, aż to jest okropne ![]()
|
|
|
|
#4061 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj prawie NIC nie zrobiłam
Na śniadanie o 10:00 zrobiłam tosty w opiekaczu, na obiad makaron z serem..Super ambitnie- nie ma co Posprzątałam tylko kuchnię, bo w salonie mąż się wziął za tynkowanie zabudowy od kominka i nadal to kończy, więc posprzątam jutro...chyba... Miałam przesortować ubrania swoje, bo szafa pełna, a nie mam w czym chodzić... Tyle planów miałam na dzisiejszy dzień, eh... ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------
|
|
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż ostatnio gotuje. Tylko wola - obiad
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, że pytasz
Dziś niestety cały czas źle! Męczą mnie mdłości i cały dzień jestem śpiąca. Na szczęście byliśmy u teściów, więc nie musiałam nic gotować a Zuzia cały czas do babci była przyklejona. Jutro jedziemy do moich rodziców, więc będzie powtórka z rozrywki ![]() Cytat:
W Warszawie był kiedyś sklep, ale chyba nie było ciuszków dziecięcych. Przynajmniej wtedy jeszcze mnie nie interesowały Teraz nałogowo wyszukuje Nexta na allegro, w ciuchlandach i kupuje na ich stronie
|
|
#4064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cały czas kciuki, aby mdłości przeszły!
|
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
Elanie nawet nie ma co dyskutowac, w polsce zeby ubrac dziecko w nowe ciuchy trzeba miec kupe siana. Tutaj np. komplet 7 body to koszt ok 5 e. Ze starzymi dziecmi juz bywa roznie ale nie jeszcze nie tak zle. Dlatego zawsze jak jade do polski przywoze jakies ciuszki bratanicy.
Anuszka, Next to rewelacyjna firma ceny normalnie nie sa niskie ale na wyprzedazy sa ok. Jakos super nieraz tak jes ze mamy przekazuja sobie ciuszki dla dzieci, i nextowe najdluzej wytrzymuja i dobrze wygladaja. Sama mam pare rzeczy i jestem bardzo zadowolona. No i rzeczy do domu tez sa super. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Jestem juz dentka ale obejrze ksw myju myju i spac, a jutro znowu do pracy
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
dalej gniję w łóżku dzisiaj idziemy do rodziców na obiad więc nie muszę nic robić
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Kasia ja na szczęście podobnie mam dziś z obiadem, ale niestety córka nie pozwala mi gnić nigdy w łóżku Od samego rana (zazwyczaj od 6) wynajduje mi milion zajęć, które niestety nie odbywają się w łóżku ![]() Dziś spałam na poduszce ciążowej. O mamo!!!!! Kto wymyślił to cudo powinien dostać Nobla! Pierwsza przespana noc od niepamiętnych czasów Miłej niedzieli!!!
|
#4070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszej ciazy mialam przeczucie ze bedzie coreczka, choc oboje z mezem marzylismu o synku- i marzenie sie spelnilo, mam upragnionego Synka.
teraz nie mam zadnego przeczucia co do plci. Wiadomo ze najwazniejsze aby dziecko bylo zdrowe, a czy bedzie syn czy corka bedziemy kochac tak samo. ale gdybym mogla miec takie zyczenie to chcialabym drugiego synka a maz chcialby teraz coreczke
|
|
|
|
#4072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kojarzę , że w Gańsku jest Manekin więc o nim wspomnialam, Cytat:
Wczoraj wieczorem strasznie głowa mnie bolała Nie mam pandolu, apapu ani paracetamolu więc położyłam się spać chwilę po 20 Dziś udam się do apteki i kupię paracetamol niech w razie czego leży w szafce z lekami.Dziś na obiad zrobię zupę warzywną z soczewicą. Idealna na takie chłodne szaro-bure dni Miała wczoraj być, ale lenia mialam i kalafiora zjadlam
|
|
#4073 |
|
Rozeznanie
|
leniuchyyyyyy!!!!
