|
|
#4741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Cytat:
Cytat:
|
|
#4742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Magda ja chodzę na basen (chodziłam przed szpitalem, teraz zaczekam z powrotem aż gin pozwoli) i nie ma przeciwwskazań, najlepiej pływać na plecach, bo na brzuchu już czuć, że ciągnie, chociaż jak basen czy dwa przepłyniesz żabką to nic się nie stanie a na infekcje trzeba uważać. Polecam przed pływaniem założyć sobie tampon, żeby tam nic nie nawpływało, najlepiej to taki z probiotykiem sobie kupić (ellen się nazywają). Ja używam i jak na razie żadna infekcja mnie nie dopadła, a zdarzały mi się różne kwiatki po basenie...A my dziś z TŻ prawdziwie leniwą niedzielę mamy, pospaliśmy do 10, potem jeszcze wylegiwanie się w łóżeczku... milutko już jesteśmy po śniadaniu, zaraz kawusia z babeczką, bo wczoraj upiekłam
|
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka tez bym byla wsciekla.. My zawsze ustalamy kto do nas przychodzi i nie ma tak ze maz by zaprosil kogoś kogo nie lubię..takze musisz mu powiedziec pare slow zeby się to więcej nie powtorzylo
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też. A jakbym nie była uprzedzona, że ktoś tam się pojawi to już w ogóle. Później właśnie jedna osoba potrafi rozwalić naprawdę miłe spotkanie.
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z nowego domu
![]() Miałam co nadrabiać ale nie było najgorzej ![]() Gosza super figurka Nieznajoma ciesz się, że Cię trzymają, duuużo zdrówka Olgietka boski kocyk ![]() Nie pamiętam która z Was pisała o basenie ale narobiłam sobie ochoty tylko szkoda, że mam tak daleko.. jakieś 30km ![]() Mam lactovaginal więc po basenie zaaplikuję sobie jedną globułkę żeby zapobiec infekcji.
|
#4747 | |||
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ja juz po kosciele, rosol z zeberek nastawiony a ja biore sie jeszcze dzis za placka milky way i ciasteczka owsiane ![]() mialam okropna noc...koszmary straszne, pelno krwi, masakra. jak sie obudzilam to balam sie isc do wc a do meza tak sie przytulalam jak nienormalna ze strachu.. dzisiaj dla mojej niuni nic nie kupilam, ale za to dla siebie znalazlam swiateczny sweterek i kurtke parke taka pol zimowa, jest ocieplana, ale dosc lekka ![]() Cytat:
dzis smigalam pierwszy raz, ciezko tak przerzucic sie na nowe auto ![]() dlatego JEST idealny piekny ci wyszedl, zdolniacha ![]() malinka9191, abii94 gratuluje studniowek ![]() u mnie tez juz niedlugo ![]() Cytat:
zawsze warto miec nadzieje, zycze zdrowka Cytat:
tragedia..ale liczenie zakonczone sporo tego mi wyszlo
|
|||
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliscie kombi czy zwyklego focusa
?
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja mam 159 hahaha
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakoś się zatrzymałam, czy może nawet lekko spadło, chyba przez ten szpital i nerwy, dzisiaj 64,7 było rano na wadze.
w ogóle nie widać! Szczuplutka jesteś, tylko brzuszek się zaokrągla ![]() ja to już tak klusek jestem, jutro wrzucę jakieś fotki
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym chciala nie przekroczyć 70, ale też aż tak się nie przejmuję. Nie obżeram się specjalnie, ale mam ochotę zgrzeszyć, to też to robię myślę, że jak się przytyje w granicach rozsądku, to nie ma co się martwić gubieniem, samo zejdzie
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam reprymendę na wizycie w tygodniu, bo po trzech tygodniach miałam kilo mniej. Już nawet nie mówiłam, że teraz byłam po porządnym śniadaniu, bo gołąbki zjadłam, a ostatnio na czczo. Pewnie z półtora by było. Ale faktycznie nie mam ostatnio apetytu
dobrze, będzie mniej do zrzucania
|
|
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
zwykly
![]() u mnie poki co 7kg na + bylo jakies 2 tyg temu, boje sie, ze tera bedzie juz z 10.. ale tak jak Emma licze, ze zgubie kg szybko, marzy mi sie
