|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Alkamor ja robie dokładnie tak jak Ty. Blenduję warzywa same i dodaje trochę wody od gotowania żeby konsystencja była ok. Ale nie nazywam tego zupą.
U nas brokuł jest ok. Nie powoduje problemów z wypróżnianiem ale u nad nigdy nie ma miękkich kupek, że tak to nazwę ;-) Irmusia ciesze się że Twój synuś polubił leżenie na brzuszku. Jednak to jest bardzo ważne dla rozwoju maluszków. Laura też polubiła tak leżeć ale nie jest wtedy tak aktywna jak Franek. Masija ciesze się ze jesteś taka dumna z córki ;-) a osiągnęła już wagę ze zmieniłaś fotelik? Czy po prostu w tamtym było jej za ciasno? |
|
|
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też skarpetki to świetna zabawa, a potem są całe mokre ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarka w świątecznej przychodni nas nastraszyla że zapalenie gardła, szmer w płucach i odesłała na SOR. w szpitalu zrobili rtg, nic nie wyszło, była konsultacja laryngologiczna, bez uwag. Na sorze mnie zjechali że piecyk robię z dziecka i nie daje przeciwgoraczkowych a powinnam zbijać temp już od 37 (???). Miała akurat 38,2 i dali jej tam nurofen. Mam jej dać neosine, wapno i cos od gorączki jak będzie i czekać. Może coś się rozwinie, może zęby, także nic nie wiem w sumie. Właśnie skończylysmy inhalacje z soli i próbuje ja uśpic...
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w tym szpitalu to też dziwni ludzie. Jeszcze nie słyszałam żeby zbijać temperaturę od 37. Przecież to nawet nie jest gorączka... Miejmy nadzieję że to nic takiego i szybko przejdzie. |
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze słyszałam że od 38,5 i tak robię a te lekarki tylko oczami wywrocily jak to powiedziałam.
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj link do strony z artykulami z ikei :P http://ikeomania.pl/ |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Dominika
i ty monia też
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masija, no to piękne! oby tak dalej
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co lekarz to inaczej, ja jak byłam w przychodni i mowiłam, że podaje leki na gorączke od 38 stopnii tolekarka popatrzyła na mnie z wyrzutem mówiąc: no skoro paniimusi tak szybko.. Generalnie twierdzila,że można by dłuzej czekac
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa najlepsza jest dynia z kartoflem )Wczoraj gotowałam dla nas dynię z imbirem, odrobiną marchwi i lanym ciastem z gałką muszkatołową i tabasco. Tz zarzekał się, że nie tnie a zjadł wszystko, na dzisiaj brakło. On jest taką mendozą, że nic nowego nue chce próbować, dotąd tego typu rzeczy gotowałam jak go nie było. Ostatnio stwierdziłem, że jedzenie musi smakować nam obojgu i on też musi iść na ustępstwa. Na dobre mu to wychodzi ![]() Byliśmy dzisiaj na zakupach, chciałam fotelik samochodowy 9-18kg i krzesełko do karmienia. Jest wieke typu stokke a dużo tańsze. Aaa i kołdrę małemu, bo w sypialni zimno mamy w nocy. A co kupiliśmy? Łyżeczki :/ Fotelik nie, bo jak zobaczył cenę, to prawie biegunki dostał. Uparłam się jednak, że chcę ten i koniec, to stwierdził, że przywiezie z pl bo tam na pewno taniej. Dupa, bo różnica może 20€, więc wolę tu kupić i mieć łatwiej z reklamacją jakby co. Z krzesełkiem troszkę problem, bo te drewniane są niskie w porównaniu z naszym stołem, ale ta sama gadka, że w pl na pewno będzie jakiś na allegro no name tańszy. A tutaj hauck lub guenter nie mają drogo. zastanawiam się jednak nad plastik-fantastik ze względu na to, że są wyżej i mały mógłby przy stole jeść z nami. Kołdera też mu nie pasowała, kupimy cieplejszy śpiworek. Jak zobaczył ceny śpiworków (od 160zł te niezbyt grube), to stwierdził, że ubierzemy małego grubiej i przykryjemy ocieplanym kocykiem od poli. z jakim ja skąpcem żyję!!! Nie dość, że to z mojej premii miało być kupione, to on narzeka. Z każdym zakupem takie przepychanki, w ostateczności zawsze wyliczam mu, że na papierosy piwo i czipsy wydaje ponad tysiąc miesięcznie, on się obraża i mówi, żebym robiła co chce, a później tydzień marudzi, że tak drogo. co za Typ
|
|
|
|
|
#2687 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A on też tak walczył jak mój przy mm na poczatku? w sensie że fuu że trucizna? (przepraszam jeśli opisywałaś wcześniej ale nie pamiętam już)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przecież 37 to nie gorączka. Dziwne. Nasza ped też przy ponad 38,5 zaleca zbijanie farmakologiczne. |
|||||
|
|
|
#2688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Nie martw się, karmiłaś pół roku, to jest sporo dobrego dla dziecka. każde dziecko jest inne i czasami jak widać jest trudno z kp. Głowa do góry ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- U nas polecają na start dynie lub Pasternak. Ponoć o a lekkie, nie zatwardzają i nie wywołują alergii. Raczej ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Ooo ja też chętnie! ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do gorączki, to jak już było wspomniane, też mi mówili, by powyżej 38st zbijać. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Burżuj!
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki fotelik chciałas kupic?
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tera już wiem,żeby nie mieć z nim wspólnego konta nigdy bo by zawału dostał a ja ☠☠☠☠icy.Maxi cosi 2 way pearl. Można montować do naszej bazy przodem i tyłem. Faktycznie drogi, ale na 3 lata powinien wystarczyć. No i jest wybór - przód i tył. Zaczniemy od tyłu a jak mały będzie schizowal że nie chce, bo tak też może być, zamontujemy przodem. Lepsze to niż kupowanie drugiego fotelika... |
|
|
|
|
#2693 | |
|
celebriti
|
Marei jakie krzesło w typie stokke znalazłaś bo ja jednak nie kupie krzesła za 900 juz i tak zdecydowałam ze kupie matę skip hop tylko pojadę w poniedziałek do fabryki wafelków obaczyc i tam kupie. No o ile mana do mnie przyjdzie dziuni pilnowac
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Masija a Twoja nie chciała jeździć w tym foteliku kołysce ? Bo u mnie tez taki problem
|
|
|
#2694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez o nim mysleliśmy
Piotruś Edytowane przez fartuch Czas edycji: 2015-11-28 o 21:32 |
|
|
|
|
#2696 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Ja nie mam telefonu ja mam ajsrona
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2699 | |
|
celebriti
|
Prince twój narzeczony w białej marynarce zbleksza przewalił hahahahagahahaha
|
|
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

skarpetki ktore ściąga z nog i rozciaga w ręku 

i ty monia też 

(przepraszam jeśli opisywałaś wcześniej ale nie pamiętam już)