ja się tak dobrze czuję od ponad tygodnia, że wróciłam do gotowania. Aktualnie robię pyszny gulasz z polędwiczki wieprzowej, wcześniej zrobiłam indyka w sosie pieczarkowo- śmietanowym z dużą ilością czosnku i pietruszki - podane z grubym makaronem jajecznym omnomnomnom ![]() teraz również zaległam na kanapie, jem M&M'sy i piję herbatkę chata sprzątnięta, ogarnęłam nawet wczoraj prezenty świąteczne - częściowo online, a wieczorem odwiedziłam nowe olbrzymie centrum handlowe, oczopląs ![]() tyle wszystkiego, ale prezenty kupione!dziewczyny, noszę się z zamiarem kupienia kilku dobrych garnków (2-3szt.), chcę wydać 500-600zł max. Możecie coś polecić na kuchenkę gazową? ważne jest dla mnie grube dno, gary mają być dość ciężkie ale mam też pytanie odnośnie garnków z lidla haha jak z jakością? widziałam, że będzie od 12 grudnia taki ciężki, chyba żeliwny.
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-11-29 o 11:10 |
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja póki co mam jedynie prezent a raczej jego część dla brata, reszta w rozsypce. Chyba powoli muszę się za to brac, wolę uniknąć potem szalu w sklepach na chwilę przed świętmi. Znajoma z pracy ma garnki z Lidla i bardzo je chwali.
|
|
#4075 |
|
Rozeznanie
|
przepis prosty, domowy
polędwiczkę kroję w kostkę (wg uznania) na noc albo na kilka godzin marynuję w czosnku, przyprawach do mięs duszonych, nawet karkówki, soli himalajskiej, pieprzu,papryce słodkiej, skrapiam nieco oliwą czosnkową). Smażę mięso z dwóch stron i przerzucam do gara na tym samym tłuszczu cebulka w kostkę, aż zmieknie, dodaję nieco vegety (tej klasycznej czerwonej) i do gara do mięsa do garnka dorzucam liscie laurowe, ziele ang., paprykę w kostkę, starłam malutką marchewkę, zalewam wszystko wodą zeby prawie zakrywało całość i duszę duszę duszę aż mięcho zmięknie, przy końcu duszenia dodaję pokrojonego w kosteczkę ogóreczka kiszonego i pyszne grzybki namoczone wcześniej. Dopiero na koniec doprawiam solą him. pieprzem i przyprawą do gulaszu |(z tym trzeba uważać bo zazwyczaj są b. słone ). Podaję wg uznania np. z kaszą pęczak i kapustą czerwoną naciepło (obowiązkowo z goździkami rozdrobnionymi w moździerzu!) pycha! smacznego Oczywiście w razie potrzeby sos zagęszczamy - mąką pełnoziarnistą na przykład
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
LaLa ale Ty atrakcyjna jesteś
Podejrzałam Cię na insta :PZe zdjec wydajesz się być mega sympatyczna
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Nie było mnie tutaj dwa dni, dlatego dopiero teraz gratuluję wszystkim udanych wizyt Ostatnie dwa dni spędziłam po za domem. W piątek byliśmy z mężem na urodzinach u teścia, a wczoraj u koleżanki Także bardzo aktywnie spędziłam czas, a wczoraj nawet trochę potańczyłam od 3 dni się dobrze czuję, więc chyba mdłości minęły już na zawsze![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oOOooooo miło mi,dziękuję ![]() ![]() czerwona jak burak jestem hahahaha jedyne komplementy słyszę od męża hahahaha czasami ![]() a za chwilę trochę urosnę hahahah już teraz rano wyglądam o tak:
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-11-29 o 11:53 |
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw z twarzy przypominasz mi znajomą z pracy
|
|
#4080 |
|
Rozeznanie
|
![]() gulasz juz na insta smacznego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

robię chłopakom obiad na szybkości: schabowe, ziemniaki, mizeria i nara

chodzi za mną od paru dni od kiedy szłam sobie w sklepie koło baru i tam kalafiorową było czuć. Kupie w tym tygodniu koniecznie.

a potem tak odpoczywalam ze 4dni po terminie urodziłam.

Od samego rana (zazwyczaj od 6) wynajduje mi milion zajęć, które niestety nie odbywają się w łóżku