|
|
|
|
#4758 |
|
Wtajemniczenie
|
Yhm 5,6 czy 9kg... Ja mam juz +12kg...
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Gulasz wołowy (można też z wieprzowiny zrobić i rownie smaczny jest
)Składniki:
Mięso pokroić w paski, posypać pieprzem i przyprawą do steków, a następnie wstawić do lodówki na ok 2h (jak będzie krócej też jest ok). Pieczarki pokroić w pół-plastry, cebulę w piórka, papryki w paski, a ogórki w drobną kostkę. Mięso oprószyć mąką i przysmażyć na łyżce masła. Następnie dodać cebulę oraz pieczarki i smażyć jeszcze kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i przełożyć do garnka. Zalać wszystko gorącym bulionem, dodać musztardę i dusić ąz mieso będzie prawie miekkie. Wówczas dodać paprykę (i chilli jesli używamy) oraz ogórki i dusić do całkowitej miękkości miesa. Gulasz doprawić solą, pieprzem i natką pietruszki, ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Mąż śpi, to wpadłam na chwilę ![]() Chyba muszę zimowej kurtki poszukać Wczoraj ubrałam moją i brakuje mi dobre 10-15 cm żeby móc się zapiąć chociaż trochę
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Bodziaków mam 30 sztuk
kaftaników 16 i mniej więcej wszystkiego po tyle. Śpiochów najmniej, bo 9. Chyba wystarczy 62 już nie liczę, bo mi się nie chce, może jutro.
|
|
|
|
#4762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Problem jest jeszcze taki, że ten ciul mieszka dwa piętra nad nami i przychodzi sobie kiedy mu się podoba i mąż nie widzi w tym nic złego. Normalnie wezmę i utłukę go i będę patrzyła czy równo puchnie. Dzisiaj go chyba zabiję i pójdę w ciąży do więzienia . ![]() Taka ciekawostka On na dziewczyny mówi "lalki". No co za człowiek Stary kawaler sam mieszka, a wczoraj jakąś "lalkę" sobie wziął jeszcze na kolację żeby Nam się lepiej siedziało
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym była wkurzona siedząc z takim palantem.... ![]() a ja właśnie skończyłam robić czapkę i komin Są tak grube, wielkie i ciepłe, że spokojnie mogę jechać na Syberię zamówiłam sobie jeszcze w piątek korzystając z promocji śniegowce w typie emu, także jesteśmy z brzuchem gotowi na nadchodzącą zimę może być i -20
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
Ale miła niedziela
wlasnie wstałam po 2 godz drzemce i wcale nie mysli mi sie podnosic ![]() U mnie jak narazie 3,6 kg+ teraz16 grudnia wiz i mysle,ze z 2kg dojdzie. Chociaz mam plan sie ogarnac bo pozeranie slodyczy u mnie to juz gruba przesada.;/ |
|
|
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że z wagą w ciąży nie ma co się porównywać, dlatego, że każda z nas miała inną wagę wyjściową. Te które ważyły 70kg powinny przytyć mniej niż te z 50kg ;-)
|
|
|
|
#4766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lubie skarpety kupowac sama mam ze sto par oj dziewczyny co tam waga, zrzucimy u mnie juz milky way gotowy, wiec zapraszam na ciacho
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
eeyesblue, wyślij kawałek.
|
|
#4770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i obyscie szybko doczekali się kolejnej przeprowadzki ![]() a jak z apetytem? Wiem, że rosnąca waga dołuje, ale często łatwiej zrzucić 20kg po ciąży niż 10 ![]() Ja dzisiaj z bólem serca stawałam na wagę bo od 3 tygodni udawałam, że jej nie widzę a tymczasem waga stoi w miejscu, mam jakieś 6-6.5kg.na plusie. Daję sobie jeszcze max drugie tyle, więc muszę się kontrolować.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

jest z nim co raz gorzej...

ale tak jak Emma licze, ze zgubie kg szybko, marzy mi sie
62 już nie liczę, bo mi się nie chce, może jutro.

Taka ciekawostka On na dziewczyny mówi "lalki". No co za człowiek
Stary kawaler sam mieszka, a wczoraj jakąś "lalkę" sobie wziął jeszcze na kolację żeby Nam się lepiej siedziało